Şimdi Ara

Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 'alınacak' son kontrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 anakartını almak istiyorum.bu anakart r7 1700 için yeterlimi sizce. ekran kartı olarak ileride rx 580 düşünüyorum. (stoklara girerse )

r7 1700 ü oc ile 3.85 e kadar çıkarta biliyorlar sanırım.(şans meselesi tabiki) bu anakartta sanırım 3.5-yada 3.7 gibi değerleri stabil olarak alabilir miyim ?

son soru; bu kartın herhangi bir sabıkası var mı ? ram meselesi genel bir problem onu daha araştırmadım daha. bakacağım.
    sistem tam hali ile ; r7 1700/ Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 / corssiar vegeance 3000 mhz ram / rx 580 Sapphire yada asus olabilir.

anakart link: http://urun.n11.com/anakart/gigabyte-ga-ab350-gaming-3-atx-anakart-am4-amd-b350-P184642363

• Biraz daha para ver bunu al.

http://www.teknolojipazar.com/asus-prime-x370-pro-am4-ryzen-ddr4-hdmi-dp-usb31

Rx 580 piyasada yok bulsanda 1070 fiyatinda oldugundan alinacak bir yani kalmadi. Ya 1060'a ya da 1070'e yonel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 ramler forumdaki ryzen destek listesinde yoktu sanıyorum. 3200 corsair yapın kafanız rahat olsun hocam 3200 corsairler vardı. :) kart güzel görünüyor , pci yuvası sağlamlaştırılmış vs. bileşenleri kaliteli. yeni kartlar oldukları için sabıkaları yoktur muhtemelen. 130 lira fazlasına asus x370 pro var hepsiburadada. bilginiz olsun :)
  • Ömürcan kullanıcısına yanıt
    ya x370 platformu biraz daha üst sınıf gibi me geliyor. bu fiyat farkına bana neler vaad ediyor bu ürün. biraz açıklar mısınız?

açıkçası yazdığım kartın en iyi tarafı bence çift bios olayı. malum ryzenlar da güncelleme sık sık geliyor ve sakatlık çıkma ihtimali çok olası.
  • max 650 lira kadarya kadar alabilirim. oda banka kartımın izin veridği ölçüde. harçlık avans vs. eğer n11 de geçerse öyle alabileceğil. 1 2 ay sonrada işlemciyi alırım. kasayı da arada halletmeyi düşünüyorum.

sanırım anladınız
  • ab350 gaming 3 bende kullanıyorum. overclock yapma planım olmadı. özellikle 8 çekirdek ryzen r7 lerde overclock sonra vrm-mosfet ısınmaları ciddi yüksektir. ryzen 1700 ile overclock yapacaksan vrm-mosfet donanımı düzgün x370 leri tavsiye ederim.
    https://www.hardwareluxx.de/community/f12/am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

vrm-mosfet donanımı üst seviye ürünler. linkteki listeye bakınca bazı ürünlerin b350 lerde bol kullanıldığını bazı x370 lerde ise birden değiştiğini görebilirsin. listeden üst düzey vrm-mosfet kullanan bordlar:

Asrock X370 Taichi, Fatal1ty X370 Professional Gaming
    Asus Prime X370-Pro, ROG Crosshair VI Hero
    Biostar X370GT7
    Gigabyte Aorus GA-AX370-Gaming 5, Aorus GA-AX370-Gaming K7

hangisi varsa ve bütçene uygunsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 10 Haziran 2017; 18:36:19 >

• mustacix kullanıcısına yanıt
    Üstte arkadaş aciklamis. O.c yapacaksan b350den olabildigince uzak dur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ryzen 5 1400 veya 1500x için bu anakart nasıldir sizce ? Bende Almayı düşünüyorum da ?

• İşlemcileri voltajlarına göre sınıflandırın. Bu seri Ryzen'ler voltaja göre güç tüketiminde diziliyor; çekirdek sayısında değil. Bir 1700, rahatlıkla 1500X'ten düşük güç tüketebilir. 4GHz@1.325v'deki 150 watt güç tüketimi, 3.6GHz@1.075'teki 72 watt tüketimi ikiye katlıyor.
  • insaatmüh. İ kullanıcısına yanıt
    hocam sizin alacağınız işlemciye uygun bence.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 "alınacak" son kontrol
    4GHz'te çalışan 1500X olsa, 75 watt çeker bu hesapla.
  • Eğer OC yapmayı düşünmüyorsan, X370 anakartların sana ekstra olarak bir faydası olmaz. Alternatif olarak Tomahawk'a bakabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b350-tomahawk-am4-amd-ryzen-ddr4-2666mhz-o-c-usb-3-1-anakart.html
  • Asus prime b350-plus ve msi b350 tomahawk arasında destekledikleri ram mhz olarak ne gibi bir fark var aceba

Asus

4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3200(O.C.)/2933(O.C.)/2666/2400/2133 MHz ECC and non-ECC, Arabelleksiz Bellek *1

Msi

1866/ 2133/ 2400/ 2667(OC)/ 2933(OC)/ 3200(OC)+ Mhz

O. C yapmayı düşünmüyorum, benim anladığım bu iki anakart da oc süz 3200 desteklemiyor doğrumudur?

Bir diğer sorum 2400 mhz ram ile stabil çalışır?

• MSI dan uzak durunda ne alırsanız alın :)))
  • aynen msi ın zaten bende bir antipati oluşturdu. gerek kullanıcı incelemeleri gerekse ürünleri boyayıp boyayıp satmaları.
  • xardias kullanıcısına yanıt
    MSI alacaksan Pro Carbon en iyi diyorlar, o da akım kapasitesinin yüksek olmasından verimliliğinden değil. Tabii, Ryzen çok verimli olduğu için zaten anakart verimi çok önemli değil; çünkü çok akım çekmiyor. Çatlasa 165 watt. Bulldozerler 350 watt çekerken neydi öyle! Eğer Asus ve Asrock alırsan düşük tüketimde kullanacağın vakit daha verimli bir anakart düzeneği kurma imkanınız var. Düşük voltajda fazla akım beklentiniz yok - işlemciyi kurtaran nedenle ucuz anakartlarının da yolu açık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.