< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 18 Ağustos 2017; 4:54:28 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CThirty -- 18 Ağustos 2017; 4:54:28 > |
İyi iyi google'da adamımız yok demeyiz
|
Kıskananlar gelmiş şimdiden..
|
Dedi minecraft gamer
|
Alincak bir sey yok, keske soylediginiz gibi olsa en cok ben mutlu olurdum. Ben kesinlikle kendimi cok yetenikli ya da basarili bir muhendis olarak tanimlamiyorum hatta kendimi cok sansli hissediyorum, ancak sizin kafaniz biraz karismis gibi geldi bana.
Ilk olarak amerikada cok dandik bir okulda bile yuksek lisans yapiyorsan, bizim universitelerin adinin bir onemi hemen hemen hic yok, zaten burdaki recruiterlarin bizim en iyi universitelerin cogunu hayatlarinda duymadiklarina bile eminim. Burda onemli olan kisim su amerikada yuksek lisans yapan hemen herkes demissiniz. Zaten isin en zor kismi da orasi, ben hala en buyuk basarimin amerikada doktora kabulu almak oldugunu dusunuyorum. Herhangi bir sirketten is teklifi almak, amerikaya geldikten sonra imkansiz degil. Ama yuksek lisansa kabul almak bir cok kisi icin imkansiza yakin. Cunku is mulakatlarina gerekirse bir kac ay calisip hazir hala gelebilirsin ama yuksek lisans basvurusunda yillarin emegi gerekiyor, bunun yaninda dunyanin her yanindan insanlarla rekabet halindesin. Google'dan staj teklifi almak imkansiz falan degil tabiki ama hemen hemen herkesin yapabilcegi bir sey degil. Istatiksel olarak Google'dan staj kabulu almak Harvard ya da Standford'a girmekten daha zor: https://www.cnet.com/videos/landing-a-google-internship-is-tougher-than-getting-into-harvard/ Aselsan'da calisanlarin hepsine teklif geliyor ve kabul etmiyorlar kismi oldukca dusundurucu. Keske oyle bir Turkiyemiz olsaydi. Keske ben yanlis bilseydim. Keske bahsettiginiz okullar istisnasiz tamamindan mezun arkadaslarim, Aselsan, Havelsan, Roketsat, TAI'de calisan arkadaslarim olmasaydi da sizin soylediginizin dogru oldugunu teyit edebilseydim. Oyle bir sey yok malesef, Google oturup Aselsan'da calisan bir adamin cvsini bulup is teklifi falan yapmiyor. Zaten bulamaz da, yapilan is confidential Aselsan'da. Yani Google o adamin isinde ne kadar iyi oldugunu ya da neler basardigini o kisi Google'a is basvurusu yapmadigi surece bilemez. O yuzden oyle Aselsan'a gidip muhendislere is teklifi falan yapmaz. Kucuk bir not da Aselsan'da calisanlar muhendislerin yuzde 80 e yakini elektronik muhendisi, bilgisayarcilarin orani cok daha dusuk. Zaten is alani olarak cok farklilar Edit: Bir not da su ki Google yurt disindan adam bulup getirmek istese H1-B vizesi icin basvuru yapmasi lazim. Google bu kisiyi cok istiyor diyelim ve is vermeye hazir. Amerika'da bu vizenin 80.000 tane kotasi var. 2017'de sirketler 199 bin civari kisi icin basvuru yapti. Yani sirketler bir cok masraf yapio calisanlari getirtmek istese bile yurt disindan o vizenin o kisiye cikma ihtimali yuzde 40 civari. Zaten bu yuzden Amerikan sirketleri boyle seyler yapmiyorlar. Google'da 1000 Turk kismi da cok enteresan. Google'da zaten 30 bin civari muhendis var. Bunlardan 1000 tanesinin Turk olmasi istatistiksel olarak bana mumkun gelmiyor. Google'da 100 tane Turk varsa ben acikcasi cok sasiririm Sizin hayalinizdeki guclu Turkiye'ye kavusmak dilegiyle, umarim bir gun o seviyelere gelebiliriz |
Senin adına sevindim dostum başarıların daim olsun
|
Sistemin kolesi olmamak icin sistemi yenmek lazim :) Zaten o yuzden bu kadar calisiyoruz. Benim hosuma gitmeyenlerden biri sistemi ya da baskalarini elestiren insanlarin bunu duzeltmek icin yeteri kadar calisip caba gostermemeleri. Turkiye'de eylem yapan gencleri dusunun ne konuda olursa olsun. Bir seyleri begenmiyorlar, protesto ediyorlar ancak daha iyisini yapmak icin canla basla calismiyorlar. Sistemin icinde en iyi olalimki daha sonra kendimiz ve cevremizdekiler icin en iyisini saglayabilelim, benim amacim bu.
|
Hocam naptınız google da işe girebildiniz mi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Passenger47 -- 18 Mayıs 2017; 15:19:3 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenon -- 11 Mayıs 2017; 11:18:1 > |
|