Şimdi Ara

GM Discovery IPS EKRAN YALANI! (BAKMADAN ALMA) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
532
Cevap
6
Favori
28.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir sürü insan birbiriyle tartışıyor. Bana kalırsa olay net, firma beyan ettiği özellikleri vermemişse kesinlikle haksızdır. Ama aynı tip panelin daha ucuzunu vs. Kullandıysa, hukuken haksız olmasada çakallık yapmıştır. İş dönüp dolanıp atasözlerine geliyor " ucuz etin yahnisi"....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videoyu izledim şimdi hakaret edip ceza almak istemiyorum ama bu nasıl bir uyuz konuşma, bu nasıl bir laubaliliktir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bende cevap yazıyorum adam daha discoveryi görmemiş bile kusura bakmayın neyse iyi günler herkese

• benim gmd 16 gb likten ama çapraz vs tutunca renklerde değişim olmuyor hiç bir şekilde. benim cihaz hangi partiden oluyor o zaman?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 17 Aralık 2013; 14:25:30 >
  • kenardan bakarak filan mı tespit edicez benimkide 16gb siyah son üretim gelirken 20 kasım güncellemeli geldi, yandan baktım birşey yok gibi nasıl tespit ederiz
  • Videonun yapanlardan biri olarak bir açıklamada bulunmak isterim,

Bazı arkadaşlar,bizim GM Discovery'yi kötüleyip, popülerliğinden yararlanıp, Asus'un, Sony'nin, Microsoft'un reklamını yapmaya çalıştığımızı söylemişler.Masadaki Playstation,tablet,oyunlar ile hava attığımız söylenmiş.General Mobile'ı batırmak amacında olduğumuz söylenmiş.

Ne desem bilemiyorum. Bu videoda amacımız, gördüğümüz bir farklılığın videosunu çekip, başka insanlarında fark etmelerini istedik.Ben mesela, bu ekran durumuna çok sinirlendim. Beyaz 4 GB Discovery'i inceledikten sonra ekranını çok beğenip,16 GB siyahını almıştım kendime o yüzden çok sinirlendim.Aynı durum başka insanların başına gelmesin diye çektik videoyu. Sorun sadece bakış açısında, düz bakıldığında fark yok ve bu fiyat segmentindeki çoğu telefondan çok daha güzel bir ekrana sahip.

Masa nasıl duruyorsa koyduk kameramızı çekmeye başladık. Lütfen arkadaşlar ne reklamı ne hava atması? Kısa bir video için bütün masayı boşaltalım mı yani? Bomboş, hoş görülmeyecek masada mı çekseydik videoyu? Rica ediyorum.

PS3 ve Memo Pad çok pahalı, yeni ürünler mi ki hava atalım? Hemde donanımhaber gibi bir sitede. Forumda imzalarda bütün sahip olunan donanımlar yazıyor hava atılmış olunmuyor da, videoda çıkınca mı hava atmış oluyoruz?

Reklam yapma gibi durum kesinlikle yok zaten. GM'yi yada herhangi bir markayı batırma amacımız da kesinlikle yok. Herhangi bir marka umurumuzda da değil açıkçası. Zaten videonun başlığına soru işareti koyduk, kesin bir iddiamızda yok.

ROM yüzünden böyle olduğunu söyleyenler var.Arkadaşlar, bir Custom ROM'un, telefonun ekran donanımına, ekranın görüş açısına ekti ettiği nerede görülmüş? En fazla renk doygunluğunu, sıcaklığını, soğukluğunu arttırır yada düşürür. Bu videoda görüş açısından bahsediyoruz.

Videodaki siyah Discovery'nin sadece bakış açısında sorun var, ekranla başka bir derdimiz yok.Bu bazı kullanıcılar için sorun olmayabilir, rahatsız etmeyebilir.Ama yinede GM'nin bir bilgi vermeden, ekran panelini değiştirip satmaya devam etmesi kabul edilebilir bir şey değil.

Sorun sadece bakış açısında, düz bakıldığında fark yok ve bu fiyat segmentindeki çoğu telefondan çok daha güzel bir ekrana sahip.

Son olarak daha iyi anlaşılması için fotoları gösteriyorum.

