Şimdi Ara

Gilbert sendromu askerlikten muaf ediyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
26.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar gilbert sendromunun askerlikten muaf ettiğini duydum yakın çevrenizde bu hastalıktan dolayı çürüğe çıkmış kişiler var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gilbert Sendromu ve Askerlik

Gilbert Sendromu nedir?

Gilbert Sendromu, karaciğerin bilirubin maddesini işlemesinde yaşanan bir sorundan kaynaklanan kalıtsal bir durumdur. Bilirubin, kırmızı kan hücrelerinin parçalanmasıyla oluşan sarı bir pigmenttir.

Gilbert Sendromu Askerliğe Engel mi?

Türkiye Askerlik Kanunu'na göre Gilbert Sendromu, askerliğe engel bir hastalık değildir. Ancak, bilirubin seviyeleri anormal derecede yüksek olan kişiler, geçici olarak askerlik hizmetinden muaf tutulabilirler.

Bilirubin Yüksekliği Askerliğe Engel mi?

Bilirubin yüksekliği, genellikle Gilbert Sendromu'na işaret eden bir belirtidir. Bilirubin seviyeleri çok yüksek olan kişiler, askerlik esnasında sarılık gibi sağlık sorunları yaşayabilirler. Bu nedenle, bilirubin seviyeleri yüksek olan kişiler, geçici bir muafiyet alabilirler.

Gilbert Sendromu Olanlar Askerlik Yapabilir mi?

Gilbert Sendromu olan kişiler, genellikle askerlik hizmeti yapabilirler. Ancak, bilirubin seviyeleri anormal derecede yüksek olan kişiler, geçici olarak askerlikten muaf tutulabilirler. Bu muafiyet, bilirubin seviyeleri normale dönene kadar geçerlidir.

Gilbert Sendromu ve Askerlik Hakkında Bilgi Almak

Gilbert Sendromu ve askerlik hakkında daha fazla bilgi almak için bir sağlık kuruluşuna başvurabilirsin. Bir doktor, bilirubin seviyelerini kontrol edebilir ve askerlik uygunluğun hakkında bilgi verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biraz baktım net bi şeye ulaşamadım, kapattım. Sana kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 28 Aralık 2011; 0:40:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

biraz baktım net bi şeye ulaşamadım, kapattım. Sana kolay gelsin
    İşin aslı bende de bu hastalıktan mevcut yakın zamanda rahatsızlandım ve bu şekilde öğrendim... Hastalığın en kötü yanı tedavisinin olmaması... Askerlikten de muaf olmak istemiyorum, senin dediğin gibi bende araştırdım ama pek bir şey bulamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mo0rfin

İşin aslı bende de bu hastalıktan mevcut yakın zamanda rahatsızlandım ve bu şekilde öğrendim... Hastalığın en kötü yanı tedavisinin olmaması... Askerlikten de muaf olmak istemiyorum, senin dediğin gibi bende araştırdım ama pek bir şey bulamadım...

Alıntıları Göster
    Askerlik yapmayan adama bütün hayatı boyunca hor bakılır..Yüzüne bir şey demeseler arkandan her akraban, arkadaşın, komşun konuşacaklar..SAĞLAM AYAKKABI DEĞİL..ISKARTA....ASKERE BİLE ALMADILAR...Diyecekler..Bu damgayla ömür boyu yaşamayın..Aslanlar gibi gidip Arslanlar gibi teskere alıp gelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Aralık 2011; 11:36:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Askerlik yapmayan adama bütün hayatı boyunca hor bakılır..Yüzüne bir şey demeseler arkandan her akraban, arkadaşın, komşun konuşacaklar..SAĞLAM AYAKKABI DEĞİL..ISKARTA....ASKERE BİLE ALMADILAR...Diyecekler..Bu damgayla ömür boyu yaşamayın..Aslanlar gibi gidip Arslanlar gibi teskere alıp gelin.

