Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (191. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni picassonun Euro NCAP videoları yayınlanmış..çarpma testinden 5 yıldız almış ama ESP testi pek olmamış..tekerler falan kalktı..

• Benim aracin olculeri de 205 55 16. Icim daha bi rahatladi hocam tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hugo__mboy

Benim aracin olculeri de 205 55 16. Icim daha bi rahatladi hocam tesekkurler

Sayın hugo_boy, lastik ebatlarınız 215/55 R16 olmasın. Standart bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

Günaydın. Hugo adlı arkadasta seat altea xl var. Ondan dolayı ölçüleri öyle.

• Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Yeni lastiğiniz ile hız göstergeniz 1.7% daha hızlı gösterecektir. Göstergeniz 100 km/saat olduğunda aslında hıznız 98.3 km/saat olacaktır.

215/55 R16'nın fiyatı 205/55 R16'ya göre çok daha pahalı.

Örnek;

Bazı yerlerde fiyat farkı daha da artıyor.

205/55 R16 yaz ya da kış lastiği olarak farketmeksizin 215/55 R16 yerine kullanmayı tercih eder misiniz?

Sanırım konu geçmiş sayfalarda gündeme gelmişti. Geri dönüp bakacağım ama aradan geçen zamanda böyle bir değişiklik yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa memnun olurum.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 6 Eylül 2013; 9:25:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Doğru diyorsunuz.Dikkatimden kaçmış.

Sayın syntesizer, sizin son aldığınız lastik ebatlarınız orjinal ebatlarda mı? Ben 195/65 R15 ebatlarda Goodyear EffcientGrip ve yine aynı ebatlarda UltraGrip 8 kullandım. Fiyat/Performans'ta benim için vazgeçilmez.

Bu arada yeni lastikleriniz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim. (Ben ne zaman yeni lastik alsam illa bir çivi girer lastiğe. :) 2-3 kere başıma geldi. Artık kızmıyorum. Adettendir diyorum. Tamirci bile yamaya gittim mi abi lastikleri mi değiştirdin yoksa demeye başladı.)

Ben aracı alırken üzerinde 2013 başında takılmış olan 2012 üretimi Continental 215/55 R16 97W TL Conti Premium Contact 2 vardı. Artık ömrünü doldurunca arayış içine gireceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 6 Eylül 2013; 9:42:21 >

• Yeni Picasso ile ilgili güzel bir video.

• quote:

quote:

quote:

Aynen Hocam. Bu forumu severek takip ediyorum ama. Burada ne işinizi var demeyin Sn. mergink

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen Hocam. Bu forumu severek takip ediyorum ama. Burada ne işinizi var demeyin Sn. mergink

Olur mu hiç öyle şey. Paylaşımlarınızın devamlı olmasını dilerim. Sayın synthesizer seat altea xl deyince hatırladım. :) Aracınızı kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

İyi günler.

• 215 55 R17 fiyatı uygun kış lasitği tavsiyesi olan ?
  • quote:

Yeni Picasso ile ilgili güzel bir video.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lthKqYlAwcs

O dolulukta picassoyu Türkiye'ye getirmezler, alt versiyona devam.
  • Merhaba
    Picassoyla cekme karavan macerasi yasayan oldumu acaba, olduysa izlenimlerini aktarabilirmi

• Arkadaşlar,

2012 GP aracım 15000 bakımına yaklaştı. İstanbul'da işinin ehli servis olarak kimi tavsiye edersiniz?

Tecrübe eden arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Her ne kadar aracımız Fransız olsa da, tavsiye edeceğiniz servisler ve çalışanları lütfen Fransız olmasın :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Picasso11

Daha önce dikkatimi çekmemişti veya önemsememiştim fakat bugün detaylıca incelediğimde Picassomun ön farlarında güneşten dolayı sararma ve matlaşma olduğunu farkettim.

İnternet üzerinden far temizliği ile ilgili çeşitli forumları okudum ve malzeme listesi çıkarttım. Müsait bir vakitte zımpara, plast x cila vs.. gerekli malzemeleri alacağım ve uygulamayı yaparak uygulama safhalarını forumda fotograflı olarak sizlerle paylaşacağım.

Alacağım cila, zımpara vs.. malzemeler 2adet far temizliğine fazla gelip artacağı ve ziyan olmaması adına İstanbul'da ikamet eden ve Picassosunun farlarının temizliğini isteyen arkadaşlara bir teklifim olacak.

Malzemeler benden olmak üzere İstanbul'da uygun bir yerde tanışma, Picassolarımız hakkında bilgi alışverişi ve farlarımızın temizliği için buluşma düzenlemek istiyorum. Ne dersiniz (Ben Küçükyalı'da oturuyorum fakat çoğunluğa uyar, çoğunluk nereyi uygun görülürse oraya gelebilirim)

Doğan hocam (synthesizer) programınız müsait olurda davetimle ilgilenirseniz sizin polisaj makinanız konusunda yardım isteyeceğiz.

Yalnız bu hafta sonu Ankaraya gideceğimden dolayı bu hafta sonu ben müsait değilim. Ortak bir tarih belirleyelim ve geçte olsa artık yüz yüze tanışalım derim.. (Ankara dönüşü yine tüketim değerlerimi forumda fotoğraflarla paylaşacağım)

Bu arada sararmış farların temizlik öncesi ve sonrası karşılaştırmalı fotoğraflarını ve uygulama aşamalarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz..

http://forum.donanimhaber.com/m_36451894/tm.htm

Memnun olurum.

Far parlatma çok zor birşey değil. Plastx de aslında orta-hafif dereceli aşındırıcı bir paste yani pasta. Toz bırakmayan hemen hemen her tür pasta ile bu iş görür. Bende şuan sadece menzerna 203S var. O da çok aşındırıcı olmayan bir model. Eğer illaki zımpara işine giricem derseniz orta düzey bir aşındırıcı yada plastx de alabiliriz.

