Şimdi Ara

Goal.com - Dünya'da haftanın futbolcusu: 'Alex De Souza' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İbrahim Üzülmez yıllarca Bjk'de oynadı, Bjk'nin sembol isimlerinden birisi oldu, bilmemkaç tane kupa kaldırdı diye Trabzonspor'lu Selçuk İnan'dan daha iyi mi futbolcu olucak yani? Misal bir kıyaslama yapıldığı zaman atıyorum "İbrahim Üzülmez 5 tane lig kupası, 8 tane Tr kupası kaldırdı. Selçuk sadece 1 tane Tr kupası kazanabildi. Nasıl olurda İbrahim Üzülmez'den iyi dersiniz. Selçuk Manisaspor'da oynarken Üzülmez Bjk kaptanlığı yapıyordu vs" mi diyeceksiniz? Böyle saçma sapan karşılaştırma olur mu yahu?

Guti hiçbir takımda hiçbir zaman liderlik yapmış bir adam olmadı. Her zaman argo tabirle "yancı" futbolcu oldu, aynı Helguera, Makalele gibi. Yıldızların yanında onların açıklarını kapatmak için oynadılar hep. Zidane'ın, Figo'nun, Raul'un, Ronaldo'nun, Beckham'ım, R.Carlos'un olduğu takımda lider olamazsın zaten. İspanya milli takımınında hiçbir döneminde saha içi liderlik gibi bir özelliği olmadı(Zaten 14 kere çağırılmış). Şimdi gel 35 yaşında bize liderlik yap deniyor adama, hayatında hiçbir zaman yapmamışki.. Ha bu liderlik işini Simao'ya verirsen, çatır çatır yapar.

Ama o beğenmediğiniz Alex de Souza Brezilya'da oynadığı her takımın saha içi lideriydi, aynı şekilde geldiği günden beri bizimde saha içinde liderimiz.

Ve yine o beğenmediğiniz Alex De Souza Copa America'da bu isimlerin hem kaptanlığını hemde liderliğini yaptı;

Julio Cesar, Maicon, Luisao, Juan, Renato, Adriano, Kleberson, Diego, L.Fabiano, Edu(eski Arsenal'li), Mancini, Cris, Dudu, Adriano(Barca'daki), Baptista, Felipe(eski Gs'li), Vagner Love, R.Oliveira

Ama bu işlerin içine Hagi'yi sokmak yanlış. Hagi'nin konumu daha farklı, ülke futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu çünkü, bizdeki karşılığı Hakan Şükür. Hırvatistan'da Davor Suker, Bulgaristan'da Stoichkov, Belçika'da Scifo vs.. "İsim" olarak karşılaştırılacaksa bunlarla karşılaştırılır, ama oynadığı takıma verdikleriyle karşılaştıralım dersen sabaha kadar çıkamayız işin içinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoUnTeRMaNiaC*

@Y!g!T
    ya dostum yanlış anlama ama ne zaman kendi bölümümüzde alexle alakalı bir konu açılsa gelip illa yazacak, tartışacak birşeyler buluyorsun
    nedir bu düşmanlık yoksa ben mi yanlış anlıyorum ?

Alexe herhangi bir dusmanligim yok olamazda. Hagi den iyi denildigini gorunce yaziyorum yoksa Alex begendigim bir futbolcu gerek oyunu gerek kisiligi ile ama bazi Fenerli arkadaslarin iddaa ettigi gibi bir dunya yildizi olmadigi icin kendi fikrimi belirttim yoksa Alexi dedigim gibi begeniyorum.
  • Hagi'den iyi demedim ben arkadasım, tam tersine Hagi dahi olsa Fener Avrupa'da kupa alamazdi veya şampiyonluğu artmazdi dedim. Farkidaysan bu cümlede senin düşündüğünün aksine Hagi'yi yuceltmisim:)
  • Ya o değilde haberin altındaki yorumları okudunuz mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Orijinalden alıntı: Rüzgar81

quote:

quote:

Herkez takmış Alex fenere hangi kupayı almış, kaç şampiyonluk getirmiş, mantıklı düşünün arkadaslar, Alex yerine Guti olsa, hadi hatta abartalım Hagi olsa Fener dahamı fazla kupa kazanacaktı? Avrupada sampiyonmu olacaktı? Kıyas yaparken Alexin yıllardır etrafında oynayan adamları unutuyorsunuz.

Appiah aurelio anelka gibi adamlarla oynadi. Fenerin kadrolari sanki cok kotuymus gibi yorumlar atiyorsunuz. Sanki Galatasaray 4 sene ust uste sampiyon olurken Haginin etrafi dunya yildizlari ile sariliydi. Alex iyi futbolcudur ama sadece Turkiye liginde onun disinda birseyi yok.