Dostum doğru söylüyorsun, ben böyle birşeyler okudum ve duydum. Konunun aslını tam olarak bilmiyorum ve eğer başından böyle bir durum geçmiş olan varsa muaf olunup olunmayacağını öğrenmek istedim. Ve son birşey bende askerliğimi yapmak istiyorum yalnız bu gilbert sendromu denen şey kalıcı ve bu şekilde askeliğimi yapabileceksem simdiden öğrenmek istiyorum

• quote:

quote:

Dostum doğru söylüyorsun, ben böyle birşeyler okudum ve duydum. Konunun aslını tam olarak bilmiyorum ve eğer başından böyle bir durum geçmiş olan varsa muaf olunup olunmayacağını öğrenmek istedim. Ve son birşey bende askerliğimi yapmak istiyorum yalnız bu gilbert sendromu denen şey kalıcı ve bu şekilde askeliğimi yapabileceksem simdiden öğrenmek istiyorum

Alıntıları Göster
    bende de var yeni öğrendim muaf tutulduğunu ama nette 0 bilgi var hastalık %5 civarı gözüyüyormuş soran da çok var
    askerliğini 1 yıl erteliyorlar diye gördüm sonra tekrar kontrolden geçiyormuşsun

• quote:

Orijinalden alıntı: odemiriz

bende de var yeni öğrendim muaf tutulduğunu ama nette 0 bilgi var hastalık %5 civarı gözüyüyormuş soran da çok var
    askerliğini 1 yıl erteliyorlar diye gördüm sonra tekrar kontrolden geçiyormuşsun

Alıntıları Göster
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

Alıntıları Göster
    Bende de kronik ürtiker var ve arada tüm vücudumu kızamık gibi kırmızı benekler kaplıyor umarım askere gitmeye engel değildir

• quote:

Selam arkadaşlar gilbert sendromunun askerlikten muaf ettiğini duydum yakın çevrenizde bu hastalıktan dolayı çürüğe çıkmış kişiler var mı?

arkadaslar bende kanimda 17mg /dl gibi bi degerdeydi ve gilbert teshisi kondu. hala muaf miyim
  • Bizde iki arkadaş da vardı,muaf tutulduğunu zannetmiyorum askerlikte .Ama askerdeyken çok hastaneye yollarlar seni
  • Sozlukte okuduguma gore nuaf oluyormussun. Zaten asiri yorgunluklarda beliren bir sendrommus. Sanmam alacaklarini. Mantiken de alinmaz yani.
  • Yil olmus 2014 hala askere gitmek icin can atan kekolar var
  • quote:

Selam arkadaşlar gilbert sendromunun askerlikten muaf ettiğini duydum yakın çevrenizde bu hastalıktan dolayı çürüğe çıkmış kişiler var mı?

arkadaslar bende kanimda 17mg /dl gibi bi degerdeydi ve gilbert teshisi kondu. hala muaf miyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

Yil olmus 2014 hala askere gitmek icin can atan kekolar var

Sizin için 1950 yılıda 2014 olacaktı.
  • quote:

quote:

O donemin sartlarida bugunki gibi olsa elbette derdim
  • quote:

O öncedendi canım, millet daha akıllı artık. Aklı başında insanlar böyle şeylere takmaz zaten.
  • quote:

nick mesaj uyumu..
  • quote:

quote:

quote:

O donemin sartlarida bugunki gibi olsa elbette derdim

Alıntıları Göster
    bende de var. hiç düşünmeden gittim. kısa dönem yaptım zaten.ilk ay eğitimden hiç halim kalmıyordu. eklem ağrıları kötüydü. o neyse de taşlık alanda eğitim verdirip istikamet veren komutan yüzünden dizimi taşa vurdum doku zedelenmesi oldu. sonradan pişman oldum kovalamadığıma.bir yandan da milletin çocuğu şehit oluyor,gazi oluyor deyip unuttum. rezil şekilde düzensiz yaşasak bilirübin seviyesi yüksek çıkması lazım yanlışsam düzeltebilirler. o oran mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

bende de var. hiç düşünmeden gittim. kısa dönem yaptım zaten.ilk ay eğitimden hiç halim kalmıyordu. eklem ağrıları kötüydü. o neyse de taşlık alanda eğitim verdirip istikamet veren komutan yüzünden dizimi taşa vurdum doku zedelenmesi oldu. sonradan pişman oldum kovalamadığıma.bir yandan da milletin çocuğu şehit oluyor,gazi oluyor deyip unuttum. rezil şekilde düzensiz yaşasak bilirübin seviyesi yüksek çıkması lazım yanlışsam düzeltebilirler. o oran mantıklı mı?

Alıntıları Göster
    Bende gitmeyecem askeri hastaneye gidip muayne olmam lazim ama

• Nedir bu hastalik
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.