Şimdi Ara

Gerçeklerle Savaşmak Yerine Onları Kabullenmeye Karar Verdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
11
Favori
7.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

Dünya sandığımızdan çok daha büyük ya da biz düşündüğümüzden çok daha küçüğüz ya da her ikisi birden bilemiyorum hadi hayırlısı. umarım herkes dilediği bir yaşama sahip olur.
    Herkes diledigi yasama sahip olamaz

Bak simdi

sabc3topbillingyoutube
    The grand Tour of Palazzo Steyn | Top Billing
    https://www.youtube.com/watch?v=tmwM20rOXzA&feature=youtu.be

Dunyada boyle evler ve bunlarda oturmayi hak eden insanlar var

Bir de benim gibi o insanlara hizmetcilik edip o evin icinde asgari ucrete calisacaklar var

Malesef looserlik kaderdir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam seni bulmusken sorayım, benim boy 191 kilo 88 göbek vs yok spor yapıyorum 1 bucuk aydır gelisme var ancak çok değil.

protein tozu kullanmadan ne kadar zamanda gelisme beklemeliyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyi birisiydim

hocam seni bulmusken sorayım, benim boy 191 kilo 88 göbek vs yok spor yapıyorum 1 bucuk aydır gelisme var ancak çok değil.

protein tozu kullanmadan ne kadar zamanda gelisme beklemeliyim ?
    9 aya güzel gelişme olur bence
  • Gerçek zannettiğin şey belki de gerçek değildir.

Gerçeklerle Savaşmak Yerine Onları Kabullenmeye Karar Verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

hocam spora başla , kol 40 cm üstü olsun moralin yerine gelir

boy kaç bu arada

Alıntıları Göster
    Boy 181

Kol moral olayini anlamadim hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Gerçek zannettiğin şey belki de gerçek değildir.

Wjsjdhdhd

• up
  • Sağolasın eyvallah kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluluk bir amaç değildir. Keyif aldığın ve stresli hayattan uzaklaştıran şeylerle uğraştığında oluşan yan üründür. Amacın mutluluk olduğunda hiçbir zaman ulaşamazsın.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Şimdi mutluluğu koyduğun hedefe göre de değişir durumlar. Sen mesela bu evi mutluluk kaynağı olarak örnek olarak koymuşsun.

Diyelim ki ben bir baliciyim. balinin tüpü 6 tl. bi oturuşta 4 tane çekeceğimi varsayalım.

yanına da 8 tane 1 kg şeker poşeti.

25 lira civarı bir maliyet. 10 liraya da döner yedim ki miğdem bulanmasın baliden önce.

35 lira benim günlük mutluluk hedefim. bu kalemleri sağladığım anda dünyanın en mutlu insanı benim.

Şimdi 35 lirayı denkleştirdiğimi varsayıyorum.

Mutluluğma eriştim. Ben bu mutluluğu afedersin bu godoş evinin içinde yaşamam. Kafayı bulamam o evdeki avizelerden ışıklardan çok fazla detaylardan.

35 liralık mutluluğumu alıp tepelik bi manzarası olan bi ağacın altında gece şehrin ışıklarını izleyip, yüzüme vuran ılık meltemle, poşetimi üflerken ben o evdekinden daha fazla mutlu olurum. Bunun değeri yok işte. O evi benim kafamın içine soksan aynı mutluluğu yaşatmaz.

Şimdi senin mutluluk hedefin nedir onları bi kalem kalem yaz önce. Mutluğu nerde arıyosun, maliyeti ne kadar, senin elinde ne var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martax32 -- 19 Ocak 2020; 23:51:13 >

• martax32 kullanıcısına yanıt
    İlginc bir yaklasimin var reis

Benim icin artik mutluluk imkansiz bitmis durumdayım malesef dunyayi da verseler mutlu olmam

Ama şöyle bir planim var

2 haftadir disimde yara var 20lik dis çıkıyor sanirim ne denedimse olmadi eğer 1 hafta daha gecmezse kesin doktor lazim dis cekimi lazim demek ben bu aciyi cekmek istemiyorum gelecek pazartesi saat 00.06ya kadar bu durum gecmezse benim de hayata bir sürprizim olacak önceki 2 seferden farkli olarak cok daha planliyim bu sefer olacak hadi bakalim

Yeter itin köpeğin maskarası olduğumuz yeter meraklısı degilim bu b.ktan dünyanın

