Şimdi Ara

GPU kullanım oranı 144-60hz ilişkisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • belki bilinen belki bilinmeyen ya da bilmeyenler de görsün diye bir deneyimimi anlatacağım.

60hz 1080p monitör 1070 ti ve gta5

tahmin edersiniz gpu kullanımı sürünür ayar açarsınız o bile kesmez dsr ile 2k falan yaparsınız da gpu kullanımını 97 98 görüp rahatlarsınız o da her zaman olmaz.2k olunca fps az olur ve döner dolaşır 1080p'de 60 fps'ye sabitlersiniz.sadece gta5 değil diğer oyunlarda da bu şekilde olabilir.

144hz 1080p monitör 1070 ti ve gta5

bu monitörle aynı ayarlarda denediğimde kullanımın çok yüksek olduğunu gördüm 90 110 fps arası değişiyordu.

sanki 60hz monitörde 60 fps'den sonrası hikaye gibi geldi bana.90 100 yazsa bile kartı yormuyor sayıdan ibaret o gösterdiği.fake fps.

2018 ocaktan beri 144 hz tavsiye ettim ama benimki 2k olduğu için ve 2k'da 2080 bile anca yettiği için insanlar karta o kadar para vermek istemedi ve ben de 1080p'de 144 hz görmemiştim.bu aldığım aoc monitör ıps ve mpr cart curt yöntemiyle yalan yani 1ms ama yine de iyi ve geçen ay üretilmiş bunlar yeni çıktı bu ay satılmaya başlandı ayın 18'i.999'a aldım pahalı da değil.gsync desteği var güzel çalışıyor ama sertifikası yok daha yeni alet.gsync çok güzel çalıştığından mıdır bu anlattığım hz olayından mıdır daha önce bu makinede gta5 rezaletti şimdi akıyor.wrc8 deneyeceğim şimdi ayrıca renk olayı da süper ıps'nin ama ıps monitörler yalan yanlış da olsa düşük ms olamadığı için bu zamana kadar oyuncuların tercihi olamadı bakalım bu yeni çıkan 1ms'ler ilgi görecek mi ben tavsiye ederim bunun 2k olanı da var viwesonic.ıps ve 1ms diyorsa yenidir.

• :D Monitorun 3hz ise 3fps üzeride yalan monitorun 144hz ise 144fps üzeride yalan.
  • hocam açsanıza şu monitöre güzel bir inceleme başlığı.bunu saymayız bu izlenim.kullanan övüyor başarılı bir ürün ve yeni tip bir panel midir 1ms IPS?fiyatı da uygunmuş almayanı dövseydik keşke.
  • hocam gpu kullanımı düşük derken 60 a sabitleyince mi düşük

öyleyse olması gereken o zaten

misal ben csgo 144 e sabitlerim gpu 50% ye düşer dogal olarak
    neden 99% lara zorlayarak 144 üstü fps alıyım boşa elektrik yakar ancak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuanki sistem asus notebook gt650 ekran kartım var
    monitoru 144 e alınca sıcaklık çoşuyor 10-15 derece deneme yanılma yöntemi ile 100hz ye indirdim monitoru ve şuan 60hz le aynı sıcaklıkta çalışıyor
    bendede şuan aoc 24g2u var çok beğendim tabi 999tl ye aldığım için
  • forum kaymış yine.

Bekir YENİKARAMURAT

hayır 60hz vsync'e sabitlemiyorsun vsync kapalı yine veriyor 110 olmasa da 90 95 fps'yi ama gpu kullanımı düşük.yükseltecem diye dsr ile 2k yok ayar aç uğraşıyorsun çünkü yazdığı 90 yalan yormuyor kartı.2k olunca nefesi yetmiyor yine alıyorsun 1080p'ye bu oyun sıkıntılı.

144'te ise hiç uğraşmadan dsr ayar gerek kalmadan %97 veriyor ve daha fazla fps.cs go değil bu gta5 zaten zor bela alıyoruz o fpsleri o da yalan çıkıyor 60hz monitörde.

Edward Teach

ben ne anlarım ya monitör incelemekten.gözden göze bile değişirken sayısal veri olmadan ne göstereyim.bu monitörün görüntü güzel hadi göster bakalım p30 olsa gözle aynı şeyi gösteremez ışıklı mışıklı çünkü bu alet bir kelebek değil güneş altında.bilmiyorum yeni çıkmış herhalde bunlar geçen ay üretilip bu ay satıldığına ve daha önce hiç duymadığımıza göre.

i Am Not Dead

bırak şimdi ucuz diye ürün sevilir mi? millet pahalı diye hava atar sen de ucuz diyorsun.1500'den satsalar kimsenin gak guk edemeyeceği bir ürün bence ki zaten 1300'den satılıyor olması lazım.itopya gömü mü bulmuş anlaşmış mı nedir sağlam sattılar o sayaç sıfırlanıp durdu.

