Şimdi Ara

God of war III düşük frame rate....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fark ettiniz mi bilmiyorum, ben birkaç hafta kadar önce gow 1 ve 2 yi bitirmiştim sırf gow3 ü yakında oynayabilicez diye. Bugun demosunu indirdim ve şunu fark ettim ki oyun diğer ilk iki oyuna göre frame rate olarak çok yerlerde geziniyor. özellikle kalabalık ortamlarda fps nin düşmesi çok hissettiriyor kendini. gow 1 ve 2 de böyle bir sorun yoktu oyun çok akıcıydı ancak ps3 ün diğer oyunlarında da oldugu gibi bu oyunda da düşük frame rate ten kurtulamamışız. assassin's creed de de aynı sorun yaşanıyordu, uncharted serilerinde de... sony kendi sistemini iyi kullanır diye düşünmüştüm ama o da yapamamış.. yok mudur bu sorunun bir çaresi arkadaşlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyzard

Fark ettiniz mi bilmiyorum, ben birkaç hafta kadar önce gow 1 ve 2 yi bitirmiştim sırf gow3 ü yakında oynayabilicez diye. Bugun demosunu indirdim ve şunu fark ettim ki oyun diğer ilk iki oyuna göre frame rate olarak çok yerlerde geziniyor. özellikle kalabalık ortamlarda fps nin düşmesi çok hissettiriyor kendini. gow 1 ve 2 de böyle bir sorun yoktu oyun çok akıcıydı ancak ps3 ün diğer oyunlarında da oldugu gibi bu oyunda da düşük frame rate ten kurtulamamışız. assassin's creed de de aynı sorun yaşanıyordu, uncharted serilerinde de... sony kendi sistemini iyi kullanır diye düşünmüştüm ama o da yapamamış.. yok mudur bu sorunun bir çaresi arkadaşlar?

Demosu 1 Yıl Önce hatta Daha Önceden Gösterilmişti.. Yani Demoyu Kale Alma Başka Bir Dünya Geliyor.. GoW 3 Oynıyıp Görücez

• Ben öyle gözle görülür bir fps düşmesi hissetmedim.Oyun daha demosu hem.Çıkalı çok oldu neyin fps düşmesinden bahsediyorsun ki.
  • tam sürümde düzelir
  • Bende de en ufak fps düşmesi olmadı.Sizde nasıl oluyor çok merak ediyorum...
  • Olsa diyeceğim ki Demo E3 hani fanız ya Bahane Hazır Derler .

Oyaski Oyunda Tek Bir Frame DÜşmesi bile Söz konusu değil . Oyun 60 Fps ye kilitlenmiş en düşük 24 i görüyor 24 altına hiç düşmedi ki göz algılasın . Ben hissetmedim hatta eurogamer frame rate testi yapıldı benim dediklerim ordan kaynaklı ayrıca gözümün gördüğünün de ıspatıdır . O yüzden oyunlar 60 Fps ye kilitlenir . ki frame düşüşünü hissetme . 30 fps ler de çok iyi stabilize ile frame düşüşü yaşanmaz en az 25-24 e düşer. ha bazı firmalar yapamaz frame düşer o ayrı

Tekrar söylüyorum Frame rate sorunu E3 demosu 1 yıllık beta olmasına rağmen yoktur. o arkadaş umarım bir art niyet ile yazmamıştır başlığı !

Ha dersiniz ki sen fansın lafla peynir gemisi yürümez . Buyrun bu da ıspatımız olsun !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Şu Konsola Çamur At izi kalsın dan vaz geçin GÜNEŞ_BALÇIK diyorum sadece !

Lyzard

Nerde düşüyor bize de söyle aşağıda kaynaktaki videodan ve kendi konolumuzdan bir daha bakalım

quote:

36.81FPS, a low of 24FPS and a high of 56FPS.
    DEDİĞİM GİBİ BUDA ISPATI !

"GOW 3 - FRAME ANALİZİ" KAYNAK :http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-godofwar3-performance-blog-post

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 28 Şubat 2010; 15:20:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55
    Bende de en ufak fps düşmesi olmadı.Sizde nasıl oluyor çok merak ediyorum...

Genellikle en çok fps düşmesi Cestus'u kullanmaya başlayınca oluyor. Cestus seçiliyken L1 + kare yaparak saldırın bir boss'a mesela fps iyice düşüyor. Demodan kaynaklandığını düşünüyorum, tam sürümde böyle bir sorun olmayacaktır bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    God of War III Upgrade ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden fan boyluk yapayım? Ben gow serisinin büyük takipçisiyim bahsettiğiniz fanboyluk buysa tamam : )

En basitinden daha start demoya tıkladıgımda bile kamera uzaklaşırken oyunda hafif bir kasma oldu, öyle kasım kasım kasılma değil birkaç belki 10-20 saniselik birşey. ama beni rahatsız etmeye yetiyor. normal düz yolda yürürken bile oyun gow1-2 kadar akıcı değil. hem bu sadece bu oyunda değil yukarıda saydıgım serilerde de birçok defa oluyor.
  • Evet banada denk gildi fps düşüşü var ama sonuçta ufak bir demo
  • quote:

Neden fan boyluk yapayım? Ben gow serisinin büyük takipçisiyim bahsettiğiniz fanboyluk buysa tamam : )

En basitinden daha start demoya tıkladıgımda bile kamera uzaklaşırken oyunda hafif bir kasma oldu, öyle kasım kasım kasılma değil birkaç belki 10-20 saniselik birşey. ama beni rahatsız etmeye yetiyor. normal düz yolda yürürken bile oyun gow1-2 kadar akıcı değil. hem bu sadece bu oyunda değil yukarıda saydıgım serilerde de birçok defa oluyor.

Canım benim öyle söyle . Takılma Frame Rate Düşüşü değildir evet o bende de oluyor başında gow yüzünden kamera uzaklaşınca , bu takılma GT5 demo da yine var bunlar takılma frame rate düşüşü böyle olmaz. takılma resmen donuyo anlık saliselik bile olsa . bu teknik bir sorun demo kaynaklı. senin frame düşüşü dediğin yavaşlama olur ağır çekim gibi İnsan gözü 24 Fps nin altını algılar düşüş olursa . kaynak da verdim oyunun hiç bir yerinde 24 ün altına düşmemiş . Hani bilgisayar ile analiz yapmış adamlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 28 Şubat 2010; 15:29:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Genellikle en çok fps düşmesi Cestus'u kullanmaya başlayınca oluyor. Cestus seçiliyken L1 + kare yaparak saldırın bir boss'a mesela fps iyice düşüyor. Demodan kaynaklandığını düşünüyorum, tam sürümde böyle bir sorun olmayacaktır bence.

Cestusun kendi efekti o abicim.Adama vururken felan darbe hissini daha iyi veriyor.Bilerek yapmış onu sony.
  • Yukarıda ki videoda belli 1 sene öncesinden zaten video orda 28"e düşüyor genelde 40 civarı seyrediyor ama tahminim 60FPS kilitlenir oyun bazı sahnelerde kilit 30 olur altını görmeyiz çünkü 1 yıl geçti üstünden geliştirilmeye devam edildi çok basit bir durum.Kafaya takmaya gerek yok
  • quote:

Neden fan boyluk yapayım? Ben gow serisinin büyük takipçisiyim bahsettiğiniz fanboyluk buysa tamam : )

Arkadaşın da dediği gibi fanboyluk yapacak bir durum yok. Ama aynen Lyzard'ın da dediği gibi demoya tıkladıktan sonra kamera uzaklaşırken ya da dümdüz yolda geniş bir alanda yürürken bile oluyor bu durum. Yani frame düşme olayı var. Yani Dante's Inferno daki kadar akıcı değil. Görmek istemeyen görmeyebilir. Oyunun fanlarına özel bir durum. Ben de oyunun fanlarından biriyim artık her haliyle kabul edip oynayacağım ayrı mesele

Ha sonuçta 10 aylık demo. Demoların yapılış amacı belli zaten. Bir de nette şöyle bir söylenti vardı.Bu demo ilk çıktığında 2.... serisi güncellemeler yüklüydü PS3 de yanılmıyorsam. 3... serisi güncellemeler kurulduktan sonra demoda kasmalar ve bunun dışında bazı oyunlarda da kasmalar başladığına dair şikayetler vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 28 Şubat 2010; 15:34:39 >

• Önce FRAME DÜŞÜŞÜ ve TAKILMA nın arasındaki farkı öğrenin sonra gelin başlık açın allah aşkına !

Takılma da adı üstünde donuyo saliselik ne düşüşü resmen orda herşey SIFIR değerinde donuyo . Teknik bir sorun . GT5 Academy de de var.

Neyse ya kimseye bir şey öğretecek halimiz yok isteyen anlar istemeyen aynen devam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 28 Şubat 2010; 15:37:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vordronor

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

quote:

Cestusun kendi efekti o abicim.Adama vururken felan darbe hissini daha iyi veriyor.Bilerek yapmış onu sony.

