< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 11 Aralık 2017; 13:32:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
| _____________________________ |

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 11 Aralık 2017; 13:32:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Merhabalar,
2011 model Giulietta 1.6 jtdm spor paket+ cam tavan aracımı 136 bin km de sattım. Allah var, araç rutin bakımlar dışında üzmedi. Bakım harici , kronik egr kütüğü kapağı(plastik olduğu için 70-80 bin km gibi deforme oluyor) ve malum ülkede ki mazot kalitesinden dolayı 130 bin km de enjektör ayarı yaptık. Sattığım çocukta hala mutlu mesut biniyor. 159 um 2010 aralık çıkışlı, 108 bin km de. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki eğer bütçe ve imkan varsa makyajlı(2009 üstü) alın. Fakat makyajsızlarda da daha donanımlı araçları daha uyguna alabilme imkanınız var. Makyajlıda; Araçta hafifleştirme(takribi 130-150 kg) Şanzıman da güncelleme Motorda ufak tefek iyileştirmeler Brembo fren sistemi Elektronik q2 kilitli diferansiyel sistemi Trimlerde iyileştirme Deri koltukların yapısı değişti Klima ünitesine off tuşu geldi Start tuşuna makyajsızda araç çalışana kadar uzun basarken, makyajlı da bas-çek şeklinde çalıştırma Mp3 çalma özelliği. gibi farklılıklar standart olarak geldi. Makyajlı 159 , makyajsıza göre biraz daha az yakar, özellikle ilk kalkışında daha seridir(şanzımandan dolayı) daha sessiz çalışır, daha problemsizdir ve saydığım eklentiler mevcuttur. 159 alırken önemli olan gerçekten kilometresinden ziyade geçmişi ve bakımları önemlidir. 1.9 jtdm genellikle sorunsuz bir ünitedir. Dikkat edilmesi gerekenler; 1) Şanzıman aisin üretimidir, çalışması ve ömürü iyidir. Lakin ülkemiz de kimse şanzıman yağını değiştirmediği için problemler çıkarabiliyor. 200 bin km ye doğru en iyi ihtimalle şanzıman beyni istiyor(3 bin tl civarı) Eğer hor kullanılmış bir araçsa, test ettiğinizde şanzıman vuruyorsa direk kaçın, 10 bin tl yi gözden çıkarın, çünkü genelde komple yenilenmesi gerekebiliyor. 2)Alt takım. Aracın alt takımı 147-156-gt serilerine göre sağlam, Giuliettaya göre zayıftır. Genel olarak zayıf demek haksızlık olur çünkü Giuliettanın alt takımı gerçekten çok sağlam ve adac verilerine baktığınızda overall olarak korelilerin bile üstünde puan almıştır Giulietta. Bozuksa çukurlarda ses yapar, genellikle tabla veya üst salıncaklardır, üst salıncağı yan sanayi takarsanız ses kesilmiyor , mecbur orjinal takmanız lazım ve parça fiyatı 700 tl civarıydı enson. 3) Kilometreli her dizelde olduğu gibi , enjektör, turbo gibi ekipmanlara bakmak gerekir. Dediğim gibi benim arkadaşımda 460 bin km de 159 sportwagon 1.9 jtdm vardı ve araç 200 bin km de turbo, 250 bin km de şanzıman yenilendi , motoru saat gibi. Bakımları aksatılmamış bir araç bulursanız motor olarak sıkıntı çekmezsiniz. 159 da kilometresiz araç kalmadı ama bizim forum buluşmalarından dikkat ediyoruz, 230 bin km de bakımlı bir 159, 150 bin km de bakımsız bir 159 a göre daha düzgün çalışıyor. Turbo çıkarırsa saplamadan çıkarır, çok abartı bir ıslık sesi de olmamasına dikkat edin. Yazılımcılar işin suyunu çıkarınca turbo zarar görüyor çünkü. Yine ülkemizde ki yakıt kalitesinden dolayı 130 bin km ler gibi enjektör ayarı isteyebilir. Trigeri 120 bin km de değişir. Akü durumu iyi değilse ilk çalıştırmada elektronik arıza varmış gibi ekrana uyarıları yakar. Giuliettaya göre kıyasladığımda; Çok çok çok daha mekanik ve keyifli bir araba. Gerçekten anlatılamayacak bir yol tutuşu var, tren rayında gidiyorsunuz. Esp lambasını daha yakamadım zaten o kadar zorlayacak g.t yok bende. Direksiyonu çok nettir, giuliettaya göre şehir içi ağır kalır. Manevra kabiliyeti düşüktür, cla ile tek seferde çıktığım yerden 159 la 2-3 manevra yapıyorum. Giuliettaya göre daha fazla yakar.(İkisini de dizel olarak kıyasladığımda, gerçi ma giulietta ile aynı yakabilir ) Ankara içi 8 litre ortalamam var.Giulietta daha yeni ve güncel araç olduğunu hissettiriyor. Kompakt olduğu için Giulietta şehir içinde daha keyifli olabilir, zira 159 dan keyif alabilmeniz için akıcı trafik, viraj, uzun yol arıyorsunuz. İkisi içinde diyeceğim , segmentinin en farklı ve keyifli arabalarındandır. Ben 159 u sattıktan sonra muhtemelen Giulietta mk3 Tct alacağım. Şimdilik keyfini alayım 159 un diyorum ![]() Rutin bakımları çok pahalı değildir , giuliettaya göre ufak bir miktar yüksek olabilir. 8 yıldır Alfa Romeo kullanan biri olarak(147, Giulietta ve 159) Eğer aceleci davranıp bakımsız bir araba alırsanız, değil arabaya küsmek hayata küstürür. Temizi de bir o kadar keyif verir. Kombini güzel ve temiz bir Alfa Romeo , durduğu yerde teklif alır. Ben 147 imide , Giulietta mıda ilansız sattım. İkisini de servise gelen müşterilerden isteyen oldu, istediğim rakamları verdikleri için de sattım. İlandaki araba için; Temiz duruyor, bel altı boyalı. Açıkcası ederi bu. Ankaradaysanız zaten yardımcı olurum, 21 yıldır Alfa Romeo Servisliği yapan bir servisle aram baya iyi. Onlara da araştırmalarını söylerim düzgün bir araç var mı diye. Her türlü sorunuz için yazabilirsiniz, Düzgün bir araba bulmanız dileğimle. Saygılarımla |
|
2000 TL için arabayı değiştirmeyi düşünüyorsunuz ama bir 159 ile öyle mi ?
Giulietta'nız tam istediğim gibi Beyaz ama içi kırmızı ve spor paket. Piyasadaki en güzel araçlardan birine biniyorsunuz belki de ama 2000 TL için yazık edeceksiniz. 159 iyi güzel tamam da burada size önerenlerin %90 ı kendi araçlarını bırakıp ona geçmez parası olduğu halde |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |