Şimdi Ara

GİGABYTE G41M COMBO ya İKİ TANE 8 GB RAM TAKILABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GİGABYTE G41M COMBO ya İKİ TANE 8 GB RAM TAKILABİLİR Mİ?

Merhabalar benim şu an masaüstü bilgisayarımda takılı olan Gigabyte GA-G41M-Combo (Rev 2.0) Motherboard şu an monitörüme kendisinden görüntü aldığım onboard anakartım var. Bu anakartın hem iki adet DDR2 Ram slotu hem de iki adet DDR3 Ram slotu desteği var. Bildiğim kadarıyla bu amakartta DDR2 ve DDR3 Ramler bir arada kullanılamıyor.

Benim öğrenmek istediğim konuysa bu anakartın destekli DDR3 Ram frekansı 1333 MHz ve de zaten piyasada 1333 mhZ DDR3 Ram lerde 8 GB ın üstü yok. İşte ben de bu yüzden anakartıma iki tane 8 GB DDR3 1333 MHz toplamda da 16 GB Ram takmayı düşünüyorum. Acaba anakartım bunu destekler mi?

Çünkü sağda solda bu anakart için 8 GB Ram üstünü desteklemediği yazıyordu. Acaba bu sözler tek Ram slotu için mi yoksa toplam 8 GB Ram kullanılması gerektiği için mi söyleniyordu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 6 Ekim 2018; 16:27:17 >

• Takamazsın zaten combo anakartda muhtemelen DDR3 bile çalışmaz.

Ayrıca bu anakart toplam 8GB'dan fazla ram desteklemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 6 Ekim 2018; 15:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Takamazsın zaten combo anakartda muhtemelen DDR3 bile çalışmaz.

Ne alaka DDR3 Ram bile çalıştırmaz. Resimde beyaz olan iki Ram slotu DDR3. Adamlar iki tane DDR3 1333 MHz Ram slotunu boşuna mı koydular anakarta. Toplamda 8 GB dan fazla desteklemiyorsa ben de bir tane 8 GB Ram takarım. Herhalde bundan kaynaklanan herhangi bir sorun yaşamam?

• Slot başına 4 toplamda 8gb den fazlasını görmeyecektir muhtemelen.

Anakartın ram bellek listesine bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: admLive

Slot başına 4 toplamda 8gb den fazlasını görmeyecektir muhtemelen.

Anakartın ram bellek listesine bakabilirsiniz.
    Yani tek bir Ram slotuna 8 GB Ram taksam çalıştırmaz.
  • 4+4 DDR3 şeklinde takman gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri arkadaşa combo anakartın nasıl bir bela olduğunu anlatsın, combo anakartta ddr3 slotu var diye sorunsuz ddr3 çalıştırabileceğini sanıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biri arkadaşa combo anakartın nasıl bir bela olduğunu anlatsın, combo anakartta ddr3 slotu var diye sorunsuz ddr3 çalıştırabileceğini sanıyor
    Ya öyle mi anlaşılan bu konularda baya bilgilisin sivri zeka. O halde burada kendin anlat ta bizde senden öğrenelim neymiş neyin nesiymiş.
  • GİGABYTE G41M COMBO ya İKİ TANE 8 GB RAM TAKILABİLİR Mİ?

Olur da aynı anakarta sahip arkadaşlar için konuyu güncelliyorum. Linkteki pdf lerden herhangi birini indirip ram desteğine bakabilirler. DDR3 1333 Mhz için en uygun ram Samsung un 4 gblık ram leri görünüyor

GIGABYTE
    GA-G41M-Combo (rev. 2.0) | Motherboard - GIGABYTE Global
    https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-G41M-Combo-rev-20#support-doc

• quote:

Takamazsın zaten combo anakartda muhtemelen DDR3 bile çalışmaz.

Combonun amaci saten gevisi kolaylastirma amacli ddr2 ve dd3 desteklemesidir.

Lga 775 lerde

Max 2x 4gb ddr3 veya ddr2 takilabilir.

Ddr2 de asiri maliyetli oldugundan ddr3 lerde 4gb imkani taninmistir..

• Tek 8lik calismaz.

Calisabilen modellerde belli ama tahmin edilenden fazladir.

Bifaz bilgi sahibi olmak yetiyor..

• Bildiğim kadarıyla 8 chipli tek 4Gb ram modülü bile çalışmıyor. 16 chipli olması gerekiyor. Piyasada bulunmadığı için alıp kullanamıyorum. Kardeşimin pcde 2+2gb şekilde ram var. Toplam 4gb hiçbir şeye yetmiyor...
  • G41m p33 var şuan elimde 8 çipli ramler çalışmaz bu anakartlarda. 16 çipli ram takabilirsin 4+4gb olarak oda 1333mhz takarsın muhtemelen 1066mhz görür anakart.

• 4+4 max maalesef, 8+8 boot etmiyor.

Hatta bu anakartlar ram konusunda o kadar kıl ki bazı 8R ramler de çalışmıyor. Ancak 16R takman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

4+4 max maalesef, 8+8 boot etmiyor.

Hatta bu anakartlar ram konusunda o kadar kıl ki bazı 8R ramler de çalışmıyor. Ancak 16R takman lazım.

