Şimdi Ara

Gömülü 20lik diş çektiren? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
0
Favori
63.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim üst 20 likleri zamanında gömülü olmadığı için rahatça çektirmiştim. Alttakiler ise gömülü olduğundan, yazılanları da okuduktan sonra epey tırstım.

Sorularım şunlar:

1- Bir tanesi 45 derece ile diğer dişe temas halinde olan (angular), diğeriyse yanındaki dişle boşluk halinde düzgün (vertical) iki adet gömülü diş tek seansla çekilebiliyor mu? Yoksa bi hafta on gün sonra diğerine mi geçilecek?..

2- Forumlarda okuduklarımdan sonra özelde çektirmeye karar verdim, ancak daha önce yazılanlardan sonra belli bir fiyat tarifesine pek de uyulmadığını okudum. Kimisi 2009 yılında 600 TL den bahsetmiş, kimisi ise tarifenin 180 lira olduğunu yazmış. Acaba işin zorluğuna göre mi ücretlendirmeye gidiliyor?.. Kısacası 2 diş için helalinden bi 500 lirayı gözden çıkardım, sizce yeterli olur mu?..

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar bende yakın zamanda tel tedavisi gördüm bitti. Sağ ve sol alt 20 lik dişlerim çıkıyo ve ön alt dişlerimi eğiyomuş doktor çıkmadan aldırın dedi ama ben korkuyorum sonuçta dişi yarıpta alıyorlar. Ayrıca elazığda oturuyorum ve özel dişçiye sordum çene cerrahı olmadığı halde yapabileceğini her diş için 300 tl yani toplamda 600 tl ediyor :S elazığda çene cerrahıda yok üstelik bildiğim kadarıyla. sorun şu şimdi ben sevksiz diyarbakıra gitsem ordan üni hastahanesinden giriş alsam dişimi çekerler mi devlet karşılıyo mu yoksa elazığ diş hastahanesinden illa sevklimi gitmem lazım ?
  • arkadaşlar merhaba benimde alt 2 tane tam gömülü ve yamuk 20 lik dişim var bunları çektirmek istiyorum özel hastanelerin fiyatları hakkında bilgim yok birde önerebileceğiniz istanbul anadolu yakasında çene cerrahisi var mı ?
  • Arkadaşlar burada yanlış anlaşılma olmasın normal 20 lik dişi çekmek çok basittir ama gömülü 20 lik dişi çektirmek çocuk doğurmaktan beterdir.. ben sağ alt gömülü yatık olan dişimi aldırdım yaklaşık 70 dakika falan sürdü diş yatık oldğu için içeride kırıp parça parça aldılar ömrümden ömür geçti. ameliyat sonrasıda tam bir işkence zaten ağzınız kitleniyor açılmıyor yanak şişiyor diş eti şişiyor dişlerinizin arasında sıkışıyor çok can yakıcı 2 hafta yemek yiyemedim çocuk mamalarıyla beslendim lanet olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

Arkadaşlar burada yanlış anlaşılma olmasın normal 20 lik dişi çekmek çok basittir ama gömülü 20 lik dişi çektirmek çocuk doğurmaktan beterdir.. ben sağ alt gömülü yatık olan dişimi aldırdım yaklaşık 70 dakika falan sürdü diş yatık oldğu için içeride kırıp parça parça aldılar ömrümden ömür geçti. ameliyat sonrasıda tam bir işkence zaten ağzınız kitleniyor açılmıyor yanak şişiyor diş eti şişiyor dişlerinizin arasında sıkışıyor çok can yakıcı 2 hafta yemek yiyemedim çocuk mamalarıyla beslendim lanet olsun

Benim san en arkadaki diş çenemde yer olmadıgı için ve yatık çıktıgı için dişlerimi sıkıştırıp düzenini bozmuştu hani o derece idi , ve gömülü , ama sizin yazdıgınız şeyler bende pek olmadı sizinki bayagı sert geçmiş sanırım, 1 haftada falan kendime geldim 4. gün normal kaşık ile yiyebiliyordum, ve agrı hiç olmadı neredeyse, şişlik az bişey oldu oda benim artisligimden buz koymadım, şuanki durumunuz nedir :)

• geçtiğimiz perşembe günü arka sol 20 lik dişimi aldırdım. operasyon uyuşturma-çekim-dikiş toplam 1 saat sürdü. dişimi 2ye bölmeden çekti doktor.uyuşturucu etkisi geçtikten sonra otur koca gün ağla.bildiğin sınıra dayanıyor ağrının şiddeti onun için 6 saatte bir ağrı kesici aldım ilk gün, bol bol buz bastım yanağıma. çekimden 10 saat sonra düzenli bir şekilde gargaramı kullanmaya başladım.ertesi gün ağrı hafifledi ve bu gün rahatsız etmeyen hafif bir sızlama var onun dışında bazen halsizleşiyorum.ama genel olarak çok rahatım.dün akşam yemeğinde ve bugün diğer tarafta çiğnemek suretiyle katı yiyecek yemeye başladım.