GM Discovery IPS EKRAN YALANI! (BAKMADAN ALMA)
     GM Discovery IPS EKRAN YALANI! (BAKMADAN ALMA)

• iphonedo ya mı özeniyorsunuz? video hiç olmamış. bizim 16 lık larda sorun yok. genelleme de yapmayın yani.

• son resimdeki gibi net fark ise ben denedim siyah gözüküyor yandanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbocore35

Benim 520 de neden sorun gozukmuyor adam gibi soruyorum??? .😊.

Belki fanboyluktandır kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

ne zaman aldınız telefonu?

valla 20 gün oldu olmadı, tam emin değilim işte 3 haftaya yakın süre oldu.
    bence ilk partiden sonraki hiçbir gmd de ips ekran yok. yani gördüğüm kadarıyla böyle. ips ekran sizin için önemliyse almayın.

Hocam ilk partiden sonraki gmd de ips ekran yok demişsiniz ya şimdi benim cihazim ilk parti cihaz hatta çıktığı hafta aldığım bir cihaz benim telefonda ıps var fakat sizin dediğiniz gibi caprazdan bakınca ekranda solmalar oluyor stock romda denemedim gerçi bunu ama şimdi benim cihazımdamı ıps değil eğer öyleyse ilk parti dahil hiç bir cihazda ıps yok demektir acaba lcd ekranla alakalı olup bu caprazdan bakma meselesi led-amoled-samoled ekranlarda caprazdan bakıncada solma vs yapmıyormu acaba benim aklıma gelen ilk şey bu oldu aydınlatma teknolojisiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum çünkü ciddi anlamda 178 derecelik acıdan bakınca bile renk bozulması yaşamıyorum sadece caprazdan bakınca oluyor

• Videodan gördüğüm kadarıyla ilk parti ürünler IPS ekrana sahipken 2. part ürünler TFT ekran, IPS diye alanlara yazık olacak.
  • Olay su ki kimse ips ekran gormemis hayatinda ve telefonu ips oooo deyip almis. Ankaradayim getirin cihazlari, ips mi mva mi tft-lcd mi s-lcd mi soyleyeyim size

• Arkadaşlar şöyle birşey var discovery nin incelemelerinde hiç IPS yok diye birşey denmedi ne Mesut Çevik ne de Teknoseyir.Hatta teknoseyir de gerçek IPS olduğunu teyit ettiler(bizzat "açıları maçıları iyi" dendi hatırlıyorum) Benim ki 2. parti cihaz ve bir sıkıntım yok ekran ile ilgili.Son partilerde Tft panel kullanılmış olabilir,daha önce de açılmıştı ekran konusu büyük ihtimal doğrudur.
  • Telefon kesinlikle balon , benim telde acayip sorunlar var sürekli takiliyor resetliyor kendi halinde ne olduğu belli değil , siniftan bir arkadasimdada var onda yağ gibi akiyor o daha hafif benimki agir bide o benden daha ucuza aldi sorunlu partileri hala piyasa telefonun ve hepsi ayni fiyata satiliyor artik sansiniza hangisi gelirse..

• Bu nedir arkadaş herkes birbirine saldırmış konuda. Ekrandan ekrana fark var da şu GMD'ye toz kondurmayan kardeşleri ya da GMD'ye çöp diyenleri anlamıyorum. Telefonun eksileri olduğu kadar artıları da var. Harbiden ölümüne savaşıyorsunuz. Sanki savunduğunuz markalar size para veriyor. Yapmayın etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KitkatGMD

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

ne zaman aldınız telefonu?

valla 20 gün oldu olmadı, tam emin değilim işte 3 haftaya yakın süre oldu.
    bence ilk partiden sonraki hiçbir gmd de ips ekran yok. yani gördüğüm kadarıyla böyle. ips ekran sizin için önemliyse almayın.