Benim konsolunda olan ağırlık, vurma hissinden daha çok fps düşmesi gibiydi yalnız, kalabalık ortamda Cestus açıp boss'a vurduğumda bir saniyelik bile olsa fps düşmesi yaşadım. Ha çok mu rahatsiz ediyor hayır tabii, zaten yaşarsam arada bir anlık oluyor fps düşüşü. Yoksa bende biliyorum Cestus'la yavaş hareket edeceğini, elinde boks eldiveni varmış gibi saydırmasını da beklemiyorum zaten Cestus ile. ;)

• saniyede 24 karenin üzerini hareketli gördüğümüzü ben de biliyorum, sorun şu ki 24 den ne kadar fazlaysa o kadar akıcı, 24 e ne kadar yakınsa o kadar takılma görüyoruz, yani sanki parça parça hareket ediyormuş gibi. ben bunu gow 3 ün neredeyse her yerinde gördüm, zinciri sallarken, havada uçarken, bir yerden düşerken, her yerde. takılma diyelim madem, bu çok mu normal? gta diyosun ben ps3 teki çoğu oyun diyorum.
  • Demo Mart'ta yapılmış. Tam 1 sene.
  • quote:

bu olayı bende fark ettim ama çözümü oyuna girer girmez start a basmayın 1 dk falan bekleyin o bahsettiğin takılma ve ilerdeki anlık takılmalar kalmayacak

• quote:

saniyede 24 karenin üzerini hareketli gördüğümüzü ben de biliyorum, sorun şu ki 24 den ne kadar fazlaysa o kadar akıcı, 24 e ne kadar yakınsa o kadar takılma görüyoruz, yani sanki parça parça hareket ediyormuş gibi. ben bunu gow 3 ün neredeyse her yerinde gördüm, zinciri sallarken, havada uçarken, bir yerden düşerken, her yerde. takılma diyelim madem, bu çok mu normal? gta diyosun ben ps3 teki çoğu oyun diyorum.

Bende sana 24 ün altına düşünce yavaşlama görürsün hissedersin diyorum . Analiz Videosu yapılmış yukarıda kaynak verdim . neden analiz videosu yapılıyo ve değer verilip başarılı deniyor ? hiç bir şekilde Frame düşüşü yok . 24'ün üstünü Senin gözün algılamaz . Ha terminator gözü varsa ayrı .

Senin dediğin doğru olsa %100 istisnasız her oyunda frame düşüşü olur. Her oyunda olmuyor işte bir çok oyunda var ama bir çok oyunda da yok Firmaya bağlı . ama her oyunda frame yukarı aşağı oynar yeri gelir 50 yeri gelir 25 ama sen anlamıyosun 24'ün altına düşerse belli oluyor . Bu benim geçeklerim değil Bilimin Gerçekleri ama sizde o göz varsa ve hissediyorsa o başka.Yukarıda kaynak ve video verdim daha ötesi var mı ! Videoyu izle bana de ki şurda frame düşüyo . git 25 in düştüğü yerlere özellikle dikkat et yine hissedilmiyor.

Herşeyi geçtim sen önce frame düşüşü var dedin. sonra ben açıkladım kaynakla gelip şey dedin başta takılma oluyo . demekki sende biliyosun bende biliyorum neyin ne olduğunu. sonra lafını değiştirip her yerde frame düşüşü var dedin uçarken zıplarken koşarken . bence fazla zorlama

Not GTA demedim GT5 dedim . daha ne yazdığımı okumuyosun !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps_3S_lim -- 28 Şubat 2010; 15:58:18 >

• verdiğin dandik kaynak videodan bana ne ki? tıpkı ekran kartı testleri gibi anlamsız ve gereksiz bir video bana kalırsa. yazdılarının çoğu hiçbirşey ifade etmiyor, son yazdıgınla da cahilce atıp tuttugunu anlamış oldum. 24 ün üzerini göz algılayamaz ha? frame rate nedir? saniyedeki resim sayısıdır, 25 fps demek ne demektir? 25 hertz ile saniyede 25 resim yollanıyor, yani 25 tane reflesh yapılıyor demektir. sen bunun üzerini göz algılayamaz diyorsun. öyle bir şey yok, 24 ün üzerini sadece hareketli görürsün, ama akıcı hareketi ayırt edebilirsin. tıpkı monitördeki 60hzlik görüntü yenilemesi ile 75hzlik yenilemeyi ayırt edebilmek gibi

hem konuyu nereye çekmeye calısıyorsun ? benim savundugum şey oyunun gow 1 ve 2 gibi akıcı olmadıgı. her saniyesi hem de
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.