Şimdi Ara

GIGABYTE anakartlar hala sorunlumu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm beyler, bundan evel bir evelki PC mde GIGABYTE kart kullanmistim(yil 2003 tu yanilmiyosam).

Anakart elektriksel/kisa devre sorundan her biri iki haftadan 4 kere servise gitti, en sonunda kutu icinde yenisiyle degistirdiler. Yeni anakartta bir ay icinde bozulunca, verdigim para haram olsun deyip, direk cope attim karti.

Ardindan birisi kendime,bir kac tanede tanidiklara bir kac tane PC topladim, hic birinde GIGABYTE kullanmadim.

Simdi yeni bir bilgisayar toplamayi dusunuyorum,nette bir iki model gordum hos gozukuyor, GIGABYTE in full kati kapasitor e gectiginide duydum, ne derseniz GIGABYTE bir sans daha verilirmi, yoksa hic bulasmami dersininiz?Hala sorunlumu anakart uretiyorlar.

Vakit ayirip cevap yazan herkese simdiden tessekkurler.

• Selamlar,

Söz ettiğiniz sıkıntı her türlü anakartta olabilir, sonuçta elektronik cihazlar... Ben de mesela Asus'tan çok çektim Önemli olan kullanım amacınızı iyi belirleyip nasıl bir sistem kurmak istemenizdir... Ben de Gigabyte düşünüyorum, şu ara ekonomik ve performanslı olarak gigabyte'ta gözüme çarpan ürünler şu şekilde:

1- Ekonomik sistem için alt yapısı uygun güncellemeye müsait olan model Gigabyte EP45-DS3L LGA775

İşlemci desteği:
    Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Quad/ Intel® Core™ 2 Duo/ Intel Pentium Extreme Edition/ Intel® Pentium D/ Intel® Pentium 4 Extreme Edition/ Intel® Pentium 4/ Intel® Celeron

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:
    4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi ile 16GB'a kadar bellek desteği
    DDR2 1200/1066/800/667 MHz

satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep45ds3l-328-5887.html

2- Biraz daha ileriye dönük ddr2+ddr3 ram destekli ürün Gigabyte EP43C-DS3 LGA 775

İşlemci desteği:
    Intel® Core™ 2 Extreme / Intel® Core™ 2 Quad / Intel® Core™ 2 Duo / Intel® Pentium® Dual-Core / Intel® Celeron®

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:

* 4 GB'a kadar sistem bellek desteği sağlayan 2 x 1.5V DDR3 DIMM soketi
    * DDR3 1600/1333/1066/800 MHz

satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep43cds3-328-7152.html

3- Yine ileriye dönük çoklu ekran kartı uygulamaları için (crossfire) anakart Gigabyte EP45-DS3R LGA 775

İşlemci desteği:
    Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Quad/ Intel® Core™ 2 Duo/ Intel Pentium Extreme Edition/ Intel® Pentium D/ Intel® Pentium 4 Extreme Edition/ Intel® Pentium 4/ Intel® Celeron

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:
    8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi

Satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep45ds3r-328-5712.html

Umarım fikir vermesi açısından yardımı olur, bütçenize göre bu ürünlerden birini yada daha farklı ihtiyacınıza göre olan bir ürün buluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 29 Ocak 2009; 1:51:18 >
    || Asus Tuf Gaming Z590 Plus Wifi || Intel i9-10850K @ 48/45@1.2v || Corsair H100i 240mm || Corsair Dominator Platinum 32GB 3200MHz CL16 || Asus Tuf RTX3060 V2 Gaming || 2x SanDisk Ultra 1TB NVMe ||
    || Corsair RM 750x Gold || Corsair 4000X iCUE with Commander Pro || Asus Tuf VG279Q1R || Logitech Z-2300 2.1 || Asus Rog Chakram X Origin || Asus Rog Strix Scope II 96 || Seagate STEL6000200 || Schneider BVX 1200VA UPS ||

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Selamlar,

Söz ettiğiniz sıkıntı her türlü anakartta olabilir, sonuçta elektronik cihazlar... Ben de mesela Asus'tan çok çektim Önemli olan kullanım amacınızı iyi belirleyip nasıl bir sistem kurmak istemenizdir... Ben de Gigabyte düşünüyorum, şu ara ekonomik ve performanslı olarak gigabyte'ta gözüme çarpan ürünler şu şekilde:

1- Ekonomik sistem için alt yapısı uygun güncellemeye müsait olan model Gigabyte EP45-DS3L LGA775

İşlemci desteği:

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:

satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep45ds3l-328-5887.html

2- Biraz daha ileriye dönük ddr2+ddr3 ram destekli ürün Gigabyte EP43C-DS3 LGA 775