• Sorunu kabullenmek zaten size mutluluk getirecektir.
    Mutluluk maddiyatta değil yani evet maddiyat etkili ama bir seviye tabi. Daha onemlisi bakis acısı.
    Ortada sorun varsa once sorunu kabullenin
    Sonra çözüm arayin
    Varsa çözüm icin cabalayin.
    Bu çözüm tarafi biraz daha karisik bende. Bir olay olunca "benim bu işte amacım yada çıkarım ne?" Diye sorarim. Ve "bu yapacagim bana bunu saglayacak mi?" Egerki yapmayi dusundugum sadece bir tatmin ise genelde bundan vazgecerim. Onemli olan somut kazanclardir.
    Cozum yok yada cabayla olmayacak gibiyse bunuda kabullen
    Bitti gitti. Hayatta yon veremediginiz noktalar vardir ve buralarda sorumlulugunuz yoktur. Keyfini çıkarın.
    Galiba yaratilisim boyle benim. Ortada cozebilecehimi dusundugum benim kontrolumde bir sorun(çıkar) varsa beynim patlayana kadar çözüm ararım. Bulursam yaparim ama bulamazsam kabullenirim ve rahat birakirim kendimi. "Benim kontrolum yok bu işte nasip der teslim olurum"

Bu felsefe genelde psikolojik sagligimi cok koruyor.

Haa sizin kirilmaniz gibi bende. Bundan sonra en iyi sistem adami ben olacagim. Siyasilere yalaka ve yanar doner olacagim. Boylece felegin cemberinde hulohop oynayacagim sonra akrabalarimi cevremi besleyecehim diyorum. Bu cok kolay gözüküyor. Ama egitimim engel oluyor. Ne vardi az karaktersizlik olaydi

• Sorunu kabullenmek zaten size mutluluk getirecektir.
    Mutluluk maddiyatta değil yani evet maddiyat etkili ama bir seviye tabi. Daha onemlisi bakis acısı.
    Sonra çözüm arayin
    Bu çözüm tarafi biraz daha karisik bende. Bir olay olunca "benim bu işte amacım yada çıkarım ne?" Diye sorarim. Ve "bu yapacagim bana bunu saglayacak mi?" Egerki yapmayi dusundugum sadece bir tatmin ise genelde bundan vazgecerim. Onemli olan somut kazanclardir.
    Bitti gitti. Hayatta yon veremediginiz noktalar vardir ve buralarda sorumlulugunuz yoktur. Keyfini çıkarın.
    Galiba yaratilisim boyle benim. Ortada cozebilecehimi dusundugum benim kontrolumde bir sorun(çıkar) varsa beynim patlayana kadar çözüm ararım. Bulursam yaparim ama bulamazsam kabullenirim ve rahat birakirim kendimi. "Benim kontrolum yok bu işte nasip der teslim olurum"

Haa sizin kirilmaniz gibi bende. Bundan sonra en iyi sistem adami ben olacagim. Siyasilere yalaka ve yanar doner olacagim. Boylece felegin cemberinde hulohop oynayacagim sonra akrabalarimi cevremi besleyecehim diyorum. Bu cok kolay gözüküyor. Ama egitimim engel oluyor. Ne vardi az karaktersizlik olaydi

• quote:

Orijinalden alıntı: pcqlock

Sorunu kabullenmek zaten size mutluluk getirecektir.
    Sonra çözüm arayin

Hicbir şeye değmez biriyim moruq nefret ediyorum kendimden muhtemelen Allah beni öbür taraftaki atesine hazirliyor yaptigim kötülükler için

• Özel olmak göreceli bazıları için özel bazıları için değiliz ama bence bunun pek bir önemi yok. Yani hayatımızı yaşamalıyız istediğimiz mutlu olacağımız şekilde ne diyim başka.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    1.
    Bunca adam mesaj yazdigina gore onemlisin.

2.
    Spinoza teoremi diye bir kitap okuyorum. Diyorki. Eger ucgenler diyarinda tanri olsaydi. Üçgenler bu tanriyi ucgen olarak hayal ederdi. (Mükemmel üçgen)
    İnsanlarda tanriyi kizan. Seven. Yani kendi gibi hayal eder. Yani o insan degilki sen hata yaptin diye bunlari sana vermis olsun. Yada ben iyilik yaptigim icin bana harika seyler veriyor olaun. Vel hasil kuran da da belirtiyor. Senin bu cektiklerin veya cekmediklerin. Kisaca hayatin sınav. Allah bu dunyada basimiza gelen seyleri biz iyilik yaptik yada kötülük yaptik diye vermiyor. Oyle olsa kötüler daima kazanmazdi :). Oyle olsa (tam metni hatirlamiyorum) onlarin iyi halleri sizi yaniltmasin. Diye ayet olmazdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: PC Meraklısı Görkem

Özel olmak göreceli bazıları için özel bazıları için değiliz ama bence bunun pek bir önemi yok. Yani hayatımızı yaşamalıyız istediğimiz mutlu olacağımız şekilde ne diyim başka.
    Knk ozel derken

Mesela ben sw9da reyi hak edecek ozellikte biri degilim

Yada cok zeki bir insan degilim

Hicbir yetenegim yok eskiden komik eglenceli enerjiktim onuda öldürdüler

Yani cok siradan biriyim ya clone gibiyim swdaki

• Gercek sandigin seyler yasadigin olaylara yaptigin yorumlardir ve senin dusuncelerindir bunlar yorumlamana gore degisir. Insani mutlu yapanda hayati zehir edende senin olaylari yorumlamandir.

