Şimdi Ara

Geri Vites Kamerası Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamda lcd ekran var ve yeni farkettim onun da anolog video girişi var

Yukarıga gördügümüz anolog çıkış veren geri vites kamerası 60- 70 lira fakat ben onun yerine evede kullandığım a4 tech

webcam imi kullanmak istiyorum, ne yapacağım konusunda aklıma pek bi fikir gelmedi acaba kullanabilir miyim?

• ustteki kamerayı kullanabilirsiniz ama a4 tech kameranın çalışabilmesi için aracınızda bilgisayarın bulunması lazım.

üstteki kameranın çıkışını lcd ye bağlar 12 girişini de anahtarlarsınız.yada kontaga bağlarsınız böylece araç çalışmaz ken yada siz istemediğiniz durumlarda kamera çalışmayacaktır.

bu arada araca pc koymayı düşünmedimde diil ancak ek 72 amper civerında bir akü ve pc nin ağırlığını arabanıza ekliyosunuz ayrıca en az 800*600 destekleyen bi lcd yada 12v ile çalışan monitöre ihtiyacımız var

laptop diilde arabaya entegre edilmiş bi wireless sistem ve ses sisteminin müzik arşivinin depolandığı bi pc guzel olurdu
  • araca webcam bağlayabazsın çünki usb arayüzünü kullanır usb ise dijital veri aktarımı yapar lcdnin büyük ihtimal analog RCA tipi konnektör vardır arkadaşın dediği gibi üstteki kamerayı bağlayabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: utopiautopia

ustteki kamerayı kullanabilirsiniz ama a4 tech kameranın çalışabilmesi için aracınızda bilgisayarın bulunması lazım.

üstteki kameranın çıkışını lcd ye bağlar 12 girişini de anahtarlarsınız.yada kontaga bağlarsınız böylece araç çalışmaz ken yada siz istemediğiniz durumlarda kamera çalışmayacaktır.

bu arada araca pc koymayı düşünmedimde diil ancak ek 72 amper civerında bir akü ve pc nin ağırlığını arabanıza ekliyosunuz ayrıca en az 800*600 destekleyen bi lcd yada 12v ile çalışan monitöre ihtiyacımız var

laptop diilde arabaya entegre edilmiş bi wireless sistem ve ses sisteminin müzik arşivinin depolandığı bi pc guzel olurdu

öyle bir pc yapıyorlar zaten discovery de görşüştüm

• daha ucuza analog çıkış veren kameralar var.illa adı geri vites kamerası olması gerekmiyor.güç girişinide geri vites lambasından verirsenz geri vitese takınca çalışmış olur.çok zor bişey değil yapılır ve işede yarar
  • eewt geri vites kamerası şart değil (webcam olmaz) gücü aküden alabilirsiniz geri vitesede röle bağlarsanız geri vitese takınca çalışır gücü direk lambadan almamanızı tavsiye ederim elektrik tesisatına zarar verebilir( çok akım çekmez ama ne olur ne olmaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 15 Temmuz 2008; 18:23:41 >

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6019

Nikon D5000 / Nikkor AF-s 18-55mm VR / Tamron 70-300mm tele-macro / Nikkor AF 50mm f/1.8

GalaXy SII GT-I9100
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gittigidiyor da mini kamera diye bir arama yap.
  • yapacağın olayda ebcam koyamassın çünkü arabanda webcamın gönderdiği kodları çözecek bir pc yok ancak 50$ a alacağın bir siyahbeyaz güvenlik kamerasını tamponun altına sokabilirsin nası çalıştıracağın konusundada geri vites lambasından röle tetikleyip çalıştırabiirisin. normalde güvenlik kameraları için dvr cihazı da lazım ama kayıt yapmayacağın için olur diye düşünüyorum.

arkadaşlar kusura bakmayın cevaları okumadan yazdım zaten söylenmiş herşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MzkC -- 19 Temmuz 2008; 20:29:47 >

bunun ne faydası olur??

şehirlerarası otobüslerde var bu sistem. arabanın arkadasında araç var mı yok mu sollamaya müsait mi durmaya müsait mi öğrenmek için. yani geri vites lambası yerine kontağa bağlarsan daha kullanışlı olur
  • Büyük bir elektronikçiye gidin mini kamera sorun onların çıkışı composit (analog) oluyor. Yaklaşık 30 ytl gibi bi fiyatı vardır. Birde IR kumanda ledlerinden kızılötesi aydınlatma yaparsanız gecede görüş sorunu olmaz.
  • arkadaşlar bnde aynı şeyi düşünüyom bir yardımcı olsanız sevinirim bizim arabada [link]img19.imageshack.us/img19/8726/43quotgpsnavigasyonmp3m.jpg[/link] bundan var ve bundada av in girişi var bnde bu girişe uygun diğer kameramın kablosu var ve bn elimdeki bir webcamı buna bağlamak istiyorum bir yardım
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.