|
KLAVYENİZDEKİ TUŞLAR DEĞİŞTİ: ACİL YARDIM
Klavyenizdeki tuşların yerlerinin değiştiğini fark ettiyseniz, bu durum çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. Sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
-
Esc ye basınca başlat açılıyor: Bu durum, "Windows Tuşu"nun "Esc" tuşuyla yer değiştirmiş olması nedeniyle oluşabilir. Bunu düzeltmek için, "Fn" tuşunu basılı tutup "F1" tuşuna bas.
-
s tuşuna basınca arama çıkıyor: "S" tuşu, normalde "Cortana" veya "Windows Arama" işlevini açar. "S" tuşuna basınca arama çıkıyorsa, "Windows Tuşu"nun "S" tuşuyla yer değiştirmiş olması muhtemeldir. Bunu düzeltmek için "Fn" tuşunu basılı tutup "F1" tuşuna bas.
-
w tuşuna basınca windows ink açılıyor: "W" tuşu, normalde "Windows Ink" işlevini açar. "W" tuşuna basınca Windows Ink açılıyorsa, "Windows Tuşu"nun "W" tuşuyla yer değiştirmiş olması muhtemeldir. Bunu düzeltmek için "Fn" tuşunu basılı tutup "F1" tuşuna bas.
-
Klavye harfleri değişti: Klavyenizdeki harflerin yerlerinin değiştiğini fark ettiysen, klavye dil ayarların değişmiş olabilir. Bunu düzeltmek için şu adımları izle:
- Windows 10 ve 11: Ayarlar > Saat ve Dil > Dil ve Bölge > Tercih Edilen Diller > Klavyeler > Klavye Ekle > İstediğiniz dili seçin.
- Windows 7 ve 8: Denetim Masası > Saat, Dil ve Bölge > Bölge ve Dil > Klavyeler ve Diller > Klavyeleri Değiştir > Ekle > İstediğiniz dili seçin.
Bu adımları uyguladıktan sonra klavyenizdeki tuşların olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Sorun devam ediyorsa, bir donanım sorunuyla karşı karşıya olabilirsin ve teknik yardım almanız gerekebilir.