Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Büyük ihtimalle anakartta sorun var Anakartın nedir peki?

yaw keçiörenli kardeşim öyle bir soruyorsun ki sorguya çeker gibi imzada var dedimya bütün var yok ne varsa imzamda da
  • Borubey06 hocam ekran kartinin isisi nasil 65 derece oluyor oc mi yapiyorsunuz
    bende gtx760 var bf3 u 7 saat araliksiz ultra da oynuyorum isi 52 derece civarinda oluyor
    cizirti sesi vererek ekran kararmasi gerekli gucu alamiyordur olarak aciklanabilir ama belkide monitor ve kablosundan olabilir
    hdmi kablosu altin ucluda olsa monitorun destekledigi versiyon cakisiyor da olabilir

yani hocam isin ozu su
    sizde bir adet yedek anakart
    bir adet 600-700 watt yedek psu
    hdmi bir monitor
    tamamen farkli bir windows kopyasi
    ancak bu sekilde anlasilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

Büyük ihtimalle anakartta sorun var Anakartın nedir peki?

yaw keçiörenli kardeşim öyle bir soruyorsun ki sorguya çeker gibi imzada var dedimya bütün var yok ne varsa imzamda da

Okumaya eriniyorum usta

• quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

Borubey06 hocam ekran kartinin isisi nasil 65 derece oluyor oc mi yapiyorsunuz
    bende gtx760 var bf3 u 7 saat araliksiz ultra da oynuyorum isi 52 derece civarinda oluyor
    cizirti sesi vererek ekran kararmasi gerekli gucu alamiyordur olarak aciklanabilir ama belkide monitor ve kablosundan olabilir
    hdmi kablosu altin ucluda olsa monitorun destekledigi versiyon cakisiyor da olabilir

yani hocam isin ozu su
    sizde bir adet yedek anakart
    bir adet 600-700 watt yedek psu
    hdmi bir monitor
    tamamen farkli bir windows kopyasi
    ancak bu sekilde anlasilir

bende testlerde 73 -77 derecelere çıkıyor gpu ısısı. Oyunda 65 derecelere nadiren çıkıyor genelde 45-55 arası bazen 60 . Kablolardan da olabilir tabi zaten şu aşamada bir kablo alacam bendekiler 4-5 yıllık kablo..

bu işin psu ile alakası olması için 400 w bişey olması lazım bende. Ama bendeki 550+80 güç kaynağı üzerine ütü bile bağlarım yani
    KAbloları bir deneyim evvela, olmadı anakartı verecem yine.

• Benzer problemden muzdaribim driver hatasi gozukurken bende bazen ekran kararip geliyor bazen enteresan renkli kucuk kareler cikip kitleniyor bazen 2 si arka arkaya olup makina tekrar tekrar restart atiyor.bencmark ve furmark denedim .bazen tamamliyor bazen tamamlayamadan yukaridaki hatalar.kafasina gore takiliyor.3 yillik makinemde ilk defa karsilasiyorum.ne yapmaliyim sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro0090

Benzer problemden muzdaribim driver hatasi gozukurken bende bazen ekran kararip geliyor bazen enteresan renkli kucuk kareler cikip kitleniyor bazen 2 si arka arkaya olup makina tekrar tekrar restart atiyor.bencmark ve furmark denedim .bazen tamamliyor bazen tamamlayamadan yukaridaki hatalar.kafasina gore takiliyor.3 yillik makinemde ilk defa karsilasiyorum.ne yapmaliyim sence?

sizin arıza biraz ilerlemiş geldi bana. BEnce kartı servise verin derim. Ben şimdi vga kablosunu değiştirdim 2 oyun internet video converter hata almadım bakalım su ana kadar..
  • Problemin neyde oldugunu anlayabilsem direk o parcayi degistircem ama garanti felan kalmadi artik.servise goturup bu kart arizali mi diye sorunca yeni ekrankartinin bir taksitini oraya vermek istemem.kartta asus engtx460

• elektro0090 E kullanıcısına yanıt
    Evet dün akşam ekran kartının pci slotunu değiştirdim , yeni bir vga kablosu alıp denedim. Hatta belki sorun monitördedir dedim, götürdüm plazmaya taktım hdmi bağlantısı ile ( görüntü cam gibi oluyor gerçekten 106 ekranda ) yok bu sorun yine benim tahminime göre anakarttan ,ekran kartından v.s. yani donanımdan kaynaklı. Asus al suit 2 ile de sürekli 12v 00 cpu fan 0rpm gibi hatalar çıkıyor arada bir nadiren.
  • quote:

Evet dün akşam ekran kartının pci slotunu değiştirdim , yeni bir vga kablosu alıp denedim. Hatta belki sorun monitördedir dedim, götürdüm plazmaya taktım hdmi bağlantısı ile ( görüntü cam gibi oluyor gerçekten 106 ekranda ) yok bu sorun yine benim tahminime göre anakarttan ,ekran kartından v.s. yani donanımdan kaynaklı. Asus al suit 2 ile de sürekli 12v 00 cpu fan 0rpm gibi hatalar çıkıyor arada bir nadiren.

nvidia driveri tamamen kaldırın pc den...

kullandığınız ekran kartının markası neyse örneğin asus sayfasına gidin ve ekran kartınızın oradaki diverlerden ilk yazılı olano sisteminize kurun daha sonra o şekilde biraz kullanıp hata vermez ise nvidia/geforce dan son sürümü yükleyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: mncs35

quote:

nvidia driveri tamamen kaldırın pc den...

kullandığınız ekran kartının markası neyse örneğin asus sayfasına gidin ve ekran kartınızın oradaki diverlerden ilk yazılı olano sisteminize kurun daha sonra o şekilde biraz kullanıp hata vermez ise nvidia/geforce dan son sürümü yükleyin...

