Şimdi Ara

Google Chrome Geç Açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google chrome ne zaman açsam 30 sn ile 1 dk arası bekliyorum. Diğer uygulamalarda hiç bir sıkıntı yok. Pc gayet iyi çalışıyor.

- Malwarebytes ile tam tarama yaptım. Virüs bulmadı.

- Windows defender ile hızlı tarama yaptım. Virüs bulmadı.

- Windows defender ile şuanda Tam tarama yapıyorum.

- Regedit kullanarak Teknopat da gördüğüm Windows hızlandırma ayarlarını yaptım. Ondan sonramı oldu bilemiyorum.

Chrome hızlandırmak için bir takım ayarlar yapmıştım. Tam sıfırlamayı becerememiş olabilirim.

-Windows içinden de kalıntılarını ile Chrome sildim. Giriş yapmadan tekrar kurdum.

Teknopat Forumda i9 9900k olup aynı şey başına gelmiş bir arkadaş daha var. İşlemciden olabilir mi bilmiyorum.

Format atmadan bunu nasıl çözebilirim.

Sistemimle ilgili bilgiler şöyle;

Windows 10 Pro 64bit 1809

is: 17763.292

İntel İ9 9900k

Asus ROG MAXIMUS XI HERO WIFI Z390

Gskill Trident Z RGB DDR4 3200Mhz 2x8 16 GB

• Sorun yaşayan arkadaşlar olursa Asusun Sonic stüdyo ile sonic radarından kaynaklanıyormuş, Microsoft un mağazasından indirmiştim. Sitesinden son driver indirip sadece oradan driver kuracaksınız. Bu hafta gelen bios update

0805 kurmanız gerekiyor. Yazılımları aşağıdaki linklerden kurmanız gerekiyor. Asusun sitesindeki Realtake control panel, sonic studio 3 ve sonic radar 3 kurunca sonic radar 3 çalışmıyor...

- Realtek Ses Kontrolü / Konsolu: https: //www.microsoft.com/store/productId/9p2b8mcsvpln
    - Sonic Studio 3:
    Microsoft Store
    Get Sonic Studio 3 - Microsoft Store
    https://www.microsoft.com/store/productId/9n81c41dq5sj

- Sonic Radar 3:http://www.microsoft.com/store/ productId / 9n42q5xmcxms

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 8 Şubat 2019; 16:15:31 >

• Google Chrome herhalde son güncellemeleri ile bir çok kullanıcısını çileden çıkarmıştır diye tahmin ediyorum. Sizin sistem maşallah canavar gibiymiş.

Ben de geçenlerde sistemimde artık 4 senelik oldu acaba ondan dolayımı falan diye sistemime bahane bulmaya başlamıştım. 4790K, 16gb DDR3 ram, 240GB SSD, RX580 ekran kartlı bir sistemim var. Özellikle Chrome kullanırken Youtube'da videoları tam ekran yaptığımda şöyle 2-3 saniyelik bir kasılma oluyor, ikinci bir sekme açarken saçma sapan kasılmalar vs... yani epey de sinir bozucu.

Ardından virüs taraması yaptırdım, malware taraması vs. Sonra Ccleaner ile makineyi şöyle bir taradım falan. Windows 10'u güncelledim. Gereksiz programları falan kaldırdım, şöyle geniş çaplı bir temizlik falan durum aynıydı halen... Sonra dur dedim Firefox kurayım bakalım olacak mı... Yemin ediyorum boşa acı çekmişim ben. Yağ gibi akıyor Firefox. Evet bir miktar daha fazla bellek kullanıyor ama özellikle YouTube'da videoları tam ekran yaptığımda şakır şakır tam ekran oluyor çıkarken sorun yok. Arka arkaya patır kütür sekmeleri açıyorum...

Ulan gerizekalı Google Chrome beni makinemden şüphe ettirdi. Bir daha da kurmam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7A1E308D7

Google Chrome herhalde son güncellemeleri ile bir çok kullanıcısını çileden çıkarmıştır diye tahmin ediyorum. Sizin sistem maşallah canavar gibiymiş.