Appiah ve Aurelio'ya birsey demem ama Anelkadan Fenerbahçe verim alamadı ve yinede sadece 3 adam saymissin, sizin UEFA kadrosuna bak birde istersen. Bütün takım hem kaliteliydi hemde herkezden verim alınabiliyordu. Ayrıca kupa zaten 4 yil sonunda bu kaliteli kadro istikrarını koruyarak alındı. Appiah ve Anelka kaç sene oynadı bizde ?

Asist krali Alexde fenerbahce disinda napmis Alex sende bana onu soyle klup bazinda? Ben Alex e kotu bir futbolcu demiyorum ama siz Alexi dunya yildizi gibi anlatiyorsunuz. Guti den iyi oldugunu iddaa edenler bile var. Neyse tartismaya gerek yok benim Alex hakkindaki dusuncelerim bunlar baskasinin ne dusundugu benim dusuncelerimi degistirmez. Kisaca Alex sadece Turkiye'de yildizdir sizin dediginiz gibi dunya yildizi falan degildir. Gutiden iyi diyenlere sadece guluyorum zaten.

İddia yok, öyle zaten. Sahada her zaman gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

quote:

quote:

quote:

Herkez takmış Alex fenere hangi kupayı almış, kaç şampiyonluk getirmiş, mantıklı düşünün arkadaslar, Alex yerine Guti olsa, hadi hatta abartalım Hagi olsa Fener dahamı fazla kupa kazanacaktı? Avrupada sampiyonmu olacaktı? Kıyas yaparken Alexin yıllardır etrafında oynayan adamları unutuyorsunuz.

Appiah aurelio anelka gibi adamlarla oynadi. Fenerin kadrolari sanki cok kotuymus gibi yorumlar atiyorsunuz. Sanki Galatasaray 4 sene ust uste sampiyon olurken Haginin etrafi dunya yildizlari ile sariliydi. Alex iyi futbolcudur ama sadece Turkiye liginde onun disinda birseyi yok.

Appiah ve Aurelio'ya birsey demem ama Anelkadan Fenerbahçe verim alamadı ve yinede sadece 3 adam saymissin, sizin UEFA kadrosuna bak birde istersen. Bütün takım hem kaliteliydi hemde herkezden verim alınabiliyordu. Ayrıca kupa zaten 4 yil sonunda bu kaliteli kadro istikrarını koruyarak alındı. Appiah ve Anelka kaç sene oynadı bizde ?

Asist krali Alexde fenerbahce disinda napmis Alex sende bana onu soyle klup bazinda? Ben Alex e kotu bir futbolcu demiyorum ama siz Alexi dunya yildizi gibi anlatiyorsunuz. Guti den iyi oldugunu iddaa edenler bile var. Neyse tartismaya gerek yok benim Alex hakkindaki dusuncelerim bunlar baskasinin ne dusundugu benim dusuncelerimi degistirmez. Kisaca Alex sadece Turkiye'de yildizdir sizin dediginiz gibi dunya yildizi falan degildir. Gutiden iyi diyenlere sadece guluyorum zaten.

İddia yok, öyle zaten. Sahada her zaman gösteriyor.

Brezilya ve G. Amerika capindaki tum turnuvalari kazanan takimlarda liderdi alex. Zaten Brezilyada inanilmaz seviliyor bu yuzden.

• Bir futbolcunun iyi veya kötü oyuncu olup olmadığı aldığı kupalarla ölçülemez. Yada Avrupa da oynayıp oynamadığıyla. Öyle olsa gelmiş geçmiş en iyi futbolcular sıralamasında Pele'nin sonuncu filan olması gerekir.

Çünkü Brezilya Milli Takımı dışında bir başarısı yok Pele'nin ve Avrupa da hiç oynamamış. Ama buna rağmen Pele gelmiş geçmiş en iyi futbolcular listesinin zirvesinde.

O yüzden Alex konusunda eleştiri yaparken bunlarda göz önünde tutulmalı. Alex iyi bir oyuncudur ve yıldız bir futbolcudur.

Pele bile Alex’i seyretmek den zevk aldığını söylemiş ve son iki dünya kupasında 24 kişilik kadroya çağrılmadığı için teknik direktörleri ağır şekilde eleştirmiştir. Hele son kupada Brezilya maçlarda oyun kurucu sıkıntısı yaşadığı için Alex olsaydı her şey çok farklı olurdu diye açıklama bile yapmış dı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Bir futbolcunun iyi veya kötü oyuncu olup olmadığı aldığı kupalarla ölçülemez. Yada Avrupa da oynayıp oynamadığıyla. Öyle olsa gelmiş geçmiş en iyi futbolcular sıralamasında Pele'nin sonuncu filan olması gerekir.

