Şimdi Ara

Gigabyte 970 G1 hakkında problemlerim var yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben izmir vat5an'dan yeni gigabyte gtx970 g1 gaming ekran kartı aldım. Ama birkaç problemim var;

1- Ekranım vga olduğu için dvi-i to vga dönüştürücü aldım. Ekran kartı dual link fakat bendeki adaptör single. Yine de çalıştı bilgisayar ama oyun sırasında sahne değişirken bi gıcırtımsı , bi cracking ses geliyor. Coil whine olabilir emin değilim. Bunun adaptörümen kaynaklanması mümkün mü?

2- Ekran kartının fanları hiç durmadan çalışıyor bilgisayar boştayken veya dizi izlerken bile , asus strix modelinde bilgisayar bazen oyundayken bile fanlar çalışmıyordu bu gigabyte modelinden mi kaynaklı acaba?

3- PSU 500 watt problem çıkarır mı?

4- Assasin's Creed Unity oynuyorum ve az önce elimi bilgisayar kasasına koydum yanıyordu. Ekran kartı cayır cayır. Hemen kapatıp bilgisayarı vantilatör dayadım. Bunun nedeni ne olabilir havasız degil 6 tarafı havada ve açıkta duruyor.

Cevaplayabilen arkadalar olursa çook sevinirim.

• Dönüştürücüden oldugunu sanmıyorum bende bir süre dönüştürücüyle kullandım ses muhtemelen coil whine.

Asus ve msi daki gibi 67 dereceye kadar 0db olayı gigabytta yok ancak fanlar zaten oldukça sessiz çalışıyor. Eger yine de isterseniz fan ayarları düzelmiş bir custom rom atıp msi afterburnerdan kullanıcı ayarlı fan kontrolu secerek sizde yapabilirsiniz.

500w kaliteli bir güç kaynagıysa sorun çıkartma ihtimali düşük ancak sistemin diger bileşenleri ve overclock yapmanız da büyük önem taşıyor.

Yine msi afterburnerdan oyun içi gpu sıcaklıgını takip edebilirsiniz. Sıcak hava yükseldigi için ben kasanın üst kısmına iki adet fan yerleştirdim dışarı atacak şekilde kart uzun süre shadow of mordor oynadıgımda 69 derecenin üstüne çıkmadı. Fan ayarı otomatikteyken.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • afterburner ın gigabyte da çalışacağını düşünmemiştim
    ARTES PSXPG-500 POWER SUPPLY 500W 20+4PIN 12CM FAN kullanıyorum ne kadar kaliteli bilmiyorum. bende kasanın kapağını açp büyük vantilatör dayadım :D
    peki ortalama fan rpm si ne kadar overclock ederken falan kaç yapmalıyım? @paradisecircus
  • donusturucuden crack diye ses gelmez karttan geliyordur.

asus strix fanlar duracak sekilde yapilmis seninki oyle degil surekli donmesi normal.

guc kaynagi markan cok kotu ve kotu guc kaynagi islemci ve ekran kartinda isinmaya yol acar.
  • bileşenleri yazmayan derdine derman bulamaz :) işlemcin nedir ? psu 500vat var 500watt var hangisi ? işlemcin ısınıyordur diye tahmin ediyorum. 970 ekran kartı nekadar ısınsada kasayı ısıtmaz.
  • intel i7 950 işlemci
    gigabyte gtx970 ekran kartı
    gigabyte x58a ud3r ana kart
    ARTES PSXPG-500 POWER SUPPLY 500W 20+4PIN 12CM FAN güç kaynağı

@flonky 500w dediğine göre 500 watt'tır ve gerçekten kasam bile ısınmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekin72

afterburner ın gigabyte da çalışacağını düşünmemiştim
    ARTES PSXPG-500 POWER SUPPLY 500W 20+4PIN 12CM FAN kullanıyorum ne kadar kaliteli bilmiyorum. bende kasanın kapağını açp büyük vantilatör dayadım :D
    peki ortalama fan rpm si ne kadar overclock ederken falan kaç yapmalıyım? @paradisecircus

psu kaldırır kaldırmaz konusunda net birşey söyleyemem ama tavsiyem iyi bir psu almanız. kalitelisi alındıgında sık degişen bir donanım degil.

afterburner her kartla calısıyor ve kart hakkında her türlü bilgiye ulasıyorsunuz.

eger kartınız rev 1.0 ise ramleri samsung +87mv,%112 power target, +150 core clock, +500 memory ye geliyormus yaklasık olarak.

