Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (190. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TpT Celebi

arkadaşlar bir sorunum war ;

bayram tatilinde alanya yolunda asfalt eridiğinden
    öndeki araçların sıçratması sonucu ön cam ve kaputta min sift lekeleri oluştu

bunu silmek için cama sentetik tiner (kolay çıkartır diyerek)
    kaput içinde mazot (biraz zor olur ama boyaya zarar vermemek için en iyi materyal denildi)

birde sileceklerede bulaşmış biraz sentetik tiner silecek kauçuklarına zarar verirmi

tecrübesi bilsi olan arkadaşlar
    yardımcı olabilirmisiniz ?

Öncelikle geçmiş olsun.

Cam ve silecekler için birşey diyemeyeceğim. Sentetik tinerle çok küçük bir bölümde deneme yapmak yararlı olacaktır.

Kaportadaki zift lekesi içinse mazot kesin çözüm. Mazotu camda da deneyebilirsiniz.

Birde tiner uygulamasını deneyeceksiniz selülozik değil denildiği gibi sentetik tiner almalısınız. Tiner alırken dikkat edin.

Ardından aracı bir oto yıkamacıya götürürseniz yerinde olur. Su jetleri için hortumun ucuna takılan çeşitli yıkama aparatları var. Bu aparatlarında temizleme solüsyonu(köpük) ile leke çıkartma etkisi olabilir.

Mesela ağaçlardan aracın üzerine damlayan reçineler içinde oto yıkamacılar sirkeli su, sirke esaslı cam sil gibi zayıf asit özelliği olan ürünler kullanıyorlar.

Siz kaporta ve camda mazotu deneyin. Çözüm olacaktır. Ardından da bir oto yıkamacıya gitmeyi ihmal etmeyin.

İyi günler.

• quote:

kaput içinde mazot (biraz zor olur ama boyaya zarar vermemek için en iyi materyal denildi)

birde sileceklerede bulaşmış biraz sentetik tiner silecek kauçuklarına zarar verirmi

Hocam direk net çözüm. İzopropil alkol. Bu aslında seyreltilmiş alkoldür. Bebeklerin göbek bağı düşene kadar hergün böbeğini temizlemek için bile kullanılıyor. Yani tahriş edici birşey değil. Ancak çok iyi bir temizleyici. Forumda pekçok kez önermişimdir. Biz bu ürünü pasta yaptıktan sonra yüzeydeki yağlı yüzeyi yok etmek için kullanıyoruz. Böylece çizikler giderildikten sonra cilanın daha iyi tutunabildiği harika bir zemin oluşuyor.

Araç vernik ve boyasına zararı yoktur ancak cilayı ve diğer şeyleri siler atar.

Sentetik tineri aracın hiçbir yerine sürmeyin derim mahveder boyayı.

Peki nerede bulunur? Ezcanalerde ve Avrupa yakasında Erdem boya'da var.

1litresi 1.5tl gibi birşey.

• TpT Celebi T kullanıcısına yanıt
    en iyi çözüm mazottur . fırçayı batır mazota kaporta cam nere gelirse sil sıkıntı olmaz..
  • ilginize teşekkür ederim
    mazot temin ettim
    cam sil kabında fısfıslayarak bezle elden geçiricem
    mazotun boyayada iyi geldiği söyleniyor
    doğrumudur bilmem

fakat azotla sildikten sonra mazotun yağlı gibi dalgalı bir görüntüsü oluyor
    bu durumda ne yapmalı
    köpüklü yıkamamı yoksa başka bilgisi olan warmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Hocam direk net çözüm. İzopropil alkol. Bu aslında seyreltilmiş alkoldür. Bebeklerin göbek bağı düşene kadar hergün böbeğini temizlemek için bile kullanılıyor. Yani tahriş edici birşey değil. Ancak çok iyi bir temizleyici. Forumda pekçok kez önermişimdir. Biz bu ürünü pasta yaptıktan sonra yüzeydeki yağlı yüzeyi yok etmek için kullanıyoruz. Böylece çizikler giderildikten sonra cilanın daha iyi tutunabildiği harika bir zemin oluşuyor.

Araç vernik ve boyasına zararı yoktur ancak cilayı ve diğer şeyleri siler atar.

Sentetik tineri aracın hiçbir yerine sürmeyin derim mahveder boyayı.

