Şimdi Ara

Göz ağrısı-Sinüzit ilişkisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
33.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 30 yaşındayım ve kendimi bildim bileli hem burun deviasyonu (septum) hemde sinüzitim var. Burnum polen alerjisi, toz alerjisi vs. gibi bir neden olmadıkça asla akmaz, sürekli genizden çıkar ne varsa. Yıllardırda ara ara baş ağrılarım olurdu ama son 2-3 senedir baş ağrısı değil direk göz bebeklerim ağrıyor. Ağrının tarifi; göz bebeklerimi önden yada arkadan sıkıştırılıyor gibi, ağrı sağa sola, yukarı aşağı, çapraz vs. bakınca şiddetleniyor ve ağrı 2-3 senedir sürekli, yerleşik olarak var. Hissedilmediği zamanlarda bile gözleri zorlayarak (mesela sola yada sağa doğru) hareket ettirince varlığı hissediliyor. Sadece şiddeti gün içinde değişiyor. Göz tansiyonumu ölçtürmüş, göz muayenelerini yaptırmıştım ağrının ilk zamanlarında ama bir sorun çıkmadı. KBB uzmanı ise yıllar önce zaten ameliyat demişti. Daha önce bir kere ameliyat oldum ve başarılı olmadığı için, deviasyon veya sinüzit ameliyatı düşünmüyorum. Tarifini yaptığım benzer ağrıyı çeken var mı? Kesin olarak sinüzit ile alakalı olduğundan da emin değilim artık. En iyi sonucu tabiki hastane-doktor-MR vericek ama benzer sorunu yaşayan var mı merak ettim. Yani hiç ağrı olmasa bile gözleri oynatınca baskı hissediliyor. Ağrı kesici olarak parasetamol-kafein kombine ilaçlar işe yarıyor, avmigran daha da etkili ama onu kullanmayı tercih etmiyorum. Ağrı kesici kullanım oranımı haftada 2 güne (ve aldığım gün tek tablet) düşürdüm uzun zamandır. Önceden haftada 4-5 idi ve rebound ağrılarından kullanmanın bir anlamı kalmıyordu. Belki hekim vardır diye aramızda başka şeyleride yazayım belki alakalıdır. Tiroid sorunum vardı ve ilaç alıyorum, tiroidler hiç çalışmıyor "0" yani. levitron alıyorum hali ile. yarım levitron ile referans değerler aralığına giriyor hormon. (almadığımda referans değerin sanırım birkaç bin katı idi ama hangi değerdi unuttum). Bunun dışında ailede şeker hastası yok ama benim şeker değerleri tam limitte çıkıyor. 2-3 ayda birde şeker düşmeleri yüzünden titreme, çarpıntı yaşıyorum, hemen tıkınınca geçiyor :) Son olarak boyun fıtığı, yada boyunla ilgili problemler veya gerilim tipi baş ağrısı, benimki gibi gün içinde gelip giden, ağrımasa bile göz hareketinde hissedilen ağrılara, baskılara neden olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 21 Haziran 2014; 22:37:47 >

• Up
  • Aynı göz ağrılarını bende yaşadım, göz tedavisine gittim astigmat olduğu ortaya çıktı.
    Astigmat olup olmadığını mutlaka kontrol ettirin çok baş ağrısı yapıyor.
  • Göz muayenesinde bişey çıkmadı. Sağlam yani gözler.
  • Sinüzit filmi çekildi mi? Özellikle paranaslasinüs BT çekildi mi?
    evetse sonucunu bana bildirirsen yardımcı olurum
    http://sinuzit-endoskopik-sinus-samsun.blogspot.com.tr/
  • drozgur D kullanıcısına yanıt
    Hayır. Göz doktoruna gittim tekrar, kesinlikle gözlen alakalı olmadığını söyledi. Gözlerim ağrımasa bile gözlerimi oynattıkça göz bebeklerimde acı-ağrı var. Nöroloji+kbb yapmam lazım.
  • Bence bir paranasal sinüs tomografisi çektirin, sonucu ile konuşalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astigmat baş dönmesi bulantı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Evet elde bir test olmadan konuşmak afaki oluyor ama yinede benim tarif ettiğim çeşit ağrılar görülen birşey midir sinüzitte? Ayrıca sinüzit dışında buna sebep olan başka hastalıklar, etkenler var mıdır?
  • Sinüzit göz ağrısı yapar, ama başka hastalıklarda göz ağrısı yapabilir, dolayısı ile tetkik etmek şart