benim kartım rev 1.1 ve hynix ramleri var ben kartı %112 power,+150 core clock ve +300 memory de kullanıyorum ek voltaj vermeden.

her kartın overclock tepkisi farklı olabilir ama çok farklı sonuclar alacagınız düşünmüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sekin72 S kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı çok kötü

Isınma güç kaynağından kaynaklı olabilir

Düzgün bir 600w civarı güç kaynağı almanız iyi olur

Cooler master gx II 750w 200 lira civarıydı en son ona da bakabilirsiniz onun dışında zalman lx600 alabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    işlemcin ısınıyor derecelerine bakmanı tavsiye derim darboğaz yaşıyorsun malesef istediğini veremiyor 130dtp işlemcin güç istiyor :) psu dan kaynaklı değil büyük ihtimal.
  • Normalde Gigabyte PSU için 600 watt minimum öneriyor bu kart için.

Ancak kart stress altında 170 watt gibi çekiyor. Elinizdek i7 950' nin tdp' si ise 130 watt. Şu haliyle sistem ortalama dahili ve harici diğer aygıt ve bağlantılar ile tahminen full yük altında 350-400 watt çeker... Hem cpu hem, de gpu' ya overclock varsa helalinden bir 100 daha eklemek gerekir diye düşünüyorum...

Overclock yok ise elinizdeki 500 watt' lık PSU' nun sınırlarda yetmesi gerekir(Overclock kesinlikle kaldırmaz diye düşünüyorum. Ateşle oynuyor olursunuz.). Ancak bahsettiğiniz PSU berbat birşey gibi duruyor. Öyle ki; spesifikasyonunda sadece "Gerçek 500 watt" gibi bir ifade kullanmışlar. Bu açıdan ilgili değerleri karşılaması şüpheli olduğu gibi kendi başına sistemin sıcaklığına bile katkıda bulunuyor olabilir.

Bence onu her türlü değiştirin ve iyi bir 600-650 wattlık min bir çözüme yönelin. Bu arada bir tavsiye; sisteminizin biraz daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız; hem tutarlılık hem de esneklik açısından yüksek primleri öncelikli olarak kasa ve psu' ya bağlamanız daha iyi olur. Bu size istediğiniz bileşenleri almak ve upgrade etmek açısından uzun vadede sağlam bir temel oluşturur.

G1 Gtx 970' in default olarak idle fan hızı %34, sonraki bir bios sürümü ile %30' a düşürüldü diye hatırlıyorum ama yanlış da olabilir. Bunu 0db gibi ancak bir custom bios update ile çalıştırabilirsiniz ki bu halde garanti de kuvvetle muhtemel gider...

Öncelikli olarak hem CPU ve anakartın, hem de GPU' nun sıcaklık değerlerine bir bakın yük altında. Hwinfo, MsiAfterburner gibi programlar kullanabilirsiniz. Bununla birlikte kasanızın marka ve modelini ve fan yapısını söyleyebilirseniz, sıcaklık değerlerinize göre problem olup olmadığını veya varsa neler yapabileceğinizi belirleyebiliriz...

• psu nun fotoğrafını buldum

sanırım siz 12v kanalının günümüzde en çok güç çekilen kanal oldugunu bilmiyorsunuz üzerinde 500watt yazıyor ama 170i diğer önemsiz 5v kanalından falan.. ekran kartı anakart işlemci 12v kanalından beslenir..

12v kanalından 310watt maxx diyor.. kartın ısınması psu dan kesinlikle hatta çalışması bile mucize.. yakında o sistem patlar olan size olur.. ayrica o karta o kadar para veriyorsunuzda 180 lirada bi psu alıverin.. zaten size bunu satan vatanbilgisayar görevlisinin kesinlikle psunuzun modelini markası sorması gerekirdi.. :)
     Gigabyte 970 G1 hakkında problemlerim var yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 28 Haziran 2015; 0:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş o psu ne öyle acilen git 80 plus 650w fln al sen ekran kartının yada anakartın yanmadığına dua et 1200 tl lik ekran kartını çöp edersin git hemen al
    sese gelecek olursak büyük ihtimalle ekran kartınından gelen cw :D
  • Kasamın modeli ve markası da Aerocool PGS Vs-9. Yeni PSU almaya karar verdim önerisi olan var mı? 150-250 arası bişeyler olsun
    http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hyper-700-serisi-700w-guc-kaynagi.html

kesinlikle bu :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.