Çünkü Brezilya Milli Takımı dışında bir başarısı yok Pele'nin ve Avrupa da hiç oynamamış. Ama buna rağmen Pele gelmiş geçmiş en iyi futbolcular listesinin zirvesinde.

O yüzden Alex konusunda eleştiri yaparken bunlarda göz önünde tutulmalı. Alex iyi bir oyuncudur ve yıldız bir futbolcudur.

Pele bile Alex’i seyretmek den zevk aldığını söylemiş ve son iki dünya kupasında 24 kişilik kadroya çağrılmadığı için teknik direktörleri ağır şekilde eleştirmiştir. Hele son kupada Brezilya maçlarda oyun kurucu sıkıntısı yaşadığı için Alex olsaydı her şey çok farklı olurdu diye açıklama bile yapmış dı.

Öyle deme şimdi ama,Maradona'nın oynadığı takımlar Barcelona, Napoli, Sevilla; Quaresma'nın oynadığı takımlar Sporting, Barcelona, Inter, Chelsea, Porto,demek ki Quaresma > Maradona.Sen yanlış biliyorsun yani,büyük futbolcu dediğin büyük takımda oynar.

• alex de souza.. alex le sonsuza
  • quote:

Carroll Dye London
    10:19 AM Feb 23, 2011
    How old is he? 33. It's too late for a player. I haven't heard his name in football up to now! Maybe cause of his unknown football team, fenerbahce.
  • quote:

quote:

@Y!g!T
    ya dostum yanlış anlama ama ne zaman kendi bölümümüzde alexle alakalı bir konu açılsa gelip illa yazacak, tartışacak birşeyler buluyorsun

Alexe herhangi bir dusmanligim yok olamazda. Hagi den iyi denildigini gorunce yaziyorum yoksa Alex begendigim bir futbolcu gerek oyunu gerek kisiligi ile ama bazi Fenerli arkadaslarin iddaa ettigi gibi bir dunya yildizi olmadigi icin kendi fikrimi belirttim yoksa Alexi dedigim gibi begeniyorum.

FİKİRLERİNİ yazabilirsin saygı duyarız fakat ısrarla fikirlerini başkalarına empoze etmeye çalışamazsın
    hagi alexden daha iyi futbolcu (Bende kabul ediyorum ) tmm kabul fakat sen ve bazıları alex gol attıkça daha iyi oynadıkça devamlı kötülemeye başlıyorsunuz
    devamlı daha da düşürüyorsunuz bu nasıl bişey anlamış değilim...

haginin sahip olduğu takıma alex sahip değildi hiç bir zaman
    o zamanki gs takımı açık ara türk futbol tarihinin en kaliteli 26 kişilik kadrosu idi
    ve hagi de o takımda görevini fazlası ile yaptı...

HAGİ 10 ÜZERİNDEN 10 İSE
    ALEX 10 ÜZERİNDEN 9.5 DÜR
    bu kadar basit yahu daha fazla kasmaya evelemeye gevelemeye ne gerek var onu anlamıyorum ki...

yahu guti guti diyorlar Gutinin bana bir tane alex den fazla özelliğini gösterin ?

yada Gutinin tipik bir forvete dönük 10 numara olduğunu düşünen varmı ?

guti ile emreyi kıyaslarsanız amenna derim...ama bu alex mühabbeti sıktı artık gerçekten sıktı yahu...

• quote:

Orijinalden alıntı: Celldweller

quote:

quote:

@Y!g!T

FİKİRLERİNİ yazabilirsin saygı duyarız fakat ısrarla fikirlerini başkalarına empoze etmeye çalışamazsın
    hagi alexden daha iyi futbolcu (Bende kabul ediyorum ) tmm kabul fakat sen ve bazıları alex gol attıkça daha iyi oynadıkça devamlı kötülemeye başlıyorsunuz

o zamanki gs takımı açık ara türk futbol tarihinin en kaliteli 26 kişilik kadrosu idi

HAGİ 10 ÜZERİNDEN 10 İSE
    bu kadar basit yahu daha fazla kasmaya evelemeye gevelemeye ne gerek var onu anlamıyorum ki...

yahu guti guti diyorlar Gutinin bana bir tane alex den fazla özelliğini gösterin ?

guti ile emreyi kıyaslarsanız amenna derim...ama bu alex mühabbeti sıktı artık gerçekten sıktı yahu...

Ne empoze etmeye calismasi? Farkindaysan ben sadece benden alinti yapip bir sey yazanlara cevap vermisim. Empoze etmeye calissam bu konudaki herkesden tek tek alinti yapar tek tek mesajlar atarim. O zaman sende benden alinti yaparak fikirlerini empoze etmeye calismis olmuyor musun?

