Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam işte aleme verir talkını, kendi yutar salkımı durumları benimki tam. Elimde 50-60 dolarlık bir bütçe ile gidince buna razı oldum. Bir de aeropress aldım hazır gitmişken.

Hiç birşey için kullanmasam tiramisu yaparken üst üste 8-10 shot espresso yapıyorum, misafir geliyor cappuccino yapıyorum, aeropresste kahve yapıyorum bunlar için kullanırım diye düşündüm. Kendime Turk kahvesi ve espresso türevleri yaparken Sözen'le devam bir kaç sene daha :)

Adam gibi bir öğütücü alınca da bunu ofise geçirir filtre kahve makinesi ile kullanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

o zaman meşhur tahtakale deki mehmetefendi dükkanından milletin kahve sırasına girmesi aptalca diyorsun. neticede zaten verilen paket kimbilir kaç günlük. çekileni de vermiyorlar hemen.

Aptalca dediğimi hatırlamıyorum.
    Kahvenin dünyaca kabul gören tüketim kriterleri var.
    Kahve bir keyif içkisidir ve kahveden keyif almak için kahvenin içindeki rayihasını, özünü tatmak gerekir.
    Bunun için tazelik en önemli kriterdir.

Dediğiniz yeri bilmiyorum fakat kuyruğa girilen bir yerse kesinlikle günlük kavurum vardır.

Aslında şöyle bir durum var. KK Mehmet Efendi'nin dükkanında her gün her saat sıra olur, bu kapasite ile çalışan bir dükkan Albati'nin dediği gibi günlük kavurma vardır, ve verilen kahve tazedir. Ama öte yandan çekilen kahve hızla bayatlar. Bu nedenle oradan alınan kahvenin eve gidene kadar dahi tam anlamıyla taze kalacağını düşünmüyorum. Ha gene marketteki ambalajlı olanını almaktan iyidir.

hergün öğütülüyorda balıkçı misali öğütülen gözünün önünde paketlenip sana verilmiyor. bi yandan paketliyorlar bi yandan paketlileri satıyorlar. ve sanırım satılan en azından 1 günlük. yani bayat. ancak orada mis gibi kokuyor tabii.

geçen aldığım kahve bana marketten alüminyum poşette sattıklarından bayat gibi geldi. kokusundan anladığım kadarıyla.
    1aylık poşet bulursam marketten fena olmuyor. açıkçası 1-2 günde koku da gittiği için öğütülmüş türk kahvesi almak mantıklı değil.ancak alternatif yok.
    öğütücü olmadan kahve işine girilmez tad falan alınmıyor içerken. acı acı bişey içiyorsun. açıkçası ben dahil o yazılan koku ve lezzette kahve içtiğimizi hiç sanmıyorum. bi gurmeye bi yerde dek gelsem de şu anlattıkları kadar güzelmi yoksa abartı pazarlamamı görmek istiyorum. ancak o da zor bu gidişle. millet şuruplu şekerli kahve içip içtiği kahvenin ne süper lezzetli olduğundan bahsediyor. halbuki şekerin aromaların gazında haberi yok. şekersiz kahve içerim ve o harika kahveyi tadamadım malesef.
    kahve pahalı gurme işi. bunu bilir bunu söylerim. para akıtmayacaksınız benim gibi arçelik telveyle idare etmek en iyisi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• _Riven_ kullanıcısına yanıt
    Hocam gidip en doğrusunu denemek artık zor değil Türkiye'nin de bir çok şehrinde 3. Dalga olarak adlandırılan kahve dükkanları mevcut. Ben de gidip henüz içmedim ama deneyip hatasız pişmiş, taze öğütüşmüş kahvenin tadına varmakta fayda var.

Para akıtma konusunda şu anlamda katılıyorum. Bu işin sonu yok. Yüzlerce kahve çeşiti, yüzlerce ekipman. Emeksiz yemek olmuyor ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

espresso için el değirmeni almayı önermiş arkadaslar,arastırdıgımda bır cok kısı ayarın bozuldugu,istenilen kalitede espresso cekmedıgını soylemış.Acaba degırmen gıbı öğüten(bıcaksız) bir makıne varmı ucuza?bekoya 100 tl verıp,değirmene 1000 tl vermek baya zorluyor

Sadece ayar ile ilgili problem yaşayanlar için söylüyorum, çok basit bir cıvata takviyesi ile hallettim bu sorunu.
    Detayları merak edenler aşağıda yazdıklarıma da göz atabilirler.

