Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (177. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buyrun efendim gtl satılan shell istasyonları. Saygılar

s05.static-shell.com
    404Resource at '/content/dam/shell/static/tur/downloads/products-services/gtl-sites-dec-2010.pdf' not found: No resource found
    http://s05.static-shell.com/content/dam/shell/static/tur/downloads/products-services/gtl-sites-dec-2010.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozbilginli -- 12 Temmuz 2013; 1:47:18 >

• Ben Total'den alıyorum sürekli. Total'de 2 ayrı Eurodiesel var. Biri kırsal motorin'in yerine konulan normal Eurodiesel, diğeri Excellium adıyla anılan Eurodiesel.

Ben sürekli pahalı olanı alıyordum. Acaba normal Eurodiesel almaya başlasam turbo ve diğer aksama herhangi bir zarar verirmiyim?

Bu konuda bilgi sahibi bir arkadaş bizi aydınlatabilirmi?
  • Merak ettim araştırdım. Bugünkü fiyatlarla Shell Fuel Save Diesel litresi 4.30TL iken VPower GTL+ Diesel litresi 4.45TL yani arada litre başı 0.15krş fiyat farkı var. Picassoların deposunu 60lt. olarak baz alıp hesaplarsan 60litrede oluşan fiyat farkı 9TL yapıyor. 60lt motorin ile 1000km yaptığımızı ve 1senede yaklaşık 15bin km yol yaptığımızı düşünürsek senede 15depo (Full) motorin alıyoruz. Yani bir yılda aldığımız daha uygun fiyatlı motorin ile elde ettiğimiz kar 135TL'ye denk geliyor. Turbonun veya Enjektörlerin arıza yaptığında değişim maliyetinin 1500-4000TL aralığında olduğunu düşünürsek bence Ucuz motorin kullanarak 100-150TL için riske atmaya gerek yok. Daha ağır maliyetli masraflar karşımıza çıkabilir diye düşünüyorum.

Zaten aracımda yazılım yüklü olduğu için motorin konusunda benim çok daha seçici olmam şart. Shell GTL+ kullanıyorum ve memnunum. GTL+ için çok yaktığını iddia edenler için 2300km ortalamam (1200km şehir dışı 1100km şehir içi) 5.3lt şuan. Bence gayet başarılı bir değer.

• Eğer kalitesiz motorin kullanırsanız , başta partikül filtresi olmak üzere enjektörler ve turbonun arızalanmasına sebep olabilirsiniz.
  • Slm arkadaslar bence sehirlerde mazotu guvenilir yerlerden almak daha onemli firma 2 planda kaliyor aydnda shell firmasini alan kisi kacak akaryakit sattigi anlasildi shellden aliyorum saniyorsun ama aslinda kacak akaryakit kullanmis oluyorsun bundan onceki aracimda ne yazikki bu sikintiyi yasadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm picasolarda sofor ve yolcu kafaliklarinda monitor multimedya kullanan varmi

• gozbilginli kullanıcısına yanıt
    Haklısınız arkadaşlar, motorin kalitesinin motor ve diğer parçalara olumsuz etkisini biliyorum.

Sorma sebebim; Total'in normal Eurodiesel'inin kalite olarak kırsal ayarında mı yoksa kullanılabilir kalitede mi olduğunu bir bilen varsa öğrenmekti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Haklısınız arkadaşlar, motorin kalitesinin motor ve diğer parçalara olumsuz etkisini biliyorum.

Sorma sebebim; Total'in normal Eurodiesel'inin kalite olarak kırsal ayarında mı yoksa kullanılabilir kalitede mi olduğunu bir bilen varsa öğrenmekti?

Forumda konusu vardı. Kırsal motorin ile euro diesel arasındaki fark kükürt miktarı. Bu da son gelen yasalarla kırsal mazot un satışının yasaklanması ile son buldu.

Yani şuan iyi bir istasyondan alacağımız en ucuz mazot bile gayet kaliteli. V power ve excellium gibi yada gtl+ gibi yakitlar ise aslında biraz göz boyama..

Kirsal mazot olmayınca bildiğin euro dizel yakıta kırsal mazot muamelesi yapıyorlar. Maksat pahalı sını satmak..

