Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rubenmartin

devamlı tekrar eden bir hata mı?

arada sırada oluyorsa takma çok fazla. bir ara bende çok alıyordum, ama min. voltaj ve yeni sürücülerle aştım sayılır.

toptan ara kablo, monitor vs. vakit kaybı yaşarsın, kendine eziyet edersin.

sorun yazılımsal kaynaklı da olabilir.

Oyun esnasında oluyor. Halbuki ekran kartı psu işlemci test edilmişti, en çok anakarttan şüphe ediyordum. Zaten o da çizgiye gitti. Acaba tam bakmayıp bios güncelleyip yolladılar mı , çözemedim.. Olmadı bugün mail atayım kendilerine
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    peki başka bir ekran kartı takıp denediniz mi? yine verdi mi hata?
  • quote:

peki başka bir ekran kartı takıp denediniz mi? yine verdi mi hata?

Ben kendim evde HD 4600 ile denedim haatyı almadım, psu dan değil direkt anakarttan güç alan eski bir ekran kartı. Vatanda da sıfır gtx 770 ve sıfır 750w psu ile denedik , aynı hata yine oldu. Bizde ya işlemci ya anakart deyip 2 sinide yolladık servise. İşlemciyi değiştirmişler ,anakartında biosu güncellemişler 1-1,5 hafta sıkıntı yoktu dün akşam yine aynı hatayı aldım. Ben hala anakarttır diyorum
    peki bu hatayı benchmark vs. yaparken de alıyor musunuz?
  • quote:

Hayır gpu yu ungheaven benchmark 3d mark 11 gpu-z stress testlerinde almıyorum. Sadece test bazında aida 64 de tek gpu yu stres testine sokunca alıyorum. Birde oyunda.

Yani ram leride test ettim hep aklıma ram geliyor ama. Ekran kartından değilde sanki bana anakart üzerinden giden voltaj değerinin dalgalanmasından kaynaklanıyor gibi geliyor. Haliyle kendini korumaya alıp ekran kartına giden gücü kesiyor. Yani düşünüyorum başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Hayır gpu yu ungheaven benchmark 3d mark 11 gpu-z stress testlerinde almıyorum. Sadece test bazında aida 64 de tek gpu yu stres testine sokunca alıyorum. Birde oyunda.

Yani ram leride test ettim hep aklıma ram geliyor ama. Ekran kartından değilde sanki bana anakart üzerinden giden voltaj değerinin dalgalanmasından kaynaklanıyor gibi geliyor. Haliyle kendini korumaya alıp ekran kartına giden gücü kesiyor. Yani düşünüyorum başka bir mantıklı açıklama bulamıyorum.

hocam nvidia denetim masasindan herhangibir ayar yaptiniz mi?
    cunku sorunun kaynagi yazilimsal diye diretiyorum bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

quote:

quote:

hocam nvidia denetim masasindan herhangibir ayar yaptiniz mi?
    cunku sorunun kaynagi yazilimsal diye diretiyorum bende

yok 3d vision falan kurcaladım ama kar etmedi , sonra sildim komple nvidia yazılımlarını yine olmadı, komple kartı sildim windows kendi buldu yine yok. Komple format attım sorun düzelmedi. Valla yazılımın inine kadar girdim ama çare yok :D

Haci biraz alakasiz gibi oluyor ama, bazen win cd leri hafif çiziklerinden dolayı tam yüklenemeyebiliyor. Başıma geldigi icin biliyorum. Sana zahmet soyle farklı bir win cd ile kurar misin. Ama bu image dosyasi eski kullandigin win image dosyasi olmasin. Yeniden indir win7 win8 farketmez. Birde boyle dene
  • esasen arkadaşımda usb 8.1 win 64 var. onunla denerim olmadı. Ama win7 de hata olsa bu her an belli belirsiz bu hatayı vermesi lazım. Ama benim tespitim ekran kartı anakarttan voltajı almayı yoğunlaştırdığında yapıyor. Ekran kartı enerjinin bir kısmını anakarttan almıyor mu ben mi yanlış biliyorum ?
    Ek güç girisi olmayan ekran kartlarinda direk anakart üstünden aliyor. Senin kartta 6+8 pin mi yoksa 6+6 pin mi var. Birde bende böyle bir sorun yasadigimda driver degistirmek ve regedite bir iki ayar yapma ile kurulmuştum. Once senin pc'nde veya cd'lerinde olmayan baska bir win cd si ile bir dene. Olmazsa anakarti baz al derim
  • quote:

Arkadaşlar Selamlar,

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

EDİT: AİDA64 EXT. TRİAL VERSİON İNDİRME LİNKİhttp://www.tamindir.com/aida64-extreme-edition/

Görüntü sunucusu dediği ekran kartıdır.işlemci ve gpuya Oc çekti iseniz Default ayarlara alın ve tekrar hata verecek mi ona bakın.

