Şimdi Ara

GPU-Z v2.10.0 Güncellemesi (GDDR6 Bellek Tipi Eklendi, Yeni Nesil GPU'lar !)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• GPU-Z v2.10.0 Güncellemesi (GDDR6 Bellek Tipi Eklendi, Yeni Nesil GPU'lar !)

Merhaba arkadaşlar, GPU-Z yeni sürüm güncellemesini geçtiğimiz günlerde aldı ve GDDR6 bellek tipi desteği de geldi. Bu demek oluyor ki yakın bir süreçte yeni nesil kart veya kartları göreceğiz. Fake testlerden ziyade gerçek testler de yavaş yavaş sızdırılmaya başlanacaktır.

GPU-Z v2.10.0 Güncellemesi İçin Tıklayınız

Added CPU temperature monitoring for Intel Sandy Bridge and newer and all AMD Ryzen
    Optimized sensor graph drawing code for faster repaint with lower CPU usage
    Various improvements to avoid error messages related to Query External
    Added button to reset sensor data
    Fixed missing tooltip for GPU clock sensor
    Report Overdrive Limits in Advanced: ATI/AMD BIOS
    Added GDDR6 memory type
    Delay "Screenshot taken" dialog by a second, to not get captured by screenshot
    Fixed secondary devices showing up with no info (old ATI cards)
    Fixed memory clocks on Intel Arrandale
    Fixed memory module info in Advanced Panel for AMD Vega
    Added support for AMD Vega M GH, Vega M GL, WX 4130, WX 4150, WX 8100, Radeon Pro Vega 56, Pro SSG
    Added support for AMD Vega Graphics in Ryzen 3 2200U, Ryzen 3 2300U, Ryzen 3 Pro 2200GE, Ryzen 5 2400GE, Ryzen 7 2400U
    Added support for Intel UHD 605, UHD 610, UHD 630, P580
    Added support for NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB, GTX 1050 3 GB, GTX 1050 2 GB (GP106), GTX 1050 Ti Max-Q, MX110, MX130, GTX 750 Ti (GM107B)
    Added support for NVIDIA Quadro GV100, P600 Mobile, P620, P2000, P3200, P4200, Grid M3-3020
    Added support for NVIDIA Tesla V100, V100-PCIE-32GB, M4, P106-090, P5200, P6, P40, P100 SXM2, P100 PCIe 12 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 22 Temmuz 2018; 19:39:6 >

• 1070'i satma vakti geldi desenize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

1070'i satma vakti geldi desenize
    Ben de GTX 1070Ti'ların bir tanesini kesin, diğerini de duruma göre elden çıkaracağım. İnceleme konusu için elde tutuyorum şu an.
  • Ben gtx1070 i 1600 TL'ye almıştım 2k'da fazlasıyla yetiyor herkes yeni nesil kartlar diyorda dolar kurununda sayesinde fiyatları aşırı yüksek olacaktır kesinlikle değiştirmeyi düşünmüyorum.
  • https://youtu.be/TNksuz1Qz3U

Gamermeld bu sukse pesinde kosan bir yt kanali degildir, o yuzden daha bir inanilir gorurum, reklam parasini da kapamis.

Videodaki olay; bir suredir nv'nin buyuk aib partnerinden birinde calisan bir elemanla yazisiyor gamer meld. En sn bilgilere gore 1180 agustos sonu cikacakmis. Eylul sonu da 1170/1180+ cikacakmis (1180+ ne ise artik). 1 sonra da 1160.

Tabi bu tamamen nv'ye bagliymis, degisiklige acikmis yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sızıntılar oldukça artmaya başladı. Akabinde GPU-Z'ye GDDR6 bellek desteğinin eklenmesi; artık hiçbir şüpheye yer bırakmıyor.

Fiyatlar tabii ki yüksek olacak gibi görünüyor. Ve kartların ülkemize giriş yapması da çok erken olmayacaktır.
  • akıllı ve zeki satıcılarımız ilk günkü zamlı halini hesaplarken gerekli inceliği gösterirler diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pascal refresh mi yoksa volta mı olacak bence en önemli soru bu.
  • Emin olduğum tek şey zaten epey tuzlu olacak, bir 100dolar daha ekleyebilirler genel fiyatlara, zaten 1180 ilk çıkan kart olarak, şu anki 1080 ti fiyatlarına yakın olacaktır.

Emin olamadığım şey ise ama tahmin ettiğim, 1180/1170 hakkında, daha fazla çekirdek, tmu, rop söylentilerin doğru çıkacağı yönünde. 12nm ne kadar biraz olgunlaşmış bir üretim olsa da, performans artış beklentileri (ve bunla birlikte kendi satış beklentileri) karşılayabilmek için, bir bakıma kartların donanımlarını epey artıracaklar. Onun dışında, çiplerin yüzey alanları da, önceki nesle göre artış olmasını bekliyorum. Misal 1180'nın 400mm'nin biraz üzerinde olmasını bekliyorum (1080 370mm küsür idi) Bu da tuzunu tuz ekleyecektir fiyatların.

