Şimdi Ara

GM6 mı? GM5 Plus mı? GM8 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler sizce bu 3 üründen hangisini almalıyım? en iyisi hangisi arasında, aralarında fiyat farklarıda fazla yok

    mantık olarak en pahalısı gm8 en iyi olması lazım ama gm5 plus ile karşılaştırma sitesinde karşılaştırınca sanki gm5 plus daha iyi gibi duruyor, ya da ben anlamıyorum bu işten

    not : başka markalar önermeyin



  • içlerinden birisi mutlak seçim yapılacaksa Gm plus
  • hocam peki gm8 neden biraz farkla daha pahalı ben hala anlamadım?
    @oskurrr
  • hiçbiri GM alma sakın çok pişman olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre845

    hiçbiri GM alma sakın çok pişman olursun.

    1- bütçem kısıtlı
    2- gm discovery miydi neydi senelerce kullanan tanıdığım var, sorunsuz kullandı
  • Bence, elinde hem GM 8, hem GM 6, hem de GM 5 Plus bulunan prakende bir mağazaya; yetkili bir bayiye; güvenilir bir telefoncuya gidin ve orada hepsini bizzat kendiniz kurcalayın, inceleyin. Bizzat kendiniz deneyimleyin. Öyle karar verin.


    Ve GM bir cihaz almadan önce şu yazıyı mutlaka ve mutlaka okuyun.

    quote:

    Orjinalden Alıntı: GM Savunucusu



    GM cihazları garip cihazlar:


    Kimsenin bizzat deneyimlemeden, elle dokunmadan, gözle görmeden, kulaklarla duymadan; Webtekno'nun gömen, SDN'nin öven videolarıyla veya forumlarda şu yazılanlarla vs. kesin bir kanaate varmaması gerekiyor. Ve zaten herhangi bir elektronik cihazı bizzat incelemeden de almamak gerekiyor.


    Ama -hangi segmentte olursa olsun- daha yeni çıkmış bir cihazı almadan önce 3-5 ay kadar beklemek gerekiyor ki yine çıkan haberlere, forumlardaki insanların şikayetlerine bakarak kronik bir sorunun olup olmadığı anlaşılabilsin.


    GM bir cihaz almayı düşünenlere tek bir şey söyleyeceğim: -Yeni çıksın ya da çıkmasın- bir GM cihazı aldığınızda cayma hakkınızın süresi dolmadan telefonu iyice bir gözden geçirmelisiniz; telefonu adeta hissetmelisiniz. Bir yerleri sürekli zihnimi meşgul eder, bu böyle olmaz, böyle yapamam diye düşünürseniz direk cayma hakkınızı kullanıp iade edin.


    Android One cihazlarda her ayarı didik didik etmeniz, hepsini de dibine kadar yapmanız gerekiyor ki hiç pil, ekran süresi, uykuya geçmeme vs. problemi yaşamayasınız. Adı üstünde Android One; saf Android, stock Android... Hazır Android One da demişken, Android One'ın ne olduğunu bilin: Mesela söylenenlerin aksine; en hızlı şekilde güncelleme alacağınızı, güncellemenin ilk sizde olacağını, her zaman en günceli siz olacağınızı, eksiksiz ve tam bir şekilde güncelleme alacağınızı vs. zannetmeyin. Sebepleri hep politik. Her şeyi yazdık... Android One maalesef bu sene patladı... Google da patladı... General Mobile da patladı... Sürünüyoruz... Ama kimsenin korkmasına gerek yok, bu günler geçici. Gelecekte böyle olmayacaktır. En azından 1-2 tane Android One telefonu olan firmalar için. General Mobile'ın şu an güncelleme desteği sona ermemiş 4 tane cihazı var... General Mobile'ın geliştirici ekibini büyütmesi, gelecekte birbirinin rakibi olmayacak cihazlar üretmesi ve şu anki gibi "ne yaparsa ayağına sıkmış olacak" durumuna düşmemesi gerekiyor. Neyse:


    Söylenenlerin aksine; saf/stock Android var diye pilinizin daha iyi gideceğini, stabil bir şekilde huzurla kullanacağınızı vs. de hayal etmeyin. Bu GM'e özgü bir şey değil; Google'dan, bu stock Android'inden kaynaklanıyor... Android One telefonlar at gibidir. Sürekli aylık güvenlik güncellemeleri aldıkları için koşan bir ata benzetebilirsiniz. Her koşuştan sonra bakım isterler; wipe cache isterler, sıfırdan format isterler. Bakımları yapıldığı sürece sizi her yere götürürler. Bakımları, kontrolleri yapılmazsa da nalları diker, sizi üzerlerinden atar, teperler. Yani bir uygulama durduruldu hatası da verebilir, reset de atabilir, güncellerken hata da verebilir, pili daha hızlı da tüketebilir; kasım kasım da kasılabilir, uykuya da geçmeyebilirler. Uğraş isterler.


    Ana konularda görüyorsunuz; sürünen bir sürü insan var; bu atlardan çok fena düşmüşler... Bu atlar bu arkadaşları fena tepmiş...


    Ama bazıları var ki vermiş elektriği vurmuş kırbacı bu atların kuyruğu bacağı kopmuş. Prizin yanında devirmiş organları, hızlı sarjlı cihazı takmış sarja, parlaklığı da dayamış sona, girmiş oyuna; sonra soket çok kolay bozuluyor, cihaz felaket ısınıyor, ekran sararıyor, batarya öldü falan filan... Ama her soket, her GPS, her kapak sararması sorunu yaşayan da alınmasın şimdi:


    Tabi ki geneli kastetmiyorum; gerçekten cihazında problem olan arkadaşlar da var... Mesela GM 5 Plus, Çin'de toplanıyordu. Artık orada cihazın toplandığı kaç ayrı nokta var bilmem. Ama birinde artık nasıl üretim yapılıyorsa bazı cihazlarda kronik sorunlar oluyordu, bu gerçekti. General Mobile bunu farketmiş olacak ki, gerekli yatırımları yapıp Türkiye'de fabrikalar, tesisler kurmuş ve cihazları artık Türkiye'de toplamaya başlamış. GM 8'in parçaları Türkiye'de birleştiriliyor, birkaç parça da yine Türkiye'de üretiliyor imiş artık. Tutup da işlemcinin, eMMC'nin, belleğin vs. Türkiye'de üretilmesini beklemeyin tabi.


    Ama bazı arkadaşlar stock Android kullanmasını gerçekten bilmiyor; Li-Po pillerin hangi kullanım senaryolarında daha uzun ömürlü olacağını; ya da nasıl sarj edilirse, nasıl kullanılırsa ciddi şekilde ömrü azalacağını, zarar göreceğini vs. bilmiyor, araştırmıyor. Ayarlarla uğraşmayıp, güncellemelerden sonra bakım yapmayıp cihazı uykuya geçmeyen, pili çok hızlı tükenen, 2 saat ekran süresi alan arkadaş çok... 3100 mAh batarya, 2 saat? Nasıl beceriyorlar bilinmez. Ekran süresi de kullanıma göre değişir; ben ortalama 5 saat ekran süresi alıyorum ve gün rahat çıkıyor. YouTube vs. biraz fazla takılırsam ekran sürem 3 saate düşüyor; bu da Full HD bir ekranı olan GM 5 Plus için normal. Hızlı sarj da öylesine koyulmamış ya zaten.


