Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (192. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2012 GP aracım 15000 bakımına yaklaştı. İstanbul'da işinin ehli servis olarak kimi tavsiye edersiniz?

Tecrübe eden arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Arkadaşlar,

2012 GP aracım 15000 bakımına yaklaştı. İstanbul'da işinin ehli servis olarak kimi tavsiye edersiniz?

Tecrübe eden arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Özel Servis Avrupa Yakası için;

Daha önceki mesajımı alıntıladım.

quote:

Orijinalden alıntı: mergink

Merhaba arkadaşlar,

Yetkili serviste yaptırıp yaptırmamak konusunda çok düşündükten sonra 60000 km bakımını özel serviste yaptırdım.

İrem Oto Doğan Ustanın Avrupa Yakası muadili Erc Otomotiv İbrahim Usta. Doğan Usta ve ibrahim Usta tanışıyorlarmış. Ayrıca beraberde çalışmışlar.

60000 bakım yapılan işlemler (170 TL)

Bilgisyara bağlanarak LEXIA 3 programı ile kontrol.
    Motor Yağı (TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30) (3,75 Litre)

Not: Önce şu yağ geldi. TOTAL QUARTZ 9000 NFC 5W30. Uyarım ile yukarıdaki yağ ile değiştirildi. Kullanılacak olan ya ACEA C2/C3 uluslararası standartı karşılamalı.

Yağ Filtresi
    Karter Tapa Contası(İyi durumdaydı, değişmedi.)
    Polen Filtresi
    Hava Filtresi
    Bakıma dahil diğer kontroller(Cam suyu v.s.)
    Yol bilgisayarı bakım göstergesi de sıfırlandı.

Arka fren balataları değişti. TRW Balata+İşçilik (115 TL)

V Kayışı Gergi Kütüğü ve Rulmanları + V Kayışı(Continental) + İşçilik (235 TL)

Aracı alırken yetkili serviste ekspertiz yaptırdığımda neredeyse tek sorun olarak Triger'den ses geliyor raporu vermişlerdi. Bakıma gittiğimde kontrol edildi ve ses dinlenildi. Triger olmadığı V kayışından olduğu tespit edildi. Motor soğukken sabah ilk çalıştırmada ara sıra titreyerek çalışıyordu.

Bijon şifresi kırıldı ve yerine 4 adet Fransız malı bijon takıldı. (30 TL)

Şifrenin kaybolma ihtimaline karşı ayrıca içindeki pimlerinin kırılarak sonrasında yolda mağduriyet yaşamamak adına (ki pimlerden ikisi kırıktı şifrenin içinde ama bijonları sökmede sorun çıkartmıyordu) şifreli bijonlar kırıldı ve değiştirildi.

Sağ arka davlumbaz koruma döşemesinin çok ufak bir kısmı plastik çamurluktan ayrı duruyordu. Plastik vida atılarak sorun giderildi.

Ödeme : Yapılan iskonto sonrası ki bakım zaten kampanyalı olarak yapıldı. 500 TL, 5 ay erteleme ve 10 taksit + hediye olarak güzel bir citroen anahtarlık + eskiyen plakalıklar da değiştirildi + yapılan işlemler içinde işlem formu verildi + sinyal/far koluna da bakım kmsi ve değişen filtrelerin yazıldığı hatırlatma kartı asıldı.

Serviste müşterileri Burcu Hanım karşılıyor. Ben erken gittiğimden kendisi daha sonra geldi. İbrahim Usta servisin sahibi ve Adem Usta yardımcısı. Herkesin yaklaşımı iyi. Araç için yorumlarını sorduğumda aldığım fiyatı çok iyi ve aracıda piyasaya göre çok temiz buldu İbrahim Usta. Mekanik, Elektirik/Elektronik servis hizmetleri yanında kaporta tamir ve boya işlemleri de yapılmaya başlanacakmış. Ben gittiğimde fırın kurulmuş ve işin ehli ustalar ile anlaşılmıştı. Temizlik yapılıyordu.