Ben de geçenlerde sistemimde artık 4 senelik oldu acaba ondan dolayımı falan diye sistemime bahane bulmaya başlamıştım. 4790K, 16gb DDR3 ram, 240GB SSD, RX580 ekran kartlı bir sistemim var. Özellikle Chrome kullanırken Youtube'da videoları tam ekran yaptığımda şöyle 2-3 saniyelik bir kasılma oluyor, ikinci bir sekme açarken saçma sapan kasılmalar vs... yani epey de sinir bozucu.

Ardından virüs taraması yaptırdım, malware taraması vs. Sonra Ccleaner ile makineyi şöyle bir taradım falan. Windows 10'u güncelledim. Gereksiz programları falan kaldırdım, şöyle geniş çaplı bir temizlik falan durum aynıydı halen... Sonra dur dedim Firefox kurayım bakalım olacak mı... Yemin ediyorum boşa acı çekmişim ben. Yağ gibi akıyor Firefox. Evet bir miktar daha fazla bellek kullanıyor ama özellikle YouTube'da videoları tam ekran yaptığımda şakır şakır tam ekran oluyor çıkarken sorun yok. Arka arkaya patır kütür sekmeleri açıyorum...

Ulan gerizekalı Google Chrome beni makinemden şüphe ettirdi. Bir daha da kurmam...
    Chrome la alakalıdır hocam. 4790 kötü bir işlemci değil. Sonuçta chrome acıyorsunuz hocam. 2500k vardı bende yine aynı akıcılıkta windows kullanıyordum. Şuanda i9 9900k da aynı performansı görüyorum hocam. Oyunlarda baya fark oldu çünkü biri i5 biri i9 normal yani ama windows işlerim aynı performans 4790k oyunlarda dar boğaz yapmıyorsa kullanın derim...

• sorunu çözebildiniz mi hocam ?
    bende 9900K ve xi formula kullanmaktayım biraz geç açılma problemi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

sorunu çözebildiniz mi hocam ?
    bende 9900K ve xi formula kullanmaktayım biraz geç açılma problemi var
    Çözdüm realtake ve sonic radar ve sonic stüdyo programlarından kaynaklanıyor.
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    silmek mi lazım yoksa nasıl bir yol izlenmeli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: nothingtodeclare

silmek mi lazım yoksa nasıl bir yol izlenmeli
    Önce sil test et düzeldiyse en son ses driver kur hocam. Ben öyle yaptım şuanda sorun yok.
  • chrome ayarlarına gidip, en altta gelişmişlerde şu ayarlardan olması lazım;

Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et [ ]
    Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan [ ]

bunların 2side kapalı olmalıdır ve chrome yeniden başlatılmalıdır.

birde arkaplanda chrome açıkken üstüne bi tane daha chrome açmayı deneyin hızlı açılırsa, chrome den kaynaklı olur. bu olayı 3-5 kez tekrarlayın. hızı yükseliyorsa chrome dan.

ben 1 sene uğraştım olmadı, o yüzden SSD almaya bak. SSD şart artık, HDD dayanılacak gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-57554940B

chrome ayarlarına gidip, en altta gelişmişlerde şu ayarlardan olması lazım;

Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et [ ]
    Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan [ ]

bunların 2side kapalı olmalıdır ve chrome yeniden başlatılmalıdır.

birde arkaplanda chrome açıkken üstüne bi tane daha chrome açmayı deneyin hızlı açılırsa, chrome den kaynaklı olur. bu olayı 3-5 kez tekrarlayın. hızı yükseliyorsa chrome dan.

ben 1 sene uğraştım olmadı, o yüzden SSD almaya bak. SSD şart artık, HDD dayanılacak gibi değil.
    Bu dediğiniz doğru ama bunun asus z390 anakartlarıyla alakası yok. Aradakşda 9900k var ve asus anakart var aynı sorun.
  • Brave browser kullanin sahane bir tarayici

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.