Peki nerede bulunur? Ezcanalerde ve Avrupa yakasında Erdem boya'da var.

1litresi 1.5tl gibi birşey.

+1 mazotun litresi olmuş 4.5 ipa iyidir 20- 25 de al bir cila bu sayede aracı cilalamış olursun Mazot uçar gider kafaya takma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedevi1903 -- 3 Eylül 2013; 16:30:37 >

• quote:

size tavsiyem sonax zift çıkarıcı sprey kullanmanız , sıkın yeter . zift akıp gidecektir . yaklaşık 5km yeni zift dökülmüş yolda gitmek zorunda kalmıştım , yolda sadece zift vardı , daha mıcır atılmamıştı . bembeyaz araba simsiyah oldu . mazot , gazyağı hikaye . bizzat denedim .

• quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

Cam ve silecekler için birşey diyemeyeceğim. Sentetik tinerle çok küçük bir bölümde deneme yapmak yararlı olacaktır.

Kaportadaki zift lekesi içinse mazot kesin çözüm. Mazotu camda da deneyebilirsiniz.

Birde tiner uygulamasını deneyeceksiniz selülozik değil denildiği gibi sentetik tiner almalısınız. Tiner alırken dikkat edin.

Ardından aracı bir oto yıkamacıya götürürseniz yerinde olur. Su jetleri için hortumun ucuna takılan çeşitli yıkama aparatları var. Bu aparatlarında temizleme solüsyonu(köpük) ile leke çıkartma etkisi olabilir.

Mesela ağaçlardan aracın üzerine damlayan reçineler içinde oto yıkamacılar sirkeli su, sirke esaslı cam sil gibi zayıf asit özelliği olan ürünler kullanıyorlar.

Siz kaporta ve camda mazotu deneyin. Çözüm olacaktır. Ardından da bir oto yıkamacıya gitmeyi ihmal etmeyin.

İyi günler.

mazot kokusu arabadan uzun süre çıkmıyor , bunu da akıldan çıkarmayın . Sonax sprey bitince 3lt mazot aldım kalan ziftli bölgeleri çıkarmak için , hem canım çıktı zifti çıkarana kadar hem de daha pahalıya geldi .

• Daha önce dikkatimi çekmemişti veya önemsememiştim fakat bugün detaylıca incelediğimde Picassomun ön farlarında güneşten dolayı sararma ve matlaşma olduğunu farkettim.

İnternet üzerinden far temizliği ile ilgili çeşitli forumları okudum ve malzeme listesi çıkarttım. Müsait bir vakitte zımpara, plast x cila vs.. gerekli malzemeleri alacağım ve uygulamayı yaparak uygulama safhalarını forumda fotograflı olarak sizlerle paylaşacağım.

Alacağım cila, zımpara vs.. malzemeler 2adet far temizliğine fazla gelip artacağı ve ziyan olmaması adına İstanbul'da ikamet eden ve Picassosunun farlarının temizliğini isteyen arkadaşlara bir teklifim olacak.

Malzemeler benden olmak üzere İstanbul'da uygun bir yerde tanışma, Picassolarımız hakkında bilgi alışverişi ve farlarımızın temizliği için buluşma düzenlemek istiyorum. Ne dersiniz (Ben Küçükyalı'da oturuyorum fakat çoğunluğa uyar, çoğunluk nereyi uygun görülürse oraya gelebilirim)

Doğan hocam (synthesizer) programınız müsait olurda davetimle ilgilenirseniz sizin polisaj makinanız konusunda yardım isteyeceğiz.

Yalnız bu hafta sonu Ankaraya gideceğimden dolayı bu hafta sonu ben müsait değilim. Ortak bir tarih belirleyelim ve geçte olsa artık yüz yüze tanışalım derim.. (Ankara dönüşü yine tüketim değerlerimi forumda fotoğraflarla paylaşacağım)

Bu arada sararmış farların temizlik öncesi ve sonrası karşılaştırmalı fotoğraflarını ve uygulama aşamalarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz..

http://forum.donanimhaber.com/m_36451894/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 3 Eylül 2013; 22:43:51 >

• Hocam sizde paylastiginiz link gibi oncesi islem sureci ve sonrasini paylasirsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Daha önce dikkatimi çekmemişti veya önemsememiştim fakat bugün detaylıca incelediğimde Picassomun ön farlarında güneşten dolayı sararma ve matlaşma olduğunu farkettim.

