Şimdi Ara

GÖZLÜK KULLANAN BİRİ PİLOT OLABİLİRMİ LÜTFEN BAKIN ÇOK ACİL:((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
27.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gözlük kullanıyorum pilot olabilirmiyim?

• protokolü bilmiyorum ama olman lazım. sonuçta görüyosun zaten hava çok bulanık olmadıktan sonra ils aletleriyle iniş otomatik olarak yapılıyo senin sadece kuleyle haberleşmen, flapları felan ayarlaman lazım yani keskin görüş açısı istemez ama tekrar ediyorum protoköl nasıldır bilmiyorum. dediklerim doğruda olmayabilir
    ☻ AMD Athlon 64 3000+ AM2 ☻Kingston 512 MB DDR2 533 MHZ RAM ☻Samsung SpinPoint 1TB HDD ☻Bi klavye bi mause ☻Tüplü Monitör ☻Ekran Kartı Yok(Onboard) ☻Hoparlör Yok ☻Kasmadan oynayabildiğim oyunlar : Hearts, Solitarie, Mayın Tarlası bide paintte resim çizebiliyom okadar.
  • Olursun tabi. Geçenlerde gördüm RayBan takmamış diye bir pilotu dövüyorlardı.

Gençliğimin Katilisin!
  • Ya miyopum tam belirtmemdim kusura bakmayın.Ama 18 yaşımda göz ameliyatı olacağım ama olabilirmiyim bilemiyorum :(

Filmlere bakarsak bütün pilotlar yakışılı, tipsiz almıyorlar mı?
  • hayir olamassin... ayrica 18 yasinda lazer teknigi ile cizdirme gibi bir sey yok cunku o senin gozune bagli gozun buyume gostermesse yaparlar... cunku hayatta 1 kere yapiyorlar onu... 18 de olmaz tahminim ancak 20 -21 yasinda olur lazer teknigi tedavisi... lazerden sonra tabiki de pilot olabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: darker

gözlüklü bir çok pilot var

belki onların gözü pilot olduktan sonra bozulmuştur

TAM DESTEK
  • Olur.Ben de ileride ATPL yapıp Sivil Havayolu pilotu olacağım.Sağ gözüm 2.25 sol is 0.25.Sadece sağ gözümde lens kullanıyorum.
    A sınıfı bir havacı için sağlık koşullarına baktım geçenlerde,şöyle idi;

Çıplak göz ile veya varsa lens gözlük ile test yapılıyor.Snellen testinde 20/20'a kadar okuyabilmen lazım(6 metre mesafeden aşağıdaki tabloyu okutuyorlar,tabi boyutları daha farklı buradaki sadece fikir vermek amaçlı) .İstersen lensle,veya gözlükle,hiç farketmez.Sivil havacılık için böyle,yanlış bilgilendirmeyelim lütfen!!!

Ayrıca lazer tedavisi de kabul ediliyor JAA tarafından.Özel rapor alman lazım gözünde başka bir problem olmadığına dair(gecekörlüğü, vs...)

Ama lazer ameliyatı kesinlikle tavsiye etmem!Çünkü karanlıkta gözde parlama sorunu yaratabiliyor ki bu tarz sorunlar JAA'nın pek tolere edemeyeceği sorunlar.Yani gözün miyop olsun ama doğal olsun,çizdirme sakın!Bende ameliyat olacaktım bunu araştırınca vazgeçtim.
    Başka soruları olan PM atabilir yardımcı olurum.

Askeriyede böyle değil.Orada 0 numara göz şartı koşuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 10 Temmuz 2007; 11:46:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ABSOLUT

Olur.Ben de ileride ATPL yapıp Sivil Havayolu pilotu olacağım.Sağ gözüm 2.25 sol is 0.25.Sadece sağ gözümde lens kullanıyorum.
    A sınıfı bir havacı için sağlık koşullarına baktım geçenlerde,şöyle idi;

Çıplak göz ile veya varsa lens gözlük ile test yapılıyor.Snellen testinde 20/20'a kadar okuyabilmen lazım(6 metre mesafeden aşağıdaki tabloyu okutuyorlar,tabi boyutları daha farklı buradaki sadece fikir vermek amaçlı) .İstersen lensle,veya gözlükle,hiç farketmez.Sivil havacılık için böyle,yanlış bilgilendirmeyelim lütfen!!!

Ayrıca lazer tedavisi de kabul ediliyor JAA tarafından.Özel rapor alman lazım gözünde başka bir problem olmadığına dair(gecekörlüğü, vs...)

Ama lazer ameliyatı kesinlikle tavsiye etmem!Çünkü karanlıkta gözde parlama sorunu yaratabiliyor ki bu tarz sorunlar JAA'nın pek tolere edemeyeceği sorunlar.Yani gözün miyop olsun ama doğal olsun,çizdirme sakın!Bende ameliyat olacaktım bunu araştırınca vazgeçtim.
    Başka soruları olan PM atabilir yardımcı olurum.

Askeriyede böyle değil.Orada 0 numara göz şartı koşuyorlar.

Emeğine sağlık arkadaşım açılayıcı bir konuşma
    fakat sivil düşünmüyorum

• Harp okulundan girip pilot olmak istiyosan iki gözünün de 0 olması gerek lazer le düzeltmeyi falan kabul etmiyolar

Orjinalden alıntı: F.E.A.R.

Arkadaşlar gözlük kullanıyorum pilot olabilirmiyim?

arkadasım maaalesef göz de hıc bır sekılde kusur olmaması lassım hatta dıger gozden 1mm bıle kapanık olsa dırek elerler

The club of Walkman phones
    I pod touch 4g
    Metallica
    Nothing Else Matters
  • Hava kuvvetlerinde bırakın gözlüğü , ilk başta sağlam gözü olan bi pilot sonrada 0,25 bile gözünü bozsa direk uçuştan alıyorlar...Sonra THY'ye geçiyorlar o ayrı
  • quote:

Orjinalden alıntı: thompson

quote:

Orjinalden alıntı: F.E.A.R.

Arkadaşlar gözlük kullanıyorum pilot olabilirmiyim?

arkadasım maaalesef göz de hıc bır sekılde kusur olmaması lassım hatta dıger gozden 1mm bıle kapanık olsa dırek elerler

Askeri havacılıkta evet öyle.Zaten o yüzden 40 yaşından yaşlı savaş pilotu bulamazsınız çünkü gözleri bozuluyor yaşlandıkça ki normal birşey,yer hizmetine alıyorlar veya emekli olup sivil havacılığa geçiyorsun.Sivilde çok kısıtlama yok yeter ki kör veya renk körü olmayın veya -12.00 miyop

• @F.E.A.R.

Zaten hava kuvvetlerine girme şansını kaybettin(geçenlerde hava harp okuluna gittik,gezi vardı orada öğrendim bende),pilot olma hevesin varsa sivile gel derim,çok müthiş birşey.Emrine 200-300 milyon dolarlık koskoca 500 kişilik yolcu uçakları veriyorlar,sadece bu bile benim için yeterliAyrıca pilot olmanın havası da ayrı,çocukluktan beri bu hevesle yaşıyorum
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.