    Ben 1.5 yıldan beri GM 5 plus kullanıyorum; bunca şikayete, "kronik sorunlu" diyen onca vatandaşa rağmen donanımsal olarak hiçbir problem yaşamadım çok şükür; temiz kullanırsanız, her güncellemeden sonra bakım yaparsanız (her ay format atmanıza da gerek yok), sistem ayarı olsun, konum ayarı olsun, uygulama ayarı olsun tüm ayarlarınızı da dibine kadar yaparsanız hiçbir problem vs. yaşamazsınız. Yaşarsanız da garanti bunun için var. Uğraşınca cayır cayır çalışıyor, yağ gibi akıyor bu telefonlar. Ve bu büyütülecek bir şey de değil. Güncellemeler geldikten sonra wipe cache yapmak, arada bir formatlamak; bu cihazların artılarını ve eksilerini görüp temiz bir şekilde kullanmak çok da zor bir şey değil. Ama bazen bıktırıyor. Eskiden zevkliydi, artık bana vakit kaybı gibi geliyor biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GM Savunucusu -- 3 Mart 2018; 16:53:35 >




  • 10Messi10 kullanıcısına yanıt
    YEni çıktı diye :)

    5.7" ekran koymuş 282ppi Şİmdi .720p ekran la piyasaya sürmüş. Herkes diyorki pil daha uzun gitsin diye :) Yok kardeşim ne alaka sen sd435 işlemci koymussun da o yüzden mecburen çözünürlüğü 720p yapmak zorunda kalmışssın.

    SD435 yeni nesil bir işlemci : Alakası yok 28nm bir işlemci 617de 28nm bir işlemci yeni nesil demek için 14nm lik bir işlemci görmek gerekiyor.

    BU telefon daha az güç harcar : Bu da dogru değil. İşlemciler 3 aşşa 5 yukarı aynı güç çekiyor. Çözünürlüğü düşürmüşssün ama ekran büyümüş yani pil olarak sana bir + sağlamıyorki youtube de Volkan MAnav ın Gerçek kullanım pil testini izlemeni tavsiye ederim.

    Tek + yanı bu telefonun parmak izi ve 8.0 la gelmiş olması. Diğer her açıdan gm5 plus daha iyi bir cihaz. zaten gm5 plus 8.0 alsa sene şubata falan kadar bunlar başka güncelleme falanda veremez




  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Gm 5 plus 790- 890 araliginda oynuyor. Cift hatli olmasina, satilan magazaya gore. Kendinden sonra cikan hiçbir cihaz 5 plus kadar dinanimi yuksek degil. Simdi soruyorum, siz olsaniz gm 5 plusa güncelleme verir misiniz?
  • En başından beri savundugum şey bu... Gm5 Plus Oreo alırsa diğer telefonlar satılmaz... En azından 4gb ram 64 hafıza gelene kadar almayacak bence :)
  • Gm6 da şebeke problemi var. Gm5 plus parmak izi yok benim için buyuk eksiklik. Gm8 alınır ama kesin onun da kronik sorunu çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derser1

    Gm6 da şebeke problemi var. Gm5 plus parmak izi yok benim için buyuk eksiklik. Gm8 alınır ama kesin onun da kronik sorunu çıkacaktır.

    şebeke problemi derken yani heryerden çekmiyor mu anlamadım?

    gm6 da iyi yani buna yöneliyordum tam
  • Başka bir marka düşünmüyorsan hiç ALMA. Dumanla güvercinle haberleş. Mektup yaz


    Daha iyi tavsiye veremem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Financierbd

    Başka bir marka düşünmüyorsan hiç ALMA. Dumanla güvercinle haberleş. Mektup yaz


    Daha iyi tavsiye veremem

    boş mesaj bunlar

    bu tip mesajlarla samsung'a bile laf atanlar var bu yüzden pek takmıyorum
  • Gm5 ile 8 karşılaştıran video görmüştüm her şey donanım değil gm8 daha iyiydi kullanım açısından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10Messi10


    quote:

    Orijinalden alıntı: Financierbd

    Başka bir marka düşünmüyorsan hiç ALMA. Dumanla güvercinle haberleş. Mektup yaz


    Daha iyi tavsiye veremem

    boş mesaj bunlar

    bu tip mesajlarla samsung'a bile laf atanlar var bu yüzden pek takmıyorum

    Yarın alırsın 3 ay sonra servise "şarj soketi çalışmıyor" diye gönderirsin. Onlar da garanti dahilinde yaparlar.
    Sen de dersin ki "iyi ki gm almışım servisi çok iyi falan fistan"

    Oysa mantıklı bir akıl "3 ayda telefon bozulur mu" der. Yine sizin diyeceğiniz şey şu olur "telefon 700 tl ne bekliyorsunuz?"

    oskurrr'un birkaç gün önce paylaştığı "gm ile bağlantılı şahsın ifşası"na göz gezdirirseniz o kazlar içine siz de dahil oluyorsunuz.