• osedon @ 8 + 6 Güç girişi var, fakat hd 4600 taktığımda da fan dönüp kart çalışıyor ya anakarttan ufakta olsa bir güç alıyor. sanırım yaklaşık 30-55 watt civarı.. Bu yüzden eran kartı anakarttan da bir nebze besleniyor. İşte demek istediğim sorunda burada ortaya çıkıyor. Ya çok ya da az watt aldığı için gpu kendini korumaya alıyor olabilir. Bu da görüntü kesilmesine nden oluyor olabilir. Yani tamamen mantık yürütüyorum , işin inceliğini bilmiyorum..

ULTRASLAN_06 @

Hocam hepsini denedik, o/c leri bir ileri bir geri yapıp sürücüleri sldik yetmedi format attık, biosu güncelledik. İşlemci anakart servis gördü geldi, ekran kartı ve güç kaynağı vatan bilgisayarda sıfır ürünlerle değiştirilip bakıldı. Geriye kalan manitör ve kablolar..ha bir de çizgi anakarta bios atıp göndermiş olabilir diyorum. Mail attım ne yaptınız , nesine baktınız , sadece bios atıp yolladınız mı? diye . (ki bence büyük ihtimal öyle yaptılar)

• Usta bana özetle ve açıklayıcı bir şekilde mesaj at Bios güncelleyerek Sorunu çözemeklinin bu arada psunuz eski mi?

• Ayni hatayi sıksık aliyordum windows 7 deyken. 8.1 e gectim ve bir kere bile almadim hatayi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTRASLAN_06 @

İmzada yer alan hdd ,işlemci fanı ve monitör hariç 2-3 aylık bir sistemdir.

*biosu eski ve yeni sürümüne kendim güncelledim, ekran kartı ve işlemcinin O/C lerini default moda aldım. Windows u da güncelledim ne varsa yükledim.
    *regedit ayarlarını internette bulunan yazılara göre ayarladım. (hiç bir işe yaramıyor bu arada o işlem)
    * microsoft sitesiden "fixit" kayıt defteri düzelticiyi çalıştırıp denedim.
    *Ekran kartı ve sürücülerini güncelledim olmayınca aygıt yöneticisinden ekran kartını sildim, windows normal "yeni aygıt bulundu" diyerek tekrar kurdu.
    *combofix ile tarattım, norton , malavare v.s. taratmalar yaptım.
    * ramları tarattım memtest ile temiz çıktı.
    *ssd yi güncelledim.
    *farklı ekran kartı ile denedim.
    *format atıldı / sadece ssd ye yani C: ye.
    *Vatana götürüp 0 ekran kartı gtx 770 ve sıfır psu 750w ile denedik hatayı aida64 ile tekrar gösterdim teknik servise.
    *Anakart ve işlemci servise gitti. İşlemci 0 landı. anakartın da biosu güncellenmiş.
    *hhd yi komple silip yeniden biçimlendirdim.
    İzlenimlerim:

Ekran kartını gpu-z heaven benchmark ve 3d mark11 ile test etmeme rağmen hata almadım. İşlemcide de sorun yok. Sıcaklıklar gpu : 65 cpu 55 maksimum.. gpu bellek kullanımı: 60/70/80/90 fiziksel bellek kullanımı : 6,50 gb yükte..

Audaxviator. @ bende bir deneyecem 8,1 i bakalım ne olacak , format kolay olsun diye , program oyun ne varsa D: ve E: klasörüne attım ssd de sadece win7 var..

• Sorun nasıl oluştu peki Problem nedir.görüntü bağdaştırıcı yanıt vermeyi kestimi diyor ekran kapanıyor mu bu arada monitörünüz nedir?

• ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Bütün sistem imzada var. Oyunda "lag" denen olay olduğu zaman ki burada ekran kartı kasıyor zaten, fps 30 altına düşüyor tam o arada 2-3 sn liğine ekran kararıyor ve cızırtı sesi geliyor olay bu. Ve bence bu anakarttan ,
  • quote:

Bütün sistem imzada var. Oyunda "lag" denen olay olduğu zaman ki burada ekran kartı kasıyor zaten, fps 30 altına düşüyor tam o arada 2-3 sn liğine ekran kararıyor ve cızırtı sesi geliyor olay bu. Ve bence bu anakarttan ,

On bord ekran kartıyla denediğim mi ekran kartını çıkarıp oyunu low ayarlarda açıp deneyin başka oyunlarda da deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: ULTRASLAN_06

quote:

On bord ekran kartıyla denediğim mi ekran kartını çıkarıp oyunu low ayarlarda açıp deneyin başka oyunlarda da deneyin

hd 4600 ile denedim hata almadım. Ama eğer anakarttan anlıyorsanız benim fikrim şu yönde;

HD 4600 tüketeceği en fazla güç 55watt burada görüntü aktarımında sıkıntı yok. Her türlü testten de geçiyor. (aida64)
    Ama gtx 770 taktığımda malesef çakılıyor. E vatanda psu ve ekran kartını denediğimize göre ve aynı hatayı aldığımıza göre sorunlu parçanın anakart olması lazım büyük ihtimal. Çünkü az ya da çok enerji (watt ) veriyor gpu kendini kitliyor koruma amaçlı. Ben böyle düşünüyorum..

• Büyük ihtimalle anakartta sorun var Anakartın nedir peki?

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.