Cumartesi günü gitmiştim. Biraz yoğunlardı. Bu sebeple işlemler yaklaşık olarak 3,5-4 saat sürdü. ERC Otomotiv'e yapılan işlemler ile ilgi ve alakaları için tekrar teşekkür ederim.

ERC OTOMOTİV

İyi günler.

Yine aynı sanayi sitesinde farklı blokta PAX Otomotiv var.

Lion Servis 'e de yaptırabilirsiniz.

Garanti devam ediyorsa yetkili servislere gidebilirsiniz.

Yetkili Servis Avrupa Yakası için;

Avcar, Mersa, Serhan, Kar, Bayraktar...

Yetkili serviste 60000 km periyodik bakım 420 TL (aşağı yukarı tüm yetkili servislerde fiyat aynıydı) ve arka fren balataları değişimi 200 TL idi. Ayrıca araca ne yapıldığını ve nasıl yapıldığını da göremiyorsunuz.

Özel serviste işlemleri yerinde takip edebiliyorsunuz. Tabii aracınızı yakından tanıyıp isteklerinizi ve yapılması gerekenleri hem yetkili serviste hem de özel serviste net olarak belirtmelisiniz. Kullanılacak motor yağı, balata markası v.s.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 12 Eylül 2013; 9:17:18 >

• mergink M kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Ben denenmiş, memnun kalınmış ve tavsiye edilebilecek bir yetkili servis sormak istiyorum.

Eğer tavsiye edilebilecek iyi bir yer yoksa mecburen merkez servis Bayraktar'a götüreceğim.
  • quote:

2014 model C4 Grand Picasso

http://otomobilgunlugu.com/2013/09/01/citroen-grand-c4-picasso/

Ağzım sulanarak okudum. Hiç bu kadar güzel betimleme anlatılmış yazı okumamistim. Teşekkürler.

Aracımı degistirince alacağım araç belli oldu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç hareket edince kapıların otomatik kitlenmesi nasıl devreye alınıyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
  • ArasTuna A kullanıcısına yanıt
    göğüsteki kapı kilitleme düğmesine 3-4 saniye basılı tutunca devreye giriyor. aynı şekilde devreden çıkıyor...
  • 3. kez düşüp kaybolan C4 grand picasso 2008 model sağ sis farı kapağı arıyorum. Elinde fazla olandan uygun fiyatla alabilirim.

Piyasada sağ - sol 2 li set olarak satılıyor. Elimde bir adet fazla sol var.
    İhtiyacı olanla paylaşabilirim veya değişebiliriz.
  • Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Yukarıda etiketini gördüğünüz lastik Petlas'ın kış lastiğidir. Bu lastik hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Daha önce 2 farklı aracımda Goodyear UltraGrip 7 ve 8 kullandım. Çok memnundum. Fakat 255/55 R16 ölçüleri için fiyatlar ortalama 350 TL.

Yaz lastiği olarakta Dunlop SP Sport 01 ve Goodyear EfficientGrip kullanmıştım. Aracı aldığımda üzerinde çok az yol yapmış Continental Conti Premium Contact 2 97W lastikler vardı. Etiketi aşağıdadır. Bu lastikte pahalı bir lastik. Değişim zamanı gelince mecburen yaz lastiği arayışına da gireceğim.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Şimdilik kış lastiği tavsiyeleriniz nelerdir öğrenebilir miyim? Son dakika arayış içine girdiğinizde ya fiyatlar yüksek ya da istediğiniz ebatları bulmak çok zor oluyor. Şimdiden almak lazım bence.

• arkadaşlar merhaba, bende aranıza katılmak için araştırmalar yapıyorum forumu hemen hemen sonuna kadar okudum.ama fiyatlar forumda bahsedilen gibi değil baya yukarılarda. 2011 kasaları düşünüyorum, temiz bildiğiniz duyduğunuz olursa mesaj atarsanız sevinirim.
  • quote:

Yeni lastiğiniz ile hız göstergeniz 1.7% daha hızlı gösterecektir. Göstergeniz 100 km/saat olduğunda aslında hıznız 98.3 km/saat olacaktır.

215/55 R16'nın fiyatı 205/55 R16'ya göre çok daha pahalı.

