Şimdi Ara

Gitar Öğreniyorum Parmaklarım Nasır Tutsun İstemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hobi amaçlı gitar öğreniyorum bir gitar buldum internetten selim ışıktan çalışıyorum. Fakat bir sorun var parmaklarım fena acıyor. Araştırdım parmakların nasır tutacak, hissizleşecek diyorlar sonra acımayacak diyorlar ama ben parmaklarım nasır tutsun, hissizleşsin istemiyorum ki? Bunun bir çözümü var mıdır?
    Düzenleme: Kelime hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1Ceko -- 7 Haziran 2012; 16:49:05 >

• Perdeleri kullanmana gerek yok , azıcık kafanı kullan. Elinde 5 tane nota var sadece boş teller ile , gitarın kulakçıklarının yardımı ile 12 nota'ya ulaşabilirsin.
  • Dediğin olay biraz zor gibi,gitar öğrenme aşamasında mutlaka nasırlaşma olacaktır.Ayrıyeten sonuçta her enstrumanı öğrenirken bir zorluk yaşanır.
  • Alışırsın...
  • zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

Perdeleri kullanmana gerek yok , azıcık kafanı kullan. Elinde 5 tane nota var sadece boş teller ile , gitarın kulakçıklarının yardımı ile 12 nota'ya ulaşabilirsin.

Ne demek istediğinizi anlamadım.

Biraz egzersiz yaptım 3-4 saat önce hala baş parmağımda sızı var çok rahatsız oldum. Bant yapıştırmayı denedim pek sonuç vermedi yara bandı deneyeyim olmazsa. İşin kötüsü nasır tutarsa sonra düzeltmek çok zor iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassRouGe

Perdeleri kullanmana gerek yok , azıcık kafanı kullan. Elinde 5 tane nota var sadece boş teller ile , gitarın kulakçıklarının yardımı ile 12 nota'ya ulaşabilirsin.

İnceden tık tık
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nasır olacak diye bir şart yok. benim elimde öyle nasır falan olmadı. 7 yıldır çalıyorum. kişiden kişiye değişir ama parmak uçlarında bir sertleşme elbette oldu ama öyle hissizleşme gibi bir durum yok.
  • nasır biraz abartılı, eğer elin bayan eli gibi yumuşak değilse parmak uçların birazcık sertleşir o kadar
  • akorları tam kavradığında 1-2 ay sonra böle sertleşip grileşir ama nasırımsı bişeyler olmuo
    daha cool durursun öle
  • El acımadan gitar öğrenilmez bizim hoca elimiz kanayana kadar çaldırtıyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

nasır olacak diye bir şart yok. benim elimde öyle nasır falan olmadı. 7 yıldır çalıyorum. kişiden kişiye değişir ama parmak uçlarında bir sertleşme elbette oldu ama öyle hissizleşme gibi bir durum yok.

Her yıl günde 1 kere çaldın herhalde.
  • gitar çalmak elini öyle aman aman nasır tutturmaz. senin elinin nasır tutmasının başka bir sebebi vardır, biraz azalt malum olayı.
  • Parmak ucların sertleşmesse yarın birgün bend yaparken çok daha fazla acıyacak. Ben sol elimde 4 parmak ucunu hissetmiyorum ve baya sert.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emppu

quote:

Orijinalden alıntı: gtrskyline

nasır olacak diye bir şart yok. benim elimde öyle nasır falan olmadı. 7 yıldır çalıyorum. kişiden kişiye değişir ama parmak uçlarında bir sertleşme elbette oldu ama öyle hissizleşme gibi bir durum yok.

Her yıl günde 1 kere çaldın herhalde.

nasır tutmadı ama parmak uçlarım sertleşti. herkesin eli nasır tutmak zorunda diye bir kural mı var ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.