Şimdi Ara

Van KTM ( Van Asayis Kolordu )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun suredir KTM ler ile alakali sagda solda fotolar goruyorum. Bu tur haberlerin cikarilma amacindan kisaca bahsetmek gerekirse, insanlari askerlikten sogutmak, on yargilar olusturmak, manupule etmek ve algi olusturmak icin yapilmaktadir. Genelde bu tur haberlerin zamanlari hep teror ile alakali yogun calismalar basladiginda olur ve ozellikle pkk yardakcisi, yalayicisi basinda yer bulur. Donem donem buna serefsiz basin kanallarimiz da dahil olur tabi, cikar catismalarindan dolayi bir ulkenin ordusunu, peygamber ocagi olarak anilan kurumunu dahi karalayamaya calisacak kadar serefsiz olurlar.

355 KSD olarak Yuksekova da bir karakolda yaptim askerligimi. Yuksekovaya gidebilmek icinse VAN KTMye katildim. Gidis-izin-hastane ve donus olarak toplamda 40 gune yakin KTMlerde gecirmek zorunda kaldim.

Oncelikle Van Ktm durumundan bahsedeyim. Basinda gordugunuz fotograflarin hepsi dogru, askerler zaman zaman yatacak yer bulamiyor ya da koguslarin pisliginden dolayi disarda yatmayi tercih ediyor.
    Tuvaletler agzina kadar bok dolu, her yer pislik icerisinde. Kokusmusluk, pislik almis basini gidiyor ama bunlar en minimum seviyeye indirilmeye calisiliyor. En son donusumde yeni bir tabur komitani gelip, o hevesle kokten degisiklikler yapmaya calisiyordu ama o da yildi maalesef.
    Gelelim asil soruna.

Ktmde bulunan, ozellikle belli serefsiz kesim, medeniyet yoksunu, asagilik ve pislik insanlardan olusuyor. Ktm de kaldigim donemde yatak yetersizliginden dolayi tabur komutani konteynirlarin acilmasini ve kimsenin disarda kalmamasini emretti. Sonuc ? Ertesi gun kani bozuk serefsizler ( kim olduklarini iyi biliyosunuz ) konteynirlari kundakladi, atese verdi. Dusunun, bu olay bir askeri birlik icerisinde oluyor. Sonuc olarak konteynirlar kapatildi. Girmeye calisanlara agir yaptirim uygulandi.

Gelelim kogus pisligine.
    Adam yataga ayakkabi ile giriyor. Hayvan hatta hayvandan bile asagilik, cunku hayvan bile olsa yattigi yeri temiz tutar. Adam yataktan kalkmamak icin gece, pet siseye isiyor. Pislik diz boyu.

Tuvaletler.
    Tuvaletler bok cukuru, sebebi gayet acik. Medeniyet yoksunu serefsizler pet siseden tut ekmege kadar tuvalete atiyor. Hayvandan asagi bu yaratiklar sayesinde tuvaletler tikaniyor.

Bu tur islere girisenler genelde belli kesim ve siz de tahmin ediyosunuzdur. Zaten adamin tipine bakinca, insan olmadigi net sekilde anlasiliyor. Orada olan biten tum pislik v asagilik durumlar bu adamlar yuzunden oluyor.

Sonuc: Emir komuta zincirinde gorev alan hic bir rutbeli bu durumdan memnun degil ve ellerinden maalesef bir sey gelmiyor. Adama iyilik yapiyosun ertesi gun atese veriyor yattigi yeri. Boyle adama neden iyilik yapcaksin ? Birak nerde yatrsa yatsin hayvan oglu hayvan. Girsin o les tuvalete, hak ediyor cunku.

Rutbelinin yanina insan gibi gittiginizde sizi insan evladi gibi karsiliyor, bir cok irtibat burosundaki yetkili rutbeli ile oturdum, cay ictim, guldum eglendim. Ankaraya yollari dusunce aradilar, gorustum.
    Suc asla ve asla rutbelilerde degil, bu tur yaratiklardadir bunu acik sekilde ifade etmek isterim. Son zamanlarda cikan haberlerden dolayi bunu yapmam gerektigini dusunerek yazdim bu yaziyi.
    Aklinda sorusu olan, ktmler ile alakali merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.
    Van Ktm
    Hakkari Ktm
    Yuksekova Ktm
    Bu ktmleri gordum ve konakladim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2010 yilinda şemdninli derecikte askerdim. Elazig,van,yuksekova da birer gun kaldim.evet cok sikintili ktm ler ama insanlik disi hayvan da cok dediginiz gibi. ama van daki ktm nin kahvaltisi on numaraydi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.