Farkindaysan benim konuda Alex'i kotuleyen bir mesajim yok. En basindan beri diyorum ki Alex iyi futbolcudur, Turkiye'ye Hagi'den sonra gelmis en iyi yabancidir(katilirsin katilmazsin o sana kalmis). Verdigin 10 uzerinden 9.5 performans olaraksa bende katiliyorum zaten. Onun da aksini iddia eden olmadi.

Benim en basindan beri soyledigim sey Alex'in Dunya yildizi olmadigidir. Turkiye ve Brezilya disinda ne kadar kisi taniyor sence Alex'i? Ben yurt disinda yasiyorum futbolu takip eden kisilerle konustugum zaman Anelka, Hooijdonk gibi isimler sayesinde Fenerbahce'nin ismini duyan bir kac kisiyle tanistim ama Alex'i taniyanini gormedim.

Ozet olarak Alex Turkiye Ligi'ne gore cok iyi bir yabancidir bana gore de Hagi'den sonra gelmis en iyi 2. yabancidir ancak Dunya yildizi degildir. Dunya yildizi olup da ben dunyada taninmayan hic oyuncu gormedim.

• Ha bir de "sen ve bazıları alex gol attıkça daha iyi oynadıkça devamlı kötülemeye başlıyorsunuz" demissin.

Bunun sebebi sence Alex gol atmaya basladikca sizin taraftarlardan bazilarinin ucup Alex Turkiye'ye gelmis en iyi yabancidir, yok Alex Dunya yildizlarindan biridir demesi olabilir mi? Sonra gercekleri soyleyince kotulemis oluyoruz bir de. Komik.
  • Alex bize gelmeden once secimini Almanya'dan yana yapsaydi bugun dunyanin en buyuk futbolcularindan biri olarak gosterilirdi.
  • Bir daha böyle futbolcu zor gelir.
    Alex le Sonsuza
  • Herkes neden oynadığı takıma bakar anlamıyorum. Yani bu adam çok kolay bir ligte stop koşturmuyor sonuçta. Bunu elano'dan anlıyoruz. Adam gitti brezilyaya coştu. Ahım şahım alexin düzeyin futbolcumuzda tkaımda. Ölüyü dirilten bir adam var karşımızda sonuçta. Alex hangi ligte oynarsa oynasın yine uzun dönem oynayan oyuncular arasına girer. Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu dersekte. Hagi ile aynı koltuğu paylaşır diyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Celldweller

quote:

quote:

@Y!g!T

HAGİ 10 ÜZERİNDEN 10 İSE

Ne empoze etmeye calismasi? Farkindaysan ben sadece benden alinti yapip bir sey yazanlara cevap vermisim. Empoze etmeye calissam bu konudaki herkesden tek tek alinti yapar tek tek mesajlar atarim. O zaman sende benden alinti yaparak fikirlerini empoze etmeye calismis olmuyor musun?

Farkindaysan benim konuda Alex'i kotuleyen bir mesajim yok. En basindan beri diyorum ki Alex iyi futbolcudur, Turkiye'ye Hagi'den sonra gelmis en iyi yabancidir(katilirsin katilmazsin o sana kalmis). Verdigin 10 uzerinden 9.5 performans olaraksa bende katiliyorum zaten. Onun da aksini iddia eden olmadi.

Benim en basindan beri soyledigim sey Alex'in Dunya yildizi olmadigidir. Turkiye ve Brezilya disinda ne kadar kisi taniyor sence Alex'i? Ben yurt disinda yasiyorum futbolu takip eden kisilerle konustugum zaman Anelka, Hooijdonk gibi isimler sayesinde Fenerbahce'nin ismini duyan bir kac kisiyle tanistim ama Alex'i taniyanini gormedim.

Ozet olarak Alex Turkiye Ligi'ne gore cok iyi bir yabancidir bana gore de Hagi'den sonra gelmis en iyi 2. yabancidir ancak Dunya yildizi degildir. Dunya yildizi olup da ben dunyada taninmayan hic oyuncu gormedim.

Arkadasım nerde yasıyorsun bilmiyorum ama futbolla ilgilenen herkez Almanyada Alexi gayette iyi tanıyor, hatta su an en basitinden Fifa11 Ultimate Team oynayan her insan Alexi gereğinden fazla bile tanıdı. Bakın bizlerde Rusya'dan birçok adam tanıyoruz çünkü ilgileniyoruz, bu başka ülkelerde farklı değil. Neyse herkezin fikri kendine tabiki, seninde görüşlerine saygım var.

• alexe laf söylenemez. Adama her sene türkiye liginde ya gol kralı yada asist kralı olmuş. Şampiyonlar liginede adını yazdırmış. Ligede. Her yönden türkiye ligine gelen en kaliteli oyuncu. Tabi carlosu saymıyorum
  • O maçta top o dakikadan sonra Alex'e yakışacağı kadar kimseye yakışmazdı
  • Helal olsun yakışır kralex'e
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.