Şimdi Ara

Gran Turismo 6 (2013) [ANA KONU] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.352
Cevap
39
Favori
215.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • önce su gt5'i bı adam etsınler ya.
    -standart araçların grafikleri hiç hoşuma gitmiyor.

    -standart araclara hıcbır eklentı yapılamıyor (modifiye bakımından)

    -B spec sürücüleri aşırı gerizekalı . araç önünde seyredıyor ve altında 1055 hp'lik mınolta varken onundekı 700 bg lık aracı gecebilmek ıcın yaklasık 15sn beklıyor up uzun pistte (daytona vb pıstlerde ısmı tam aklıma gelmedı)

    -real simulator denmiş ama alakası yok , hangı arac 300ü geçtim 200le giderken cok ama cok saglam olmadıgı surece o sekılde rahatca makas atabılır vırajlara kaydırarak gırebılır ? ( gt5 te stock arabayla bile 200ile cok rahat makasa fılan gırılebılıyor düşününki araaba yüklüyken neler oldugunu :) )

    -modifiye bakımından aşırı kısıtlılar tamam nfs kadar olmasın ama genede bi göze hitap edicek şeyler en azından fazlalaşsın ya.

    benim kendimce bu oyunla ılgılı sıkıntılarım bunlar lakin piyasada bunun üzerinede pek oyun olmadıgı ıcın genede eldekıyle yetınmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaesthetica -- 28 Ağustos 2011; 1:20:18 >




  • gt5 ustune yogunlassinlar ps4 cikana kadar. gt6 yi bu jenarasyona cikarcaklarina ps4 un cikis oyunu yapsalar deli gibi satar alet. Hemde gt6 ve 7 arasinda gelisterecek cok seyleri olur. Makinanin cozulmsei vs.
  • bu gt6, ps4 için çıkar. bu grafiklerde kandırmaca.

    gt6yı ps4 ile birlikte çıkartıp, yeni xboxa karşı birleşik satarak rekabet yapacaklar gibi geliyor bana.

    replaylerde grafikler süper ancak oyunda o kadar iyi değil. arada az bir fark var. oynarken yolda vs resmen köşeleri görebiliyorsunuz.

    ps4 2015de çıkıyor. şimdi 2012deyiz. ve xbox kinect forza derken gelişiyor ve pazara kendi adını yazıyor. aynı samsung galaksi s2 gibi. rekabet yenilikleri getirir. ps bundan sonra daha hızlı gelişir sonuçta bu ipneler para için yapıyor bunu. xbox 2015den önce yenilenir ve forza daha önce çıkarsa herkes gider onu alır yamakuçi kazuro mudur neyse ismi cins adamda avcunu yalar. sen daha g25-g27 ayarlarını gt5e koyma, porsche gibi safkan yarış markasını oyuna koyma. 3 tane 80model ruf adı altında itele bize, standart premium diye saçmala....
  • PS3 ün son kozu olur GT6 . Ama şöyle birşey var. Sony bu sefer bu zamana kadarki politikası olan her PS e 2 seri çıkartma geleneğini bırakıp PS4 ün çıkış oyunu olarak sunabilir. Ama ben PS3 e çıkar diyorum.

    Benim beklentilerim.

    -Standart araç diye birşey olmasın. 300-400 civarı güncel premium araç olsun yeter. Tabi bu araçları çoğunda " Race Modification " ve aero parçalar olacak. Modifiye eski GT lerdeki gibi daha detaylı olsun Ayrıca araç seslerini de elden geçirsin. Görsel hasar ile çok fazla uğraşmayıp mekanik hasarı detaylandırsınlar. Lastik fiziklerini elden geçirsinler.

    -Çok fazla yeni pist beklemiyorum. Çünkü çok uğraşıyorlar yeni pist yaparken. Ama GT4 olup GT5 te kullanmadığı tüm pistleri HD ye çevirmeden adam gibi premium pist standardında koysun . Maalesef GT5 te bazı pistleri standart araç gibi aynen aktarmışlar. Tüm pistlerde dinamik hava sistemi olsun.

