Şimdi Ara

(gpu anakart uyumu)HD5770+MSI G31M3-F V2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HD5770 ekran kartı satın aldım ancak anakartım eski olduğu için(MSI G31M3-F V2) bi soru takıldı aklıma.
    ekran kartı pci-e 16x 2.1 vga slotu var anakartımın sitesinde pci-e 16x 1.0 desteklediği görünüyor . ekran kartını henüz takmadım şuan hd2400pro kullanıyorum ve pci-e 16x 1.0 vga slota sahip.
    sorun şu; ekran kartı ve anakartın pci-e versiyonları uyuşmuyor görünüyor sorun yaratır mı?

anakartın kendi sitesinde testlerde onay verilenler listesinde en güncel kart 9800gtx ve 9800gtx bile pci-e 16x 2.0 versiyonuna sahip. bunun yanında listede birçok 2.0 versiyonlu kart mevcut yani 1.0 anakartla 2.0 ekran kartının uyuşmaması saçma. o halde hd5770 ün pci-e 16x 2.1 olması sorun yaratır mı?

nette bir sürü yere baktım (chip.com.tr+tomshardware.co.uk) sayfalarında konu açıp yanıt istedim tüm sonuçlar+cevaplar sorun yaratmayacağı görüşündeydi hatta takıp kullananlar da olmuş bu yönde tavsiyeler gelmiş.

babamın fabrikasındaki bilgi işlem çalışanları versiyonlardan ötürü sorun çıkacağını söylemişler ikiliğe düştüm onca araştırmaya rağmen.

en son olarak da size soracağım ne düşünüyorsunuz diye(konuyu chip.com.tr de gören arkadaşlar kızmasın sadece emin olmaya çalışıyorum param boşa gitmesin diye)

• Dostum aynı anakart bndede var.Bnde daha önce buna benzer konular açtım.Bana x16 ile 2.0 ve ya x16 ile 2.1 arasında hiçbir soruno olmaz dediler yani 2.1'lik kartı x16'ya takabilirsin ancak küçük bir performans kaybı olacaktır...
  • performans kaybı ne derecede farkedilecek bir miktar değil heralde?
  • 2.1 slotu 1.0 slotta çalıştırma konusunda bi sıkıntın olmaz ancak 1.0 2.5 ham veri iletimine sahip ancak hd5770 4.8 ghz hızına sahip senin slotta hd5770 veri iletminden dolayı bi kısılma olacak 2.0 ile 2.1 aynı slottur aynı iletime sahip

hd5770 1.0 slotta çalıştırma çok saçma olur hd5770 verdiğin paraya yazık olur kartta çok hız kaybı yaşarsın

2.0 2.1 ve 1.0 slotların incelemesi
    http://forum.donanimhaber.com/m_41185565/mpage_1/f_y/key_//tm.htm#41204686
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciqoo

performans kaybı ne derecede farkedilecek bir miktar değil heralde?

yüksek miktarda yaşarsın kardeşim hd5770 4.8 ghz hzıında 1.0 slot ise sadece 2.5 ghz iletebiliyor nerdeyse kartın hızı yarı yarı ya düşecek yeni anakart şart ya da hd5770 yerine 9800 gt nin eski tipleri var 1.0 olanlara bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 23 Temmuz 2010; 13:07:37 >
  • ilginç, bu performans kaybı konusunda bir tek sen ciddi bir miktardan bahsettin kimse bu yönde bir sorun olacağını söylememişti. üstelik msi ın online teknik destek hattına da yolladım sorunum emin olmak için onlar da o yönde bir şey demedi.. eğer dediğin gibi olursa en iyi 9800gtx alabilirim.
  • yalnız bahsettiğin 2.5ghz değil 2.5gigatransfer diyor pci-e araştırmalarımda ama aynı şey diyorsan bilemem. 4.8ghz lik bellek hızıyla ne alakası var tam anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hiçbir sorun olmaz arkadaşım performansında düşmez.bilmeyenler saçma saçma yorumlar yazmış. bellek hızının pci express ile ne alakası var.geriye uyumluluk diye birşey var.
  • öyle olsa şuan çoğu kişinin 2.0 lık anakartı var ve ddr5 lik gpu lara overclock yapmaz millet. nasılsa 5ghz üstünü göremicek adam bellek hızını 50mhz artırsa 250mhz artışla 5.05ghz elde eder ki dediğinde bunun fazla gelmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: highgen

quote:

yüksek miktarda yaşarsın kardeşim hd5770 4.8 ghz hzıında 1.0 slot ise sadece 2.5 ghz iletebiliyor nerdeyse kartın hızı yarı yarı ya düşecek yeni anakart şart ya da hd5770 yerine 9800 gt nin eski tipleri var 1.0 olanlara bak

ram hızıyla pcı-ex girişinin ne alakası var ya bi sorun olmaz max kayıp %5 olur

• quote:

öyle olsa şuan çoğu kişinin 2.0 lık anakartı var ve ddr5 lik gpu lara overclock yapmaz millet. nasılsa 5ghz üstünü göremicek adam bellek hızını 50mhz artırsa 250mhz artışla 5.05ghz elde eder ki dediğinde bunun fazla gelmesi lazım.

ekran kartının bellek hızı ile pcı express in alakası yok.anakartda pcı express x16 slotu varsa 5770 takılır fark etmez 2.0 ı 2.1 i.adminler el atsin konuya çok saçma cevaplar var.highgen biliyorsan yaz kafasini karıstırma milletin bellek hızı ve pci express ha muhaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 23 Temmuz 2010; 14:22:02 >
  • msi online teknik servisi hattı bile böyle bir şeyden bahsetmedi tam emin oldum dedim bir anda allak bullak oldum
  • Tak sen ya sorun çıkmaz. @highgen pci-ex teknolojisini didik didik ede ede uçtu sonunda
  • pcı ex teklonojisinin üzerinde durmamın birinci sebebi şudur başıma gelen ve anakartımın yanmasıyla sonuçlanan bi durum 2.0 ekran kartını pci ex 1.0 taktım yine sorun olmayacağını bildiğim halde anakartımın pci ex yerini yaktım ve araştırdığımda da nedenin 2.0 dan olduğunu anladım ve chipset olrkta yetersiz kalan anakartımın 2.0dan dolayı yanmış ancak geri uyumluluk ile yeni chipsetlerde çalışabiliyor sorunsuz. bilenler ya da araştırmak isteyenler de araştırsın kartın hızı belirgin şekilde 1.0 da düşecektir görmüş geçirmiş ve araştırmış biri olrk benm söylecklerim bunlardır gerisi senin kararın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 23 Temmuz 2010; 19:10:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

quote:

quote:

ram hızıyla pcı-ex girişinin ne alakası var ya bi sorun olmaz max kayıp %5 olur

%5 i neye göre veriyosun var mı bi inceleme linki

• quote:

pcı ex teklonojisinin üzerinde durmamın birinci sebebi şudur başıma gelen ve anakartımın yanmasıyla sonuçlanan bi durum 2.0 ekran kartını pci ex 1.0 taktım yine sorun olmayacağını bildiğim halde anakartımın pci ex yerini yaktım ve araştırdığımda da nedenin 2.0 dan olduğunu anladım ve chipset olrkta yetersiz kalan anakartımın 2.0dan dolayı yanmış ancak geri uyumluluk ile yeni chipsetlerde çalışabiliyor sorunsuz. bilenler ya da araştırmak isteyenler de araştırsın kartın hızı belirgin şekilde 1.0 da düşecektir görmüş geçirmiş ve araştırmış biri olrk benm söylecklerim bunlardır gerisi senin kararın

d915 chipsetli intel anakartta pci express x16 2.0 destekli 9600gt kullandım 1 sene Ne kadar eskı düsün
  • ben de h5770 i takmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highgen -- 23 Temmuz 2010; 20:08:36 >
  • quote:

ben de h5770 i takmıştım

D915 anakartamı taktın psu kaç wattı
  • hocam şöyle düşün misal elinde 500 mb okuma yazma hızlarına sahip bi ssd in var ama sata2 ile kullanırsan en fazla 300 okuma yazma hızına sahip olursun.Ama normal bi 7200 hdd sata 3 desteği versede sata 2 sınırlarını aşamaz. pci 1.0 ile 2.0 arasındaki farkta benzer bir durumdur.pci2 ilk çıktığı zamanki testleri hatırlıyorum 8800gt ler nerdeyse pci1 ile pci2 arasında hiçte performans kaybı yaşamıyorlardı. Çok ince detayı bilmiyorum ama eğer verilen voltaj arasında fark yoksa (agp 2x ve agp8x arasındaki fark gibi) bildiğim kadarıylada yok..
    Uzun lafın kısası hd5770 in pci1 sınırlarını aşacağını zannetmiyorum.(yanlışsam düzeltin kendisi 4870-4850 ayarında bi kart)en fazla çok az bi performans kaybın olur.
  • sorun olmaz kullanırsın..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.