Merhaba Gigabyte gaming 5 anakart açtığım anda saniye başı reset atıyor sürekli. Anakartta hiçbir şey takılı değil bios pilini bile çıkardım ramler yok ekran kartı yok sadece güç veriyorum yine aynı nedeni nedir acaba? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Gigabyte gaming 5 z170 süreli reset atıyor

-
-
o kadar şeyi çıkartırsa reset atması lazım zaten anakartın doğru çalışması için bios pili ram işlemci ve güç bağlantıları olması lazım bunlardan biri olmazsa çalışmaz cmos pinleri ile biosu sıfırlayıp bu dediğim minimum bileşen ile görüntü almaya çalışın.Güç kaynağınızda problem olabilir.
-
Doğrudur ancak bios pili takılı ramler takılıykende aynısını yapıyor. Bir kere düzeldi yine oldu. Cms yaptım biraz daha fazla çalışıyor yine resetliyor
Güç kaynağında olsa düzeldiğinde çalışmaya devam etmezdi. Bios a kadar geldi tam Windows’a geçecek yine reset atıyordu biosta herşey normal görünüyordu. Ancak yine biostan önce resete döndü yine sanki anakart problemi yada bios gibi görünüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam güç kaynağınızın 24 pin bağlantısındaki tetik pinlerini genelde yeşil ve gridir arşatırın kısa devre yaparak güç kaynağınızı test edin.Biosa girdikten sonra gitmesinin sebebi güç kaynaklı olma ihtimali yüksek görüntü verdiğine göre anakart ram işlemci üçlüsüne büyük ihtimalle güvenebiliriz demektir anakart güç tarafında veya psuda sorun olabilir uzay montaja çekin minimum bağlantı yaparak sistemi test edin yan bilgisayarı tüm bileşenlerine ayırıp minimum seviyede uzay montaj yapıp üstüne koyarak ilerleyin.
-
Selam uzay montaja çektim tamamen RAM ve bios pili takılı sadece açılıyor 1 saniye içinde resetliyor sürekli tekrar ediyor bunu. Misal atx güç bağlantısını karttan çektiğimde bu sefer 3 saniye daha fazla çalışıyor
overclock yapıyor musun? normalde pili çıkarınca baya beklemen gerekli birde ramleri degiştirip dene tek modul ram tak.
ram slotunu hava tutabilirsin
duzelmiyorsa birde 200 derece fırında 10 dk beklet biosun üstune parmagınla bastır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanozgen -- 31 Mart 2025; 17:30:21 > -
Hocam ben oyumu psudan yana kullanıyorum psuyu harici çalıştırıp deneyin.psu nasıl denenir bir araştırın yeşil ve gri kablolar tetik pinleridid genelde
Öyle pc çalışırken söküp takmak yanlış.
Anakart bios pili üştünde CMOS ile biosu sıfırlanmış islemci ram 24pin ve islemci güçleri hepsi takılı biostan devamlı görüntü almanız lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam 1 gün bekledim şimdi taktım açılıyor PC RAM yok biplemesi gerekiyor ama oraya gelmeden reset atıyor bence psu dan olan bir şey değil ya anakart ya kısa devre işi yada bios gibi
Bakacağım şimdi bios a del yapınca giriyor herşey normal görünüyor USB’den bios atsam tekrar ne dersiniz
Hocam biosa normal bir şekilde giriş yaptıysanız biraz bekleyin 2 3 dk biosta gezin reset atmazsa diskinizi bağlayıp formatınızı atın geçin sonra pc açılınca stres testlerini yapın occt furmark gibi 5 er dk sorun yoksa pcyi kasanın içine toplayıp kasayı kapatın geçmiş olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam yol olmadı 5 saniye çalışıyor görüntü gelmeden resetliyor gigabyte anakart üzerindeki hata 01 görünüyor power olayıyla ilgili olabilir
hocam psuyu test edin kablolar renkliyse yeşil ve siyah değilse sırasına bakın
Technopatyoutube
Bu rehberimizde bir bilgisayar olmadan güç kaynağını nasıl çalıştırabileceğinize bakıyoruz. Güç kaynağının 24 PIN kablosu üzerinde yer alan iki güç girişini birbirine bağlayarak güç kaynağını çalıştırabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için: https://www.technopat.net/2017/09/08/pc-olmadan-guc-kaynagi-calistirma/https://www.youtube.com/watch?v=AOeHN52pspI&ab_channel=Technopat -
Buna bakacağım birde bendeki sorun bu tam olarak
youtube
Fix error Gigabyte, GA-H110M-DS2 Code 01https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ZHzGInvMn44
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X