Yanlız farlarınızın bir resmini makro çekebilirseniz bir bakalım su zımparasına gerek var mı.. Çünkü gerek yoksa far plastiğinin dışı zaten cila gibi bir madde ile kaplı. O katmanı almayalım.

Ben daha önce bir uygulamada yün pad kullanmıştım. Ancak yün pad ortasından topaklama yaparak farda bir bölgede kalıcı bir iz bıraktı. Bu defa su zımpatası ile uygulama yapmıştık.

Burada da videosu var.

Uygulamayı yapan ise detailingturkey adresinin biricik hocası İrfan hoca :D Makine bana ait. Buluşmayı isterim. Ben farlardan ziyade araca girişmek istiyorum.

Ayrıca gelen arkadaşlar meşhur FK1000p katı waxı ile kendi araçlarının üzerinden geçebilirler. Bende baya mevcut :D Öyle fıs fıs cilalara benzemez özellikle koyu renk araçlarda kaporta üzerinde cam gibi tabaka oluşturur :D Tanıyamazsınız.

ben bişey daha gördüm nette adamlar diş macunu ile de yapıyorlar bir bilgisi olan varmı acaba honda farları üzerinde deniyor adam çizikler kayboluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

Merhaba
    Picassoyla cekme karavan macerasi yasayan oldumu acaba, olduysa izlenimlerini aktarabilirmi

Aracin kitapciginda 1000 kiloya kadar frenli romorklari cekebildigini okudum. Ceki demiri taktirip ruhsata isleten oldumu acaba?

• arkadaşlar selamlar. bildiğiniz üzere aracım seat altea xl. istanbulda yaşıyorum. aracı alırken plaka 33 tü ve o an değiştirmek istemedim. fakat özellikle son günlerde sürüş halinde insanların enteresan bir şekilde arabaya baktıklarına şahit oluyorum. ya da benzin alırken pompacı arkadaşların 33 mü. oo abi mersinin neresindensin gibi sorularına maruz kalıyorum :) işin özetine gelirsek; plakayı değiştirmek istesem, 34 plaka yapmak istesem hangi işlemleri yapmam gerek ve ortalama maliyeti ne olur benim için. bilgisi olan arkadaş var ise cevabı için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

arkadaşlar selamlar. bildiğiniz üzere aracım seat altea xl. istanbulda yaşıyorum. aracı alırken plaka 33 tü ve o an değiştirmek istemedim. fakat özellikle son günlerde sürüş halinde insanların enteresan bir şekilde arabaya baktıklarına şahit oluyorum. ya da benzin alırken pompacı arkadaşların 33 mü. oo abi mersinin neresindensin gibi sorularına maruz kalıyorum :) işin özetine gelirsek; plakayı değiştirmek istesem, 34 plaka yapmak istesem hangi işlemleri yapmam gerek ve ortalama maliyeti ne olur benim için. bilgisi olan arkadaş var ise cevabı için şimdiden teşekkür ederim.

Bende satışta plaka değişikliği istemedim. Aracım 07 plaka. Bazen benzer durumlarla bende karşılaşıyorum. Örnek; "Vay abi Antalya'dansın ha. Yanıyordur oralar şimdi be!" gibi. :)

Bilgiler aşağıdadır. Yalnız her iki seçenek içinde 1 ay içinde şartı aranıyor. Sizinde aracı alalı 2 ay oluyor sanırım.

Plaka değişikliği işlemleriyle uğraşıldığı gibi sonrasında hem kasko(varsa) hemde trafik sigortası değişen plakaya zeyil yapılmak zorunda.

Yalnız dediğim gibi üzerinden 1 ay geçtiğinden bu mümkün gözükmüyor. Yalnız bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa aracı eşinize ya da güvendiğiniz bir akrabaya eşe dosta satış yapıp plaka değişikliği hakkından yararlanabilirsiniz. Sonra da tekrar üzerinize alırsınız. Tabii bu yolda yine uğraş gerektiriyor.

Ben 07'den çok memnunum. İstanbul içi park yeri ararken bile yardımcı oluyor insanlar. :) Yabancısıyız ya.

Plaka değişikliği

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

Noter tarafından satışı yapılan araçlarda;

Yerleşim yeri adresi değişenler

• mergink M kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla sizin gibi davranmak en güzel yöntem :) diğerleriyle uğraşacak kadar vaktimiz maalesef yok. Ayrıca bir ton masraf. O zaman bizde Mersinli olmaya devam edelim. :)
  • quote:

Anladığım kadarıyla sizin gibi davranmak en güzel yöntem :) diğerleriyle uğraşacak kadar vaktimiz maalesef yok. Ayrıca bir ton masraf. O zaman bizde Mersinli olmaya devam edelim. :)

Dediğiniz gibi çalışan insanlarız. Hem vakitsizlikten hemde boşu boşuna masraf yapmamak adına 07'ye devam. Biraz rahat olun inanın zararından çok faydasını göreceksiniz.

Ayrıca kasko ve trafik sigortası da daha düşük. Sigorta şirketleri risk değerlendirilmesine göre 07 ve 33, 34'e göre daha az prim ödüyor. :) Bunu da kar sayalım.
  • Ben de 09 plakayim. Üstelik 09 S şeklinde. Aydın Söke :) Bir düğüne gitmiştim askeri gazinoda. Girişteki asker aydinliymis. Çocuk ne sevindi memleketinden geliyorum diye. Ben de bozmadım. Sokeden selamlar dedom.nabiyim.

• 
Sayfa: önceki 189190191192193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.