• 30DK sonra Itopya yeniden indirim yapacakmış bakalım bende almayı düşünüyorum bu ürünü alanların ne kadar sürede eline geçti monitör?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Hocam ben mesajı atınca henüz itopya indirimi başlamamıştı indirime girer diye bekledim ama girmedi sağlık olsun. 1000 liraya 144Hz 1MS IPS bulamayınca mecburen uygun fiyatlı bir monitör aldım. Fiyatina göre fena değil. 537 liraya aldım bu fiyata bundan fazlası olmaz diye düşünüyorum. Keşke bu monitör tekrar girseydi indirime ama girmedi neyse artik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• herkes kısmetini yer derler ya seninki öyle olmuş yoksa paran yetmedi diye değil.hayırlısı buymuş güle güle kullan Allah daha güzellerini versin ileride.gayet hesaplı iş görür bence.
  • Vsync kapalıyken..

Monitörün hz değerinin üstündeki FPS ler belki görüntü gecikmesine katkı sunması dışında ekran tarafından gösterilebiliyor mu?

Gösterilemiyor mu? Bu konuyu net bir biçimde kesin olarak aydınlatıcak birisi varsa iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Kasım 2019; 12:5:20 >
  • ben anlayamadım gpu monitor refresh rate e gore kullanım mı dusuruyor

• monitörü bi 60hz yapıp oynasak bi 144 yapsak fark görür müyüz ki kullanım oranı ve genel olarak 144 monitörde?60hz monitörde leşti orasını biliyorum.bi bakayım akşam.
  • Ben diyorum ki

Bende 75hz monitör var. Vsync yi kapadık oyun 100-150fps.. Bu fps leri görebiliyormuyuz göremiyormuyuz ama kesin cevap lazım.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    aslında ideal olanı eski 60hz monitörü kurup ekran dışı bir düzenekle video çekip sonra 144 monitörü kurup bir daha video çekmek.o zaman lamı cimi olmazdı da ne uğraşırım ya.

monitör değiştirmeyelim aynı monitörde 60 144 seçelim.yaptım ama 60hz'de bile eski monitör gibi leş olmuyor artık ms midir ıps tn midir ne etki ediyor bilemiyorum ama yine de fark var.hani 1080p'de dsr 4k yaparsın bir de 2k monitörde yaparsın aynı değildir piksel farkı hardware farkı vardır.bu alette de hardware fark olunca 60'ta bile leş değil ama vsync kapalı 60hz'de sağa sola dönerken anlamsız bir kasma var 90 fps yazarken.belki 60hz kullanıcıları hep bu şekilde oynadığı için hani olm nerede kasma diyebilir ama ben 144 oynadıktan sonra 60'a alınca gözüme battı.ayrıca 60hz'de %78 gpu kullanımı olurken aynı yerde 144hz ile sabit %96 oluyor.144'te zaten hep sabit oluyor bi 20 25 dk oynadım.belki otobanda kaptırdığım için diyecem ama 60 hz'de de aynı şeyleri yaptım.144'te sabit 93 iken 95 96 oluyor 92 oluyor ama 90 altına düşmedi onda da düştü sabit gitmedi.60hz'de dansöz gibi oynuyor kullanım arada 95 görünce heyooo oluyorsun.donanıma bak mutlu olduğumuz şeye bak işlemci kötü değil ki 2700x stok olsa bile oynamaması lazım kullanımın.sonuç olarak 60hz'de 150 fps alamazsınız demiyorum ama 144 ile aynı tadı ve gpu kullanımını ve fps'yi vermiyor.144hz oldu diye 120 130'da işe yarayan bir şey değil 75 fps bile olsa gpu kullanımı düşmüyor.gsync mi mükemmel çalışıyor diyecem ama 60hz'de resmen akmıyor bu monitörde bile.öncekinde tam leşti ben donanım yüzünden oluyor ya da 1080p yüzünden oluyor zannediyordum o yüzden 2k alayım diyordum ama gerek yokmuş 144 olduktan sonra donanımın hakkını veriyor 1080p ve bu 1070 ti zaten yetmiyor 2k'da ben denedim öteki makinede.bilmiyorum soruna ne kadar cevap olur?

• Ms abi ms gerçek 1 ms olduktan sonra 75hz bile uçuyor.

Ama gerçekten gerçek 1-2ms olacak.

Soru şu monitörün desteklediği hz(60-75-100vs) değeri üstü fps almanın bize bir getirisi var mı? Yada o fps ler kırılma olaraktan bile olsa (vsync kapalı yani) gösterilebiliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 29 Kasım 2019; 22:22:53 >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    tamam eski monitör hakikaten eski 6850 ile birlikte almıştım ondaki leşliği anlıyorum ms ama az önce bu 1ms 144 monitörde 60 144 denedim oynanış aynı değil kasıyor 60.60'tan sonra bir noktası vardır oradan sonra kurtarıyordur bilemiyorum 75 hz kullanmadım ve oyunda 75 diye seçenek yok galiba?bir de 60'ın üzerinde ne varsa bakayım.

anlattıklarıma göre sorun biraz saçma kaçıyor 60 kasıyor diyorum fps diyorsun 100 5000 1 anlamı var mı?optimal hz nedir onu bulmak lazım 75 kurtarıyor mu kurtarmıyor mu soru bu benim için yoksa illa ki 144 fazla fazla geliyor.
  • 60hz de vsync kapadın mı?

• Yazılım kaynaklı olabilir, başka türlü ihtimali bile yok ekran kartı senin ekranın 60 hz ben sana yine yüksek fps vereyim ama kendimi de pek yormayayım demez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.