İşlemci desteği:
    Intel® Core™ 2 Extreme / Intel® Core™ 2 Quad / Intel® Core™ 2 Duo / Intel® Pentium® Dual-Core / Intel® Celeron®

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:

* 4 GB'a kadar sistem bellek desteği sağlayan 2 x 1.5V DDR3 DIMM soketi
    * DDR3 1600/1333/1066/800 MHz

satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep43cds3-328-7152.html

3- Yine ileriye dönük çoklu ekran kartı uygulamaları için (crossfire) anakart Gigabyte EP45-DS3R LGA 775

İşlemci desteği:

FSB desteği:
    1600/1333/1066/800 MHz

Bellek desteği:
    8 GB'a kadar sistem belleği desteği sağlayan 4 x 1.8V DDR2 DIMM soketi

Satış linki:http://www.exa.com.tr/gigabyte/anakartlar/gigabyte_ep45ds3r-328-5712.html

Umarım fikir vermesi açısından yardımı olur, bütçenize göre bu ürünlerden birini yada daha farklı ihtiyacınıza göre olan bir ürün buluruz.
    Söz ettiğiniz anakartı kullanırken kullandığınız psu markası ne idi acaba çok merak ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

Söz ettiğiniz anakartı kullanırken kullandığınız psu markası ne idi acaba çok merak ettim

Alıntıları Göster

Kasa ile gelen ucuz PSU lardan biriydi.Eskiden PSU nun onemini bilmezdim:)thermaltech yada guvendigim markalari kullaniyorum.

Ne yazikki sorun PSU da degildi, cunku ayni kasaya ASUS P4b(yanilmiosam buydu ) anakart taktim,bildigim kadariyle hala sorunsuz calisio, bilgisayari kuzenime hediye ettim.

not : Gigabyte kart , P4 titan GT ydi galiba, nette arattirdim, kirmizi spor arabali kutusundan hatirladim

P4 Titan GT

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem_DuUrden

Kasa ile gelen ucuz PSU lardan biriydi.Eskiden PSU nun onemini bilmezdim:)thermaltech yada guvendigim markalari kullaniyorum.

Ne yazikki sorun PSU da degildi, cunku ayni kasaya ASUS P4b(yanilmiosam buydu ) anakart taktim,bildigim kadariyle hala sorunsuz calisio, bilgisayari kuzenime hediye ettim.

not : Gigabyte kart , P4 titan GT ydi galiba, nette arattirdim, kirmizi spor arabali kutusundan hatirladim

P4 Titan GT

quote:

Orjinalden alıntı: diciotto

Alıntıları Göster
    valla sorun yaşayan görmedim çok sağlam kartları var

- giriş seviyesi kartı
    p31-es3g

-orta alt seviye kartı
    ep43-s3l

-orta seviye kartı
    ep45-ds3l

-orta-üst seviye kartı
    ep45-ds3r

-üst seviye
    ep45-ud3p

ayrıyetten ep45in sonuna c veya t eki ile gelen modelleri ddr3 destekli oluyor

asus yada gigabyte gibi güvenilir markalardan almanızı öneririm kartın üstüne iki boya atıp şekilli yazılar yazan firmaları tavsiye etmem

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

- giriş seviyesi kartı
    p31-es3g

-orta alt seviye kartı
    ep43-s3l

-orta seviye kartı
    ep45-ds3l

-orta-üst seviye kartı
    ep45-ds3r

-üst seviye
    ep45-ud3p

asus yada gigabyte gibi güvenilir markalardan almanızı öneririm kartın üstüne iki boya atıp şekilli yazılar yazan firmaları tavsiye etmem

Alıntıları Göster
    Kalitesiz psu saatli bomba gibidir ne zaman hasar vereceği belli olmaz belki de gigabyte anakart daha hassas idi kalitesiz psu konuda ama bu yaşadığınız sorun kesinlikle psu kaynaklı imiş bence

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

- giriş seviyesi kartı
    p31-es3g

-orta alt seviye kartı
    ep43-s3l

-orta seviye kartı
    ep45-ds3l

-orta-üst seviye kartı
    ep45-ds3r

-üst seviye
    ep45-ud3p

Alıntıları Göster
    Slm

Overclock yapmıyacaksan intelden şaşmayacaksın. hata oranı 100/1

Şuan için benim görüşüm intelden sonra DFI ve Gigabyte gelir.

Her zaman için almadan önce bir anakarttan neler beklediğin önemlidir.
    Hangi şartlar altında kullanacağın vesaire...

Bende geçenlerde bi manyaklık yapıp Gigabyte bulamadığım için
    Asus P5Q E Anakart aldım daha kullanmak nasip olmadı değiştirmiyorlarda sorun yazılımsal diyorlar
    ama Türkiyede derdime çare bulamadığım için Asus un formuna gittim Anladığım kadarı ile Asus
    64bit driver yazamayacak kadar geri kalmış bir firma diyeceğim. Hiç kimse kusura bakmasın.

