Şimdi Ara

Golfun klima kapalıyken soğuk üflemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimalı giriş versiyon dizel golf kiraladım.

Rahatsız olduğum için klima açmadım. Fakat bana ilginç gelen bir olay yaşadım.

Antalya'da dışarıda hava 38-39 dereceyken klima kapalı olsa da bayağı bir serin üflüyordu(Çok soğuk değil). Yani klima hiç açılmadı, ama fanlardan bayağı serin hava geliyor. Acaba bana mı öyle geliyor diye camları açtım dışarıdaki hava sıcak geliyor.

Böyle bir şey olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 6 Temmuz 2017; 1:6:51 >

• Citroen c3 te benzer bir durum var. Manuel klima kapalıyken, ısı ayar anahtarını sıcağa getirince sıcak, soğuğa getirince soğuk üflüyor. Fan hızı ve ac kapalı olmasına rağmen. Bende ortada ılıkta bırakıyordum ılık üflüyordu...
  • Böyle birşey mümkün değil. Fakat bazı araçlarda A.C. butonuna bastığınız zaman klima direkt devreye girer ve fan motoru düşük bir devirde çalışır. Bazı araçlarda da A.C. butonu fan ayarı 0'dan farklı konumlara getirilmeden devreye girmez. Kullandığınız araca hiç binmedim ama ilk yazdığım durum olmuş olabilir.

Saygılar....
  • Bende de Seat var Vag grubu olduğu için yazıyorum

Eğer klimayı açıp fan hızını 0 a getirmez isen aracı çalıştırdığın an daha önce hangi derecede bıraktıysan o derecede üflüyor.

25 te mi bıraktın önceki gün ? 25 üflüyor 18 mi ? 18 üflüyor.

Bende durum böyleydi AC yi hiç ellemeden klimayı açma tuşuna bastığımda otomatik 2.kademe hızdan başlıyor onu sıfırlaıyp klima kapattığımda üflemiyor bir daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Bende de Seat var Vag grubu olduğu için yazıyorum

Eğer klimayı açıp fan hızını 0 a getirmez isen aracı çalıştırdığın an daha önce hangi derecede bıraktıysan o derecede üflüyor.

Bende durum böyleydi AC yi hiç ellemeden klimayı açma tuşuna bastığımda otomatik 2.kademe hızdan başlıyor onu sıfırlaıyp klima kapattığımda üflemiyor bir daha.

Benim golf 6da da durum aynı bu şekilde.
  • quote:

Bende de 0'da iken üflüyor bu arada aracım ibiza, tam olarak anlamadım yazdığınızı ya da doğru anladım mı emin değilim, AC-Klima aynı şey değil mi ac'yi hiç ellemeden klimayı açma tuşu derken ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzWall

quote:

Bende de 0'da iken üflüyor bu arada aracım ibiza, tam olarak anlamadım yazdığınızı ya da doğru anladım mı emin değilim, AC-Klima aynı şey değil mi ac'yi hiç ellemeden klimayı açma tuşu derken ?

Benim arac da ibiza cupra ama aynidir herhalde klima.

Klima ufleme hizini arttiran tus var ya klima ekranin sol tarafinda klima kapali iken bastiginizda klima acilir . Klima kapatmak icin de hizini dusurme tusune bastigimizda hizi 0 layip sonra kapaniyor .

Araci calistirdiginizda ufluyorsa bunu 1 kere yaparsaniz uflemeyi keser .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 6 Temmuz 2017; 2:13:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima soğuk üflemiyor........
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar aracın kliması manuel ve ac tuşu kapalı. Ama ilginç şekilde dışarının havasında bariz şekilde serin üflüyor.
  • Bende de Skoda fabia var. 2007 model.

Klima ve fan kapalı olmasına rağmen içeriye hava veriyor.

Eger sıcağa ayarlıysa motor sıcaklığını soğuğa ayarlıysa dışarıdaki havayı veriyor. Birkaç farklı arabaya baktım onlarda ayni içeriye hava veriyor klima ve fan kapalı iken

Sizin durumunuzda muhtemelen klima Hale'n açıktı ve siz farkına varmadınız. Araba zaten fan kapalı olsa bile hava verdiği icin klimada açık olunca hava soguk geldi.

Benim arabada fan klima açıkken fani kapatırsan klima motoru çalışmayı durduruyor. Belki burda bir sorun olmuş olabilir.
  • Klima açık değilse ve araç kayda değer bir hızla seyir halindeyse nispeten serin hava üfleyebilir.
  • Bu kadar yazan olmuş, herkes 10 gündür araba kullanıyor herhalde. Bir kişi de iç sirkülasyon tuşunu aktif hale getirirseniz hava gelmez dememiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyetiker

Bu kadar yazan olmuş, herkes 10 gündür araba kullanıyor herhalde. Bir kişi de iç sirkülasyon tuşunu aktif hale getirirseniz hava gelmez dememiş.

Yıllardır araba kullanabiliyor olmanız konuyu okuyup yorum yaptığınız anlamına gelmiyor.
    Adam "Fan kapalı olduğu halde hava geliyor" dememiş. "Klima kapalı olduğu halde fanlardan soğuk hava geliyor" demiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: gyetiker

Bu kadar yazan olmuş, herkes 10 gündür araba kullanıyor herhalde. Bir kişi de iç sirkülasyon tuşunu aktif hale getirirseniz hava gelmez dememiş.

Yıllardır araba kullanabiliyor olmanız konuyu okuyup yorum yaptığınız anlamına gelmiyor.
    Adam "Fan kapalı olduğu halde hava geliyor" dememiş. "Klima kapalı olduğu halde fanlardan soğuk hava geliyor" demiş.

Klimada 2 tus vardir genelde. Biri disardan hava ceker digeri de icerideki havayi kullanir... Arkadasin dedigi bu.

İc sirkülasyon tusuna basarsa disardan hava gelmez. Diger turlu sicak ve soguk konumuna gore hafif bir hava geliyor. Araç nissan note

• Benim kia ceed'de aynı şekilde bazen klima ve fan kapalı olmasına rağmen ilk çalıştırmada hafif içeri hava veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: capital.punishment

quote:

Benim golf 6da da durum aynı bu şekilde.

C4 Polo Golf hepsinde yaşadığım bir olay.
  • golf'e bak sen, neler yapıyor? Genç golfsüzler rahatsız
  • Bu durum bütün araçlarda böyledir, kendi aracımda da herşey kapalıyken sürüş esnasında içeriye bir miktar hava girer. Hızın durumuna göre fazla veya az girer, iç sirkülasyonu devreye aldığınızda hava girişi durur...
  • Sıcaklık ayarı düşükse otomatik klima açık durumda olabilir bnm araçta 14 derece altı klima otomatik açılıyor
  • Ben bu durumu bir önceki aracımda fark etmiştim...

Mazda'da fanın hava aldığı bölge motordan uzak ve sıcaklıktan etkilenmiyordu. Böylece ac kapalı bile olsa dışarıdan görece serin bir hava taşıyordu içeri.

Şu an kullandığım Ford'ta hava girişi öyle bir yerdeki dışarısı serin olsa bile içeri giren hava bir miktar ısınıyor gibi. Hatta klimanın performansını bile düşürüyor bence bu durum.
  • Bende de polo var, manuel klima. Anladığım kadarıyla manuel klimalı araçlarda olan bir durum. Sıcaklık ayarı ne tarafta kaldıysa ona göre klima kapalıyken spontan üfleme oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.