    -Online geliştirilsin. GT Prologuedeki hazır yarışlar ile beraber şu an ki sistem devam etsin. Leaderboards GT Prologuedeki gibi olsun . Zaten neden GTP deki sistemi koymuyorlar anlamıyorum. Çok güzel bir leaderboards sistemi vardı GTP de. Kendi odanı kurarken yarış kuralları daha da detaylandırılsın.

    -Ceza sistemi çok önemli . Adam gibi online yarışlar için ceza sisteminin geliştirilmesi lazım. Her kullanıcının belirli bir kariyer puanı olur. Yarışta yaptığı hatalar da bu kariyer sistemini etkiler . Bence level atlama sistemi bu şekilde olmalı. A Spec puanı centilmence , hatasız yarışan ve en iyi dereceyi yapan yarışçıya verilmeli. Bu şekilde olursa insanlar çok daha dikkatli yarışacaktır.

    -Bence yapay zeka ile yapacakları çok fazla birşey yok . Konsollardaki en sıkıntılı durum bu. Yapabilecekleri kadar geliştirsinler. Bence devir online devri olduğu için artık yapay zeka olayına pek takılmıyorum.

    - GT5 teki belli grafik sorunlarını halletsinler . Gerisi yeter de artar.

    -GT nin en iyi yanı kariyer modu. Bence güncellemeler ile bunu devamlı aktif hale getirebilirler. Yani şu anki haftalık eventler gibi. Bence hazır bir A Spec kariyer moduna gerek yok. Şu anda uyguladıkları sistemi biraz daha aktif bir şekilde sunarlarsa bence çok güzel olur. B Spec modunuda GT4 teki gibi yapsınlar. Yarış içerisinde pite girdiğinizde değiştirebilelim. Ayrıca daha da detaylandırsınlar.

    Valla çok fazla istekte bulunduğumu söyleyebilirsiniz. Ama emin olun aslında bunlar GT5 te olması gereken şeylerdi yani fazladan birşey istemiyoruz. GT5 teki eksiklikleri gidersinler en iyi satan GT serisi olur bence.


    Eğer GT6 da yeni ve gt serisine yakışır bir yenilik ne olsun derseniz şunu söyleyebilirim. Biz GT5 çıkmadan öncede bunu konuşuyorduk. Endurence yarışlarda pilot değişimi . A Spec Endurence yarışlarında aynı takımda mesela 4 pilot yarışıyor ve yarış içerisinde pilot değişimi yapabiliyor. Yani bir nevi yarış oyunlarında co op desteği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MtkP HuSnU -- 3 Eylül 2011; 11:59:43 >




  • Ana konu açma sevdalısı arkadaşlar boş boş milleti umutlandırıyor galiba. Ben de o zaman şimdiden "Gran Turismo 7 ana konu" açayım da ben açmış olayım. Komik hareketler yapmayın.
  • Grafik sorunu diyorsunuz da ben pek bir sorun göremedim GT5'te.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bkaakco

    Grafik sorunu diyorsunuz da ben pek bir sorun göremedim GT5'te.

    Patch lerle düzeldi bayağı ya zaten sürekli gelişen bir oyun ben bakım yaklaşık 10 gb update etmiş bayağı guzel bence ama eksikleri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafiği boşverin ama mümkünse eski yolları geri getirsinler ve şu seviye sistemini kaldırsınlar hiç beğenmedim eskiden ne güzel ehliyeti alınca yarışa gidiyorduk şimdi öyle değil bence kariyer modunda büyük değişikler yapılmalı
  • Bence hazır büyük bi kitle varken, 2013 veya 2014'de Ps3'e çıkarırlarsa (ki bence öyle olacak) bugüne kadarki herhangi bi GT oyunundan daha fazla satar. GT5'deki eleştirileri/hataları gidererek, Premium vs. Standard araç gibi durumları ortadan kaldırıp bi kaç ekleme/yenilik yapsalar fazlasıyla yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya pistlerini lazer scan ile tarayıp oyuna ekleyerek işe başlasalar en büyük atılım bu olur bence.

    Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H-Shifter

    Dünya pistlerini lazer scan ile tarayıp oyuna ekleyerek işe başlasalar en büyük atılım bu olur bence.

    Saygılar.

    Yapmadıklarını mı hissettin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENGIN3

    quote:

    Orijinalden alıntı: H-Shifter

    Dünya pistlerini lazer scan ile tarayıp oyuna ekleyerek işe başlasalar en büyük atılım bu olur bence.

    Saygılar.

    Yapmadıklarını mı hissettin?

    Suzuka pistini hem GT5'ten hem de tüm pistleri lazer scanli olan iRacing'ten iyi bildiğim için yapmadıklarını açıkça söyleyebilirim. İki pist birbirinden epey farklı; GT5'teki yol çok dar ve yükseltilerinde farklılık var. Bunu herhangi bir şekilde birine veya GT5'e b*k atmak için söylemiyorum kesinlikle ama bu devirde tüm oyunlar artık lazer scan'i kullanmalı.

    Saygılar.
  • 1-2 tane şehri geröekle bire bir yapsınlar ve serbest dolaşma modu olsun oyunda çıkmasa bile bir ek paketle getirebilirler böyle bir şeyi.gereksiz japon arabaları yerine alman arabaları koysunlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H-Shifter

    quote:

    Orijinalden alıntı: ENGIN3

    quote:

    Orijinalden alıntı: H-Shifter

    Dünya pistlerini lazer scan ile tarayıp oyuna ekleyerek işe başlasalar en büyük atılım bu olur bence.

    Saygılar.

    Yapmadıklarını mı hissettin?

    Suzuka pistini hem GT5'ten hem de tüm pistleri lazer scanli olan iRacing'ten iyi bildiğim için yapmadıklarını açıkça söyleyebilirim. İki pist birbirinden epey farklı; GT5'teki yol çok dar ve yükseltilerinde farklılık var. Bunu herhangi bir şekilde birine veya GT5'e b*k atmak için söylemiyorum kesinlikle ama bu devirde tüm oyunlar artık lazer scan'i kullanmalı.

    Saygılar.

    Hocam bildigim kadariyla konsollarda lazerle taranmis pist kullanan oyun yok simdilik sadece iRacing gibi tam simulasyonlarda var. Ayrica lazer ile pist taramasi uzun ve masrafli bir is. Bir konsol oyununa simdilik fazla luks. Bununla zaman kaybedeceklerine oyun uzerinde ugrassinlar, zaten ellerinde harika bir oyun motoru var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Iracing'te grafik yönünden birşeyler vaad etsin artık, onda olan onda yok onda olan bunda yok..
    Lazer Scanli olmaması 15 senedir oynadığımız bir seriden bizi alıkoymadı koymazda. Sonuçta istediği kadar lazer scanli olsun herşey yinede sanal olarak kalacak,
    bu video taa 5 sene önceki prologue'tanalınma çokta yanlış gözükmüyor
    pistler,

    bence GT5'e laf gelene kadar muadili Forza'yı önce eleştirmek lazım, Mars'tan gelen pistler mevcut onda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ENGIN3 -- 12 Temmuz 2012; 11:59:42 >




  • Evet, gerçekten uzun zaman alan masraflı iş bu lazer scan olayı fakat yeterli çalışan sayısı ve bütçe ile zaman kıstası çok aşağılara çekilebilir. Ayrıca GT5 için de beklediğimiz süre 4 yıldan fazlaydı...

    Yeni nesil konsolların hem gücü çok iyi olacaktır hem de oyun bütçeleri. Kaldı ki GT5 80 milyon dolara geliştirildi. Bu para muazzam bir para.
    Örnek olması açısından kıyaslamak istiyorum yine yanlış anlaşılmaması adına; iracingin 35000 kullanıcısı var, her birinden alınan ortalama parayı 500 dolar dersek (ki bu biraz uçuk bir ortalama olur, o paraları herkes vermiyor, aşırı tutkunları anca verebiliyor);

    - 35000 x 500 = 17.5 milyon dolar yapar. Bu para GT5'in bütçesinin 4te biri bile yapmıyor.

