Şimdi Ara

Getz 2006 1.4 97beygir yakıt sorunu...!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım servis öncesi 100km/9,5lt, servis sonrası 100km/9lt - 8,8lt benzin
    tüketiyor.

Bununla ilgili olarak elektronik devrelerini vs. ayarlarını bilgisayarlı kontrolden gecirdiklerinde herhangi bir sorun olmadığını bildirdiler..

2500 - 3000 devirli ve 90-110km aşmamama ragmen degerlerde degisiklik soz konusun degil..

Aynı ozelliklere sahip arkadslarin bilgilerini rica ederim.. Yada bu yuksek tuketim hakkında bilgi sahibi olanlarin bilgilerini rica ederim.

Saygılarimla.
    Gokhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkobar -- 11 Haziran 2007; 15:36:17 >

• şehir istanbulsa ve trafiğe çok takılıyorsanız yakar o kadar.. uzun yol değerleri de aynımı .. 5.5-5.8lt üzerine çıkıyor mu?
  • Değerler bana gayet normal göründü. Kullanım alanlarınızı biraz daha açıklarmısınız?
  • Verdigim değerler istanbul şehir içi kullanımı..
    Uzun yolda tüketim sarfiyatının düşmesi bana gayet mantıklı geliyor. Benim kabul etmedigim normal devirlerde kullanırken bu sekilde yakması anormal..
    1 vitesde uzun sureli kullanmıyorum.. Normal geçişler 2500 3000 arası seklinde..

Aynı ozelliklere sahip diger arkadaslarin yakıt tuketimi ne sekilde?
  • stanbul trafiğinde bence gayet makul. daha za yakıyorum diyen varsa bence biraz abartıyordur. bugün arkadaşa araba bakmak için gittiğimiz honda bayiside civic için şehiriçinde en az 10 litre yakar dedi.
  • ilk olarak yol bilgisayarını sıfırlıyormusun diye sorayım sıfırlıyorsan arabanda sorun olduğu kesin çünkü bende fazla yakman zor , daha mavi ışık sönmeden iş yerine vardığım oluyor 7,8 i geçemedim başka bir öneri yol bilgisayarına güvenme deponu fulle 100 km git yeniden fulla bak bakalım ne kadar yakmış en doğru sonuç o

quote:

Orjinalden alıntı: gkobar

Arkadaslar merhaba,

Aracım servis öncesi 100km/9,5lt, servis sonrası 100km/9lt - 8,8lt benzin
    tüketiyor.

Bununla ilgili olarak elektronik devrelerini vs. ayarlarını bilgisayarlı kontrolden gecirdiklerinde herhangi bir sorun olmadığını bildirdiler..

2500 - 3000 devirli ve 90-110km aşmamama ragmen degerlerde degisiklik soz konusun degil..

Aynı ozelliklere sahip arkadslarin bilgilerini rica ederim.. Yada bu yuksek tuketim hakkında bilgi sahibi olanlarin bilgilerini rica ederim.

Saygılarimla.
    Gokhan

• 1.4 era da aynı motoru taşıyor sadece biraz ağır getzden.. trafik istanbula göre sakin olmasına rağmen 8.4lt gibi yakıyor klima açarsan 9lt i geçer.. bir depoyla şehir içi 500km uzun yol 700km yapabildim.uzun yolda 5.5 lt gibi yakıyor..

1.4 az yakar diye düşünme çok valfli motorlar az yakmaz 97hp az bir güç değil neredeyse 1.6 yı yakalıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorun bende de var
    ankara şehir içinde kullanıyorum
    genelde 7.8lt gösteriyo yani 0.23ytl civarı
    ama 50 ytl ile 200 km zar zor yapıyo
    yalnız devirli kullanmayı seviyorum

alet çok atak sınıfına göre 0.25ytl yakması normal
    ancak bazen de hesaplıyınca 0.30ytl felan oluyo anlamadım
  • slm arkadaşım ben bunu anladın bu hyundainin her arabası çok yakıyo bende de; 2004 model 1,3 motor accent var benim arabam km de 3,18 bmw ile kafa kafaya yakıyor,Km de tam 318 bin lira yakıyoooo.Sen yine iiisin!!!!!!!!!!!
  • Selamlar;
    2004 model accent admire arabam ,
    100 km de 6 lt benzin tüketiyor. Şehir içi - dışı karışık.
    100 km de 8 lt LPG tüketiyor . Şehir içi dışı karışık.

