Şimdi Ara

Golf 7 DSG mi Manuel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
9.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda bir araç alma planım var kararımı golf ten yana kullanacağım.Fakat kararsız olduğum bir nokta var.Bu benim ilk vw aracım olacak ve internette sürekli otomatik şanzuman dsg için kötü yorumlar var çabuk arıza çıkartıyor ısınıyor gibisinden.Bunları okuyunca manuel düşünmeye başladım bayiye cuma günü gideceğim ama fikir almak için konuyu açma gereği duydum.Fikirlerinizi ve kullanan forum üyelerinin yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerde yaşıyorsunuz bilmem ama kesinlikle dsg alın hocam. Keşke manuel almasaydım diyeceksiniz gerçekten hamallık. Dsg arızalarına vs yorumlara kulak asmayın sizin bilmediğiniz tanımadığınız bir sürü insan dsgnin nasıl kullanılacağını ve hassasiyetinin farkında olup kullanan bir çok insanda var emin olun.

Heleki trafiği bol bi yerde yaşıyorsanız kesinlikle dsg alın.

Dsg problemlerinin çoğu kullanıcı hatasından

Dsg yi nasıl sıkıntısız ve baş ağrıtmadan kullanmanız gerektiği hakkında tüyolar vereyim

-Öncelikle yokuş aşağı yokuş yukarı düz fark etmez. Aracı park ederken kapatmaya hazır olduğunuzda vitesi önce N ye alın, el frenini çekin, ayağınızı frenden çekin yük aracın arka frenlerine binsin, daha sonra frene basıp P ye alın. Bu çok önemli

-Diğer bir husus ise dur kalkın yoğun olduğu gaza çok az basıp 1-2 saniye sonra tekrar duruyorsanız 2. Vitese bile geçmeyecek kadar yoğunluktaysanız aracı tiptronik moda alın. Ve sadece 1. Viteste olsun. Çünkü dsg nerdeyse 7-8 km sonra 2. Vitese atıyor otomatikteyken ve 1. Vitesi daha kavratmadan 2. Vitese geçiyor böylelikle şanzıman kavra bırak hemen at kavra bırak vs ısınıyor. Tiptronik modda sadece 1. Viteste tutun ve ilerlemenizi durmanızı böyle yapın

-Çok dik yokuşlarda aynı şekilde tiptronikle çıkmanızı tavsiye ederim çünkü dsg en ekonomik biçimde yakıt yakması için vitesleri daha 2500 e gelmeden atıyor. Haliyle yokuşta bi vites yükseltmesi sizin motorunuzun boğulmasına yol açabilir. Tiptronikte 3000 devire kadar getirip 2. Vitestede çekebilceğini düşünüyorsanız öyle atın. Yok çekmez diyorsanız gaza yarım basarak çıkın

-Dur kalk trafiğinde kesinlikle ayağınızı frenden gazdan çekip kendi kendine D de nasıl olsa gidiyo diye ufak ufak götürmeyin aracı. O ileriye gitmesinin sebebi yarım kavramada tutması ve manueldeki yarım debriyajdan farkı yoktur ısınır sıkıntı çıkarır.

-Motor sıcaklığı 90-95 dereceye yani uygun ısınma koşullarına gelmeden yüklenmeyin basmayın ani kalkış yapmayın. Hatta araçta yağ sıcaklığını gösteren gösterge varsa onun 75-80 dereceyi bulmasını bekleyin. Ondan sonra istediğiniz gibi gaz tepkisi yapabilirsiniz

Şimdilik bu kadar. Sorunuz olursa pm atın
  • Foruma sorarsan herkes alma der hatta vw alma mazda, mitsubishi al der çoğunluk :) Gerçek hayata dönersek, evet arıza olasılığı yüksektir dsg şanzımanın diğer tam otomotik şanzımanlara göre ama bir o kadar da keyiflidir kullanması. Ben aldım mutluyum. Burada yorum yapanların çoğu daha önce hiç kullanmamıştır dsg. Son 2 -3 yılda şikayetlerde ciddi azalma var.

