Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: speedser1

ben dedimdi
    ama kabloyuda degistigini unutmayalim deel mi

sorunun cozulmesi guzel gecmis olsun

Kablo dedin diye abidik kubidik bir kabloya 10 tl verdim , o kadar kötüymüş ki dalganaıp durdu ekran 80 lerdeki siyah beyaz tv ler gibi. Söktüm attım. Ama win 8.1 cidden çok hızlıymış +ssd ile. Emin olamadığımdan 2 kez Aida64 ile stress testine soktum. Test değeri %100 olmadı ama %18- 30 arası gezindi anlamadım o olayı. Kasanın fan sesleri bile azaldı yani o derece..

• Yapılan İşlemler :
    *Bütün driverları sildim, ekran kartı test programları, ekran kartı orjinal yazılımları v.s.( ekran kartını araçlardan sildim)
    *Biosu default mode aldım 2203 ve 2303 sürümlerini kurdum.
    *Ssd nin sürümünü güncelledim.
    *Regeditten grafik sürücüsünün ayarını 64 yaptım internetten anlatmışlar ama bir halta yaramıyor..
    *Windows fixit kurup kayıt defterini düzelttim.
    *Ramleri memtest86 ile tarattım hiç sorun çıkmadı.
    *Comfix ile komple tarattım bilgisayarı, ayırca malaware yazılımları ile de tarattım. Advanced system care ile falan da tarattım.
    *Pc parçalar yeni olduğu için toz v.s. yoktu , hepsini yerinden çıkarıp taktım gözle kontrol ettim. Priz bağlantılarını değiştirdim.
    *Format atıldı. (Sadece ssd ye yani C: kalasörüne) Formatta daha görüntü 1280 x760 iken aida64 ü kurdum gpu stress testinde yine hatayı verdi..
    *Ekran kartını çıkarıp HD4600 taktım (hata vermedi) Güç kaynağı olabilir dedim burada..
    *Ekran kartının o/c değerlerini düşürdüm.
    *Ekran kartını heaven benchmark cpu-z vs. programlarla test ettim hata vermedi.
    *Eski yeni ve beta sürümleri denedim sorun yine çözülmedi.
    *Vatan bilgisayar teknik serviste "0" ekran kartı 770 ve "0" 750w psu ile denendi. psu değilmiş.
    *İşlemci ve anakart servise gitti. İşlemci "0" ürün ile değiştirildi , anakartın ise sadece biosu güncellenmiş. Sorun devam..
    *Hdd yi komple silip biçimlendirdim. Yeniden D ve E olarak ayırdım . bu bölümde temiz..
    *Vga kablosu aldım yeni, ekran kartının pci slotunu değiştirdim. Hatta 106 ekran plazmaya hdmi ile bağladım. Monitör kablolar vs de değil..

Yinede olmadıysa;

Sağlam bir windows kurup deneyin..

To Be Continued..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 27 Mayıs 2014; 16:20:07 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Konuyu ilk okuduğumda sana demistim bro ;) elindeki win haric baska bir win cd'sinden 7 veya 8.1 kur diye ;) bazi image'lar belirli bur sure sonra dvd de ise hasar alabiliyor.
  • yo dvd den olduğunu sanmıyorum, benim yüklediğim bir güncelleştirmeden sonra olmuş olabilir. Çünkü uzun bir süre sıkıntısız kullandım aynı win7 yi. Sonra epey bir güncelleme geldi o arada oldu galiba. Esasen formatlamayıp , eski güncellemeleri silseydimde olurdu belki.. Sorunu hala yaşayanlar varsa güncellemeleri geri alıp deneyebilirler birde..
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    daha konunun başından beri temiz bir işletim sistemi yüklemeniz önerisini yapmıştım. 3. sayfada ısrarla üzerinde durdum hatta özelden bütün lazım olan şeyleri attım. bakın bir mesajımda,

quote:

acaba işletim sisteminiz orjinal mi?yok değilse internetten indirilen sürümlerde sistem dosyaları değiştirilmiş, bozuk sürümlerde olabilir hatta arkaplanda kötü amaçlı uygulamalarda çalışabilir. Bu nedenle hash değerleri tutan MD5 ve SHA-1 değerleri birebir aynı olan orjinal sürüm ile format atmanız lazım. zaten önceki mesajımda da sormuştum ve eğer lazımsa kendi bulut hesabımdan bu sürümün bağlantısını atayım demiştim.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=90644852

böyle demiştim. verdiğim bağlantıdan temiz bir sistem kursaydınız belki de konu 9 sayfa olacak kadar uzamayacak, gereksiz yere kafanız bu kadar ağrımayacaktı.

