Şimdi Ara

gözlük alıyorum yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün doktora gittim gözlük yazdı sağ göz 0,75 sol göz normal.
    ve her ikiside ışıga duyarlı.
    doktor renkli cam yazdı ama optikçi önermedi uv ışınlarına karşı özel cam varmış ondan alacam 50 lira

çerçeve içinde max 100 lira gibi bi bütçem var ama bi türlü karar veremedim çerçevesiz düşünüyodum optikçi daha hassas olur camı çabuk kırılabilir dedi. yarım çerçeve olsun dedim kullanan bi arkadaş zamanlanla laçkalaşır dedi. tam çerçeveyide ben istemiyorum :S
    önerileriniz nedir

pek net olmasada resmini ekledim. en azından ben beğendim titanyum diye aldım ama markayı nette aramama rağmen bulamadım (journey) birde resimde çerçeveye aldıgım kısımdaki cama deliği birazcık geniş delmişler sanırım o kısımdan hafif oynama yapıyor. satıcıya belirttim ama bakdım çamura yatmaya çalışıyo puntolu oldugu için falan diye, çokda dert etmedim işin açığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 25 Mart 2009; 21:22:22 >

• yarın almam lazım
  • bu ışığa duyarlı olayını biraz anlatırmısın hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Vanilla__

bu ışığa duyarlı olayını biraz anlatırmısın hocam

güneş ışıgında gözlerimi kısmak zorunda kalıyorum. illaki direk güneşe bakarken degil. güneşin parlak oldugu yaz aylarında yola daga taşa bakarken.
    bunun için doktor renkli cam önerdi ama optikçi bu camın zamanla dahada koyulaşacagını ve loş ortamlarda rahatsız edecegini belirtti.
    başka bi cam çeşidi daha varmış(biraz pahalı) güneşin sadece uv ışınlarına karşı korumalıymış ve diger camlar gibi fotolarda falan parlama yapmıyor. bi animasyon gösterdi gece araba kullanırken karşıdan gelen aracın farı gözünü almıyor gibi
  • yarım çerçeveler iyidir iyi olmasınada 100liraya o dediğin camları alamazsın..yani benim öyle 3.5numara tek cam 160lira..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇaPaNOğLu66

quote:

Orjinalden alıntı: Vanilla__

bu ışığa duyarlı olayını biraz anlatırmısın hocam

güneş ışıgında gözlerimi kısmak zorunda kalıyorum. illaki direk güneşe bakarken degil. güneşin parlak oldugu yaz aylarında yola daga taşa bakarken.
    bunun için doktor renkli cam önerdi ama optikçi bu camın zamanla dahada koyulaşacagını ve loş ortamlarda rahatsız edecegini belirtti.
    başka bi cam çeşidi daha varmış(biraz pahalı) güneşin sadece uv ışınlarına karşı korumalıymış ve diger camlar gibi fotolarda falan parlama yapmıyor. bi animasyon gösterdi gece araba kullanırken karşıdan gelen aracın farı gözünü almıyor gibi

sadece güneş ışığı yani. gözlerde veya göz çevresindeki damarlarda şişme falan gibi şeyler varmı veya uzun süre güneşte kalınca baş ağrısı falan?

• benim biri 2.5 biri 1.5 takmıyorum takmamda parasından değil yakısanda var ama millet farklı gözle bakıyor ayrıca gözlerim çok bozuk ama şimdi gözlüğü taksam 1 ay sonra çıkardımı bunalık görsem şimdi ise sadece tahtadaki yazıları bazewn göremiyorum okulda o kadar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anectodhe

yarım çerçeveler iyidir iyi olmasınada 100liraya o dediğin camları alamazsın..yani benim öyle 3.5numara tek cam 160lira..

sadece çerçeve için 100 lira düşünüyorum. cam dahil degil. cam içinde ayrı olarak 50 lira ödeyecem.
    numarasının fiyatına bi etkisi yok diye biliyorum
  • Kaliteli bir gözlüğün ömrü tamamen sizin kullanımınıza bağlıdır. Çerçeveli gözlüğü haftasında dağıtan, çerçevesiz gözlüğü ise çiziksiz kullanan pek çok insan var. Şu anki fiyatlardan pek haberim yok ama 100TL gibi bir paraya kaliteli çerçevesiz gözlük alamazsınız, yarım çerçevelere bakmanızı öneriyorum.