İnternet üzerinden far temizliği ile ilgili çeşitli forumları okudum ve malzeme listesi çıkarttım. Müsait bir vakitte zımpara, plast x cila vs.. gerekli malzemeleri alacağım ve uygulamayı yaparak uygulama safhalarını forumda fotograflı olarak sizlerle paylaşacağım.

Alacağım cila, zımpara vs.. malzemeler 2adet far temizliğine fazla gelip artacağı ve ziyan olmaması adına İstanbul'da ikamet eden ve Picassosunun farlarının temizliğini isteyen arkadaşlara bir teklifim olacak.

Malzemeler benden olmak üzere İstanbul'da uygun bir yerde tanışma, Picassolarımız hakkında bilgi alışverişi ve farlarımızın temizliği için buluşma düzenlemek istiyorum. Ne dersiniz (Ben Küçükyalı'da oturuyorum fakat çoğunluğa uyar, çoğunluk nereyi uygun görülürse oraya gelebilirim)

Doğan hocam (synthesizer) programınız müsait olurda davetimle ilgilenirseniz sizin polisaj makinanız konusunda yardım isteyeceğiz.

Yalnız bu hafta sonu Ankaraya gideceğimden dolayı bu hafta sonu ben müsait değilim. Ortak bir tarih belirleyelim ve geçte olsa artık yüz yüze tanışalım derim.. (Ankara dönüşü yine tüketim değerlerimi forumda fotoğraflarla paylaşacağım)

Bu arada sararmış farların temizlik öncesi ve sonrası karşılaştırmalı fotoğraflarını ve uygulama aşamalarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz..

http://forum.donanimhaber.com/m_36451894/tm.htm

Memnun olurum.

Far parlatma çok zor birşey değil. Plastx de aslında orta-hafif dereceli aşındırıcı bir paste yani pasta. Toz bırakmayan hemen hemen her tür pasta ile bu iş görür. Bende şuan sadece menzerna 203S var. O da çok aşındırıcı olmayan bir model. Eğer illaki zımpara işine giricem derseniz orta düzey bir aşındırıcı yada plastx de alabiliriz.

Yanlız farlarınızın bir resmini makro çekebilirseniz bir bakalım su zımparasına gerek var mı.. Çünkü gerek yoksa far plastiğinin dışı zaten cila gibi bir madde ile kaplı. O katmanı almayalım.

Ben daha önce bir uygulamada yün pad kullanmıştım. Ancak yün pad ortasından topaklama yaparak farda bir bölgede kalıcı bir iz bıraktı. Bu defa su zımpatası ile uygulama yapmıştık.

Burada da videosu var.

Uygulamayı yapan ise detailingturkey adresinin biricik hocası İrfan hoca :D Makine bana ait. Buluşmayı isterim. Ben farlardan ziyade araca girişmek istiyorum.

Ayrıca gelen arkadaşlar meşhur FK1000p katı waxı ile kendi araçlarının üzerinden geçebilirler. Bende baya mevcut :D Öyle fıs fıs cilalara benzemez özellikle koyu renk araçlarda kaporta üzerinde cam gibi tabaka oluşturur :D Tanıyamazsınız.

• Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..
    Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Bu arada yeni lastiklerlmize kısa sürede kavuştuk. Lastikleri değiştiren servis artık yokohamaların ömrünü doldurduğunu söyleyince içim biraz daha rahatladı.

1000TL /11 taksit + Çok şık ve kaliteli bir Desa valiz hediyesi ile 2013 üretimi lastiklerime geçtim.

Sarıyer - Kilyos tünelinde 70km hızla giderken yokohamalara göre 8-10db bir fark ölçtüm ama asıl merak ettiğim 120km sonrası çünkü daha düşük hızlarda kuru havada zaten lastik sesinden pek şikayetçi değildim.

Ancak motor sesi şehir içinde ilk 10km hakikaten bu araca yakışmıyor. Eğer sessiz bir saatte ve güzergahta kullanıyorsanız resmen kafa şişiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: uyarserdar

quote:

size tavsiyem sonax zift çıkarıcı sprey kullanmanız , sıkın yeter . zift akıp gidecektir . yaklaşık 5km yeni zift dökülmüş yolda gitmek zorunda kalmıştım , yolda sadece zift vardı , daha mıcır atılmamıştı . bembeyaz araba simsiyah oldu . mazot , gazyağı hikaye . bizzat denedim .

