Şimdi Ara

Gerçekten yardıma ihtiyacım var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar içinden çıkılmaz boktan bi durumdayım. Hertürlü yorumada açığım anlatıyım biraz hayat hikayem gibi olucak ama kısaca yazıyım;

22 yaşındayım puanım yettiği için 4 yıl once veteriner fakültesine kaydoldum daha önceden öyle hayvan seven veteriner hekimliği düşünen biride değildim aslında düşündüğüm bi meslekte yoktu. Zaten bi hedefimolmadığından baktım puanıma iyi bi veteriner fakültesi geliyo gidiyim dedim.

1senemde gezdim tozdum hovarda bişeydim sürekli orda burda takıldım. dersler kaldi tabi 2senede aynı 3. senemde bikac bi ders verdim amaderslerle alakam yok tabi ben bunları yaparken babamlar beni okuyo biliyolar yani şu anda 4 olmam gerekirken beni 3 bitiyo sanıyolar ama ben daha 2.sınıfım ve 1den derslerim var. Bu sorumluluk ablamara karşıda var babamda ablamlarda 1 dediğimi 2etmedi nezamn bişi istesem yaptılar geçen yaz dil okuluna çocukluk hayalim Vegasa bile gittim. ama herkes okuduğumu sanarken ben geziyodum.

Hersene, her dönem başındaartık okucam ya derslerede gidicem diyorum vizeler kötü geliyo finallerede calısa gelmiyo vize kötü olunca aynı terane yani. Evet çalış yap it herif derdin tasan yok derseniz haklısınız amanası çalışıcağımı bilmiyorum. belki okuyan vardır bölüm gerçekten çok ezberlemem gereken şeylerle dolu ama yok yani almıyo kafam resmen okuyorum ediyorum yok yani tabi devamını verdiğim için derslerede çok gitmiyorum. bu dönemde bitti ve ben yine bdahaki döneme derslere gircem not alcam diyorum. ama yapamamaktan korkuyorum.

Önümde bi kaç seçenek var herşeyi göze alıp aileme gerçekleri söyleyip okulu bırakmak ama hayat standartlarım bukadar yuksekken lise mezunu olarak kötü biişte çalışamam( yanlış anlaşılmasın lise mezunlarını ezmek filan için yazmadım)

Veya yeni bi okul okumak ama boyle biseyi aileme soyleyemem 4 yıl gectı aklın nerdeydı demezlermı adama evet cok katı bı ailem olmasada babam her konustugumuzda derslerıne calıs başka bişi istemiyoruz 1 sene kaybin bilmem kaç bin lira diyo. Ayrıca hayalimdeki meslek gibi bişide yok.

Yada bu okulu adam gibi okuyup bitirmek. Bu en mantıklı olanı biliyorum ama olmuyo işte derslere adam gibi gereken ilgimi veremiyorumya çalışmayı bilmiyorum yada salağım ki salak olduğumuda sanmıyorum.

Neyapmalıyım arkadaşlar bi soyleyin nası çalısıyım hayatımda nasıl değişikliklerle düzene sokiyim. Ve bunların hepsi yetmez gibi 1 yıldır birlikte olduğum ama gerçekten benim için çok kıymetli kız arkadaşım bu sene mezun oluyo seneye çalışıcak filan onla konusunca benimi düşünüyosun saçmalama ben hep arkadayım desede kim kimi 5 yıl bekler yani benim aksime bolumunu 1. bitiriyo kız.

Neyse herturlu yorumu yapabılırsınız psikoloğa gitmeyi düşünüyorum sizce yardımı olurmu? Tabi adam gibi okuyamasamda ögrenciyim öle çok param yok ondan devlet hastanelerinde psikolojik destekler nasıl yardımları olurmu? yada Ankarada ucuz yollu destek alabileceğim bi kurum varmı? veya özel kliniklerin fiyatları neler?

• Valla bana en mantikli gelen derslere calisman ve bolumu bitirmen. Zararin neresinden donersen kardir hesabi yani. Tabi bu sadece benim fikrim.
  • Aynen banada en mantıklı gelen o ama sevmediğin işte başarılı olamazsın muhabbetleri varya seviyomuyum sevmiyomuyum onuda bilmiyorum ama dersleri sevmiyorum o gercek derslere nasıl çalışmam gerektiğini hayatımı nasıl düzene sokabilceğimi öğrenmeliyim bunun içinde profesyonel bi yardım gerekiyo sanırım.

İnsan sevmediği işi yapmak zorunda kalırsa ömür boyu kendine işkence eder.

ve türkiye istemeden seçtiği meslek yüzünden kendine işkence edenlerle doludur.Sende bu güruha ilave olarak katılırsın sadece böyle giderse.

Türkiye de insanların hayatına yön verdiği şeylerin bir kısmı da tesadüflere bağlıdır buda inkar edilemez.