Hocam şu an flash bellekten 8.1 pro yükledik. Tabi ben hemen hdd F: kalasöründe bulunan programlardan aida64 ü çalıştırdım. %23 -%18 normalmi bilmiyorum ama en azından çakılmıyor, ekran kararmıyor ve 1-2 sn cızırtı olayı olmuyor. Anlayacağınız sorun bende yüklü olan işletim sistemindenmiş. Şu an hiçbir sorun kalmadı diyebilirim. Normalde formatta atsam win7 üzerinde testi çalıştırdığım anda alıyordum hatayı Şu an size yazarken tekrar denedim , hata yok.. Sanırım sorun işletim sistemindeymiş. Umarım bir daha da yaşamam bu sorunu

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Başlık kural dışı.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Başlık kural dışı.

Peki ya şimdi gerçi sen ne zaman böyle desen bana bir ihtar geliyor Yöneticiliğe aday ol kurtulalım yahu Şaka bir yana 8.1 eğer kullanırsan cidden hızlıymış

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Hiç güleceğim yoktu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hiç güleceğim yoktu.

paranoya oldun senin yorumladığın yerlerde gezmemeye özen göstermeme rağmen ,rüyalara gelen aksakallı dede gibi karşıma çıkıp lotada 3 yazma 13 yaz diyecekmişsin havasındayım Hava durumu : parçalı bulutlu

• quote:

quote:

Hiç güleceğim yoktu.

paranoya oldun senin yorumladığın yerlerde gezmemeye özen göstermeme rağmen ,rüyalara gelen aksakallı dede gibi karşıma çıkıp lotada 3 yazma 13 yaz diyecekmişsin havasındayım Hava durumu : parçalı bulutlu

Sen beni güldürdün. Allah'ta seni güldürsün.

• quote:

quote:

quote:

Hiç güleceğim yoktu.

Sen beni güldürdün. Allah'ta seni güldürsün.

Amin cümlemizi , Allah kimseyi ağlatmasın inşallah

• Ayni sorunu yasiyordum.Ekran kartindan oldugu kesindi,bazen goruntu kesiliyor ama windows isletim sistemi seslerini alabiliyordum.Ekran karti sicakligi ortalama 80 dereceyi goruyordu,ekran kartinin fanlari kilitlenmeden sonra calisiyordu yada windows durumdan kurtariyordu.3 yillik ekran karti oldugu icin termal macundan suphelenmistim ve hemen termal macun temin edip operasyona basladim.Gpu uzerinde termal macun yer yer etkisini yitirmisti,yeni macun cektim simdi herhangi bir sorun yok.Uzun suredir oyunlarda fan sesini duymuyordum simdi ise rahatsiz edecek seviyeye tekrar geldi,calisiyor.Ortalama isi 60 derece ve en yuksek 75 derece.

Burada ekran karti testi yapildigini biliyorum ama sorunu yasayan baska arkadaslara yardimci olmasi icin yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bottomset -- 27 Mayıs 2014; 14:26:36 >
  • Son durum nedir bro
  • Arkadaşlar o kadar çok şey denedim ki, ilk sayfalara hızlıca bakarsanız neler çektiğimi anlayabilirsiniz En son monitör ve kablo denedim yine olmadı. Arkadaştan 8.1 usb ye yüklü windows aldım. Ve kurduk. Hemen aida64 testini yaptım ve sistem çakılmadı. Akşam resimde eklerim.. Galiba bendeki sorun windows7 ya da windows7 de bulunan bir güncelleştirmenin sıkıntısıydı..

Şu an win 8.1 kurulu aida64 stress testinde %18 - % 30 arası geziniyor haliyle çok kasıyor ekranı .Gpu Started diyor ve devam ediyor. Önceden Gpu Started der demez Gpu Stoped.... deyip duruyor, akabinde ekran kararıp çızırtı yapıyordu 1-2 sn. Şu an yağ gibi oldu diyebilirim pc. Ha tabi yine belli olmaz yarın hatayı almayacağımın garantisi yok. Ama testi geçtiği için biraz daha rahatım

Not: YAZILIMDANDIR DİYEN ARKADAŞLARIMI TEBRİK EDİYORUM (şimdilik)

• ben dedimdi
    ama kabloyuda degistigini unutmayalim deel mi

sorunun cozulmesi guzel gecmis olsun

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.