Örnek;

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-21555-r16-93h-ultragrip-8-performance-kis-lastigi-uretim-tarihi-2012-yili-/productDetails.aspx?productId=otysf778910&categoryId=259720

http://www.hepsiburada.com/liste/goodyear-20555-r16-91t-ultragrip-8-kis-lastigi-/productDetails.aspx?productId=otysf778886&categoryId=259720

Bazı yerlerde fiyat farkı daha da artıyor.

205/55 R16 yaz ya da kış lastiği olarak farketmeksizin 215/55 R16 yerine kullanmayı tercih eder misiniz?

Sanırım konu geçmiş sayfalarda gündeme gelmişti. Geri dönüp bakacağım ama aradan geçen zamanda böyle bir değişiklik yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.

İyi günler.

KIŞ LASTİĞİ için 215/55 R16 yerine

205/55 R16 mı? (Değişim Yüzdesi : -1,74%, Lastik Çapı 11 mm azalıyor ve araç 5,5 mm daha yere yakınlaşıyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 98,3 km oluyor.)

205/60 R16 mı? (Değişim Yüzdesi : +1,46%, Lastik Çapı 9,5 mm artıyor ve araç 4,75 mm daha yerden yükseliyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 101,5 km oluyor.)

Siz olsanız bu verilerle hangisini tercih edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 8 Ekim 2013; 7:53:52 >

• Arkadaşlar son zamanlarda performansınız süper!!! Ramazan ayı geçeli epey oldu. Yaz rehaveti kalkmış ve tatil için yıllık izinler de kullanılmış olması gerekiyor. :)

Fikirlerinize önem veriyorum. Paylaşımlarınızı da bekliyorum.
  • Benim bu aralar başımı kasiyacak vaktim yok. Dün gece saat 4e kadar bilgisayarda çalıştım gözlerim mosmor oldu.

Kış lastiği ben de arıyorum. Passat aracı olan arkadaşım kış lastiği olarak 205 55 16 kullanıyormuş sıkıntı olmadı diyor. Passatin da orj ölçüsü 215 55 16. Ağırlık olarak bi 100 -150 kg fark olabilir.

205 55 16 lastikler genelde 91 yük kat sayısına sahip. O yüzden aracı çok doldurmamak gerek bence.

O değil de benim araç bu aralar çok gürültülü çalışıyor. Sabah gelirken düşük frekansta rahatsız eden sesler duydum. Biraz uykusuz ve yorgundum belki bana öyle geldi bilemiyorum. Umarım bir sorun yoktur.

• Allah kolaylık versin.

205/55 R16 91T mi? (Değişim Yüzdesi : -1,74%, Lastik Çapı 11 mm azalıyor ve araç 5,5 mm daha yere yakınlaşıyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 98,3 km oluyor.)

205/60 R16 92H mı? (Değişim Yüzdesi : +1,46%, Lastik Çapı 9,5 mm artıyor ve araç 4,75 mm daha yerden yükseliyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 101,5 km oluyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 8 Ekim 2013; 7:54:42 >
  • quote:

Allah kolaylık versin.

205/55 R16 91T mi? (Değişim Yüzdesi : -1,74%, Lastik Çapı 11 mm artıyor ve araç 5,5 mm daha yere yakınlaşıyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 98,3 km oluyor.)

205/60 R16 92H mı? (Değişim Yüzdesi : +1,46%, Lastik Çapı 9,5 mm artıyor ve araç 4,75 mm daha yerden yükseliyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 101,5 km oluyor.)

60 yanak lastiğin yük endeksi daha iyi ama zaten yüksek olan bir aracı daha kalın lastik ve yükselterek yol tutuşu kotulestirebilitsiniz.

Bence 205 55 16 ve mümkünse xl lastiklerden. Ben eski aracımda 205 45 16 orjinal olcuyu önce 195 50 16ya çekmiştim. Kışlıklari da 185 55 15 yapmıştım. Yol tutuş baya kotulesmisti.

• grand picassoda koltuk ısıtma var mı? varsa hangi modellerde?