Bence listedeki ramlerden aynı ikiliyi anakartta takıldığında ssorun olmaz. Bu arada önceki anakartım olan Asus P5K SE de 800 MHz de 2GB ram desteklememesine rağmen Kingson 1GB ram in yanında toplamda 3 GB ram kullandım kullandım. Gerçi 15 günde bir ayda bir ramlerin uyumsuzluğundan bilgisayar açılmıyordu. Bu yüzden bilgisayarı söküp ramlerin yerini değiştirmekle uğraşıyordum. Belki benzer istisnai durum bu anakart için de geçerli olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

G41m p33 var şuan elimde 8 çipli ramler çalışmaz bu anakartlarda. 16 çipli ram takabilirsin 4+4gb olarak oda 1333mhz takarsın muhtemelen 1066mhz görür anakart.
    Buradaki 4GB DDR3 1333 MHz lik ramler bu amakartta sorunsuz çalışı. Zaten anakartın sitesinde de önerilen Samsung CHO rami tam olarak bu ramlerdi. Maalesef bu ramlerden Türkiye'de satılmıyor galiba. Ben bulamadım. Ayrıca yine Samsunh'un 4 GB DDR3 1333 MHz M378B5273DHO-CH9 bu anakartta çalışacağını zannetmiyorum. Bu anakarttın desdeklediği ramler 4GB A-DATA SU3U1333C4G9-B 4GB Samsung M378B5273CHO-CH9
    4GB Winchip GDF4GB28L150C9-24GK

eBay
    Samsung PC3-10666 4 GB DIMM 1333 MHz DDR3 Memory (M378B5273CHO-CH9) for sale online | eBay
    https://www.ebay.com/p/Samsung-PC3-10666-4-GB-DIMM-1333-MHz-DDR3-Memory-M378B5273CHO-CH9/141704689

www.amazon.co.uk
    Samsung M378B5773CH0-CH9 RAM Memory 2 GB: Amazon.co.uk: Computers & Accessories
    https://www.amazon.co.uk/Samsung-M378B5773CH0-CH9-RAM-Memory-GB/dp/B004VLC426

http://www.deltatechstore.com/m378b5273cho-ch9-samsung-4gb-pc3-10600-ddr3-1333mhz-non-ecc-unbuffer/

Memory4Less.com
    M378B5273CHO-CH9 Samsung 4GB DDR3 PC10600 Memory
    https://www.memory4less.com/samsung-4gb-ddr3-pc10600-m378b5273cho-ch9

archiwum.allegro.pl
    Samsung 4GB DDR3 1333MHz M378B5273CHO-CH9 GW - 5520358940 - oficjalne archiwum allegro
    https://archiwum.allegro.pl/oferta/samsung-4gb-ddr3-1333mhz-m378b5273cho-ch9-gw-i5520358940.html

@No Way Out @admLive @DelirteJackson @selahattın ısık @Saab9000 @Emre-Dylan @Lana-Del-Rey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 16 Ekim 2018; 14:25:49 >

• Gskill Ripjaws ramlere özellikle kırmızı olanlarına bakmanı öneririm. Ön yüzde 8 çip arka yüzde 8 çip toplam 16 çipli oldukları için yüksek ihtimal rahatlıkla çalışırlar ayrıca stabil olurlar.

Tabi Tek bir slota 4 GB diğer bir slota 4 GB takarsın. 1600 Mhz olanlarının fiyatları fazla uygun olmasada 1333 Mhz olanları kovala zaten büyük ihtimal 1066 Mhz çalıştıracağın için daha fazla almana gerek yok.

Bende de yakın zamanda 775 pin Msi G41-P26 DDR3 anakart vardı ve sorunsuz çalışıyorlardı. Tabi rastgele alıp takmıştım biraz şans olmuştu benimkisi daha sonra araştırınca 775 pin anakartlarda 16 çip olmuyan belleklerin çalışmadığını öğrenmiştim. Bu yüzden dikkatli olduğun sürece problem yaşamazsın. Biosunuda güncellemeyi unutma en son sürüme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

Gskill Ripjaws ramlere özellikle kırmızı olanlarına bakmanı öneririm. Ön yüzde 8 çip arka yüzde 8 çip toplam 16 çipli oldukları için yüksek ihtimal rahatlıkla çalışırlar ayrıca stabil olurlar.

Tabi Tek bir slota 4 GB diğer bir slota 4 GB takarsın. 1600 Mhz olanlarının fiyatları fazla uygun olmasada 1333 Mhz olanları kovala zaten büyük ihtimal 1066 Mhz çalıştıracağın için daha fazla almana gerek yok.

Bende de yakın zamanda 775 pin Msi G41-P26 DDR3 anakart vardı ve sorunsuz çalışıyorlardı. Tabi rastgele alıp takmıştım biraz şans olmuştu benimkisi daha sonra araştırınca 775 pin anakartlarda 16 çip olmuyan belleklerin çalışmadığını öğrenmiştim. Bu yüzden dikkatli olduğun sürece problem yaşamazsın. Biosunuda güncellemeyi unutma en son sürüme.
    Ciddi misin dediğin ram sana hiç sorun çıkarmadı mı? Anakartının desteklediği ramlere baktım. Hiçbir frekansta G-Skill yoktu. Bende dediğin gibi yapmayı düşünüyorum. Bir tane 4GB DDR3 1333 MHz çift taraflı 16 chip ram almayı düşünüyorum.

Anakart sitelerinin listelerinde olan ramler anakartka beraber test edilip çalışan ramler. Listede olmayan ram in desteklenmediği veya çalışmadığı anlamına gelmez. Ve birde akınan ramin listedeki ram modeliyle birebir aynı olmasına gerek olmayabilir. Benzer model ramlerin aynı anakartta çalışma ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 16 Ekim 2018; 14:48:0 >

• Ripjaws x in 1600 ve 1866xmp uyumlu midelleri calismax.

1600 vok az model

1333 ve 1066 liklarin nerdeyse hepsi native olduklarindan calisir..

8+8 diye kesinmis gibi bi idda var.

Onunda istisnalari var.

1x8r lik calisan modellerde var.

Lga 775 de ddr3 mevzusu akillara zarar mezudur..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.