Antirefle mi diyorduk ne diyorduk hatırlamıyorum, bir gözlük camı hem colormatik(yani renkli) hem de antirefleli(uv süzme özelliğine sahip) olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇaPaNOğLu66

quote:

Orjinalden alıntı: Anectodhe

yarım çerçeveler iyidir iyi olmasınada 100liraya o dediğin camları alamazsın..yani benim öyle 3.5numara tek cam 160lira..

sadece çerçeve için 100 lira düşünüyorum. cam dahil degil. cam içinde ayrı olarak 50 lira ödeyecem.
    numarasının fiyatına bi etkisi yok diye biliyorum

çerçeve ise ayrıdır..ayrıca numara için nasl fark yok

küçük boy kolayla büyük boy kola arasında nasıl büyük küçük farkı yüznden fiyat artısı varsa cam'dada var..

• geçmiş olsunda başlık çok yaratıcı olmuş ,söylemeden edemeyecegim
  • quote:

Orjinalden alıntı: LokinG

benim biri 2.5 biri 1.5 takmıyorum takmamda parasından değil yakısanda var ama millet farklı gözle bakıyor ayrıca gözlerim çok bozuk ama şimdi gözlüğü taksam 1 ay sonra çıkardımı bunalık görsem şimdi ise sadece tahtadaki yazıları bazewn göremiyorum okulda o kadar

Hocam milletin farklı gözle bakması bence onların sorunudur , bu sağlık işidir yani.

Ayrıca ben 1.50 iken zor görüyordum sen nasıl bazen göremiyorsun?

Şimdi 3.50 gözlerim Yarım çerçeve ve inceltilmiş cam kullanıyorum , deyse kavanoz dibi gibi olur heralde.

EDIT: Bu arada yanlış anlama art niyetle sormadım , sadece merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 24 Mart 2009; 23:32:07 >

• Size gözlükçünün önerdiği cam tipi kolormatik cam, bir zamanlar modaydı bu kahverengimsi camlar ama şimdi pek kullanılmıyor, ışığı kırar filan sürücüler için iyidir. Diğer bir cam tipi de antirefledir ki bu camlar sıkça kullanılır, ışık yansımasına filan bakarsanız yeşilimsi bir yansıması vardır ama cam şeffaf camdır. Size tavsiyem organik antirefle cam almanız ve güneşli havalar için de ayrıca numaralı güneş gözlüğü yaptırmanızdır. Çerçeve olarak da tavsiyem çerçevesiz olanlardır, varlığı yokluğu bir gibidir, dayanıklıları mevcuttur, zaten numaranız da az, pek kalın olmaz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yarım çerçeve al
  • Benimde Gözlerimde Problem Var Kısa Sürede Gitmem Gerekiyor Ama Gözlük Takmayı Sevmiyorum. Lens Olayı Nasıldır Cok Mu Uğraştırır Söylendiği Gibi Çok mu Zor Bakımı-Kullanması?

Not: Konuyu Açan Arkadaşım Başlığı Düzeltirsen Sevinirim
  • valla dostum çerçevesiz gözlük kullanıyorum 1,5 yıldır
    bi problem yok
    ama senin zevkine kalmış bi olay
  • Valla gözlük görünenin aksine pahalı bir piyasa.
    Bizim tanıdık olmasa en az 300-500 gider gözlüğe.
    Camıydı, ornaniğiydi, güneş ışınlarını kırmasıydı, renkleri bozmamasıydı. Mübarek gözlük değil savaş aleti alıyoruz sanki.

Siyah, kemik, misinalı olanlardan al çerçeveyi. Şu an onlar moda.
    Ayrıca orjinal olmasınada dikkat et. Çok sahteleri vardır çerçevelerin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazmannia

Benimde Gözlerimde Problem Var Kısa Sürede Gitmem Gerekiyor Ama Gözlük Takmayı Sevmiyorum. Lens Olayı Nasıldır Cok Mu Uğraştırır Söylendiği Gibi Çok mu Zor Bakımı-Kullanması?

