Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (97. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • menengic solusyonu kafein icermiyor ve sadece rengi kahveyi andiriyor.
    çıtlık ağacının meyvesinden öte bır sey degil, cekirdek kahve kivaminda ogutulmediginden yudumlarken agizda incir cekirdekleri misali bi algilama hissi veriyor, bu kıtırlar ezilemediginden zevkli bi icim hissi olusmuyor.
    yokluk zamanlarda aldatmaca kahve gibi tuketiliyordu herhalde.
    gündemde şuna, buna iyi geliyor üfürükçü sekliyle pazarda yer buluyor.

çifte kavrulmuş cekirdek kahve özünden çok köz kıvamına daha yakin oluyor. lezzet şekli besinlerin mangalda riskli kömürleşmiş haline daha yakin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 21 Eylül 2014; 1:01:51 >

• -Mudvayne- kullanıcısına yanıt
    Ayrı ayrı Costa Rica ve Colombia çekirdekleri aldım, beklemedeyim..
  • Benim bu aralar canım çok kahve çekiyor , nescafe , türk kahvesi , her türlü kahveyi içiyorum ama kahveyi 50 kuruş 40 kuruş almak yerine nescafenin büyüklerinden alacağım önerileriniz ve nerede bulabileceğimi söylerseniz sevinirim .
  • 10 günce önce kolombiya kahvesi çektirmiştim moka pot için,ilk birkaç gun mukemmeldi.Aklıma geldi son kalanı bugun yaptım zehir gibi olmus,acaba illy nin metal kutularını alıp kahveleri orda saklasak çekilmiş halde dayanma suresı uzarmı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

10 günce önce kolombiya kahvesi çektirmiştim moka pot için,ilk birkaç gun mukemmeldi.Aklıma geldi son kalanı bugun yaptım zehir gibi olmus,acaba illy nin metal kutularını alıp kahveleri orda saklasak çekilmiş halde dayanma suresı uzarmı

Çekilmiş kahve saatler içinde bayatlar. İster vakumlayın ister kutuya koyun farketmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

10 günce önce kolombiya kahvesi çektirmiştim moka pot için,ilk birkaç gun mukemmeldi.Aklıma geldi son kalanı bugun yaptım zehir gibi olmus,acaba illy nin metal kutularını alıp kahveleri orda saklasak çekilmiş halde dayanma suresı uzarmı

Çekilmiş kahve saatler içinde bayatlar. İster vakumlayın ister kutuya koyun farketmez.

bu tesbitin farkina varan tuketicilerde lezzetin kalitesini saglayan, son yillarin hizla cogalan degirmeni entegre copmact kahve makinelerine harcamalarini kasmiyorlar.
  • Granul kahvelere kahve demek tank-link gibi toz icecekleri taze sikilmis meyve suyu demek kadar sacma. granul kahveleri kahveden saymayin lutfen.

• Bu konuda
    toplanzi.com
    Toplanzi - Sosyal Etkinlik ve Topluluk Ağı
    https://toplanzi.com
    sayfasında sanirim bir topluluk kurup etkinlikler düzenleyebiliriz. ( Bir öneri getirim dedim )

• arkadaşlar ihtiyacı olan varsa Bodum Chambord French Press 1 LT + Sözen El Eeğirmeni ni uygun fiyata satabilirim. 2 yada 3 kez kullandım. Kahve makinası aldığımdan satılıktır.
    Resimdekilerin aynısıdır.Resimler temsili. İkisini 50 Liraya satabilirim. İsteyen olursa PM atabilir. Saygılar. Edit= Satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparcoo -- 15 Eylül 2014; 8:09:06 >

• albati kullanıcısına yanıt
    o zaman meşhur tahtakale deki mehmetefendi dükkanından milletin kahve sırasına girmesi aptalca diyorsun. neticede zaten verilen paket kimbilir kaç günlük. çekileni de vermiyorlar hemen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sparcoo

arkadaşlar ihtiyacı olan varsa Bodum Chambord French Press 1 LT + Sözen El Eeğirmeni ni uygun fiyata satabilirim. 2 yada 3 kez kullandım. Kahve makinası aldığımdan satılıktır.
    Resimdekilerin aynısıdır.Resimler temsili. İkisini 50 Liraya satabilirim. İsteyen olursa PM atabilir. Saygılar.