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Dün muayenemi oldum, bugün kan testleri ve tomografi çekildi. Tomografinin sonucu 5dk içinde doktorun ekranına yansıyor (film olarak 15 gün sonra) ama kan testleri cumaya kaldığı için, onları alınca, Cuma gidicem. Daha önce hep özel hastanelere gittiğim için, septum deviasyonu ameliyatımın başarısız olduğunu, ameliyat gerektiğini söylüyorlardı fakat bu seferki (SSK okmeydanı) ameliyatın çok başarılı olduğunu, bir daha o doktorlardan birine gidersem, neyi düzeltecek olduklarını sormamı söyledi. Bu kaçıncı özel hastane vukuatı, kesinlikle bir daha gitmem. Gereksiz testler falan yaparlardı hadi anlardıkda, gereksiz ameliyat ne demek? resmen para için açıp kapatacaklar. Neyse ameliyatımın başarılı olmasına sevindim, sinüzit çok aşırı değil, alerjiye çok yatkın bir burnum varmış. Bu göz rahatsızlığını diş bile yapabilir dedi. Tomografi sonucunu ve doktorun değerlendirmesini bekliyorum bakalım. Umarım eninde sonunda KBBde tanı konur. Nöroloji ile uğraşmam.

• MERHABALAR, EĞER BANA TOMOGRAFİNİZİ GÖNDERİRSENİZ SİZE DAHA DETAYLI OLARAK YARDIMCI OLABİLİRİM. DAHA ÖNCEKİ AMELİAYTINIZ İLE İLGİLİ YORUMDA BULUNABİLİRİM. BU ARADA TOMOGRAFİNİZ İLE BİRLİKTE ŞU ANKİ ŞİKAYETLERİNİZİN NE OLDUĞUNU BİLMEYE İHTİYACIM VAR.
    DROZGURKEMAL@GMAIL.COM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba. Şikayetim ilk mesajımda yazdığım gibi tek veya iki gözümde ağrı, oynatınca acıma. Bugün kontrole gittim, tüm kan sonuçları ve tomografi ile. Size tomografi yollayamam çünkü doktorun ekranında gözüküyor, dosya olarak almam için 15 gün beklemem gerekiyor. Kan sonuçlarım elimde. Size şöyle söyliyim; KBB olduğu halde doktor bir nevi checkup yaptı. TSH ye falanda baktı. Tomografi pırıl pırıl, kan sonuçları, biokimya vs. herşey güzel fakat, bir sonuç için meslek hayatımda ilk defa bu kadar yüksek değer görüyorum dedi; Total IgE=2500. Tüm baş göz ağrısı vs bundan olabilir dedi. Ayrıca nefes darlığı falan hiç yaşayıp yaşamadığımı sordu. Normalde bu kadar yüksek durumda bu kadar az şikayetim olması ilginçmiş. Alerji ve immünoloji bölümü olan bir hastaneye gidip, bunu neyin yaptığını öğrenmemi istedi. Nörolojiye sevke gerek görmedi.

• Ya birde ben korktum şimdi, durduk yere ölmem değil mi Yani bu alerjik etkenlere karşı salgılanan bir antikor anladığım kadarı ile. Bunun bünyede referans değerinin bu kadar çok katı olması, tek başına zararlı olur mu?

Edit: Ayrıca Etfalde bölümü var dediler ama yok, bölümü olan çok az hastane var, mesela yedikulede var, onda da bölümü seçtiğim halde randevu alamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chum lee -- 29 Ağustos 2014; 18:37:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

Ya birde ben korktum şimdi, durduk yere ölmem değil mi Yani bu alerjik etkenlere karşı salgılanan bir antikor anladığım kadarı ile. Bunun bünyede referans değerinin bu kadar çok katı olması, tek başına zararlı olur mu?