• Yaza doğru aranıza katılabilmek için yoğun bir gayret içerisindeyim. Merakla izliyorum sizleri :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

grand picassoda koltuk ısıtma var mı? varsa hangi modellerde?

2010 - 2011 modelleri düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Allah kolaylık versin.

205/55 R16 91T mi? (Değişim Yüzdesi : -1,74%, Lastik Çapı 11 mm artıyor ve araç 5,5 mm daha yere yakınlaşıyor. Hız da 100 km gösteriyorken iken aslında 98,3 km oluyor.)

60 yanak lastiğin yük endeksi daha iyi ama zaten yüksek olan bir aracı daha kalın lastik ve yükselterek yol tutuşu kotulestirebilitsiniz.

Bence 205 55 16 ve mümkünse xl lastiklerden. Ben eski aracımda 205 45 16 orjinal olcuyu önce 195 50 16ya çekmiştim. Kışlıklari da 185 55 15 yapmıştım. Yol tutuş baya kotulesmisti.

Merhaba,

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim.

Gerek Goodyear bayilerinin önerileri gerek farklı lastik markalarının bayilerinden birkaçı ve gerekse internette yer alan önemli forumlardaki araştırmalarıma göre kış lastiği için dönüşüm yapılacaksa en iyi tercihin 205/60 R16 olduğu ifade edildi.

Yeni lastiğiniz ile hız göstergeniz 1.4% daha yavaş gösterecektir. Göstergeniz 100 km/saat olduğunda aslında hızınız 101,4 km/saat olacaktır.

"Kış lastiği seçiminde aracın orijinal lastik ebadından daha geniş tabanlı lastikler kesinlikle kullanılmamalıdır. Böyle bir durumda lastik izi genişleyeceği ve birim alana düşen ağırlık azalacağı için yağışlı ve karlı yol şartlarında aracın kızaklama riski artırıyor."

Yukarıdaki bilgiye göre kış lastiği için 205 iyi bir seçim. 60 ifadesi de kesit yüksekliğinin kesit genişliğine oranıdır. Yani 205 in %60'ı yanak yüksekliğidir. (123 mm)

(123/205) x100 = 60 Seri(Kesit Oranı)

205/55 R16 ve 205/60 R16 arasından orjinal ebata en yakın lastiğin 215/60 R16 olduğu ifade edildi. Bulunamazsa 205/55 R16'nında tercih edilebileceği belirtildi. Bende aynı kanaate vardım.

Yalnız, yaz lastikleri için 215/55 R16 olan orjinal ebatlardan da vazgeçilmemesi gerektiği uyarısı yapıldı.

Goodyear UltraGrip 8 Performance 205/60 R16 92H

Üretim: 2013 yılı 21.hafta

Ödeme: 3 ay taksit ertelemeli + peşin fiyatına 12 taksit + 75 TL World Puan ile 940 TL.

Sökme+Takma+Balans, istenilen tarihte olmak üzere ücretsiz.

1 lastik 216 TL'ye geldi. Bayide fiyatı taksitli olarak 285 TL. Orjinal ebat fiyatını varın siz düşünün.

Umarım kış lastiği alanlara konu referans olur.

İyi hafta sonları dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 8 Ekim 2013; 8:24:26 >

• Yeni lastikleriniz hayırlı olsun. Yazlık lastiklerde orjinal ölçü ve orjinal yük hız endeksi çok önemli o yüzden ben de 2 hafta önce 215 55 16 good year efficient grip performance 93 V tercih ettim.

Muadil ölçü olarak 205 55 16 yada 205 60 16 kullandığınızda araclarimiz ariza lambası yakabilirmis. Sebebi de Esp modülü. Doğan usta böyle birşey olursa aracı bilgisayara bağlayıp lastik ölçüsünü programda degistirebildigini söyledi.

Yeni lastiklerinizi nereden aldınız onu da paylasirsaniz sevinirim. 75tl world puan hediyesi hepsiburadada mevcut ama taksit atlatma ve kesin lastik üretimi belirtilmemiş.siz lastikciden mi aldınız?

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.