Şimdi Ara

Golf 4 yağ lambası sürekli yanıyor ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
13.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim aracım 1999 model golf 4. Sorun ise baskı balata değişiminden sonra sürekli olarak düzensiz kırmızı yağ lambası yanıyor. Mekanik olarak yağ ile ilgili ne varsa(yağ pompası,filtre,müşür) değiştirdik. Sürekli düzensiz bir şekilde yanıyor. Bir neticeye varamadık. Bu tarz bi arızayı tecrübe edinmiş birileri varsa yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: suti0

varını yoğunu sat ve yepyeni bir foksfagın al.

komik bir durum değil yardımcı olmayacaksanız forum kirliliği yapmayı.

aynı sorunu rektefiyeden çıkan passatta dün sabahtan beri yaşıyorum

yağ müşürü değiştim çare olmadı

300 lira ödeyip beyin yaptıdım araba chip yemiş gibi çekişi muazzam arttı ama yağ ikaz ışığı motor sıcaklığı 90 derece olur olmaz yanıyor

beyinci senin tesisatta problem var geniş zamanımda gel söküp bakalım dedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

300 lira ödeyip beyin yaptıdım araba chip yemiş gibi çekişi muazzam arttı ama yağ ikaz ışığı motor sıcaklığı 90 derece olur olmaz yanıyor

bendeki sorun motor sıcaklığı 90 derece olur olmaz yanmıyor. belli belirsiz yanıyor bir standardı yok. belki dediğiniz gibi tesisatta olabilir. çünkü ilk aldığımızda şanzıman sökülene kadar yanmamıştı. ne olduysa söküldükten sonra oldu.

• quote:

Maalesef hastalık gibi birşey bu.

Golf 4 bende de vardı aynı dediğin gibi yağ lambası durduk yere yanıyordu. Mesela aracın yağını değiştirdiğinizde veya yağ eklediğinizde yanıyordu.
    O zaman bu kadar saçma birşey mi olur dedim sattım arabayı kurtuldum.

Ama sanırım sorun yağ pompasının altındaki yağ süzgecinden kaynaklanıyor. Ben söktürüp incelemede bulunmadım. büyük ihtimal yağ pompası süzgecinde tasarım hatası var.

Yağ pompasından da kaynaklanıyor olabilir. zamanla yağ pompası rotorunda aşınmadan kaynaklı boşluk basınç düşmesine sebep olabilir. çünkü lamba yandığında hafif bir şıkırtı başlıyordu araçta buda hidrolik subap iticilerinde yağ basıncının düşmesinden kaynaklanıyor. yoksa aracın alt kısmında yağlama oluyor hararette yükselme meydana gelmiyordu.

Yağ pompası ve yağ pompa süzgecine baktırın

• quote:

Orijinalden alıntı: isomania

Maalesef hastalık gibi birşey bu.

Golf 4 bende de vardı aynı dediğin gibi yağ lambası durduk yere yanıyordu. Mesela aracın yağını değiştirdiğinizde veya yağ eklediğinizde yanıyordu.
    O zaman bu kadar saçma birşey mi olur dedim sattım arabayı kurtuldum.

Ama sanırım sorun yağ pompasının altındaki yağ süzgecinden kaynaklanıyor. Ben söktürüp incelemede bulunmadım. büyük ihtimal yağ pompası süzgecinde tasarım hatası var.

Yağ pompasından da kaynaklanıyor olabilir. zamanla yağ pompası rotorunda aşınmadan kaynaklı boşluk basınç düşmesine sebep olabilir. çünkü lamba yandığında hafif bir şıkırtı başlıyordu araçta buda hidrolik subap iticilerinde yağ basıncının düşmesinden kaynaklanıyor. yoksa aracın alt kısmında yağlama oluyor hararette yükselme meydana gelmiyordu.

Yağ pompası ve yağ pompa süzgecine baktırın

yorumunuz için teşekkür ederim. aracın yağ ile alakalı mekanik olarak kartel haricinde her şeyi değiştirdik. hatta yağ süzgecini ve yağ müşürünü ikişer kez değiştirdik. son olarak pompayıda değiştirdik. anladığım kadarıyla mekanik olarak başka bir şey kalmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sarı yağ lambası ve stop etme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rektefiye sonrası usta yağ değiştirmedi
    sanırım kendine gelen motora ince yağın basıncı az geldiği için böyle oldu
    dynamic kote 100 motor katkısı ile 10-40 yağ değişimi yapmayı planlıyorum

rektefiye sonrası usta yağ değiştirmedi

kardeşim özel serviste çalıştığı için ve bakımlarını bizzet kendisi takip etiği için kendi aracım için yanlış yağ kullandıkları ihtimalini pek düşünmedim açıkçası.