64bit işletim sisteminde ısı algılayıcı driverlar abuk subuk rakamlar çıkartıyor algılıyor.
    Anakart çıkalı 8 ay olmuş doğru dürüst driver çıkarmamiş yanlarına birde 64 bit destekli yazılmış
    Senin anlayacağın benim asusla olan meselem karakolda biter

Aslında intel in 965 anakartını 2 yıldan fazladır kullanıyorum bir gün olsun
    benim şu şikayetim var demedi. Gayet stabil gayet kararlı 32 bit 64 bit herşeyle
    uyum mükemmel. Hatta X38 modellerinin bazılarında overclock ta var olduğunu
    duydum aslında overclock rekoru da bu anakarta aitmiş diye duydum.
    Ama intel overclock işine sıcak bakmıyor oyüzden overclock yapacaklar mecburen
    Gigabyte DFI Asus Biostar MSI gibi firmaların ankartı kullanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gonuldagi

Slm

Overclock yapmıyacaksan intelden şaşmayacaksın. hata oranı 100/1

Şuan için benim görüşüm intelden sonra DFI ve Gigabyte gelir.

Her zaman için almadan önce bir anakarttan neler beklediğin önemlidir.
    Hangi şartlar altında kullanacağın vesaire...

Bende geçenlerde bi manyaklık yapıp Gigabyte bulamadığım için
    Asus P5Q E Anakart aldım daha kullanmak nasip olmadı değiştirmiyorlarda sorun yazılımsal diyorlar
    ama Türkiyede derdime çare bulamadığım için Asus un formuna gittim Anladığım kadarı ile Asus
    64bit driver yazamayacak kadar geri kalmış bir firma diyeceğim. Hiç kimse kusura bakmasın.

64bit işletim sisteminde ısı algılayıcı driverlar abuk subuk rakamlar çıkartıyor algılıyor.
    Anakart çıkalı 8 ay olmuş doğru dürüst driver çıkarmamiş yanlarına birde 64 bit destekli yazılmış
    Senin anlayacağın benim asusla olan meselem karakolda biter

Aslında intel in 965 anakartını 2 yıldan fazladır kullanıyorum bir gün olsun
    benim şu şikayetim var demedi. Gayet stabil gayet kararlı 32 bit 64 bit herşeyle
    uyum mükemmel. Hatta X38 modellerinin bazılarında overclock ta var olduğunu
    duydum aslında overclock rekoru da bu anakarta aitmiş diye duydum.
    Ama intel overclock işine sıcak bakmıyor oyüzden overclock yapacaklar mecburen
    Gigabyte DFI Asus Biostar MSI gibi firmaların ankartı kullanıyor.

Alıntıları Göster
    Gigabyte şu anda piyasadaki en sorunsuz anakartdır bana göre driver olsun,bios olsun vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E2BECF3D0

Gigabyte şu anda piyasadaki en sorunsuz anakartdır bana göre driver olsun,bios olsun vs vs

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erayozcan

özellikle bios update leri gecikmesiz ve sorunsuz.

Kalitesine gelince zaten tartışılmaz. Bu 3. giga anakartım ve bundan sonrada giga ile yola devam.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

özellikle bios update leri gecikmesiz ve sorunsuz.

Kalitesine gelince zaten tartışılmaz. Bu 3. giga anakartım ve bundan sonrada giga ile yola devam.

Alıntıları Göster
    Gigabyte MA790GP-DS4H anakartım var. sorunsuz çalışıyo. bomba gibi
    Gigabyte GA-MA790GP-DS4H || AMD Phenom™ X4 9550 Quad Core || HIS HD4850 IceQ4 Turbo 512 mb 256 bit GDDR3 || A-Data Vitesta Extreme 2GB 1066 MHZ Ram || Seagate 250 GB 7200 RPM 8MB SATA2 NCQ HDD || LG 22X SATA DWD WRİTER || Akasa Zen || Coolermaster 460 Watt Powersupply || Casper 19'' WideScreen 5MS LCD Monitör || Logitech X-230 32 WATT 2+1 || Logitech Cordless Desktop EX110 Keyboard & Mouse

Samsung I-8910 Omnia HD

• quote:

Orijinalden alıntı: fatal1typ0wer

Gigabyte MA790GP-DS4H anakartım var. sorunsuz çalışıyo. bomba gibi

Alıntıları Göster
    Ben de GA-P35C-DS3R kullanıyordum şu anda grantide kapasitörlerden biri yanmış bilgisayar kendi kendine açıp hemen kapatıyordu. Krtı tamir edememişler yerinde giriş seviyesinde olan GA-EG45M-DS2H anakartını gönderdiler birde utanmadan üstüne parada istiyorlar. Kardeş benden sana tavsiye bu adamlara bir daha bulaşma. Yakanı kurtarmışsın geçmişte böyle devam et.