    Bu vakte kadar GT5 7.5 milyon adet satmış. Ortalama 50 dolardan dersek;

    - 50 x 7500000 = 375 milyon dolar eder. Net kârları neredeyse 300 milyon dolar oluyor. Iracing'in cirosunun tam 17 katı kar payları var Polyphony'nin.

    Iracing'de tamamı lazer scanli 28 araç ve 52 adet de pist var. Bu rakamların değil 17 katını, sadece 10 katını alsak bile yeni GT için yeterince sayıda araç ve pist yapar (nereden bakılsa 300 araç ve 70-80 pist yapar), her biri gerçeğiyle bire bir aynı olur.

    Bu rakamlar değerlendirildiğinde ya Polyphony'deki çalışanlar yeterince verimli çalışmıyorlar ya da Yamauchi halden memnun, yüksek kâr peşinde ve "konsol oyuncuları bu durumdan şikayet etmiyor" diyerekten hali vakti yerinde paralarını sayıp purosunu tüttürüyordur.

    Sağlık olsun, yapıcak birşey yok, saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ENGIN3

    Iracing'te grafik yönünden birşeyler vaad etsin artık, onda olan onda yok onda olan bunda yok..
    Lazer Scanli olmaması 15 senedir oynadığımız bir seriden bizi alıkoymadı koymazda. Sonuçta istediği kadar lazer scanli olsun herşey yinede sanal olarak kalacak,
    bu video taa 5 sene önceki prologue'tanalınma çokta yanlış gözükmüyor
    pistler,

    bence GT5'e laf gelene kadar muadili Forza'yı önce eleştirmek lazım, Mars'tan gelen pistler mevcut onda

    Laser Scan'in avantajı sadece görüntü olarak gerçeğin bire biri olması değil, pistteki her türlü tümsek, yama ve benzeri detayların tamamen aktarılabilmesidir. Ayrıca iRacing grafik yönünden çok şey vermiyor olabilir (ki ben öyle düşünmüyorum), server based bir sistemde 60 araçla lag'sız yarış yapabilmek GT5'in 16 kişide kasan online sisteminden çok daha değerlidir.

    Zamanında ben de GT5 hastasıydım, hatta turnuvalarda da bulundum ve keyif aldım, ama simülasyon seven insan için kesinlikle boş iş.




  • Ya arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz ,GT yada FM da uzun süre zaman geçirenler harbiden boşa oynuyorlar konsollardaki simler yalan İracing deki online sistemini bir kere gören kişi elindeki konsolları elinde çıkartır emin olun ....
  • Online sistemi ve sürüş fiziği daha iyi olabilir ama araç çeşitliliği bakımından çok zayıf kalıyor iracing, konsol simleri bir yere kadar gerçekçi sürüş sağlıyor sonuçta, Ben dün yanımdan geçen F458, gallardo ve SL55 gibi arabaları sürmek istiyorum
  • Arda emin ol göz boyamadan başka bişi değil sadece seçtiğin arabanın dışı 458 oldugu için sana 458 kullanıyormuşsun gibi geliyor.Diğer konudada haklısın İracing de fazla araç çeşitliliği yok fakat ben sana şöle bişi diyim sürüş dinanmikleri hakkında araçların gerçeğe yakın hissettirmesi hakkında aklında bir fikir oluştursun,İracing de bir araba yada pist çıkacağı zaman yaklaşık 1 yıl önceden haber veriliyor gerisini sen düşün.Ha dersinki ben tek takılıyor günden güne farklı arabalarla zevkine turluyorum dersen zaten İracing den zevk alınamaz ,ama egerki online da zaman geçiriyorsan İracing fena bağımlılık yapıyor ve konsol simlerinin boş oldugunu anlıyorsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.