Şimdi Ara

Gözlükten lense geçmeyi düşünüyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar şuan gözlük kullanıyorum ve gerçekten bıktım bu gözlükten. Lens almaya karar verdim ama bugün bi arkadaşım almışken renkli al falan dedi. İnternetten baktım aylık değişim bi 40 tl ye var bi 80 tlye aradaki fark neler? Lens alırken nelere dikkat etmek lazım? Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilirse çok mutlu olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadasinin renkli al demesinde ki amaç nedir hocam ? Ben şeffaf kullanıyorum şeffaf tercihet derim xçünkü renkli lens yapmacık durur çocuksu durur yani . marka olarak bosch lomb öneririm memnunum . tavsiye ederim . bende gozlukten menşe geçtim ve cok emnun kaldım yaklaşık 1 sene yi geçim lens kullanıyorum . yanlış hatirlamiyosam gecen sene mart ayı siralariydi . tekrar soyliyim şeffaf yani renksiz lens tavsiye ederim .

• Bir sorum olacak bu lensle uyunuyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: omerfbc

Bir sorum olacak bu lensle uyunuyor mu?

vallahi bunun net bi cevabi yok ama uyunmamasi gerekiyo . Gözlerin oksijene ihtiyacı olduğu için zaten gün boyu lensli kalıyor gözler ve oksijen alamiyk birde gece yatarken cikarmazsak kotu oluyo. Yani çıkarmak lazim zatenzor bisey değil cikarmak takmak ilk hafta Zoe gelir su an mesela 15 saniyede ikisini de çıkarıyorum . tekrar soyliyim uyunmamasi gerekiyordu hele ki uzun sureli yani 12 vb. Ama bikac saat uyursan bisi olmuyo gerçi 12 saat uyuyunca da bisi olmuyo ama uyunmamasi daha sağlıklı gözler için şakaya gelmez

• Önerdiğin markaya baktım renkli lenside var bu Bc ve Sph ne oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: MertGitar

Arkadasinin renkli al demesinde ki amaç nedir hocam ? Ben şeffaf kullanıyorum şeffaf tercihet derim xçünkü renkli lens yapmacık durur çocuksu durur yani . marka olarak bosch lomb öneririm memnunum . tavsiye ederim . bende gozlukten menşe geçtim ve cok emnun kaldım yaklaşık 1 sene yi geçim lens kullanıyorum . yanlış hatirlamiyosam gecen sene mart ayı siralariydi . tekrar soyliyim şeffaf yani renksiz lens tavsiye ederim .

Hocam konu açılmışken ben de yazayım ayrı konuya gerek yok şimdi lens kullanırken bu lensleri çıkarmak sorun olur mu yada lrnsler düşer mi ?

• Alışman bir aylık bir zaman alır. İlk haftadan sonra sorunsuz takarsın. Ben 9 aydır kullanıyorum hiç düşme vs. En küçük bir şey yaşamadım. Gün içinde uyuduğum oldu ama öyle gece boyu uyumadım hiç. Uyumaman daha sağlıklı. Şeffaf almanı öneririm daha sağlıklı diye biliyorum. Ben de acuvue oasys with hydraclear plus kullanıyorum. Bir sorun yaşamadım tavsiye ederim. Ben aylık kullanıyorum. Günlük kullan at paketler var ama onlar çok pahalı. Ben her biri 3 aylık olan 4 paket aldım toplam 165 liraya. Solüsyon seçimini iyi yap ve solüsyon alırken paraya acıma. Nemlilik süresine dikkat et. Çünkü baş ağrısı yapıyor.

Tabi en önemli detay titizlik. Temizliğe çok dikkat etmen lazım uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A25F8C250 -- 19 Mayıs 2015; 23:48:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz araştırırsan çok az sayıda da olsa lensin göz derecesini artırdığını söyleyenlerin olduğunu görürsün. Ben kısa bi dönem kullandım ve kullanmadan önce araştırma yapmıştım. Gözü bozulanların sayısı çok az olduğundan belki de yorumlar sahtedir dedim ve lens kullanmaya karar verdim. Doktor kesinlikle tavsiye etmedi lens kullanmamı. İstersen yazarım dedi. 1 ay kullandım sadece. Ayın sonunda lensle bulanık görüğümü farkettim. Lensi aldığımda 0.75 olan gözlerim 1 ay sonunda 1.75 olmuştu. Derhal gözlüğe döndüm. Şuan 1.50 ikisi de. Ayrıca ilk gözlük kullanmaya başladığımda gözlerim 1.50'ydi. 6-7 yıllık süreç sonunda 0.75'e kadar gerilemişti. Belki gerilemeye devam edicekti. En azından 0.50 veya 0.25 olsaydı gözlükten kurtulmuştum çoktan. Şimdi 1.50 ile devam ediyorum En azından gözünü bozmasa da gözlüğe kıyasla sağlıksız bi alet olduğu için kullanmamalısın.

