Şimdi Ara

Geri vites faciası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar vites dişlilerinden anlıyorsanız bi sorum olacak size. Geçen gün geri vitesle aracı rampa yukarı geri geri çıkardım. Sonra direksiyonu düzeltip aracı aşağı saldım tahmini 15 km hıza ulaştığında debriyajı yarıya kadar getirdim ve vuuuuu şeklinde bir ses çıktı bir baktım vites geride kalmış (: sonuç geri viteste gaza yüklenince gırrrr şeklinde ses çıkıyor. Bir kaç kişi dişlileri traşlamışsındır diyor. Ayrıca 1. Viteste giderken gazdan ayağımı çekince devir düştüğünde o ses çıkıyor? Nedir tahmin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• senkromeçlerden kaynaklanıyor,şanzımanı kucağa almadan mekanikçiye götürmekte fayda var :).

• burada yardımcı olacak bir kişi bulamazsınız bu konuda
    şanzuman masraflı ve önemli bir konu direk bir ustaya götürmenizde fayda var
  • Geri vitese takılı inerken debriyajı hafif bırakınca vites topuzu sallandı mı ? Normalde sallanması lazım. Sallanmadıysa zaten siz fark etmeden araç geri vitesten atmış demektir. Vuuuu sesi geri vitese takılıyken tamamen debriyaja basıp bayır aşağı salarsanız da gelir.

Halkımızın bildiğinin aksine. Şanzıman dişlileri hiç bir zaman ayrılmaz. Sadece onları seçen senkromeç ayrılır birleşir. Dişliyi sıyırmış falan diyorlar. Dişli sıyırmaz. Vites seçici sıyırır sadece. Geri vitesiniz senkromeçsiz de olabilir. Sesi duymadan çok net bir yorum yapamam ancak çok sıkıntı olursa ileriki zamanlarda geri vitesten kendi kendine atması lazım. Sıkıntı yoksa bir şey yapmaz.

Problem geri vites dişli seçicide olsa birinci viteste ses yapmaz. Ayrıca geri viteste problem olsa dediğim gibi kuvvetle muhtemel geri geri giderken vitesten atar. Şanzıman rulmanlarını bozmuş olabilirsiniz. Bir ihtimal aks da olabilir. Bir tanıdığım söylemişti aksı ama pek ihtimal vermiyorum. Ustaya görünmenizde fayda var.

Çünkü geri viteste giderken şanzımana ters tork biner. Aynı ters tork, birinci viteste giderken gazı bırakıp motor kompresyona düşünce de biner. İkinci üçüncü viteslerde kompresyondan kaynaklı ters tork daha düşük olduğu için ses yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 9 Ekim 2014; 11:57:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Geri vitese takılı inerken debriyajı hafif bırakınca vites topuzu sallandı mı ? Normalde sallanması lazım. Sallanmadıysa zaten siz fark etmeden araç geri vitesten atmış demektir. Vuuuu sesi geri vitese takılıyken tamamen debriyaja basıp bayır aşağı salarsanız da gelir.

Halkımızın bildiğinin aksine. Şanzıman dişlileri hiç bir zaman ayrılmaz. Sadece onları seçen senkromeç ayrılır birleşir. Dişliyi sıyırmış falan diyorlar. Dişli sıyırmaz. Vites seçici sıyırır sadece. Geri vitesiniz senkromeçsiz de olabilir. Sesi duymadan çok net bir yorum yapamam ancak çok sıkıntı olursa ileriki zamanlarda geri vitesten kendi kendine atması lazım. Sıkıntı yoksa bir şey yapmaz.

Problem geri vites dişli seçicide olsa birinci viteste ses yapmaz. Ayrıca geri viteste problem olsa dediğim gibi kuvvetle muhtemel geri geri giderken vitesten atar. Şanzıman rulmanlarını bozmuş olabilirsiniz. Bir ihtimal aks da olabilir. Bir tanıdığım söylemişti aksı ama pek ihtimal vermiyorum. Ustaya görünmenizde fayda var.

Çünkü geri viteste giderken şanzımana ters tork biner. Aynı ters tork, birinci viteste giderken gazı bırakıp motor kompresyona düşünce de biner. İkinci üçüncü viteslerde kompresyondan kaynaklı ters tork daha düşük olduğu için ses yapmaz.

Hocam teşekkür ederim desteğiniz için ancak bugün kurtlandım bir ustaya gösterdim, 2 hafta önce baskı balata değişmişti o esnada şanzıman takozunu iyi sıkmamışlar sanırım titreşimi kasaya veriyor dedi usta. Yarın baskı balatayı değiştiren ustaya götürcem. Herşey için teşekkürler

• En korktuğum senaryolardan biridir. Kuzenim era ile nerden baksanız 100 m indi bu şekilde ama bir şey olmadı araca.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

En korktuğum senaryolardan biridir. Kuzenim era ile nerden baksanız 100 m indi bu şekilde ama bir şey olmadı araca.

Aynen hocam usta şanzımanda sıkıntı yok diyor. O takoz var ya o takoz (; mum yaktırdı bana kaç gündür

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.