Şimdi Ara

GPU kullanım oranı 144-60hz ilişkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sevgili hocam ben zaten bu bir donanım sorunudur demiyorum yani deneyim aktarıyorum.gta5'te böyle ama yazılım ama neyse çünkü wrc8 de oynadım dün bi sıkıntı yok.60hz eski monitörde ben gta5'ten şikayetçiydim fazla oyun yok zaten o makinede.oyunu 60 fps'ye sabitlersen 60hz monitör kraldır bunda bir iddia yok ama ben diyorum ki 60hz monitörlerde vsync kapatıp 100 150 fps alıyorsunuz ama akıcılık olmayınca anlamı olmuyor.paranla rezil olmak derler ya 90 100 fps alıp kasıyor hissi çok kötü.gsync kapatıp tekrar deneyecem.elimdeki monitör ekim sonunda üretilmiş kasım 18'de TR'de satışa çıkmış ve 22 ekimde itopya'da indirime girmiş 27'sinde de bana geldi hani yeni bile değil ilk biz kullanıyoruz bu paneli.nano ıps imiş ismi.huyu suyu farklıdır gsync iyi ya da kötü çalışıyordur bilemem ama önceki monitörüm zamanın en iyi pahalı aletiydi 2010'da 800 küsür liraydı onda leşti bunda da 60 yapınca göze hoş gelmiyor.60'dan sonra kaça çıkarırsam kurtaracak ona da bakacam.

@Timeguard

gsync için vsync'i nvidia kontrol panelden disable yapın demişlerdi o şekilde olması lazım bakayım.

• Timeguard T kullanıcısına yanıt
    bu ara sürekli takip ettim prime pro x470 için 1.0.0.4 bios gelmiş.kurdum gsync kapattım gta5 açtım ayarlara bakmadan oynadım placebo effect olmasın diye hani 60 yaptığımı görünce mi kötü geliyor diye?oyun akıyor sonra gsync de açtığımda değişen bir şey yok.144 imiş ve 60'ın bir üzeri yapayım dedim 75 90 ne varsa ama 100 var ve 100hz'de takılma hissi olmaz aldığımız fps 100 110 zaten.cru programı ile 75hz yapacam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

sevgili hocam ben zaten bu bir donanım sorunudur demiyorum yani deneyim aktarıyorum.gta5'te böyle ama yazılım ama neyse çünkü wrc8 de oynadım dün bi sıkıntı yok.60hz eski monitörde ben gta5'ten şikayetçiydim fazla oyun yok zaten o makinede.oyunu 60 fps'ye sabitlersen 60hz monitör kraldır bunda bir iddia yok ama ben diyorum ki 60hz monitörlerde vsync kapatıp 100 150 fps alıyorsunuz ama akıcılık olmayınca anlamı olmuyor.paranla rezil olmak derler ya 90 100 fps alıp kasıyor hissi çok kötü.gsync kapatıp tekrar deneyecem.elimdeki monitör ekim sonunda üretilmiş kasım 18'de TR'de satışa çıkmış ve 22 ekimde itopya'da indirime girmiş 27'sinde de bana geldi hani yeni bile değil ilk biz kullanıyoruz bu paneli.nano ıps imiş ismi.huyu suyu farklıdır gsync iyi ya da kötü çalışıyordur bilemem ama önceki monitörüm zamanın en iyi pahalı aletiydi 2010'da 800 küsür liraydı onda leşti bunda da 60 yapınca göze hoş gelmiyor.60'dan sonra kaça çıkarırsam kurtaracak ona da bakacam.

@Timeguard

gsync için vsync'i nvidia kontrol panelden disable yapın demişlerdi o şekilde olması lazım bakayım.
    Orası kesinlikle öyle; monitör tazeleme üzerinde alınan fps'in görüntüye hiç bir katkısı yok. Monitör 60 hz ise 75 fps alsanda monitör 60 kareden fazla gösteremez. V-sync kapatmamın tek sebebi input lag seviyesini bir nebzede olsa azaltmak. V-sync açıkken ekran kartı kullanımı sürekli değiştiği için bazı sahnelerde ekran kartı 60 hz'i tekrar yakalamak için kullanımı arttırdığı sırada yaşanan bekleme süresi input lag oluşumuna sebep oluyor. İnput lag' ı sorun etmediğim oyunlarda açarım orası ayrı mevzu

• vsync açıp açmama kişinin zevkine kalmış bir şey bunun tartışmasını zaten yapmam ama benim demek istediğim şimdi gta5'te arabadasınız ve sağ sol yalpalıyorsunuz şehir merkezinde.sadece arabaya bakıyorsanız sorun yok ama uzağa bakıp şehrin sağa sola dönerken reis yavaş dön ümmet yetişemiyor diyorlar ya hah öyle dönüyor bariz gözünüze batıyor 60hz'de fps de 125 falandı.ne anladım ben o 125 fps'den böyle akıcı olmadan yavaş yavaş dönerse akmazsa?60 hz yapınca 150 mhz oluyormuş da 144 yapınca 325 mhz mi oluyormuş cru programı öyle bir şey diyor.bir yavaşlık var yani 60'ta.cru ile 75 yaptım o da kurtarmadı.kasıyor dediğim o yani akıcı değil 120 125 fps almanın anlamı olmuyor.144 yapınca direkt akıyor hatta 100 bile yapsan çok iyi 100 küsür fps'de olduğumuz için ama 300 fps'ye 60hz monitörde kilitleyenleri ben anlamıyorum.240 hz monitörün bile 144 hz monitöre göre bir esprisi olabilir oyununa göre ama slogan bulamadım şuna sizin dediğiniz olsun tazeleme hızı üzerinde alınan fps'nin faydası yok.

