Şimdi Ara

gözlük alıyorum yardım edin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

Valla gözlük görünenin aksine pahalı bir piyasa.
    Bizim tanıdık olmasa en az 300-500 gider gözlüğe.
    Camıydı, ornaniğiydi, güneş ışınlarını kırmasıydı, renkleri bozmamasıydı. Mübarek gözlük değil savaş aleti alıyoruz sanki.

Siyah, kemik, misinalı olanlardan al çerçeveyi. Şu an onlar moda.
    Ayrıca orjinal olmasınada dikkat et. Çok sahteleri vardır çerçevelerin.

titanyum bi tane vardı aslında beğenmişdim 160 dedi son duruma göre onuda alabilirim.
    bildigim kadarıyla titanyum çok sağlam, ve dayanıklı bi metal

@Yazılımcı Online
    yaşım 22, zaten herzaman kullanma taraftarı degilim ancak pc başında 2/3 saat oturdukdan sonra gözlerim agrımaya başlıyor. heleki oyun film gibi aşırı hareketli görüntülere bakıyorsam sulanmaya başlıyor. asıl amacım bunu önlemek ve malum yaz geliyor öğlen saatlerinde güneş ışıkları yüzünden pek rahat edemiyorum. güneş gözlüğü var birde ancak ben her kıyafete her modelini yakıştıramıyorum fiyatlarıda malum 200 civarından başlıyor kaliteli olanlar. bi kaç tane alma gibi bi lüksümde yok yani, üstelik etrafdan apachi gözüyle bakan çok oluyor heleki sürekli kullanınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 25 Mart 2009; 0:06:10 >

• Kim nederse desin vallaha güneş gözlüğü göz sağlığı için şart. Apaçi diye gülenler açsınlar kendi kıçlarına gülsünler. Herkes tutturmuş bi kıro, apaçi gidiyor kendileri dört dörlük adam sanki.

Neyse bende 22 yaşımdayım durmuş ilerlemem ben çerçeveyi 245 'e aldom EMO optikden indirimle falan peşin 180 e geldi camlar da da indirim yapıldı peşin + SSk indirimleri 150 ye de camlar yapıldı toplam 330 YTL tuttu. İndirimler olmasa daha çok tutuyordu.

3 sene önce güneş gözlüğü yaptırmıştım çerçeve 180 camlar 200 liraydı ayrıca numara ilerlemesi ve istediğin modelde gözlük alamaman da var işin içinde. Yani aşırı derecede pahalı bri piyasa bu gözlük piyasası. Ya çok iyi kazık yiyiyoruz ya da orjinalde böyle ama bir çerçevede 65 lira ineibliyorsa ve kar ediyorsa yuh yani.

Lenslerde öyle 1 kutu airoptix lens gözlükçü de 70 lira internette 35 lira. Yarı yarıya ucuz.

Sen titanyum çerçeveyi 160 a bulduysan kaçırma derim çok uzun ömürlüdür benim vardı kavgada büyük bir darbe sonucu kırılmıştı lisede tekrar titanyum alayım demiştim çok pahalı fiyatlar söylemişlerdi.

Lens rahatlık vallaha senede 120 lira gibi bir masrafın oluyor hadi bilemedin 150. Her ay tertemiz bir lens ve çizilme derdi olamayn ve gözlüğe göre daha çok görüş açısı Bu aldığım gözlüğüde temiz kullanacağım uzun süre gitsin bidaha para veremem cam çerçeve falan

Bu arada moda şu anda dikdörtgen camlı modellerde. Kemik tarzını ben sevmiyorum bana yakışmıyor bide denedim hep kenarlar da kemik sapları görüyorsun. İnce saplı yarım çerçeve bir gözlük aldım biraz şakaklarımdan sıkıyo onu bi ara gidip açtıracağım.