Tersine Hyundailer az yakıyor olarak bilinirler.
  • slm kardeş o zamn madem az yakıyo bu hyundailer neden bendeki ve bi kaç arkadaşımdaki accentler çok yakıyo anlamış değiliz lütfen bize yardım edin
  • Kullanım tarzı çok önemli bizim araçlarda...
    Ankara'da şehir içi 6.9-7.5 arasında kullanıyorum.
  • Arkadaşım ,acaba sizin lambda sensöründe bir arıza olabilirmi?
    Bu sensör sürekli olarak Egzost gazının CO oranını ölçerek zenginmi yakıyor yoksa fakirmi yakıyor ölçüyor zengin yakıyorsa benzin enjektörlerinin sürelerini uzatıyor , böylece birim zamanda enjektör daha az açılıp kapanıyor ve az yakıyor, Yok eğer araba fakir karışım yapıyorsa benzin enjektör sürelerini kısaltarak birim zamanda daha fazla benzin püskürtülmesini sağlayarak fakir karışımı yükseltiyor.

Bu konu nasıl anlaşılacak , arabanız dediğiniz gibi km de 318 bin yakıyor ise aşırı zengin yakıyor demektir. Bu durumda arabanın benzin beynine Hı scan cihazıyla diğer adı OBD cihazıyla bakılacak , Burada LFT (Uzun yol benzin eğrisi) nin - 20 , -25 civarında görmeniz gerek . - olması zengin yakıyor demektir , + da fakir yakıyor demktir. Benim araba 200 bin yakarken , sizin araba 300 bin yakıyorsa bu değerin -50 % gibi çıkması lazım. Bu değerin ideali 0 dır ,3-5 yıllık arabalarda -1 - - 2 civarında olur.
    Neyse sizin arabada - 40 , -50 gibi görünüyorsa Lmbda çalışıyor sağlam ölçüyor demektir , o zaman arızayı başka bir yerde arayacağız. Eğer LFT değeriniz benim dediğim gibi -40 , -50 değilde 0 gibi görünüyorsa Lambda sensörü ölçme yapmıyor demektir , Araba kafasına göre takılıyor demektir.

Eğer böyle ise arabanın Lambda sensörü değişecek ,400-500 Ytl lik bir parçadır , Sonra bu sensör doğruyu ölçerek arabanızın enjektör süreleriyle oynayarak ideal tüketimi sabitleyecektir.

Bir Hyundai asla bu kadar yakmaz kardeşim....
    Kullanım farklılıklarından dolayı benden %10 fazla yakarsınız %50 fazla yakmanız imkansız.

quote:

Orjinalden alıntı: özbolu

slm kardeş o zamn madem az yakıyo bu hyundailer neden bendeki ve bi kaç arkadaşımdaki accentler çok yakıyo anlamış değiliz lütfen bize yardım edin

• Arkadaşlar ben arabamı gayet normal kullanıyorum vites devirlerini 3000 de değiştiriyorum bunun sizce neresi sakıncalı ben anlamış değilim....Artık satma kararı aldım Çünkü aldığım para benzin fiyatına gidiyor..
  • ya kardeş hakkatten hyundainin benzinlisi çok yakıyor...geçen il dışı 150 km lik bi yol yaptık ...çeyrek depo ile yarım depo arası yaktı...dedim içine tükürürürm ....gittim getzin dizelini aldım....
  • Arabanın mtoru açılmamıştır sen motorunu aç sonra yakıtına bir daha bak bizde de era 1.4 97 hp var ilk başlarda çok yakıordu sonradan motu açıldı yakıtı azaldı.
  • Bu konuda bi bilgim yok ancak o zaman niye yazıyosun kardeşim gibi bişey diyosanız ;

1.5 CRDİ getzlerin hemen hemen hepsinde yol bilgisayarı ortalama yakıtı yanlış gösteriyor fakat bu sorun bu modelindede var mı bilmiyorum araştırmanız önerimdir.

Saygılar.
  • arkadaşlar 1.4 otomatik vites getz şehir içi ne yakar ? hyundainin kendi internet sitesinde 9 yakar diyorda
  • yaw arkadaşım ne açılmaması..araba senede 3 sefer uzun yol yapıyorum ve 180 km/h den aşağı düşmüyorum.Eğer motor açılmamışsa daha bi yolu varmı bunun???????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.