Orijinalden alıntı: xbulut

quote:

rektefiye sonrası usta yağ değiştirmedi

kardeşim özel serviste çalıştığı için ve bakımlarını bizzet kendisi takip etiği için kendi aracım için yanlış yağ kullandıkları ihtimalini pek düşünmedim açıkçası.

Alıntıları Göster
    Sizin sorununuza yabancı kaynaklarda baktım ve yurt dışında da yaygın olduğunu gördüm. Bir grup yağ pompasının hortumlarının dibinde ızgaralarda çamurumsu kir birikmesinden olabileceğini söylemiş.

Birkaç kişi ise aynı sorundan servis götürdükleride sorunun yağ sisteminden alakasız olarak motor devir sensöründen kaynaklandığını bulmuş. Devir sensörü değişince sorun gitmiş. Bir örnekte devir sensörünün bağlandığı kısımdaki kablolarda gevşeklik farkedilmiş düzeltilince sorun ortadan kalkmış. Siz isterseniz bir de devir sensörünüzü kontrol ettirin, belki sizin sorun da bundandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Sizin sorununuza yabancı kaynaklarda baktım ve yurt dışında da yaygın olduğunu gördüm. Bir grup yağ pompasının hortumlarının dibinde ızgaralarda çamurumsu kir birikmesinden olabileceğini söylemiş.

Birkaç kişi ise aynı sorundan servis götürdükleride sorunun yağ sisteminden alakasız olarak motor devir sensöründen kaynaklandığını bulmuş. Devir sensörü değişince sorun gitmiş. Bir örnekte devir sensörünün bağlandığı kısımdaki kablolarda gevşeklik farkedilmiş düzeltilince sorun ortadan kalkmış. Siz isterseniz bir de devir sensörünüzü kontrol ettirin, belki sizin sorun da bundandır.

teşekkür ederim hocam. gözden geçirilmesi için bilgilendirme yapıyorum hemen.

plaja giderken ışık yandı alarm çaldı
    ama aynı yolu dönerken (20 km) hiç ışık yanmadı
    Aslında parçaları değiştirmek yerine yapılması gereken, yağ müşürünü çıkarıp oraya basınç göstergesi takmak. Buradan belirli devirlerde yapılan okumaları Volkswagen'in tamir spesifikasyonarıyla karşılaştırmak.

Böylece problem elektriksel mi, yoksa gerçekten basınç mı düşük belli olurdu. Parça değiştirmenin sonu gelmez, çok maliyetli olabilir. Mesele şu ki, gerçek problemler çıktığında da yağ ışığı rastlantısal yanabiliyor. Genelde 3~6 psi civarının altına düşünce yanar, ki bu "yağ gelmiyor" demektir. Devrine göre 20~40 psi'lara gelemezse motor zarar görür.

Bazen kötü yağ filtresi de bunu yapabilir. Filtre orjinal değilse orjinal yağ filtresiyle deneyin. İlk çalıştırmada yapıyorsa, sebep geri kaçırma valfi de olabilir. Bu valf bazı arabalar için yağ filtresinde, bazılarında da blokta bulunur. Motor durduğunda hatta kalan yağların kartere süzülmesine engel olur, sonraki ilk çalıştırmada basıncın gecikmemesini sağlar.

Bakımdan sonra olması da önemli. Arabayı yanlışlıkla sehpa üzerine alçaltıp karteri eğmiş olmasınlar. Süzgeç tarafı eğrilirse bu da pompayı yağsız bırakabilir. Nadiren yanlış monte edilen pompalar ve süzgeçler havalanmaya (aerasyon) sebep olur. Bu durumda yağ köpürür ve basınç düşer. Çalışır haldeyken yağ çubuğunda belli olur.

• karter delikti kaynak yapıldı
    ilk çalıştırmada değil motor sıcaklığı 90 dereceye ulaşıp devirli kullanınca yanıyor

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Aslında parçaları değiştirmek yerine yapılması gereken, yağ müşürünü çıkarıp oraya basınç göstergesi takmak. Buradan belirli devirlerde yapılan okumaları Volkswagen'in tamir spesifikasyonarıyla karşılaştırmak.