• Silikon gözlüklerden tavsiye ederim, 10 yıla yakındır kullanıyorum gözlük. yarı misinalı, çerçevesiz, hafif titanyum v.b. her çeşitini kullandım. 2 yıldır silikon olanlardan kullanıyorum, titanyumdan bile hafif, ayrıca şeffaf olduğu için gözlük farkedilmiyor da uzaktan. Bir de garanti belgesinde 2 diye geçse de ömür boyu çerçeve değişim garantisi var, gözlüğümün üstüne bastım ve çerçeveyi kırdım, gözlük sapını falan, sorgusuz yenisini verdiler. Esneterek kırmak da oldukça zor. Dediğin şekilde cam ve çerçeveye 150 lira ayırdıysan pazarlıkla alırsın. Kafalarına göre 250-180 v.b. diyebiliyorlar. Arkadaşlarım 220-240 almış ben 140 a almıştım. Gözlükçüye idince sor, gösterirler markası exsess.
  • silikon gözlük diye arattım hep yüzücü gözlükleri çıktı
  • yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkürler. siparişi verdim akşama ssde koyarım
    orjinal titanyum dedi garantisi falanda var ama markasını hatırlamıyorum şu an
    uzun pazarlıklar sonucu antirefle cam+ titanyum gözlüğe 150 dedi. satıcı kızla uzun uzuun gözgöze bakıştıkdan sonra (gözleri çok güzeldi )130a anlaşdık ama fiyatın aramızda kalmasını rica etti !
    çerçevesiz oldugu için camın kırılma olayı kafama takıldı, satıcı kız eline aldı ve bayagı bi esnetti(180derece açılan modellerden degil!) ve vidasız oldugu için kırılmasının dahada zor olacagını söyledi. ne kadar doğru bilmiyorum.

• kesin tavsiyemdir,
    yillarca gozluk lens kullandim
    en guzeli exess in plastik modeli
    bilmiyorum tam uzerinde yazmiyo ama cerceve fln yok
    ve onunla uyandigim fayansa carptigim gunler hatirlarim hicbisey olmuyo
    bazi gozlukculerde var zaten onlarin da hepsi yapamiyo cunku yamuk oluyo
    git bi taninmis buyuk bi yerden al
    cerceve ben aldigimda 50 ytlydi ama camlarim 200 tutmustu
    cam konusuna dikkat et sakin yanlislik yapma hayatinin sonuna kadar numaran buyuyebilir
  •  gözlük alıyorum yardım edin
  • yarım cerceve al garantili olsun aldıgın adamla konus cunku kırılıyor cerceve ...

camı anti-refle olsun ışıga duyarlı madem gozlerin bende de aynı problem var yaz geliyor birde gunes gozlugu al polarize camlı yoksa yazın cok zorlanırsın....
  • cercevesiz al :)
    ciddiyim kırılırmış... yok öyle bişey... abi arkadaşın gözlüğe top geldi (direk ortaya) çocuk ağlamaya başladı çerçeve sapasağlam :)
  • bi gözlük kullanıcısı olarak kesinlikle gözlük önermem. helede 0,75 ise hiç bişey yok demektir. neden diceksin, gözlük insanın gözünü tembelliğe alıştırır. gözlük uyuşturucu gibidir, bikere bulaştınmı bidaha ayrılamazsan. mesela
    quote:

Orjinalden alıntı: LokinG
    benim biri 2.5 biri 1.5 takmıyorum takmamda parasından değil yakısanda var ama millet farklı gözle bakıyor ayrıca gözlerim çok bozuk ama şimdi gözlüğü taksam 1 ay sonra çıkardımı bunalık görsem şimdi ise sadece tahtadaki yazıları bazewn göremiyorum okulda o kadar
    yani gözlüğü takdnmı bir kaç hafta kullan çıkardıgında herşeyi bulanık göreceksin. ama hiç takmazsan gözün 2,5 de olsa görebileceksin az da olsa. göz görüntüyü almaya çalışacak. ama gözlüğe alısınca gözde gittikçe tembelleşecek.
    bende ilk taktığımda 0,50 idi. bana kimse alma demedi. ama bugünkü aklım olsun o gün o hastaneyi yakar gitmezdim ve gözlük takmazdım ama şimdi el mahkum, 1,75 oldu ve çıkardığım zaman 1 metre ilerisi bile bulanık gözüküyo.

ben bunları belki okuyupda dikkate alırsın diye yazdım, ama gende karar senin

• 0,75 numara olsa ben kesinlikle takmazdım. benm gözler 1.5 numara sadece okulda derste takıyorum o kadar . takmam gözlük kardeşim takmam . olsun 5 numara gözlerim ama gene takmam
  • benim de 0.75 ancak bazı arkadslar takmazdım demiş

ışığa duyarlılık gozlerin içindeki ağ tabakanın cok hasas olması demektir buda göz sinirlerinin normalden biraz daha ince ve göz tansiyonu riski demektir

kullanılmadıgında goz asırı yorulur ve teklemeye baslar yani gozunuzu saga sola hareket ettirirken zorlanırsınız.

ilerisi körlüük demektir oyle 0.75 ben takmim felan deil ....
  • resim eklendi
    gözlüklü sedat abi olmak istemediğim için, yakışıklılığımı kendime sakladım
    pc başındayken kesin kullanacamda normal zamanlarda kullanıp kullanmamaya henüz tam karar vermedim.

birde yatarken çıkaracam dimi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.