Ama sevdiğiniz bir iş muhakkak vardır her insanın vardır ama henüz keşfetmemiştir kişi.
  • doğru ama neyi sevdiğimi bilmiyorum lisede saçma rehberlikcilerin saçma testleri vardı biri doktor olur diyodu biri mühendis belki sevdiğimi düşündüğüm bi iş var oda işletmecilik ama türkiyede işletme okumak demek işsiz demek yada bi işletme acicak sermayem yok bunların hepsi yerine sevmeye çalışabilirim nefret ettiğim bisi değil sadece zor geliyo bana göre gelmiyo hani tıbbi terimler filan mantigima yatmiyo ki tiptada mantığa oturması gibi bisi zor ilk önce ezberliceksin sonra mantığını anlicaksin çarkı isliyo bu işlerde böyle bolumlerlerde okuyanların hayat tarzları ve çalışma teknikleride cok yardımcı olabilir bana nasıl calisiyosunuz nasi notlar aliyosunuz derslere devaminiz nasıl veya hergunuzde derse vakit ayiriyomusunuz nasıl tekrarlar yapiyosunuz veya bu durumda tembel arkadaşlarınızdan paçayı kurtarıp degisebilenler nasıl becerdi neyi değiştirdi hayatında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tarih gibi derslere çalışırken bol bol yazarak çalışırdım.

Önce sınavın geleceği yerdeki konuyu okurdum sonra konuyla ilgili aklımda kalanları yazarak ne kadarının aklımda kaldığını görürdüm.

bu şekilde çalışarak yüksek notlar alıyordum.Başka türlü sadece okuyarak aklımda fazla kalmıyordu konular.

İngilizce yi de 10 sene okudum ortaokul lisede, ve öğretmenlerimiz süreki pratik yapmamızın gerekli olduğunu söylerlerdi.

Bu şekilde yine epey ilerledi ingilizcem zamanla.

Ancak işte şu var çalışma tekniğinin verimliliği ayrı mesele , kişinin meslek seçimi ayrı meseledir.

Kişi öncelikle sosyal bilimlere mi ilgi duymaktadır , sayısal bölümlere mi ?

Sizin olay sayısala doğru gidiyor gibi.Yani mühendislik - endüstrri tasarım gibi.

Mesela bilgisayar destekli grafik tasarım filan ilgi alanınıza girmez mi ?

• seviyorsa 5 sene de bekler 10 sene de bekler orası ayrı...okula gelince sen ne yapıyorsun hocam ya ? keşke hiç yazmasaydın o bölümü ya da ne biliyim başka bölüm yazsaydın..çok üzülüyorum böyle şeyleri duyunca gerçekten hem de..neyse ne diyelim ki bu sene sınava falan gireydin tekrar bari şansını denerdin..her şeyi geçtim kendini bir tarafa bırak sana bu kadar fırsat vern AİLENİ düşün..inan anne-baba bizden daha çok istiyor okumamızı,bir yerlere gelmemizi..çünkü onlar ne şartlarda yaşamışlar biliyorlar durumu ki bizim de aynı şeyleri yaşamamızı istemiyorlar...kolay değil işin..şu kız olayı da biraz psikolojik yönden senin için zararlı olur diye düşünüyorum...bende yaşadım çünkü şimdi sen diyorsundur kız mezun olacak ben daha okuyorum bunun sıkıntısı da vardır diye düşünüyorum...bir yandan okul bir yandan sevdigin kız..Allah yardımcın olsun..yaşadıgım için bende yorum yazmak istedim..dertleşmek istersen konuşabiliriz dostum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var :(
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş ben, şu an Vet. fak. cerrahide yük.lis. yapıorum.
    Herşeyden önce acilen bölümü bırak. 4ncü senen 1den ve 2 den ders alıyorsun. ben de 1nci sınıfta kalmıştım, eğer bir sene daha kaybetseydim derhal bırakırdım. Çünkü fakülte gittikçe zorlaşıyor ilerleyen yıllar çok daha zor. ipin ucunu kaçırmışsın.
    Sana tavsiyem 4 yıllık işletme ya da kamu gibi bir bölüme gir 4 yılda bitir kpss den memur ol. Benimle birlikte 2003 te girip hala bitirmeye çalışan arkadaşlar var. Her gecen gün daha gec olabilir inatlaşmana değecek bir bölüm değil. Tıp hukuk ecza falan olsa sonuna kadar bırakma devam et derdim. Ama mezun olunca çektiğimiz sıkıntıların karşılığını alamıyoruz. Bizim fakültenin en tembeli bile işletme, kamu, sınıf öğretmenliğinde okuyanların en çalışkanından daha çok ders çalışıyordur.
    Herşeye rağmen devam etmek istiyorsan, çok sağlam kopya çek korkma o teorik derslerin çoğu mezun olunca işine yaramayacak. saçını uzat bluetooth kulaklık kullan sınavda ;) hocalara hediyeler al, çalışkan bi arkadaşına yaman sınav haftalarında.

• Bölümü değiştirmeni tavsiye ediyorum ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8DA7E2B07 -- 25 Ocak 2013; 12:04:17 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.