Böylece problem elektriksel mi, yoksa gerçekten basınç mı düşük belli olurdu. Parça değiştirmenin sonu gelmez, çok maliyetli olabilir. Mesele şu ki, gerçek problemler çıktığında da yağ ışığı rastlantısal yanabiliyor. Genelde 3~6 psi civarının altına düşünce yanar, ki bu "yağ gelmiyor" demektir. Devrine göre 20~40 psi'lara gelemezse motor zarar görür.

Bazen kötü yağ filtresi de bunu yapabilir. Filtre orjinal değilse orjinal yağ filtresiyle deneyin. İlk çalıştırmada yapıyorsa, sebep geri kaçırma valfi de olabilir. Bu valf bazı arabalar için yağ filtresinde, bazılarında da blokta bulunur. Motor durduğunda hatta kalan yağların kartere süzülmesine engel olur, sonraki ilk çalıştırmada basıncın gecikmemesini sağlar.

Bakımdan sonra olması da önemli. Arabayı yanlışlıkla sehpa üzerine alçaltıp karteri eğmiş olmasınlar. Süzgeç tarafı eğrilirse bu da pompayı yağsız bırakabilir. Nadiren yanlış monte edilen pompalar ve süzgeçler havalanmaya (aerasyon) sebep olur. Bu durumda yağ köpürür ve basınç düşer. Çalışır haldeyken yağ çubuğunda belli olur.

yorumunuz için teşekkür ederim. şu anda krankta boşluk olduğu söylendi. bu boşluk yağ basıncını düşürürmü acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: xbulut

quote:

yorumunuz için teşekkür ederim. şu anda krankta boşluk olduğu söylendi. bu boşluk yağ basıncını düşürürmü acaba?

Alıntıları Göster
    sabah 20 km trafikte kullandım alarm veya ışık hiç yanmadı

• xbulut kullanıcısına yanıt
    Yağ lambasını yakacak kadar bir düşmeye pek ihtimal vermem, ama tam olarak bilemiyorum. Motorun yağ hatlarının planına bağlı.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    şunu söylemeyi unuttum eski sahibi araca 10-60 yağ kullandığını söyledi. biz aracın normal olan 10-40 yağ koyduğumuzda yanmaya başladı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Karbon 12

Aslynda parçalary de?i?tirmek yerine yapylmasy gereken, ya? mü?ürünü çykaryp oraya basynç göstergesi takmak. Buradan belirli devirlerde yapylan okumalary Volkswagen'in tamir spesifikasyonaryyla kar?yla?tyrmak.

Böylece problem elektriksel mi, yoksa gerçekten basynç my dü?ük belli olurdu. Parça de?i?tirmenin sonu gelmez, çok maliyetli olabilir. Mesele ?u ki, gerçek problemler çykty?ynda da ya? y?y?y rastlantysal yanabiliyor. Genelde 3~6 psi civarynyn altyna dü?ünce yanar, ki bu "ya? gelmiyor" demektir. Devrine göre 20~40 psi'lara gelemezse motor zarar görür.

Bazen kötü ya? filtresi de bunu yapabilir. Filtre orjinal de?ilse orjinal ya? filtresiyle deneyin. Ylk çaly?tyrmada yapyyorsa, sebep geri kaçyrma valfi de olabilir. Bu valf bazy arabalar için ya? filtresinde, bazylarynda da blokta bulunur. Motor durdu?unda hatta kalan ya?laryn kartere süzülmesine engel olur, sonraki ilk çaly?tyrmada basyncyn gecikmemesini sa?lar.

Bakymdan sonra olmasy da önemli. Arabayy yanly?lykla sehpa üzerine alçaltyp karteri e?mi? olmasynlar. Süzgeç tarafy e?rilirse bu da pompayy ya?syz byrakabilir. Nadiren yanly? monte edilen pompalar ve süzgeçler havalanmaya (aerasyon) sebep olur. Bu durumda ya? köpürür ve basynç dü?er. Çaly?yr haldeyken ya? çubu?unda belli olur.

Hocam size bir ?ey dany?mak istiyorum, ya? lambam ilk mar?tan sonra akü ?arj lambasy ile hemen ayny anda sönerdi, ?imdi akü ?arj lambasyndan kysa bir süre sonra sönüyor. Geri kaçyrma valfi midir? Sorun ya?atyr my?
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.