Merhaba,

Daha önceki aracımın rengi platin griydi. 250 ml mazot ile etek altında olan tüm kurumuş katılaşmış zift lekelerini 30 dakikada giderdim. Sonrada yıkamacıda iç-dış yıkama yaptırdım. Yani zift lekesini gidermek için mazotu bizzat denedim. Boyaya da hiçbir şekilde zarar vermedi.

Eğer dediğiniz gibi işe yarıyorsa Sonax zift çıkarıcı spreyde kullanılabilir.

• Gule gule kullanin fiyat da gayet makul olmus hediyesi ile birlikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: soskay

Gule gule kullanin fiyat da gayet makul olmus hediyesi ile birlikte.

Teşekkür ederim.

Bugün 10km'nin biraz üzerinde ve kısa kısa mesafelerde aracı kullandım. Eve dönerken motor iyice ısınmıştı sanırım. Hergün gittiğim güzergahta aracın sessizliği beni büyüledi. Bunu çok tatlı çok hafif inişlerde daha iyi anlıyorsunuz. Motor freni yokken araç resmen 70-80km hızlarda kuğu gibi süzülüyor. Üstelik şehir içi aslfatta bile.. Darbe emişler eski lastiklerimle neredeyse aynı.. O yönden pek fark olmadı.

Virajlarda direksiyon tepkileri çok daha iyi. Şimdiye dek ESP'yi devreye sokabildiğim sert bir ringe yine o şekilde girdim devreye girmedi.

Bir de araç resmen rahatladı.. Sanki daha küçük jantlar takmış gibi hissediyorum.

Bu haftasonu kısmetse Boluya gidicem. Asıl 120km ve üzeri fark beni meraklandırıyor..

• Hocam daha oncede bir mesajimda belirtmistim.zaman zaman calistigim kurum nezdinde defansif surus egitimleri aliyoruz.konusunda uzman avrupa birligi kriterlerini tasiyan onder kuruluslar dahilinden egitmenler gelmekte.biz her zamanki gibi gerekli gereksiz bir cok soru soruyoruz.genelde lastik konusu on plana cikmakta markaya geldigimizde ozellikle kis lastigi noktasinda goodyear on planda genel olarak lastik tavsiyesi good year olarak bize iletilmekte.
    Bu arada sirket araci kullaniyorum lastikler pirelli:) kiralik arac saglayan firmanin yaklasimi diyelim.

• soskay S kullanıcısına yanıt
    Pirelli bu kadar kötü mü? Yoksa ben mi sizi yanlış anladım :) Cinturatu serisine çok iyi diyorlardı. Bazı lux AUDİ BWM VW modellerinde takılı halde geldiği söylenmişti. BMW 5.25 XDRive modelinde ben şahit oldum :)
  • Sanirim ifademde eksiklik olmus.soyle tamamlayayim bir tarafdan egitim aliyoruz tavsiyeler vs bize iletiliyor fakat arac kiralama firmasinin bunda haberi yok.ifade etmek istedigim buydu eksik ifadeden dolayi kusruma bakmayin
    Pirelli icin kotu diyemem hatta suan ki izlenimi mi soyleyeyim diger sirket aracinda michelin var pirelli ona oranla daha sessiz diyebilirim yol tutusun da bir sorun yok yalniz pirelli daha yeni michelin ise omrunun sonuna gelmis duruma.

• soskay S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Bende yanlış anlamış olabilirim diye yazmak istedim. Bende bir iki lastikçi ustanın tavsiyesi ve dediğim gibi bazı lüx araçlarla birlikte gelmesinden dolayı p7 Cinturato almıştım 4 adet 600 TL ye Seat Altea XL aracıma. Çok şükür bende memnunum. Ne marka olursa olsun umarım hiç birimiz sıkıntı yaşamayız diyelim :)
  • hugo__mboy kullanıcısına yanıt
    P7 Cinturato iyi lastiktir.
    2012 Autoshow lastik testinde 205/55/16 ebatlarda birinciliği seçilmişti.
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Çok iyi fiyata aldınız. Güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.