Benim kahve maceram da pek çok arkadaşın olduğu gibi forum sayfalarını okuyarak nereden nasıl başlangıç yapmalıyım ile başladı.
    Araştırdığım sıralarda forumdan bir arkadaşın haber vermesi üzerine şansım yaver gitti Nazilli'deki bayiden sıfır Arçelik cihaz alabilenlerden biri oldum.
    Aynı dönemde ''fiyat performans olarak iyi, yoklukta gideri var'' yorumları üzerine KG79 da aldım.
    Kahve siparişi verirken sözen değirmeni de görünce o kadar atıfta bulunan varsa vardır bir hikmeti dedim ve aldım.
    Yani aynı çekirdekler ile hem sözen hem kg79 deneyimim oldu. Sütlü kahveler dışında KG79 kullanmayı bıraktım,
    kendim zaten tercih etmiyorum ama herkes şekersiz kahve sevmiyor ya da içemiyor. Mecburen latte ,cappuccino yapmak durumunda kalıyorum.
    Aradaki fark çok amatör birinin ayırt edebileceği kadar net.(Sözen- KG79) Öğütücünün ne kadar önemli olduğunu aslında ilk gün yaşadığım tecrübeyi düşününce
    çok daha iyi anlıyorum. Makine geldi ama elimde deneyecek çekirdeğim olmadığı için yakındaki kafeden 100 gr kadar çekirdek( Espresso Shot The Sheriff Blend)
    öğüttürüp hemen eve gelip denedim.Aynı çekirdeği alıp farklı kavurma derecelerinde denememe rağmen hala o gün ki tadı yakalayamadım.

Bu sürede bahsettiğiniz vida ayar problemi oldu. Artık değirmen kolunun sertlik derecesinden ayarın ne durumda olduğunu anlayacak kıvama geldim. :)
    Bunu sanayiden aldığım uygun cıvatayı ayar vidası ile oturduğu kaide arasına takarak hallettim. Artık milim oynamıyor ayar vidası. (Foto çekip eklerim merak edenlere)
    Evet ilk başlangıçta epey hayal kırıklığı oluyor ama farklı çekirdekler, farklı süreler, yöntemler vs. denedikten sonra istediğiniz kıvamı ve aromayı yakalıyorsunuz.
    Sonuç olarak başlangıç için Arçelik-Beko + Sözen + doğru çekirdek her türlü kahve için çok iyi bir tercih. Hemen pes etmemek lazım...

• Tchibo Cafissimo Classic kullanıyorum, makine kapsül ile çalışıyor o yüzden yapılabilecekler sınırlı. Kapsül doldurulabiliyor fakat sağlıklı olmaz tekrar kullandıkça. Uygun bir şey yaptırmayı düşünüyorum, espresso öğütmek için ne almalıyım?
  • topu topu bi kahve içecez, bu kadar dağları delip c64 gibi kafa ayarlamı uğracağız? ben uğraşamam açıkçası.
    yakınınızda kahve çekip satan yer yoksa hevesle girmeyin derim yenilere. zaten şekerle şurupla içiyorsanız nescafe içseniz harika gelir. ancak gurmelerin ballandıra ballandıra anlattıkları, mütevazi imkanlarla zor. espresso mak. aldığınızla kalırsınız.
    neyse kafanıza göre takılan işte, ben kürkçü dükkanının yerini söyledim sadece

• albati kullanıcısına yanıt
    Hocam sizle dün geceki konuşmanın üzerine bugün gaza gelip iş çıkışı yakınlardaki elektrikçileri gezmeye başladım. Tavsiye üzerine yönlendirildiğim bir dükkanda Ataba'nın 110-220 volt 400 watt konverterını buldum ve 100TL'ye aldım.

Eve gelir gelmez Cusinart öğütücüyü konverter ile şehir şebekesine bağlayarak ufak bir deneme gerçekleştirdim. Hemen akabinde Sözen ile gene küçük bir miktar öğütme yaptım. Karşılıklı olarak fotoğrafladım.

Cusineart:
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Sözen:

Soldaki çok olan kahve Cusineart, sağdaki az olan Sözen:

Değerlendirme kısmına gelinecek olursa:

1. Cihaz çok sesli değil, daha çok ses çıkartmasını bekliyordum.
    2. İlk defa makine ile öğütüyorum, süper bir duygu kısa sürede hiç zahmet çekmeden öğütme tamam.
    3. Elektriklenme sorunu var. Ancak hazne içerisinde kürdan ile bir iki tur karıştırınca statik elektrik dağılıyor.

