Şimdi Ara

google chrome aşırı cpu tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar boştayken cpu kullanımı %5 i geçmezken google chrome da 1-2 sekme açtığım zaman cpu kullanımı %50-60 civarı oluyor ve hiç bir işlem yapmasam bile (atıyorum google dan bir sayfa aratıyorum ve başka birşey yapmadan bekliyorum) bu halde bile işlemci %40 ların altına inmiyor. Zaten sayfayı açarken dediğim gibi 2 sekmede bile %50-60 civarı üst üste 5-6 sekme açtım işlemci %100 oldu 1 dk civarı bekledim düşer mi diye ama işlemci 4-5 sekmede 95 in altına düşmüyor. Diğer tarayıcılarda bu sorun yok ama chrome da bu sorun oluştu uzun zamandır chrome kullanıyorum bırakmakta istemiyorum chromeu. biraz araştırdım ama birşey bulamadım birkaç şey denedim ama olmadı defalarca denetim masasından silip yeniden kurdum ama bir işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAMAZANS38 -- 8 Şubat 2014; 23:42:17 >

• Chrome a virüs bulaşmıştır.Önce Adwcleaner ve sonra malwarebytes ile tarama yapmalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silip tekrar yükleyebilirsiniz. yada yandex kullanın. zaten chrome un çakması
  • cihazınızı, işletim sistemini ve işlemciyi öğrenebilir miyim? Normalde boştayken bile işlemci kullanımının %15'i görmemesi lazım. Ama eğer düşük seviye bir işlemciniz varsa normal bir durum. Mesela Celeron 1.1 cihaza windows 8 yüklendiğinde hiçbirşey yapmazken işlemci kullanımı süreki %60-80 civarıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeM-Tr -- 8 Şubat 2014; 23:07:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanaktemur

silip tekrar yükleyebilirsiniz. yada yandex kullanın. zaten chrome un çakması

Hepsi Chromium'umda geliyor ve birçok tarayıcı günümüzde Chromium, Webkit kullanıyor. Kısacası Yandex Browser Chrome'un çakması değil.
  • Sgt.Gaz dediğiniz iki proğrama baktım ama bu proğramlar virüs temizlemek için mi yoksa gereksiz eklentileri kaldırmak için mi? Galiba reklam yapılmasını sağlayan gereksiz eklentiler için kullanılan bir proğrammış ben eklentilerin hepsini devredışı bıraktım zaten anasayfamı filan sürekli değiştiren bir virüs de yok ama yine de denemeli miyim?

furkanaktemur silip tekrar yüklemeyi defalarca denedim ama maalesef bir işe yaramadı. Yandex i kullanmayı daha önceden denemiştim ama sorunlar çıktı hız yönünden de chrome daha önde bence.

Mem-Tr işletim sistemim windows 7 64 bit - işlemcim intel i5 işlemci. Normalde boştayken %3-4 civarında geziniyor. (not:yukarı mesajda yanlış yazmışım 5 yerine 15 yazmışım düzeltmeyi deneyeceğim):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAMAZANS38 -- 8 Şubat 2014; 23:41:22 >
  • Bir çözüm yolu yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Chrome yarım ekran sorunu
    11 yıl önce açıldı
    GPU KULLANIMI STABİL DEĞİL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Avast free kur. Sonra yapman gereken combofix ile tarat ve bu konuyu incele:
    http://forum.donanimhaber.com/m_74009716/tm.htm
  • - İşletim sisteminiz nedir ?
  • bilgisayarda şu an kaspersky yüklü avastı direkt üzerine yükleyebilir miyim yoksa kaspersky yi silmem mi gerek çakışma yaşanır mı iki proğram arasında

işletim sistemi windows 7 64 bit

linkte verdiğiniz sayfayı inceledim. Aslında google ın ayarlar kısmından eklentilere baktığım zaman hiçbir eklenti etkin durumda değil anca tarayıcı ya chrome://plugins yazdığım zaman orada etkin 19 civarı eklenti görünüyor aşırı cpu kullanmasının nedeni bu olabilir mi? Normalde bu kadar eklenti olur mu google chrome da ben bu eklentileri kaldırsam özellikle güvenlik açısından veya diğer herhangi bir yönden bir sorun yaşar mıyım?
  • Eklenti kurulduysa devre dışı bile bıraksan fayda etmiyor yinede Cpu tüketiyor o yüzden fazla kullanmadıklarını silin lazım olacağı zaman yükle opera kullanıcıyım 10 yakın eklenti vardı görev yöneticisini tamamı opera devre dışı bırakıyorum yine değişmiyordu Eklentileri silince cpu azaldı
  • Sgt.Gaz S kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz 2 proğramı da denedim ama maalesef işe yaramadı. Malwarebytes çok fazla zararlı yazılım buldu bulduğu yazılımları silip temizlememe rağmen google chrome da hiçbir değişiklik olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilDream

Avast free kur. Sonra yapman gereken combofix ile tarat ve bu konuyu incele:

avast free yi kurdum taradım ama hiçbir virüs bulamadı chrome yine aynı verdiğiniz linki de inceledim orada anlatılanlara göre benim bilgisayarımda ki chrome da herhangi bir sorun yok. Ama chrom un fazla işemci tüketimi halen devam ediyor. Zaten ben de sadece google chrome da aşırı işlemci tüketimi var başka herhangi bir proğram işlemciyi bu kadar zorlamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chronology

Eklenti kurulduysa devre dışı bile bıraksan fayda etmiyor yinede Cpu tüketiyor o yüzden fazla kullanmadıklarını silin lazım olacağı zaman yükle opera kullanıcıyım 10 yakın eklenti vardı görev yöneticisini tamamı opera devre dışı bırakıyorum yine değişmiyordu Eklentileri silince cpu azaldı

ayarlar eklentiler kısmındaki eklentilerin hepsini sildim zaten ama adres çucuğunu chrome:/plugins yazdığım zaman çıkan eklentileri silemedim sadece devre dışı bırakabildim o kısımda sil seçeneğini göremedim
    başka bir yolu yok mudur google chrome u düzeltmenin dediğim gibi bu sorun sadece chrome da meydana geliyor diğer tarayıcılarda böyle bir sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: RAMAZANS38

quote:

Eklenti kurulduysa devre dışı bile bıraksan fayda etmiyor yinede Cpu tüketiyor o yüzden fazla kullanmadıklarını silin lazım olacağı zaman yükle opera kullanıcıyım 10 yakın eklenti vardı görev yöneticisini tamamı opera devre dışı bırakıyorum yine değişmiyordu Eklentileri silince cpu azaldı

ayarlar eklentiler kısmındaki eklentilerin hepsini sildim zaten ama adres çucuğunu chrome:/plugins yazdığım zaman çıkan eklentileri silemedim sadece devre dışı bırakabildim o kısımda sil seçeneğini göremedim
    başka bir yolu yok mudur google chrome u düzeltmenin dediğim gibi bu sorun sadece chrome da meydana geliyor diğer tarayıcılarda böyle bir sorun yok

çöp kutusu gibi simge olması lazım yoksa silin chrome mu yeniden yükleyin :)

• Chrome un en sevmediğim özelliği
  • quote:

quote:

quote:

çöp kutusu gibi simge olması lazım yoksa silin chrome mu yeniden yükleyin :)

Google chrome sağ üst köşedeki "chrome u özelleştirin ve kontrol edin" kısmından ayarlara ardından sekmelere giriyorum buradaki tüm eklentileri dediğiniz gibi sildim. eklentilerin sağ kısmında çöp kutusuna benzer bir işaret vardı o işarete tıklayarak sildim eklentileri. Ancak google chrome un adres çubuğuna chrome://plugins yazdığım zaman sadece eklentileri devre dışı bırakabiliyorum eklentileri silme gibi bir şeçenek ya da diğer yerdeki çöp kutusu işaretine benzer bir işaret yok.

• quote:

Bazı sitelerde Combofix adlı proğramın deneyimsiz kullanıcılar tarafından kullanılmaması gerektiği yazıyor. Bunun nedeni nedir? Bu proğram deneyimsiz kullanıcılar tarafından kullanılırsa kullanıcının bilgisayarına zarar verebilir mi?
  • quote:

quote:

Bazı sitelerde Combofix adlı proğramın deneyimsiz kullanıcılar tarafından kullanılmaması gerektiği yazıyor. Bunun nedeni nedir? Bu proğram deneyimsiz kullanıcılar tarafından kullanılırsa kullanıcının bilgisayarına zarar verebilir mi?

Kendini güncel tutmak için sallıyorlar. Combofix 'in hiç bir zararı yok güvenli modda tarattın mı

• quote:

quote:

quote:

Kendini güncel tutmak için sallıyorlar. Combofix 'in hiç bir zararı yok güvenli modda tarattın mı

Hayır proğramla ilgili uyarıyı görünce combofix i kurmadım bile onun dışında birkaç proğram denedim ama sonuç alamadım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.