  • "Bunlar kırsaldaki amcayı ilgilendirmeyen konular" diyen ve GM çalışanı olduğu söylenen kişinin GM çalışanı olduğu konusunda benim şüphelerim var. Bu şahıs, başka bir firmanın çalışanı olup -tam da bu etkinlikler sırasında- bir algı yaratmaya; etkinlikleri bir karalama ve linç kampanyasına dönüştürmeye çalışan biri de olabilir. %0.0000...0001'de olsa var böyle bir ihtimal. Ama gerçekten bir GM çalışanı ise, anlık bi' öfkeyle yediği te şu halt; bir sorun olduğunda benle yürekten ilgilenen o insanların hakkına, emeğine, ekmeğine bir gasptır; kabul edilemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GM Savunucusu

    "Bunlar kırsaldaki amcayı ilgilendirmeyen konular" diyen ve GM çalışanı olduğu söylenen kişinin GM çalışanı olduğu konusunda benim şüphelerim var. Bu şahıs, başka bir firmanın çalışanı olup -tam da bu etkinlikler sırasında- bir algı yaratmaya; etkinlikleri bir karalama ve linç kampanyasına dönüştürmeye çalışan biri de olabilir. %0.0000...0001'de olsa var böyle bir ihtimal. Ama gerçekten bir GM çalışanı ise, anlık bi' öfkeyle yediği te şu halt; bir sorun olduğunda benle yürekten ilgilenen o insanların hakkına, emeğine, ekmeğine bir gasptır; kabul edilemez.



    Vicdan muhasebesi mi yapalım şimdi ?


    5 gün önce "size söz verdiğimiz gibi şubat ayı içerisinde yayınlayacağız" diyen firma gm idi.

    "Kullanıcılarımızın bize verdikleri ödevlere çalıştık, geri dönüşleri dikkate alıyoruz, en güncel en şöyle böyle yazılım en önce" diyen GM y.k. başkanı sebahattin idi.

    Ortada yeterince yalan dolan varken şüphelendiğiniz şahsın söyledikleri pek de "yok olmaz, olamaz" dedirtmiyor. Yeni telefonları satacağız derken gm5plus sahiplerini satan firmadan zırnık almam bu saatten sonra En azından kendimi daha fazla enayi yerine koydurtmam




  • Gündelik işler için kullanacaksan gm8 al hem tasarım daha iyi hem daha güncel
  • 10Messi10 kullanıcısına yanıt
    İstanbul un göbeğinde 4g birden 3g ye geçiyor ama o şekilde gösterdiği halde nete girmiyor. iPhone kullaniyordum daha önce aynı yerlerde full çekiyordu ayni hatla.
  • Önümüzdeki yıllar için GM5/GM6'lar yazılım güncellemesi alacak mı GM tarafından desteklenme süreci nasıl işleyecek gibi konularda bir çok dertli kullanıcı var ne olacağı belli değil. DH'de yazılanlara bakarsak GM firması telefonları üzerine dönen yorumlar eleştiriler bayağı yoğunlaşmış durumda ben bile korktum doğrusu. Her şeye rağmen (fiyatına göre) en yeni en güncel telefon diye bakarsan (Şubat 2018 çıkışlı ve de Android 8.0'lı) GM8 daha alınası duruyor, mesela habire fotoğraf çekmeyle kamera kalitesiyle telefondan video izlemekle oyun oynamakla işim olmaz diyorsan zaten bu kategorilere göre tercih yapmıyorum bu yoğunlukta kullanmam diyorsan eh buna göre de karar verirsin işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 5 Mart 2018; 9:4:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.