Hocam ilk partiden sonraki gmd de ips ekran yok demişsiniz ya şimdi benim cihazim ilk parti cihaz hatta çıktığı hafta aldığım bir cihaz benim telefonda ıps var fakat sizin dediğiniz gibi caprazdan bakınca ekranda solmalar oluyor stock romda denemedim gerçi bunu ama şimdi benim cihazımdamı ıps değil eğer öyleyse ilk parti dahil hiç bir cihazda ıps yok demektir acaba lcd ekranla alakalı olup bu caprazdan bakma meselesi led-amoled-samoled ekranlarda caprazdan bakıncada solma vs yapmıyormu acaba benim aklıma gelen ilk şey bu oldu aydınlatma teknolojisiyle ilgili olabileceğini düşünüyorum çünkü ciddi anlamda 178 derecelik acıdan bakınca bile renk bozulması yaşamıyorum sadece caprazdan bakınca oluyor

siyahın beyaza dönmesi olayı sizde de oluyosa ips değil demektir, yani öyle diyolar. benim arkadaşlarımda ilk parti bitti denilen dönemde alınmış bi gmd var, onunkini inceledim şimdi, sanırım onda da siyahın beyaza kayması var çapraz-dar açıda. açıkçası ilk parti mi ikinci parti mi bilemiyorum.

yandan bakınca renk bozulması olmaz zaten, yani olmuyo daha doğrusu. çaprazdan bakınca oluyo.

rom ile alakası olduğuna kesinlikle inanmıyorum, bu tamamen ekranın fiziksel bi özelliği. tamir edilecek bişey de değil, bu piksellerin şekilleri ile falan ilgili.

eminim birçok kişi bu konuları görmeden ekrana o açıdan bakmak gibi bi girişimde bulunmamıştır

• şimdi ıps olmayan ekrana baktığımda ekrandaki o beyazlamanın yüksek derecelerde olmadığını fark ettim yani çok çok hafif ekran parlaması oluyor benim gözüme bozulma gibi geldi sanırım ama yinede ne sebeple olursa olsun milleti aptal yerine koymaları hiç ama hiç doğru değil mahkemede hakkınızı aramanızı tavsiye ederim yani telpa ile görüşerek bu problemi çözebileceğinize pek inanmıyorum yani telpa zorluk çıkaracaktır kesinlikle.
  • Çok saolun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inex2

Arkadaslar olay oyle boyle bir olay degil, butun partiler ayni degil hepsinin farkli bir sorunu var ama bu kadar da olmaz!! Telefonlarin bazilari IPS iken bazilari LCD ekran!! Videoyu izleyerek cok net anlayabilirsiniz. Ekranin birisi kendisini sasiriyor rengi nasil da degisiyor.

Yaziklar olsun guvenimiz bosa cikti.
    Kimse de cikip fanboyluk yapmasin bende de var telefon benimkisi IPS arkadasima aldik LCD...

http://www.youtube.com/watch?v=bbDC2-Vq1qw

• quote:

Orijinalden alıntı: KitkatGMD

şimdi ıps olmayan ekrana baktığımda ekrandaki o beyazlamanın yüksek derecelerde olmadığını fark ettim yani çok çok hafif ekran parlaması oluyor benim gözüme bozulma gibi geldi sanırım ama yinede ne sebeple olursa olsun milleti aptal yerine koymaları hiç ama hiç doğru değil mahkemede hakkınızı aramanızı tavsiye ederim yani telpa ile görüşerek bu problemi çözebileceğinize pek inanmıyorum yani telpa zorluk çıkaracaktır kesinlikle.

soket bozulmasına bile kullanıcı hatası diyen telpa ya bu problemi gösterip, ekranın ips olmadığını ve sorunun çözülmesini adına ekranın değiştirilip ilk gmd'lerdeki gibi ips ekran takılmasını talep ettiğimizi bildirsek şöyle bi cevap verirler:

/>

sonra da şöyle defol çekerler:

/>

herifler telefonun kronik problemini iplemiyo bunu mu ipleyecek telpanın binasına gidip ordaki elemana ekranı çapraz gösterip ips ekran olmadığını açıklamaya çalıştığımı hayal bile edemiyorum. muhtemelen karşımda okadar vurdumduymaz biri olacaktır ki, suratıma bön bön bakarak ve biyandan da bacak arasını kaşıyarak mal mal dediklerimi dinleyip sonra da: "hadi gardaş hadi böyle şeylerle uğraşma hadiii" diye geçiştirecektir.

tek çare mahkeme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 17 Aralık 2013; 16:21:03 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.