benim bir sorum var.haftaya dikişleri aldırmaya gidicem. dikiş aldırırken acı oluyormu bilen tecrübe eden varsa anlatsın bir zahmet.herkese şimdiden geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ratumix

geçtiğimiz perşembe günü arka sol 20 lik dişimi aldırdım. operasyon uyuşturma-çekim-dikiş toplam 1 saat sürdü. dişimi 2ye bölmeden çekti doktor.uyuşturucu etkisi geçtikten sonra otur koca gün ağla.bildiğin sınıra dayanıyor ağrının şiddeti onun için 6 saatte bir ağrı kesici aldım ilk gün, bol bol buz bastım yanağıma. çekimden 10 saat sonra düzenli bir şekilde gargaramı kullanmaya başladım.ertesi gün ağrı hafifledi ve bu gün rahatsız etmeyen hafif bir sızlama var onun dışında bazen halsizleşiyorum.ama genel olarak çok rahatım.dün akşam yemeğinde ve bugün diğer tarafta çiğnemek suretiyle katı yiyecek yemeye başladım.

benim bir sorum var.haftaya dikişleri aldırmaya gidicem. dikiş aldırırken acı oluyormu bilen tecrübe eden varsa anlatsın bir zahmet.herkese şimdiden geçmiş olsun.

Tecrübeli insan çok bu konuda, ama sizinki biraz garip geldi bana, şöyleki ikiye bölmeden aldı demişsiniz, cerrah sonuçca bunu yapan işini bilen birisi , gittiginizde durumu anlatın böyle byle ağrım oldu mutlaka söyleyin, dikiş konusunda ben gittigim zaman erkek bir cerrah idi sanırım oda ameliyathanede duruyordu, o aldı asistanı agzımı açık tuttu kendisi dikişleri kesdi ama benim beceriksiz bayağı acıttı ve kanattı yani normalde bilirim dikiş alınırken belli bir acı olurda bu adam sündürdü, neyse demem oki dikişleri alacak adama bağlı

• quote:

Orijinalden alıntı: LTWYL

quote:

geçtiğimiz perşembe günü arka sol 20 lik dişimi aldırdım. operasyon uyuşturma-çekim-dikiş toplam 1 saat sürdü. dişimi 2ye bölmeden çekti doktor.uyuşturucu etkisi geçtikten sonra otur koca gün ağla.bildiğin sınıra dayanıyor ağrının şiddeti onun için 6 saatte bir ağrı kesici aldım ilk gün, bol bol buz bastım yanağıma. çekimden 10 saat sonra düzenli bir şekilde gargaramı kullanmaya başladım.ertesi gün ağrı hafifledi ve bu gün rahatsız etmeyen hafif bir sızlama var onun dışında bazen halsizleşiyorum.ama genel olarak çok rahatım.dün akşam yemeğinde ve bugün diğer tarafta çiğnemek suretiyle katı yiyecek yemeye başladım.

Tecrübeli insan çok bu konuda, ama sizinki biraz garip geldi bana, şöyleki ikiye bölmeden aldı demişsiniz, cerrah sonuçca bunu yapan işini bilen birisi , gittiginizde durumu anlatın böyle byle ağrım oldu mutlaka söyleyin, dikiş konusunda ben gittigim zaman erkek bir cerrah idi sanırım oda ameliyathanede duruyordu, o aldı asistanı agzımı açık tuttu kendisi dikişleri kesdi ama benim beceriksiz bayağı acıttı ve kanattı yani normalde bilirim dikiş alınırken belli bir acı olurda bu adam sündürdü, neyse demem oki dikişleri alacak adama bağlı

benim dişimin belli bir kısmı ulaşılabilir bir yerdeydi o yüzden doktorum hiç sorun olmayacak dedi. bir bölümü görünüyordu tamamen etin altına gömülü değildi yani ama rahatsız ediyordu yinede.bu yüzden 2 ye bölmeye gerek duymadı sanırım :)

onca ağrı çektikten sonra birde dikiş acısı çekmeyi gözüm yemiyor. aldırmasam mı ne yapsam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

hahaha.. siz kanal tedavisi diye bir şey duydunuz mu???

kanal tedavisi = kabir azabı

hocam ister inan ister inanma ama kanalı iğnesiz yapmıştım.Yaptımıştım daha doğrusu.Baya bi anırtdırdı.
  • quote:

quote:

birde. spreyle falan uyuşturmadan mı alıyorlar? bunun mantığı nedir bir çözemedim canlı canlı işkence gibi.

• quote:

quote:

quote:

birde. spreyle falan uyuşturmadan mı alıyorlar? bunun mantığı nedir bir çözemedim canlı canlı işkence gibi.

Valla zaten ben bayılıyorum dolguda bile geçen kanal tedavisi yaptırdım gözleri mfalan gitti ses duymuyordum kendime geldigimde koltugu yatırmışlardı , ama bayılmamışdım direnmişdim :)
    Evet herhangi bişey yok direk oturuyorsunuz pis pis kokan malzemelerin metalimsi o kokusu ile birlikde alıyorlar işini bilirse 5 dakika bile sürmüyor alması benimki 7 dk falandı sanırım, ayrıca yukarıdaki mesaja cevap olarak kanal tedavisi çok basitleşmiş hiç agrım olmadı tabiki uyuşturttum ama inanın öyle korkulacak bişey degil sadece benim gibi hassas iseniz kötü olmadık şeye alnınız yanar bayılır gidersiniz.