Not: Konuyu Açan Arkadaşım Başlığı Düzeltirsen Sevinirim

Bakımının gözlükten daha zor olduğu kesin ama özenli ve dikkatli biri için bakımının sorun olacağını sanmam. İlk zamanlar biraz zorlanırsın bakımına (tam bilmiyorum belli bir jeli falan varmış heralde) sonra alışırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: icg

Size gözlükçünün önerdiği cam tipi kolormatik cam, bir zamanlar modaydı bu kahverengimsi camlar ama şimdi pek kullanılmıyor, ışığı kırar filan sürücüler için iyidir. Diğer bir cam tipi de antirefledir ki bu camlar sıkça kullanılır, ışık yansımasına filan bakarsanız yeşilimsi bir yansıması vardır ama cam şeffaf camdır. Size tavsiyem organik antirefle cam almanız ve güneşli havalar için de ayrıca numaralı güneş gözlüğü yaptırmanızdır. Çerçeve olarak da tavsiyem çerçevesiz olanlardır, varlığı yokluğu bir gibidir, dayanıklıları mevcuttur, zaten numaranız da az, pek kalın olmaz.

Babamda o gözlükten kullanıyor kahverengi camlı güneşli havalarda güneş gözlüğü gibi bir havası var

• quote:

Orjinalden alıntı: icg

Size gözlükçünün önerdiği cam tipi kolormatik cam, bir zamanlar modaydı bu kahverengimsi camlar ama şimdi pek kullanılmıyor, ışığı kırar filan sürücüler için iyidir. Diğer bir cam tipi de antirefledir ki bu camlar sıkça kullanılır, ışık yansımasına filan bakarsanız yeşilimsi bir yansıması vardır ama cam şeffaf camdır. Size tavsiyem organik antirefle cam almanız ve güneşli havalar için de ayrıca numaralı güneş gözlüğü yaptırmanızdır. Çerçeve olarak da tavsiyem çerçevesiz olanlardır, varlığı yokluğu bir gibidir, dayanıklıları mevcuttur, zaten numaranız da az, pek kalın olmaz.

Bence tam tersi olmuş hocam doktor polorize cam önermiş ama gözlükçü kararır diye önermemiş. Bu arada camların ucuz tutuyor yine benim camlarım 260 lira tuttu. Lens kullanıyorum ama gözlük de mecburi evde takıyorum by yüzden gözlük yaptırdım yeni muayeneden sonra eski camlar baya kötü olmuştu.

Organik antirefle kaplama %35 inceltilmiş cam. Numaram yüksek olduğundan mecbur inceltilmiş oluyor ve pahalı ne yazıkki Ama gerçekten güzel pc başında duruyorsan ve araba kullanıyorsan antirefle cam yaptırmanı öneririm zaten gözlükçü sen istemesen bile ısrar edecektir

Ama çok dikkat et normal cama göre çok hassastır bu camlar. Özel bezinden başka bir bez kullanma ya da microfiber bez kullan. Silmeden önce cama üfle tozlar gitsin daha sonra sil ufak toz parçaları camı zamanla çizer. Sana önerim bimeks gibi marketlerden bir lens temizleme suyu al. Lens dediğim foto makinesi lensi Onları ve lcd monitörleri temizleyen çok amaçlı solisyonlar var bir fıs sık camlara ve sil alkolsüz olduğundan ve yağı kiri çözdüğünden çok rahat temizlersin camlara da asla zarar vermez.

0,75 çok büyük bir görme kusuru değil yaşın kaç bilmiyorum ama büyük ihtimal miyopsun ve 20 yaşından küçüksen zamanla ilerliyecektir eğer gözlüksüz görebilyorsan rahatsız etmiyorsa bu seni numaralı güneş gözlüğü yaptırma çok pahalıya gelir ve her modeli seçemezsin güneş gözlüğünde. Numaran ilerleyince de tekrar cam masrafı ve camların karartılması falan filan.

Ben lens kullanuyorum numararım 4,75 - 3,50 dışarı çıkarken lens evde gözlük. Araba kullandığım için lens çok daha rahat istediğim güneş gözlüğünü de takabiliyorum. Hava karardı mı biraz bulut falan oldu mu , güneş gözlüğünü çıkartıp normal gözlüğ arama sorunu falan da olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.