Şimdi Ara

Goodyear Efficientgrip Performance vs michelin primacy 3 Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar. Kendi çapımda yapmış olduğum testi paylaşmak istedim. Forumda birisine faydalı olur diye düşünüyorum.

Araç patronun 2000 model 5.20i. 1 buçuk seneye yakın sürekli ben kullanıyorum aracı. Uzun bir araştırmadan sonra 2 hafta önce 4 adet 225/55/16 ebatta Goodyear Efficientgrip Performance aldım. Aslında 1 buçuk sene kullandığım michelin primacy 3 ten alacaktım yine fakat adeti 450 TL olduğu için adeti 330 TL olan goodyear Efficientgrip Performance almayı tercih ettim. Neyse yazıyı çok uzatmayayım.

İki lastikle aracı kullanmış olarak kafamda karşılaştırmaları az çok yaptım sayılır.( Gerçi Efficientgrip Performance taktıralı çok az bir süre geçti )
    Michelin Primacy 3, Efficientgrip Performance ten daha yumuşak ve daha konforlu lastik. Ama kesinlikle goodyear konforsuz demiyorum. Gayet yumuşak lastik fakat michelin P3 kadar değil.
    Yol tutuş olarak Efficientgrip Performance daha iyi. Michelin P3 ile tedirgin girdiğim bazı virajlara Efficientgrip Performance ile daha emin giriyorum.
    Fren mesafesi ve ıslak zeminde tutunmada Efficientgrip Performance çok ve çok daha iyi. Bunu özellikle boş bir yolda ıslak ve kuru zeminde ani fren yaparak test ettim. Ama michelin P3 yinede yeterli diye düşünüyorum.
    Yol sesi alma konusunda çok kararsızım fakat michelin P3 bir tık daha iyi gibi. Bozuk yollarda zemini sanki michelin P3 ile daha az hissediyordum.
    Dayanıklılık konusuna gelecek olursak michelin P3 lastikleri tabiri caizse kabak olana kadar kullandım. Kanallardaki sınır olarak belirlenen çizgilere kadar indi dişleri. Hatta diş bile kalmadı diyebilirim :)( Keşke fotoğraflarını çekseydim daha güzel olurdu ) İki kere İstanbul-Trabzon arası yolculuğum oldu. Köy yolları bozuk bazı yerleri taşlı fakat lastikler o kadar bitmişken bile hiç kesilme veya şişme durumu olmadı. Ne tabanında nede yanaklarında hiç bozulma olmadı. Taş gibi lastik diyebilirim. Bu birazda şans olayı galiba çünkü aynı ebatta michelin P3 erken yıpranmasından dolayı şikayet edenlerde vardı forumda hatırlıyorum. Efficientgrip Performance lastiklerin dayanıklılık konusunda yorum yapamayacağım çünkü çok daha uzun süre var onun için. Zamanı gelince konuyu editlerim dayanıklılık konusu hakkında.

Özetle şunuda söylemeden geçemicem. Yine michelin primacy 3 lastik alacaktım çünkü çok memnundum fakat fiyatı aştı beni o yüzden Efficientgrip Performance aldım. Şimdilik goodyeardan memnunum michelin primacy 3 lastiğini aratmıyor diyebilirim. Bu arada etiket değerlerinde Efficientgrip Performance ile Michelin P3 aynı hatta goodyear daha iyiymiş. Lastikleri takan usta öyle dedi.

Benden bu kadar arkadaşlarım abilerim. Eksik veya yanlış birşey söylediysem kusuruma bakmayın. iyi günler hoşçakalın.

• Yorumlar için teşekkürler hemşerim.

GYear EGrip (Performance değil) ve P3 kullandığım Astra aracımda P3 daha güvenli özellikler sunarken EGrip daha sessiz ve daha düşük yuvarlanma direnci ile öne çıkardı, P3 e göre çok çabuk çatlama yapması ve kötü su tahliyesi kötü yanıydı.

Şuanki aracımda da P3 var ancak ebatlrı uyarsa EGrip Performance da düşünürüm zira Gyear iyi olduğu kadar Michelin e göre uygun bir fiyat da sahip.
  • arkadaşlar 225/50 ebatlarında en iyi lastik sizce hangisi? yaz- kış farketmez.
  • Efficientgrip performance lastikler 1000km kadar sonra kuru zeminde zımpara veya kaba olmayan asfaltta biraz sarmaya başladı bizde.
    bunu düşük sürtünme katsayısına veriyorum.yakıtta 0.5lt düştü bu arada.
    Yol tutuş olarak sıkıntı yaşamadık ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Emir kullanıcısına yanıt
    Bakalım üstad michelin kadar dayanacak mı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.