• aynı şeyi konuşuyoruz ama farklı konuşuyoruz dediğim gibi 60hz monitörde 60fps in üzerinde alınan hiç bir fps bir işe yaramıyor bunu anlatmaya çalışıyorum sağa sola hızlı dönüşlerde de lag olmasının sebebi 60 hz le alakalı. monitör 60 hz olduktan sonra 400 fps de alsan sağa sola hızlı bakınca o lagı hissedeceksin
  • NiksSnow kullanıcısına yanıt
    o zaman bu noktada bağlayalım hocam 60hz lag konusunu.

1080p'de 144hz ne işe yarar diyenler vardı öyle bir şey yok işe yarıyor.
  • Valla zaten birilerinin birşey demelerinden sıkıldım aklı yok fikri var
  • ben hep 144hz monitörde 30fps rdr2 oynadıgım icin beni etkilemeyen hede

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p de 144 hz ne işe yarar diyen adamın oyunculuğundan ve donanım bilgisinden şüphe ederim.
    Vega56 ile 75hz 1080p monitör kullanırken BF1 de vsync kapatıp 144 fps sabit olarak ayarladığımda GPU kullanımı %100' e yaklaşır fraps da 144 fps gösterirdi.
    lakin atlamalar, kırılmalar, ileride ki objeleri tam olarak görememe gibi durumlar olduğu için asla bu şekilde kullanamadım, paşa paşa 75hz ile devam ettim.
    velhasıl monitörün tazeleme hızından daha yüksek fps gösterme şansı yok.
    144hz monitöre geçince 144 fps aldığım yerde ne bir kırılma ne atlama yaşanıyor, görüntü hem çok hızlı hem de tüm objeleri bir an bile gözden kaçırmadan görebilir halde kullanıyorsunuz.
  • Sizce oyunlarda ortalama fps oranlarında yada masaüstünde internette gezinirken freesync'in açık olması tearing önlemesi dışında görüntüdeki akıcılığa bi faydası var mı? Freesync açıkken özellikle internette sayfa kaydırırken görüntü ve yazılar bir miktar daha akıcı gözüküyo oyunlarda da imleç kaydırırken, freesync kapalıykende fps aynı ama görüntüde mikro kırpılma hissi var sanki. Birde Masaüstünde ekranı 144hz. çalışırken gpu belleğini maksimum seviyede kullanıyo 120hz yapınca yada freesync kapatınca bellek hızı düşüyo, bazen açıkken yukarı doğru akan silik artifakt çizgiler oluyo bunlar normal mi?
  • dribblingmaster kullanıcısına yanıt
    monitör kart sürücü gibi etmenlere göre değişir bu dediğiniz.siz asus monitörde amd ekran kartı ile freesync kullanırken adamlar aynı freesync monitörü nvidia kartla ve tabi nvidia sürücülerle gsync olarak kullanıyorlar.çizgi olmaması lazım bence ben gsync'de görmedim öyle bir şey.
  • Edward Teach kullanıcısına yanıt
    Artifact sürücüyle alakalı olabilir eskiden sürekli vardı şimdi kafasına göre arada sırada çıkıyo çok silik olduğu için fazla rahatsız etmiyo sürücü 19.9.2 ama freesync kapatınca da hareketli görüntüde mikro kırpılma hissi yaşıyorum aynı sorunları yaşayan var mı merak ettim.
  • dribblingmaster kullanıcısına yanıt
    bence de sürücüden veya freesync'dendir.monitörü atmazsınız nasılsa ama nvidia kart alırsanız ilerde bir de gsync denersiniz.ya da daha yeni model amd kart alırsınız.
  • konuyu hortlatıyorum ama fx sistemimi tekrar kurdum ve şu anda 144hz yeni aldığım monitörle kullanacam bu hafta sonu ve pzt iş yerine kuracam.iş yerinde 60hz monitör olacak o zaman kesin bir şey derim bunda iyiydi ya da fark yok diye.gta5 kurdum 8320 16gb 1050 ti ile texture very high gerisi high.güzel akıyor oyun.bir tek aa açmadığım için sırıttı biraz.eğer 60 hz böyle 110 fpslerin hakkını veremezse ki veremeyeceğini düşünüyorum ayarları açacam.gpu kullanımı %70'e düştü bir yerde haritada sıfır çekerken ama oynanış güzel.

GPU kullanım oranı 144-60hz ilişkisi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.