Gel gör ki.. Böyle düşünmeme rağmen en ucuz fuel save modellerinden hala almadım. Alamadım.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle doğru olanı yapıyorsunuz.
  • mehmeteyibilir kullanıcısına yanıt
    şu Linkte bir göz atabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=69322805
  • Slm linkte park sensöründen bahsediyor benim dediğim arkada oturanlar için multimedya seyretmeleri için tekler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevbedici olsasa pek islevsel degil diye dusunuyorum.1000-1500 arasi yaptirilabiliyor(full paket multi medya setiyle) sadece kafalik kaca cikar tam bilmiyorum ama web de bir arastirma yapabilirsin bir ara gozume carpmisti.kapalik seti yerine 2 tane 150 lik tablet bit hayli is gorur diye dusunuyorum tabii zevk ve tercih ayri bir konu diyerek acik kapi birakmakta fayda var

• Dediginiz gibi gorsel olarak guzel gorunuyor zaten bizim araclarin on konsola montaj olmaz bagimsiz iki kafalik almak lazim insallah yeni picassolarda onde dokunmatik ekran olacak daha zevkli kullanim olacak

• On konsol icin bir uygulama basarili gozukuyor.
    Yeni picassoda multi medya seti var ama tr paketinde bulunurmu bilmiyorum.

Murat Akinyoutube
    Citroen C4 Picasso and Kenwood KVT-524
    http://www.youtube.com/watch?v=F5-zc-HAJAU

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: dhakanuysal

Forumda konusu vardı. Kırsal motorin ile euro diesel arasındaki fark kükürt miktarı. Bu da son gelen yasalarla kırsal mazot un satışının yasaklanması ile son buldu.

Yani şuan iyi bir istasyondan alacağımız en ucuz mazot bile gayet kaliteli. V power ve excellium gibi yada gtl+ gibi yakitlar ise aslında biraz göz boyama..

Kirsal mazot olmayınca bildiğin euro dizel yakıta kırsal mazot muamelesi yapıyorlar. Maksat pahalı sını satmak..

Gel gör ki.. Böyle düşünmeme rağmen en ucuz fuel save modellerinden hala almadım. Alamadım.

Bir arkadaşımda aynı şeyi söyledi. Oysa bana istasyondakiler Eurodiesel'in baz versiyonunun kırsal yerine geçtiğini söylediler.

• Merhaba arkadaşlar,

Aracımdaki lastikler, Continental 215/55R16 97W TL Conti Premium Contact 2 (2012 başı üretimi, diş derinlikleri 6mm, lastik havaları da 35 psi)

Yol sesi biraz fazla hissediliyor.

Acaba sizlerde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 21 Temmuz 2013; 19:12:03 >
  • bildiğiniz üzere lastiklerim ile ilgili sıkıntı vardı. ön lastiklerim daha yeni alınmış tigar marka. arka lastikler iyice gitmiş michelin primacy 3. tigar markasını az çok araştırdım, sırp malı. hemen hemen tüm michelin bayileri michelin kalitesine yakın olduğunu söylediler. ön lastikler yeni olduğu için kıyamıyorum, acaba aynı üründen 2 adet daha mı alayım diyorum. 4 lastik biraz üzecek beni maalesef. üründe bu;
    www.lastikburada.com.tr
    Sayfa bulunamadı – Lastik Burada
    http://www.lastikburada.com.tr/lastik-detay.php?tigar-205/55r16-91h-hitris&pid=239

• Slm tigar michelin urunumu acaba tskler

• Araciniz 5 mi 7 kisilikmi serviste 7 kisilik icin 205 55 16 lastigin esp abs arizasi verebilecigini soylediler

• Arkadaşlar bugün arabamı 115000 bakımı için Doğan ustay götürdüm. 100000 bakımınıda ona yaptırmıştım. Yapılan işlemleri yazıyorum. Ön arka balatalar değişti. Önlere orjinal, Arkalara tvr marka takıldı. Tüm filtreler ve yağ değişti. Karter kapağının vidası yalama olduğu için tornaya gitti yeni vida yolu açıldı. Motor yıkama koruma yapıldı.
    Toplam 585 lira tuttu. Karter kapağı vidası extra olduğu için 100 lirayı toplam fiyattan düşüyorum. Geriye 485 lira toplam kalıyor.

Bu arada klima kompresöründen ses geldiğini tamir edilmesi gerektiğini söyledi. Minumum çıkacak fiyatta 250 nin altında olmaz dedi. Ama 1000 lirayıda bulabilir dedi. Acaba bu konuda bilgisi olan varmı?

Son olarak yeni araba alan arkadaşların araçları hayırlı uğurlu olsun. Ağız tadıyla binerler umarım...:))
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.