Kendi kararınız ancak kahve içmeye devam edecekseniz satmayın bence hocam. Her yöntem farklı tatlar barındırır. Bende şu anda kahve makinesi, french press, espresso makinesi, aeropress mevcut. Bir de Türk kahvesi var tabi ki. Hepsinin yeri, tadı, lezzeti ayrı. Yakında bir de syphon alma niyetindeyim.

• espresso için el değirmeni almayı önermiş arkadaslar,arastırdıgımda bır cok kısı ayarın bozuldugu,istenilen kalitede espresso cekmedıgını soylemış.Acaba degırmen gıbı öğüten(bıcaksız) bir makıne varmı ucuza?bekoya 100 tl verıp,değirmene 1000 tl vermek baya zorluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidakontrol G kullanıcısına yanıt
    Ben bu konuuyu çok araştım ne yazık ki kahveyi hakkıyla espresso inceliğinde öğütmek için tek yol pahalı değirmenler ya da el değirmeni. Açıkçası forumlarda tavsiye edilen gerekirse espresso makinesini en ucuz yoldan temin edin ama öğütücünüz adam gibi bir şey olsun. Sanırım bu konuda ucuz alternatif olmamasının sebebi espresso ve Türk kahvesi inceliğinde öğütecek değirmenin üretiminin pahalı olması. Piyasadaki uygun fiyatlı öğütücüler anladığım kadarıyla ince öğütseler bile homojen öğütme gerçekleştiremiyorlar.

Benim zaman zaman üstüste 8-10 shotlık espresso yapmam gerekiyor. Bu gibi durumlarda kullanmak için bir kumar oynayıp, bir de aeropress'te kullanmak için Amerika'dan Cusineart değirmen aldım. Fakat bilmiyorum performansı nasıl olacak. Olmadı sadece ofiste kahve makinesiyle kullanıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

quote:

Orijinalden alıntı: sparcoo

arkadaşlar ihtiyacı olan varsa Bodum Chambord French Press 1 LT + Sözen El Eeğirmeni ni uygun fiyata satabilirim. 2 yada 3 kez kullandım. Kahve makinası aldığımdan satılıktır.
    Resimdekilerin aynısıdır.Resimler temsili. İkisini 50 Liraya satabilirim. İsteyen olursa PM atabilir. Saygılar.

Kendi kararınız ancak kahve içmeye devam edecekseniz satmayın bence hocam. Her yöntem farklı tatlar barındırır. Bende şu anda kahve makinesi, french press, espresso makinesi, aeropress mevcut. Bir de Türk kahvesi var tabi ki. Hepsinin yeri, tadı, lezzeti ayrı. Yakında bir de syphon alma niyetindeyim.

Haklısınız hocam. Hepsinin yeri ayrı

• quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

o zaman meşhur tahtakale deki mehmetefendi dükkanından milletin kahve sırasına girmesi aptalca diyorsun. neticede zaten verilen paket kimbilir kaç günlük. çekileni de vermiyorlar hemen.

Aptalca dediğimi hatırlamıyorum.
    Kahvenin dünyaca kabul gören tüketim kriterleri var.
    Kahve bir keyif içkisidir ve kahveden keyif almak için kahvenin içindeki rayihasını, özünü tatmak gerekir.
    Bunun için tazelik en önemli kriterdir.

Dediğiniz yeri bilmiyorum fakat kuyruğa girilen bir yerse kesinlikle günlük kavurum vardır.
  • Mr.Fahrenheit kullanıcısına yanıt
    Cuisinart değirmenler de fiyat olarak uygun çözümler. Yani bizim kullandığımız KG79'la aynı sınıftalar.
    Acaba KG79 dan daha homojen öğütme sağlıyor mudur?