• ölüyorum acıdan, benim çektirdiğimin biri tamamen açıktaydı o çok kolaydı, 2 gün önce çektirdiğimde ise operasyon istemedim, çok küçük bir kısmı görünüyordu dişin, onu yontarak tutabileceği şekle getirdi, ve bildiğimiz sağa sola sallayarak yerinden çıkarttı, dikiş yok yara var ama böyle oldugu için kısa sürede iyileşecekmiş.
  • ArkadaslR ben kızılayda konur sokakta turuncu cafenin olduğu binada dentankyrada aldırdim 8 yıl bu işi okumuş mehmet var orda tam bir usta gömülü dişi 20 dk da az kanama ve acısız çekti yarı gomulu ise 5 dk kendisi çene cerrahi uzman dr.
    Çekim sonrası ağrı ve şiş kaçınilmaz bakalım ne zaman iner

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vampirelf

ArkadaslR ben kızılayda konur sokakta turuncu cafenin olduğu binada dentankyrada aldırdim 8 yıl bu işi okumuş mehmet var orda tam bir usta gömülü dişi 20 dk da az kanama ve acısız çekti yarı gomulu ise 5 dk kendisi çene cerrahi uzman dr.
    Çekim sonrası ağrı ve şiş kaçınilmaz bakalım ne zaman iner

nasıl yapılıyor.bayıltıyorlar mı,uyuşturuyorlar mı
    konuda okudum yanağı kesiyorlar diyenler var yanagı cıdden kesıyorla mı
    acı agrı sızı ateş falan kaç günde geçiyor
    çekerken acıyor mu?
  • Lokal anestezi sadece.dişin üstu kesilip diş çıkariliyor,acı çok hafif,iki günde şiş kalıyor

• Yeni operasyon geçirmiş biri olarak tavsiye edebileceğim en önemli şey, iyi bir hekim araştırması yapmanız. 20'lik diş çekimi normal diş çekimi gibi olmayacağı için çene cerrahisi konusunda uzmanlaşmış hekimleri tercih etmenizde fayda var.

Ben İzmir'de yaşayanlar ya da İzmir'e gelebilecekler ve masrafı göze alacaklar için konusunun en iyilerinden Prof. Dr. Turgay Seçkin'i öneriyorum. Kendisi deyim yerindeyse hocaların hocasıdır.

Forumdaki arkadaşlar için faydası olabilir.

Bir başka tavsiyem eğer sıkıntı çekmeye başladıysanız ya da şüphelendiyseniz vakit kaybetmeden doktora gidin. Ne kadar beklerseniz o kadar sıkıntı çekersiniz ve diğer sağlıklı dişlerinizi de kaybedebilirsiniz.

Ben 20'lik dişi arabalardaki triger kayışına benzetiyorum. Kayış zamanında değiştirilmez ise malum hem motora hem de cebinize çok zarar veriyor. Sonra "Ah!.. Vah!.." etmek de fayda vermiyor. Sorun çıkartan 20'lik diş de zamanında alınmaz ise hem ağız sağlığına büyük zarar veriyor hem de tedavinin masrafı çok oluyor.

• konu hort olsun

Bugün sag alt (gomulu) ve ust 20 lik dislerimi cektirdim gomulu olan catir cutur Allah kimseye yasatmasin sol taraf alt ustde cekilecek bakalim

• ömr0681 kullanıcısına yanıt
    Süreç çok kötümü geçti?

• Çekilirken bir şey yok. Asıl süreç çekildikten sonra başlıyor. 1 hafta boyunca acidan oluyorsun. Yanağın davul gibi şişiyor. Yemek yemek için ağzını açamıyorsun. Ben bir hafta boyunca sadece çorba ile beslenmistim. İçine bir sürü ekmek doğrayıp eziyordum ve pipetle içiyordum. Günde 3 kere 15 20 dk boyunca şişen yanağına buz koyuyorsun. Tabi ki antibiyotik de veriyolar onu da kullanıyorsun. Ama böyle bir şey yok. Rezil bir şeydi. Ve sonra bir kabus daha var. Aynı şey diğer yanağına da uygulanıyor. Bir hafta boyunca da onun acısını çekiyorsun. Allah kimseye yaşatmasın.

• Hocam üstte sorun olmadi 30 saniyede cekti fakat oncesinde alt dis yan bi sekilde onundekine dayanmisti yani mercimek kadar gozukuyodu o mahfetti desem yeridir sabah dokuzda cekti doktor kesti bicti desem yalan olmaz dort dikis atti iki saat sonra lokal anesttezi gecmeye baslarken agri kesici ictim antibiyotikle suan sisme hic yok hafif bi kanama var sisme olayi ne zaman oluyo sismedide daha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.