Orijinalden alıntı: e150031

Ben de GA-P35C-DS3R kullanıyordum şu anda grantide kapasitörlerden biri yanmış bilgisayar kendi kendine açıp hemen kapatıyordu. Krtı tamir edememişler yerinde giriş seviyesinde olan GA-EG45M-DS2H anakartını gönderdiler birde utanmadan üstüne parada istiyorlar. Kardeş benden sana tavsiye bu adamlara bir daha bulaşma. Yakanı kurtarmışsın geçmişte böyle devam et.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: e150031

aynı sorunu bence yaşadım ben EP35-DS3R aldım 1 ay dolmadan bozuldu 15 gün sonra yerine kutu içeriği tam olan EP35-DS3P yolladılar distribitör mersa sistem di

o zamanın parasıyla 40 dolar fark vardı aralarında mayıs 2008 de oldu bu olay para falanda istemediler

sana verdikleri kartda öyle giriş seviye falan bi kartda değil şuna itiraz edebilirdin benim kartım DDR3 kullanıyor siz DDR2 kullanan kart veremezsiniz şeklinde olabilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2BECF3D0 -- 29 Ocak 2009; 14:26:57 >

• quote:

quote:

aynı sorunu bence yaşadım ben EP35-DS3R aldım 1 ay dolmadan bozuldu 15 gün sonra yerine kutu içeriği tam olan EP35-DS3P yolladılar distribitör mersa sistem di

o zamanın parasıyla 40 dolar fark vardı aralarında mayıs 2008 de oldu bu olay para falanda istemediler

sana verdikleri kartda öyle giriş seviye falan bi kartda değil şuna itiraz edebilirdin benim kartım DDR3 kullanıyor siz DDR2 kullanan kart veremezsiniz şeklinde olabilirdi

Alıntıları Göster
    2. el Gigabyte GA-965P-DS4 kullanıyorum oldukça memnunum driver, bios desteği ise cabası..

• quote:

Orijinalden alıntı: oiven

2. el Gigabyte GA-965P-DS4 kullanıyorum oldukça memnunum driver, bios desteği ise cabası..

Alıntıları Göster
    Ben ep45ds3 modelinden aldım biosu sorunluydu ve psu dan güç alamıyordu;servise gönderdim;şimdilik sorunsuz çalışıyor bakalım...

Orijinalden alıntı: bigen

Ben ep45ds3 modelinden aldım biosu sorunluydu ve psu dan güç alamıyordu;servise gönderdim;şimdilik sorunsuz çalışıyor bakalım...

Alıntıları Göster
    6 aydır X48-DQ6 kullanıyorum.İşlemcimi overclocklu kullanmama rağmen 1defa bile stabilite sorunu olmadı.

quote:

Alıntıları Göster
    Bende zaten kartı kabul etmedim çünkü benim kartımda hem raid var hem de drr3+ddr2 desteği var. Onlardan GA-EP45C-DS3R modelini istedim ama muhtemelen fark parası alcaklar. Arena bilgisayar distiribitörlüğünü yapıyor Gigatek mağzasından aldım.

quote:

quote:

• Bu kadar da olmazki yaa, hani demiştim ya üstüne para verip yenisini aldım aha dün itibariyle oda bozuldu. Bidaha da almam.

quote:

Bende zaten kartı kabul etmedim çünkü benim kartımda hem raid var hem de drr3+ddr2 desteği var. Onlardan GA-EP45C-DS3R modelini istedim ama muhtemelen fark parası alcaklar. Arena bilgisayar distiribitörlüğünü yapıyor Gigatek mağzasından aldım.

quote:

quote:

• quote:

Bu kadar da olmazki yaa, hani demiştim ya üstüne para verip yenisini aldım aha dün itibariyle oda bozuldu. Bidaha da almam.

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Aşağıdaki anakartların hangisi tercih edilmeli?
    Neden?

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-ga-880ga-ud3h-880ga-ud3h-am3-amd-880g--sb850-ddr3-1866mhz-(oc)-dvi&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=46992

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asus-m4a785td-v-evo-u3s6-amd-785g-am3-ddr3-atx-anakart.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/foxconn-a7da-s-amd-790gx-am3-soket-ddr2-atx-anakart.html

• _____________________________

• quote:

Orijinalden alıntı: kudretx
    29 Ocak 2009; 0:44:38 eski konulari ne amacla bulup devam edilir anlamak mumkun degil.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.