Şimdi Ara

Görev çubuğu problemi ACİL!!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, windows xp sp2 kullanıyorum. Bu sabahtan beri görev çubuğunda problem var. Hangi progamı açarsam açayım o program görev çubuğuna turuncu turuncu yanıp sönerek geliyor sanki aynı anda başka bir şeyi daha açmaya çalışıyormuşum gibi. Mesela internet explorer'a çift tıkladığımda simgesi görev çubuğunda turuncu yanıp sönüyor ve illa ki her seferinde bir kere de açtığım pencerenin içine tıklamam gerekiyor turuncu sönsün diye. Bu sabah birden bire oldu bu, hiçbir program vs yüklemedim. Yardım lütfen!!..

• Sağ tuş da çalışmıyor. Hani programı görev çubuğundaki ismine sağ tıklayıp "kapat" seçeneğiyle kapatmak istesem onu da yapamıyorum... Yardım edin...
  • windowsunda buglar meydana gelmiş olabilir, ufacık tefecik saçmalıklar yada virus da bulaşmış olabilir. sistemi geri yuklemeyı dene, duruma göre formatın yolları taştan
  • Trojan bulaşmış galiba, neyse sorunu çözdüm. Benden sonrakiler yararlansın bari şöyle çözümü:

Çalıştır --> regedit yazıp enter dedikten sonra HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Desktop sekmesi altında foregroundlocktimeout yazan değere sağ tıklayıp değiştir deyince değer yazan kısma 30d40 kodunu girip tamam dedim.

Restart da yapınca çözülmüş oldu sorun.
  • Senin bu yaptığın sorununa KESİN çözüm değil,onu belirteyim..
    Yani o yanıp sönmelere her ne sebep oluyorsa bil ki yaptığın şey aslında bunu DÜZELTMEDİ.Sadece sana görünmemesini sağladı.Pislikler halı altına süpürüldü yani.

foregroundlocktimeout anahtarını sana açıklayayım..
    Birden fazla pencerenin,programın vs açık olduğunu düşün.Hepsinin de görev çubuğunda simgeleri var diyelim.5 adet olsun.Sen o pencerelerden birisini açmak isterken, o o anda cevap vermez,sen de bu sırada diğer kısayola tıklarsın ve işte o sırada turuncu olarak yanıo sönmeye başlar.
    Bu şöyle de karşımıza çıkabilir.Mesela your uninstaller 2008 programını kullananlar dikkat ettiyse farketmiştir.
    Programdan bir yazılımı seçip uninstall butonuna tıklarsınız, o sırada hiçbirşey karşınızda yoktur.Sanki program donmuş gibidir.Windows'da başka herşey çalışır ama o program çalışmaz.Aslında sorun background da yani arka planda çalışan programın uzantısıdır.ALT+TAB yaptığınızda uninstall etmeye çalıştığınız programla ilgili küçük bir kutucuğun varolduğunu farkedersiniz.Gerçekten uninstall etmek istiyor musunuz diye sormaktadır.
    Kısacası;
    Windows görev çubuğundaki simgelerini 3 kere parlatıp söndürerek bekleyen uygulamalara dikkat çeker. Windows ancak 200 sn sonra söz konusu iletişim penceresini otomatik olarak etkinleştirir. Sen registrydeki ayar ile bu 200 saniyelik süreyi kısaltıyorsun,ama o soruna sebep olan her ne ise aynen orada,bunu bilesin..

• yazı için teşekkürler. peki o zaman şu soruyu sorayım; o bekleyen uygulamayı ya da uygulamaları (sistemde trojan buldu kaspersky tarama yapınca, karantinaya aldım) görev yöneticisi (task manager) yani ctrl+alt+del yapıp da gördüğüm ekranda fark edebilir miyim? Yani anladığım kadarıyla bu bekleyen uygulamalar windows dışı kötü niyetli programlar. Eğer böyle bir program pencerelerin açılmasını engelliyorsa bu programın exe'sini "task manager" listesinde görebilir miyim?
  • Hayır ya da evet.Ama iyi virüsler genelde görünmezler görev yöneticisinde.Bunun için en iyi çözüm hijackthis'tir.Bununla sistemde ne var ne yok anlayabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.