• brktmr B kullanıcısına yanıt
    Kişiden kişiye değişen bir durum bu. Belki sizin numaranız çok düşük olduğu için olmuş olabilir. Benim doktorum numara bir tık küçük olsun dedi. 4tü numaram ve 3.75 verdi lensleri. Şuan 3.75e indiğini hissediyorum. Ama artmadığına eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerfbc

Bir sorum olacak bu lensle uyunuyor mu?

Benim kullandığım lensleri 15-20 gün çıkarmadığım oluyordu zaten nefes alan lensler var deniz gözlüğü takip havuza denize akua parka gitmişliğim var bende bir sıkıntı olmuyor çok şükür Şuana kadar herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım ama üşenmiyorsan günlük cıkarıp takman daha iyi olur zaten belli bir süre sonra gözdeki reflekslerin azalıyor çıkarıp takmak maksimum 1 Dakika'nı alır ama denemek istiyorsan 1 aylık lensleri ddneyebilirsin gözlerin çok hassas değilse bir sorunla karşılacağını sanmam ikinci önerim ise Şeffaf lens kullanman Gözünü daha az yoracaktır renkli lense göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bestxbow07 -- 20 Mayıs 2015; 0:38:57 >
  • renkli lens alma. çok yapmacık duruyor gözde.
    5 senedir kullanıyorum ve lens kullanımının göz numarasını büyüttüğünü ilk defa duydum.
    Lens kullanacaksan bazı sorumlulukların olacak. Titiz olmak gibi.
    Bildiğim kadarıyla lens kullanımı ileride eğer lazer ile gözleri sıfırlamak istersen sıkıntı çıkarabiliyor. Lens kullanımı korneayı mı inceltiyormuş öyle bir şey. İnce korneaya sahip olan insanlar da lazer ile gözlerini sıfırlayamıyor.

Sana önerim önce bir doktora git ondan sonra al lensini. çünkü lens'in de bir çapı var ve gözden göze değişebilir.
    İnternetten al lenslerini. internette 50tl olan şeyi optikler 150tl'ye kakalamaya çalışabilirler.

edit: 30 günde bir çıkarıyorum lensleri. çıkardığım an yenisini takıyorum ama çok zararlı.

lens takmak kolay ama çıkarmak daha zor. en azından ilk günler için böyle. 3-4 dakika da takarsın itinayla. çıkarmaya kalkışınca dakikalarını alır ilk gün. Hatırlıyorum da lensleri çıkarıcam diye gözlerim kan çanağın dönmüştü
    İyice alıştığın zaman takmak 1dk çıkarmak ise 10sn falan sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 20 Mayıs 2015; 2:16:16 >

• Nefes almayan lenslerle duş bile alıyorum kolay düşmez ayrıca gözlükten daha rahat
    Avantajları:rahat,gözlük izi yok
    Dezavantajlar:toz kaçarsa yolda çooook sıkıntı rüzgar falan eserse yolda kıs gözleri
    Gün sonunda batma oluyo gözlerde yani kuruyo lens biraz rahatdız edebilir

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Doktorumdan randevu alıp gideyim şu son 3 sınavımdan sonra. Sorayım bakalım ne diyor?

• Arkadaşlar konuyla hiç alakam yok, pek bi bilgim de yok önce bunu belirteyim.
    Sadece bişeyi merak ettim.
    Bu lens olayı rahat demişsiniz, numara azaltıyor falan demişsiniz de gördüğüm göz doktorlarının nerdeyse tamamına yakını gözlük kullanıyor. Yani bu lens olayı rahat olsa ya da dediğiniz etkileri yaratsa önce göz doktorları kullanmaz mıydı ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.