Kabullenmek ise icine girilen istenmeyen girdaptan cikmanin anayoludur. Kabullenmek yenilmek demek degildir, yanlislari duzeltmek adina atilan ilk adimdir. Bu sebeple versigin savasta simdiye dek kilicsizdin artik eline kilic almis oldun ve o kilici kullanma kabiliyetinle kendini degerli hissetmenin yolunu bulacaksin. Sen degersiz olduguna kendini inandirmissan beynin bunun dogrulugunu ispatlamak adina elinden gelen herseyi yapacaktir.

Ama dedigim gibi kaybettim artik dedigin anda tunelden cikis yolunun isigini gormussun, dogru yokda ilerleyerek o karanliktan cikmak sana kalmis. Soyleyeceklerim
    simdilik bu kadar, kendine inan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcqlock

1.
    Bunca adam mesaj yazdigina gore onemlisin.

2.
    Spinoza teoremi diye bir kitap okuyorum. Diyorki. Eger ucgenler diyarinda tanri olsaydi. Üçgenler bu tanriyi ucgen olarak hayal ederdi. (Mükemmel üçgen)
    İnsanlarda tanriyi kizan. Seven. Yani kendi gibi hayal eder. Yani o insan degilki sen hata yaptin diye bunlari sana vermis olsun. Yada ben iyilik yaptigim icin bana harika seyler veriyor olaun. Vel hasil kuran da da belirtiyor. Senin bu cektiklerin veya cekmediklerin. Kisaca hayatin sınav. Allah bu dunyada basimiza gelen seyleri biz iyilik yaptik yada kötülük yaptik diye vermiyor. Oyle olsa kötüler daima kazanmazdi :). Oyle olsa (tam metni hatirlamiyorum) onlarin iyi halleri sizi yaniltmasin. Diye ayet olmazdi.
    EyvAllah reyiz anlamadim ama benim icin nefes tuketiyorsun Allah razi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: martax32

Şimdi mutluluğu koyduğun hedefe göre de değişir durumlar. Sen mesela bu evi mutluluk kaynağı olarak örnek olarak koymuşsun.

Diyelim ki ben bir baliciyim. balinin tüpü 6 tl. bi oturuşta 4 tane çekeceğimi varsayalım.

yanına da 8 tane 1 kg şeker poşeti.

25 lira civarı bir maliyet. 10 liraya da döner yedim ki miğdem bulanmasın baliden önce.

35 lira benim günlük mutluluk hedefim. bu kalemleri sağladığım anda dünyanın en mutlu insanı benim.

Şimdi 35 lirayı denkleştirdiğimi varsayıyorum.

Mutluluğma eriştim. Ben bu mutluluğu afedersin bu godoş evinin içinde yaşamam. Kafayı bulamam o evdeki avizelerden ışıklardan çok fazla detaylardan.

35 liralık mutluluğumu alıp tepelik bi manzarası olan bi ağacın altında gece şehrin ışıklarını izleyip, yüzüme vuran ılık meltemle, poşetimi üflerken ben o evdekinden daha fazla mutlu olurum. Bunun değeri yok işte. O evi benim kafamın içine soksan aynı mutluluğu yaşatmaz.

Şimdi senin mutluluk hedefin nedir onları bi kalem kalem yaz önce. Mutluğu nerde arıyosun, maliyeti ne kadar, senin elinde ne var?
    Bak bu arkadasida iyi dinle.

Ayriyeten sorun ne anlamadim. Hergun bok temizlesem galiba yine sizin bakis aciniza sahip olmam.

Mesela video atmissiniz bir mesajda ben hic luks evlerde yasamayi hedeflemedim hayatimda. Hatta en son kendime bir araba almistim utandim. Utana utana bindim ilk zamanlar o araca. Ben bunu hak etmiyorum diye. Bu dunyanin en zenginlerinin videolarini izleyip ben bok gibi yasiyorum diye tribe giren genclerden degilsini anladigim. Ama tamda anlayamadim hayata olan bakış açınızı.

Şuan bir kırılma yasadiysaniz aslinda bu iyi birseydir. Degisiyorsunuz demektir. Ama degisimi dönüşüm yani daha iyi bir hale getirmelisiniz ki kriz firsata dönüşsün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.