• yasin.25 kullanıcısına yanıt
    Haklısın valla Yasinim Ama hiç aklıma gelmedi windowsdan yapacağı , gerçi hala windowstan değilde yüklediğim bir güncellemeden olduğunu düşünüyorum. Bakalım 8.1 iyi geldi şu an kasa fanına kadar ekiledi desem yeridir.
  • Kardes bu dertten bende mazdurum allah aşkına yardım edin cildiracam. Oyunda siyah ekrana atıyor sonra devam ediyor, ekranda renkler kayiyor garip hatalar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fckng -- 1 Haziran 2014; 22:00:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fckng kullanıcısına yanıt
    Benim en son denediğimi ilk başta deneyin. Sağlam bir format atın.. Önerim win. 8.1 olmazsa diğer denediklerimi deneyin .. Ben 8.1 kurarak çözdüm sorunu win 7 de sıkıntılı çıktı bende geçmiş olsun
  • 4 kere w7 64 ulti attım yarında atim 8.1 olmazsa bakacaz artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fckng

4 kere w7 64 ulti attım yarında atim 8.1 olmazsa bakacaz artık

8.1 ile sorunun çözülür diye tahmin ediyorum. Olmadı ram leri test edin.. Eğer parçalarınızın garantisi varsa da garantiye yollayın, en azından kontrol ediyorlar sağlam mı değil mi diye.
  • Bendeki hata sağlam bir windows yüklediğimdede geçmedi ( aynısını arkadaşın pcyede kurmuştum hala sorunsuz kullanıyor 7'de denedim 8.1'de denedim ) bugün 19.gün kasa hala istanbul servisinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanbey1

Bendeki hata sağlam bir windows yüklediğimdede geçmedi ( aynısını arkadaşın pcyede kurmuştum hala sorunsuz kullanıyor 7'de denedim 8.1'de denedim ) bugün 19.gün kasa hala istanbul servisinde

valla bnde win 8.1 i yükleyince kesti hatayı. ama donanımsal taraftada yaşanabilir bu hata ben % 99 anakart ya da ekran kartındandır diyorum.. Eğer donanımsalsa tabiki. Sonucu lütfen bildirin buradan..

Ayrıca 19 gün iş günü ise 20. iş gününden sonra ürünü/bilgisayar ya da parçaları kabul etmeme hakkınız var yasal olarak.. Paranızı geri alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

Bendeki hata sağlam bir windows yüklediğimdede geçmedi ( aynısını arkadaşın pcyede kurmuştum hala sorunsuz kullanıyor 7'de denedim 8.1'de denedim ) bugün 19.gün kasa hala istanbul servisinde

valla bnde win 8.1 i yükleyince kesti hatayı. ama donanımsal taraftada yaşanabilir bu hata ben % 99 anakart ya da ekran kartındandır diyorum.. Eğer donanımsalsa tabiki. Sonucu lütfen bildirin buradan..

Ayrıca 19 gün iş günü ise 20. iş gününden sonra ürünü/bilgisayar ya da parçaları kabul etmeme hakkınız var yasal olarak.. Paranızı geri alabilirsiniz.

Yok bugün normal olarak 22.gün 12 mayısda verdim kasayı kaç iş günü oluyor hangi günler çalışıyorlar tek hafta içi mi yoksa başka bir çalışma planları mı var? eğer hafta içi çalışıp haftasonu çalışmıyorlarda 16.gün oluyor cuma günüde 20. gün oluyor yani cuma gününe kadar pc gelmezse kasayı o anki aldığım fiyatını bana direk nakit yada çek olarak veriyorlar bende yeni bir kasa alıyorum doğru mu? eğer öyleyse süper olur o an aldığım ekran kartı 1200 tl civarıydı şimdi 800 fln daha iyi bir sistem toplarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 2 Haziran 2014; 17:08:00 >

• quote:

quote:

quote:

Yok bugün normal olarak 22.gün 12 mayısda verdim kasayı kaç iş günü oluyor hangi günler çalışıyorlar tek hafta içi mi yoksa başka bir çalışma planları mı var? eğer hafta içi çalışıp haftasonu çalışmıyorlarda 16.gün oluyor cuma günüde 20. gün oluyor yani cuma gününe kadar pc gelmezse kasayı o anki aldığım fiyatını bana direk nakit yada çek olarak veriyorlar bende yeni bir kasa alıyorum doğru mu? eğer öyleyse süper olur o an aldığım ekran kartı 1200 tl civarıydı şimdi 800 fln daha iyi bir sistem toplarım

Kanunda satın alınan firma / yetkili bayi cumartasi çalışıyor ise , cumartesi iş günü olarak sayılır diyor sanırım. Yani 1 haftayı 6 gün olarak sayıyorsunuz. Eğer 20 iş günü geçtiyse ve Vatan dan aldıysanız, Vatanı arayıp fax numarasına bir dilekçe gönderiyorsunuz. Onlarda sms ile gelin paranızı alın diyor. Tablette başıma gelen olay aynen böyle cereyan etti. Dilekçede ... gündür serviste ve gelen ürünü kabul etmeyip tarafıma para iadesi talep ederim vs. yazmıştım..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kanunda satın alınan firma / yetkili bayi cumartasi çalışıyor ise , cumartesi iş günü olarak sayılır diyor sanırım. Yani 1 haftayı 6 gün olarak sayıyorsunuz. Eğer 20 iş günü geçtiyse ve Vatan dan aldıysanız, Vatanı arayıp fax numarasına bir dilekçe gönderiyorsunuz. Onlarda sms ile gelin paranızı alın diyor. Tablette başıma gelen olay aynen böyle cereyan etti. Dilekçede ... gündür serviste ve gelen ürünü kabul etmeyip tarafıma para iadesi talep ederim vs. yazmıştım..

Ayın 12'sinde saat 5:30 gibi ordaydık 5:46'da ürün aldılar kağıt fln verdiler bize ayın 12'si sayılıyor mu peki ?

• servis bakım formunda ne yazıyorsa odur. İsterlerse gece 12 de alsınlar cihazı. Ama yinede suçu olan parçada gidecek olmayanda amaç sorunun nerden olduğunu öğrenmekti.. Bende win7 çürük çıktı.
  • quote:

servis bakım formunda ne yazıyorsa odur. İsterlerse gece 12 de alsınlar cihazı. Ama yinede suçu olan parçada gidecek olmayanda amaç sorunun nerden olduğunu öğrenmekti.. Bende win7 çürük çıktı.

Peki bu para iadesi nakit,çek vs mi olucak yada sadece vatanda kullanabileceğim x miktarında bir fiyat mı verilicek çünkü hala taksitler kesiliyor
  • quote:

quote:

servis bakım formunda ne yazıyorsa odur. İsterlerse gece 12 de alsınlar cihazı. Ama yinede suçu olan parçada gidecek olmayanda amaç sorunun nerden olduğunu öğrenmekti.. Bende win7 çürük çıktı.

Peki bu para iadesi nakit,çek vs mi olucak yada sadece vatanda kullanabileceğim x miktarında bir fiyat mı verilicek çünkü hala taksitler kesiliyor

O senin keyfine kalmış. Paranıda alabilirsin , o tutarda çekte. Yani servis süresi doldumu, sana zamanında teslim edemediler mi. İster parasını al istersen yenisini al.

• quote:

quote:

quote:

O senin keyfine kalmış. Paranıda alabilirsin , o tutarda çekte. Yani servis süresi doldumu, sana zamanında teslim edemediler mi. İster parasını al istersen yenisini al.

E peki ben kasayı bu sorun yüzünden yolladım hata sadece 1 parçadaysa mesela ekran kartı sadece ekran kartının para iadesini mi alırım yoksa bütün kasanın sağlam olsa bile + vatana gidip konuşmalı mıyım direk tüketici mahkemesine vsmi gitmeliyim ne yapmam gerek şu an

• Şimdi o durumda servis formunda ne yazıyorsa ona bakılır. Örneğin bende kasayı bıraktım Vatana, servis formuna Z12 plus kasa diye yazdılar. Şimdi gidip ekran kartı için iade talep edemem. Sadece kasa için talep edebilirim. Servis formunuzda ne yazıyor. ? Kasa - ekran kartı- işlemci - anakart- ayrı ayrı yazıyor ise hepsinin değişim veya para iadesini alırsınız. Tek kasa yazıyorsa sadece kasayı değişim/para iadesi alırsınız.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.