Edit: Ayrıca Etfalde bölümü var dediler ama yok, bölümü olan çok az hastane var, mesela yedikulede var, onda da bölümü seçtiğim halde randevu alamıyorum.

hayır fazla antikor alerjenin vucuda zararını azaltmak için buda yan etki olarak yüz bölgesinde ağrı yapabilir. korkmana gerek yok mesela bende de lenfosit değeri çok yüksekti doktor vucut kendini viral etkiden korumak için bol bol üretiyor dedi. Sende de alerji vb sorunlardan dolayı bu antikor yüksek anladığım kadarıyla tabi doktor değilim.

Doktorda hiç bu kadar yüksek görmemiştim vs filan bu doktorlar ilginç insanlar. o görmemiştir ama onun görmediği senden yüksek yüzlerce insan vardır milyonlarca insanın kan sonuçlarını göremiyoruz nihayetinde.

Bir de ek olarak bu gözü oynatınca ağrı hissi vardı bende sebebi vantilatör çıktı(sinüzitim var o sanmıştım)

• Doktorda aslında öyle dedikten sonra yanlış yaptığını anladı. Ama ne bilim ben korktum. Arı soksa falan anafilaktik şoka girer miyim dedim, evde ve yanında kortizon iğnesi bulunsun, kalçadan yapmayı öğren dedi. O yüzden tehlikeli bir durum olduğunu düşünüyorum. Yani şuanda bu antikorun (immunoglobulin e) bünyemde çok miktarda dolaşmasının, başlı başına bir zararı yok mudur? İşin kötüsü alerji testi için randevu alamıyorum. Yedikule dahiliyeden al, ordan yönlendirilir diyor, Etfalde bölüm yok, genel dermatoloji diyor, ama benim dermatologluk sorunum yok, oraya gidip gözüm ağrıyo, kan sonucumda ahan bu mu diyicem?. Çapada ise 1 hafta boyunca randevu alınmıyor, 1 hafta sonrasınıda seçemiyorsun. Özellere bakıyorum şuan, iletişime geçtim mail ve telle, fiyat alıcam. KBB uzmanı doktor Alerji testi yaptır dedi, daha doğrusu alerji ve immünoloji bölümüne git dedi.
  • IgE degerin yuksekte neye karsi alerjin oldugu ortaya cikti mi peki ? ona gore bir tedavi baslatilmasi gerekmiyor mu ?
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    SSK Okmeydanında bu test yapılmıyor. Birkaç hastane var bu testi yapan.

Benim şüphelerim uzun yıllardır köpeğim var, bu senenin başından beri iki tane hatta :) Köpek tüyü olabilir. Yada pipo içiyorum birkaç senedir, tütün olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

SSK Okmeydanında bu test yapılmıyor. Birkaç hastane var bu testi yapan.

Benim şüphelerim uzun yıllardır köpeğim var, bu senenin başından beri iki tane hatta :) Köpek tüyü olabilir. Yada pipo içiyorum birkaç senedir, tütün olabilir..

komlpe bir kan deri alerji testi yaptirinda neye alerjin oldugu ortaya ciksin . varsayimlarla dayanip ilac vs tedaviye baslama sakin.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Ig E yüksekliğinin birçok sebebi olabilir, ama sizi öldürmez :)
    Bu arada bence nörolojiye uğrasanız iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    Tabiki ama yaptırıcak yer bulamıyorum ki. Etfalde yok gözüküyor bölüm ama var denmişti. Çapada randevu alınmıyor bölüme dolu paso. Yedikule ise direk o bölüme randevu aldırmıyor, önce dahiliye yönlendirecek diyor ki hiç uğraşmam, başka hastanede (ssk) zaten dahiliye-kbb şeklinde gitti. Özellerden de Pazartesi günü ücret bilgisi alıcam. Ama özel yerine çapa istiyorum çünkü özelin ne testine, ne tanısına, ne doktoruna falan güvenmiyorum pek. ama mecbur kalırsam özele gidicem napayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.