• Dedikodu o ya dsgde sorun yok hepsi forumdaki vw kıskançlarının uydurması zamanla şehir efsanesi

Edit:Dün votkayu fazla kaçırmışım akşamdan kalmayım kusura bakmayın

• Ben manuel kullanıyorum ama imkanım olsa dsg alırdım sırf direksiyondan vites değiştirme olayına bayılıyorum bence sorun olma ihtimali çok düşük birde kilometre az ise hiç korkma

• bende golf7 dsg var ve çok memnunum, özellikle o ani kalkışı beni benden alıyor

• Eski kullanıcı adı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Ağustos 2017; 13:51:49 >
  • Otomatik alın kullanın,bidaha manüel aracın yüzüne bakmazsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 7 mi yoksa Golf 8 mi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kibar ve doğru kullandıktan sonra arıza ihtimali düşer. fakat diğer sistemlere göre daha hassas olduğu bir gerçek.
    konfor amaçlı aldığınız araçtan en çok konfor sağlayan donanımı çıkarmak ne kadar mantıklı orası ayrı konu.
    3-5 bin tl lik masraf olabileceğini ve bunun büyük sorun yaratmayacağını düşünüyorsanız bence almakta sakınca yok.
  • Ben olsam premium bir araç almayacaksam otomatik şanzuman almazdım

• Segmentinde en beğendiğim araç ama sırf otomatiğinden korktuğum için yanaşamadım.Ben o korkuyla yaşayamam.İyi niyet zımbırtısı içinde servise öptürmem.Ha manuel dersen bir saniye düşünme bence
  • Sıfır alacaksanız uzatılmış garanti eklettirin en azından içiniz rahat olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek hayatta dsg kullanan herkese sorduğum ilk soru:Sorun yaşadınız mı?Henüz problem yaşayan kimse duymadım.Özellikle 2011_2012 modellerde çok problem yaşandığı söyleniyor.

• Manuel araç alınmaz

• İmkan varsa otomatik elbette...

• DSG tabiki.

Eğer çok korkuyorsanız DSG + garanti şeklinde alınız.

• Sakin ve dikkatli araç kullanıyorsanız dsg. Sürekli dip yaparım aracı zorlarım trafikte boşa almam derseniz manuel

• Bak şimdi,

çoğu belediye makam araçlarında, devlet makam araçlarında, bakanlık araçlarında, koruma araçlarında, parti başkanlarının konvoylarında, vesaire vesaire bu dsg dediğimiz şanzımanlı araçlar kullanılıyor. Şimdi düşün. Bir konvoy gidiyor aralarından bir araç tirrekkk diye bir sesle bozuluyor. Sence bu ihtimalle konvoy araçları alınır mıydı? Altı üstü bir kaç tane arıza var. Gir şikayetvar.com a. Dsg falan yaz sadece etiketlendiği için sonuçlar fazla gözüküyor. Tek tek okuduğunda bir elin parmaklarını geçmez. Hele ki 2016 ve üzeri modellerde sorun belkide hiç yok.

• Manuel alınır çok takıntılı biri değilseniz,dsg çok iyi bir şanzıman ama sorun çıkarma ihtimali korkutucu oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Bak şimdi,

çoğu belediye makam araçlarında, devlet makam araçlarında, bakanlık araçlarında, koruma araçlarında, parti başkanlarının konvoylarında, vesaire vesaire bu dsg dediğimiz şanzımanlı araçlar kullanılıyor. Şimdi düşün. Bir konvoy gidiyor aralarından bir araç tirrekkk diye bir sesle bozuluyor. Sence bu ihtimalle konvoy araçları alınır mıydı? Altı üstü bir kaç tane arıza var. Gir şikayetvar.com a. Dsg falan yaz sadece etiketlendiği için sonuçlar fazla gözüküyor. Tek tek okuduğunda bir elin parmaklarını geçmez. Hele ki 2016 ve üzeri modellerde sorun belkide hiç yok.

300 km'de sanziman arizasi veren Audi 2016 model degil miydi?

Uzun suresir gorusmedigim bir arkadasim da Passat'inin DSG'si ariza verdigi icin satip baska marka sifir bir arac almis.

Kisacasi almayin DSG'yi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bu forumdakiler bir şeyi çok abartırsa tersini yapacaksınız.

dsg alın rahat ve keyifle binin hammalıktır manuel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.