Şimdi Ara

GOOGLE'da Bot Sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir dikkatimi çeken bir konu var bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Google'da kişisel aramalarımda uzun bir süredir Bot, Alakasız, Spam Site Sonuçları çıkıyor, yoğun arama motoru kullanan birisi olarak bu her türlü aramada karşıma çıkıyor ve en sonunda bunun Google'ı tamamen sarmış olduğunu gördüm. Aldığım ekran görüntüsünde ve deneme aramasında da görüldüğü üzere, anlamsız kelime birleşimleriyle yazılmış site adresleri görünüyor. Sonuçlara tıklayınca da Reklam, Zararlı veya Boş sayfalara yönlendiriyor Google'ın bir şekilde hacklenmiş ve sistemi çökertilmiş vaziyette olduğunu düşünüyorum şuan. Uzun bir süredir ise böyle ve sadece Türkiye'de değil farklı ülkelerden deneyince de bu şekilde sonuçlar çıktığını fark ettim.

Google tek alternatifliği ile bende dahil bir çok insanın haksız yere ve saçma sebeplerle hesabını askıya almıştı ve hiç bir şekilde yardımcı olmamıştı şuan da aynıdır belki bilmiyorum. Arama reklamı verdiğimde sebepsiz yere kendi güvenli banka kartımla yaptığım ödemeyi şüpheli ödeme diye hesabımı askıya almıştı ve aylarca uğraşmama rağmen hesabımı açmamışlardı hiç unutmam...

Artık yapay zekalı arama motoru ile Microsoft vb. alternatifler çıkıyor ve bu durum tekelciliğin önüne geçecek gibi görünüyor...

Profillere bile reklam basan sosyal medya şirketleri de iyice abartmaya başladı, umarım onlara da bir alternatif gelir...

GOOGLE'da Bot Sonuçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xStyks -- 18 Mart 2023; 17:35:41 >

• Nedeni seo manipülasyonu, googleın arama motorunu üzerine kurduğu mantık tamamıyla çöküşte. Başlarındaki hintli ise hiçbirşey yapmıyor, şirket hiç bir sorun yokmuş gibi takılmaya devam ediyor.

Bu durum yeni alternatiflere yönlendiriyor insanları, yapay zeka ile googleda (en azından arama motoru olarak) tarihteki yerini alacak gibi görünüyor, az kaldı.

• Yeni farketmen ilginç. 1 seneye yakındır böyle.

Aradığım şeyi bulamayınca yandex veya bing bakıyorum artık.

• Bir süredir var, evet. Reddit'te üzerine konuşulmuş, bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sorun yok. En başta 1-2 reklam oluyor sonraki siteler normal ve aradığım şeyleri rahat buluyorum. Hatta reklam olan siteler çoğunlukla aradığım siteler oluyor.

• bir de yabancı sitelerin aradığın belli bir konuda son derece profesyonelce çevirisi yapılmış türkçe bilgiler içermesi de başka bir ayrı konu

• Bu durum dikkat etmeyen kullanıcılara bir çok büyük tehditle baş başa bırakıyor.

• Nedeni seo manipülasyonu, googleın arama motorunu üzerine kurduğu mantık tamamıyla çöküşte. Başlarındaki hintli ise hiçbirşey yapmıyor, şirket hiç bir sorun yokmuş gibi takılmaya devam ediyor.

Bu durum yeni alternatiflere yönlendiriyor insanları, yapay zeka ile googleda (en azından arama motoru olarak) tarihteki yerini alacak gibi görünüyor, az kaldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet son birkaç senedir böyle sanırım. Aradığım şeyler iöin 2. 3. sayfalara baktığımda görüyorum genellikle.

• Alternatif ne önerirsiniz buna?
    Google kadar güzel sonuçlar verebilen hangisi?
    Bende kullanmak istemiyorum bu sebeple.

Bing doğru düzgün sonuç vermiyor.2 sayfadan sonra saçmalıyor gibi.

Yandex, Opera vb.?
    Duckduck ın biraz daha kendini geliştirmesi lazım galiba.

• ama dikkat ettim genellikle film dizi gibi telifli aramalarımda çıkıyor

bilmiyorum banamı öyle denk geldi

örnek vereyim "donanimhaber" yazayım sorun çıkmıyor

ama "avatar 2 online" yazayım o zaman işler karışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 21 Mart 2023; 14:35:42 >
  • Ne aratsam üste reklam sonra asıl aramak istediğim şey sonra bot siteler bulunuyor.Acana bi tek tr’de mi var bu durum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.