Gelelim daha önemli detaylara:
    1. Aynen tahmin edileceği üzere KG79'dan üstün bir yanı yok. Fotoğraflarda görülen en ince ayar, Sözen ile kıyaslanınca daha ele gelir.
    2. Espresso severler bu makineden tatmin olmayacaklardır.
    3. Normalde ben 2 shotluk bir espresso için 18-19 gr. dozlama yaparken hassas terazi ölçümünde 16-17 gr arası ancak grup başlığa oturdu.
    4. Pişirdiğim espressoyu latte için kullandım. Eşimin çok çok hoşuna gitti. Gerçekten de lezzeti latte ya da cappuccino severler için sorun değil ama espresso severler aradaki farkı muhakkak anlayacaklardır.
    5. Şimdilik pişman değilim önceden tahmin ettiğim gibi Aeropress'te, french presste işe yarar, cappuccino ve latte'de iş görür, espresso için Sözen'le yola devam.
    6. Hele ki latte ve cappuccino misafire sunulacaksa ya da espresso tiramisu için hazırlanmışsa tatava yapma bas gitsin :D

• Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Hocam bu da bir tecrübe oldu.
    Aldığınız makine boşa gitmez ama espresso açısından da istediğimiz sonucu vermez.
    Siz zaten öğütme olayını anlamışsınız.
    Bundan sonrası tamamen bütçe meselesi.
  • quote:

Hocam bu da bir tecrübe oldu.
    Aldığınız makine boşa gitmez ama espresso açısından da istediğimiz sonucu vermez.
    Siz zaten öğütme olayını anlamışsınız.
    Bundan sonrası tamamen bütçe meselesi.

Çok güzel yorumlamışsınız hocam durumu. Ben kendi kendimi bukadar güzel ifade edemezdim.

Benim için kahve yalnızca espresso ve Türk hahvesinden oluşmuyor. Diğer çeşitler için işe yarayacak bu açıdan zararı yok. Espresso'da konfora ulaşmak da bütçeden geçiyor. Olunca fırsatı değerlendiricem :)

• Kg 79 öğütücüm incelik ayar düğmesini bozdum. İçerdeki bıçağı takınca makine acayip sesler çıkarıyor.
    Servise vermeden önce ben halledebilir miyim. Servislerle uğraşmayı sevmiyorum da. Ne dersiniz ?

• garantisiyle alakali bi durum yoksa tabiiki kendin ilgilenmende fayda var.
  • Arkadaslar beko makineye geçince henüz iki aylık bialetti moka expressimi satmaya kararverdim(el değirmeni için kaynak yaratma amaciyla) linki aşağı yazdım ilgisini çeken olursa.
    http://forum.donanimhaber.com/m_97027029/f_//tm.htm#97027029

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sütü krema haline getirmek için küçük bir pille çalışan Çırpıcı aldım ilk denemede başarısız oldum sadece üstü köpürdü alt süt :)
    20 dakika denedim hatta taktığım piller bitince bıraktık nasıl yapabilirim ?

• Devamli aşağı yukarı yapmalısın, hafifçe eğik tut birde kabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Arkadaşlar bu sütü krema haline getirmek için küçük bir pille çalışan Çırpıcı aldım ilk denemede başarısız oldum sadece üstü köpürdü alt süt :)
    20 dakika denedim hatta taktığım piller bitince bıraktık nasıl yapabilirim ?

pilli çırpıcıyla sadece nescafe gibi granulleri kopurtebilirsin.
    gecmiste defalarca deginilmis konu.
  • Sütü krema yapmak kolay değildir. Bizim elimizdeki Beko-Arçelik makinelerde yapmak ustalık istiyor kaldı ki istenen sonucu ancak çift kazanlı makinelerde alabiliyorsunuz.
  • quote:

Sütü krema yapmak kolay değildir. Bizim elimizdeki Beko-Arçelik makinelerde yapmak ustalık istiyor kaldı ki istenen sonucu ancak çift kazanlı makinelerde alabiliyorsunuz.

Katılıyorum, siyah parçayı söküp atınca bile performansı arttı ama ciddi ciddi modlamayı kafaya koydum, ilk fırsatta buhar çubuğunu değiştirmek istiyorum.
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    kahveler.net 'e fazla takılmanın sonuçları
  • quote:

kahveler.net 'e fazla takılmanın sonuçları

Haha kesinlikle. Bu gidişle evin rızkını toptan kahveye gömeceğim :)

• Arkadaşlar.

Hiç kullanılmamış, 9 ay garantisi bulunan kutulu,faturalı Delonghi KG79 kahve öğütücüsünü 80 Tl üzerinden satılığa çıkarmış bulunmaktayım.

İzmir içi elden teslim tercihimdir.
  • 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.