@ Zero Limit, hocam Volta tam bir compute kartı, oyunlar için son derece dezavantajlı özellikler barındırıyor. Gelecek olan mimarinin adı Turing olacakmış (bir diğeri de ampere-compute temelli bir kart yine). Adı turing olsa da temeli yine pascal (yani maxwell) olacağını düşünüyorum. Aksini gösteren hiç bir sızıntı, duyum veya bilgi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 23 Temmuz 2018; 13:46:21 >

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Performans konusunda ben de belli bir noktaya geldiklerine eminim. Kesinlikle üzerine bir şeyler konulmuş şekilde yeni nesil GPU'lar piyasaya sunulacaktır.

Özellikle ülkemizdeki fiyat konusu tam bir muamma. Mining akımı sonrası lanse edilen yeni bir seride nasıl bir fiyatlandırma politikasına gidilir, kestirmek güç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Performans konusunda ben de belli bir noktaya geldiklerine eminim. Kesinlikle üzerine bir şeyler konulmuş şekilde yeni nesil GPU'lar piyasaya sunulacaktır.

Özellikle ülkemizdeki fiyat konusu tam bir muamma. Mining akımı sonrası lanse edilen yeni bir seride nasıl bir fiyatlandırma politikasına gidilir, kestirmek güç.
    Bitcoin yükselişe geçti uzun bir aradan sonra bugün 8000$ civarını gördü buna bağlı olarak alt coinler özellikle de etherium kısa zamanda yükselişe geçecektir. Bu da demek oluyor ki rigleri satanlar, mining i bırakanlar yine piyasadan ölümüne kart toplayacak. Eğer 1-2 ay içinde bitcoin 13-15 bin dolar civarını bulursa alacağımız yeni nesil kartların fiyatları aşırı uçuk olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echo Sabre

Bitcoin yükselişe geçti uzun bir aradan sonra bugün 8000$ civarını gördü buna bağlı olarak alt coinler özellikle de etherium kısa zamanda yükselişe geçecektir. Bu da demek oluyor ki rigleri satanlar, mining i bırakanlar yine piyasadan ölümüne kart toplayacak. Eğer 1-2 ay içinde bitcoin 13-15 bin dolar civarını bulursa alacağımız yeni nesil kartların fiyatları aşırı uçuk olacak.

Alıntıları Göster
    sonra tekrar düşecek tekrar yükselecek derken direk yatırımcı enayileri silkeleyecekler.. olan bize yani kart almayı düşünen almak isteyenlere olacaktır

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Msrp fiyatlarini cok fazla yukara cekebileceklerini sanmiyorum da (100dolae maks iste) reel piyasa fiyatlari nasil olacak onu bilemiyorum. Az surum, ust alt surumleri piyasaya gec cikararak fln fisman rekabet olmayinca seyri kestirmek zor. Rekabetin olmamasi herseyi belirliyor aslinda.

Tr zaten illa kazik olacaktir. Dunyada msrp fiyatlarina gerilmisken ulkemizde polaris asiri pahali, bi kac gundur her zamankinden cok 1080ti 9000tl fiyatlara satiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeviGerman

Msrp fiyatlarini cok fazla yukara cekebileceklerini sanmiyorum da (100dolae maks iste) reel piyasa fiyatlari nasil olacak onu bilemiyorum. Az surum, ust alt surumleri piyasaya gec cikararak fln fisman rekabet olmayinca seyri kestirmek zor. Rekabetin olmamasi herseyi belirliyor aslinda.

Tr zaten illa kazik olacaktir. Dunyada msrp fiyatlarina gerilmisken ulkemizde polaris asiri pahali, bi kac gundur her zamankinden cok 1080ti 9000tl fiyatlara satiliyor.
    Maalesef ki öyle.
  • Arkadaş herkes tüketim manyağı olmuş 1070 veyahut 1070 ti neyinize yetmiyor? Neyse ben gidiyimde aliexpress'den 350tl'ye alacağım Zotac 750 Tİ Thunderbolt için para biriktiriyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikhail -- 26 Temmuz 2018; 22:4:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

1070'i satma vakti geldi desenize
    Aynen öyle :)

• 4 gözle bekliyoruz

• Fiyatlar bizi üzmez inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: JoiWoo

Fiyatlar bizi üzmez inşallah
    Sence üzmeme gibi bir ihtimal var mı ?

$ = 4.88

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Sence üzmeme gibi bir ihtimal var mı ?

$ = 4.88

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.