Siz hangi modeli aldınız?
    www.cuisinart.com
    301 Moved Permanently
    https://www.cuisinart.com/products/coffee_makers.html

Değerlendirme yaparsanız bize de yararlı olur hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Riven_

Aptalca dediğimi hatırlamıyorum.
    Kahvenin dünyaca kabul gören tüketim kriterleri var.
    Kahve bir keyif içkisidir ve kahveden keyif almak için kahvenin içindeki rayihasını, özünü tatmak gerekir.
    Bunun için tazelik en önemli kriterdir.

Dediğiniz yeri bilmiyorum fakat kuyruğa girilen bir yerse kesinlikle günlük kavurum vardır.

Aslında şöyle bir durum var. KK Mehmet Efendi'nin dükkanında her gün her saat sıra olur, bu kapasite ile çalışan bir dükkan Albati'nin dediği gibi günlük kavurma vardır, ve verilen kahve tazedir. Ama öte yandan çekilen kahve hızla bayatlar. Bu nedenle oradan alınan kahvenin eve gidene kadar dahi tam anlamıyla taze kalacağını düşünmüyorum. Ha gene marketteki ambalajlı olanını almaktan iyidir.

• quote:

Cuisinart değirmenler de fiyat olarak uygun çözümler. Yani bizim kullandığımız KG79'la aynı sınıftalar.

www.cuisinart.com
    301 Moved Permanently

Ya hocam sorma, girdik bir işe sonradan pişman oldum. Muhtemelen dediğiniz gibi KG79 ile aynı işlevselliğe sahip olacak. Farklı bir makine denemek için alayım istedim. Fakat 110 volt faktörünü otele döndüğümde hatırladım, geri dönüp iade etme imkanım da yoktu çünkü araba kiralayıp outlet merkezine gitmiştik, oradan aldım.

Nitekim 53 dolara almış olduğum değirmen için şimdi bir de 100TL civarına çevrici almak gerekiyor. Gücü 140 watt olduğu için min. 400 wattlık bir çevrici işimi görecektir fakat şu ara yoğunluktan ötürü halen gidip bakamadım. İşin özü KG79'a toplamda 200TL vermiş gibi olacağım.

Benim aldığım model Supreme Grinder olarak geçen DBM-8 modeli. Zaten birtek bu vardı. Bir de Walmart'ta Mr.Coffee'nin bir cihazı vardı. Cusineart daha güvenilir geldi. Aslında Sur La Table ya da Home Depot gibi mağazalar olsaydı gittiğimiz yerlerde belki biraz daha eli yüzü düzgün bir değirmene rastlardım.

• Starbucks Cafe Verona çekirdeğini tavsiye ederim, çok güzel bir kahve.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 3 Eylül 2014; 23:49:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Fahrenheit

quote:

www.cuisinart.com
    301 Moved Permanently

Ya hocam sorma, girdik bir işe sonradan pişman oldum. Muhtemelen dediğiniz gibi KG79 ile aynı işlevselliğe sahip olacak. Farklı bir makine denemek için alayım istedim. Fakat 110 volt faktörünü otele döndüğümde hatırladım, geri dönüp iade etme imkanım da yoktu çünkü araba kiralayıp outlet merkezine gitmiştik, oradan aldım.

Nitekim 53 dolara almış olduğum değirmen için şimdi bir de 100TL civarına çevrici almak gerekiyor. Gücü 140 watt olduğu için min. 400 wattlık bir çevrici işimi görecektir fakat şu ara yoğunluktan ötürü halen gidip bakamadım. İşin özü KG79'a toplamda 200TL vermiş gibi olacağım.

Benim aldığım model Supreme Grinder olarak geçen DBM-8 modeli. Zaten birtek bu vardı. Bir de Walmart'ta Mr.Coffee'nin bir cihazı vardı. Cusineart daha güvenilir geldi. Aslında Sur La Table ya da Home Depot gibi mağazalar olsaydı gittiğimiz yerlerde belki biraz daha eli yüzü düzgün bir değirmene rastlardım.

Daha önce siz de belirtmişsiniz, öğütücü bu işte en önemli faktörlerden.
    ABD fırsatını yakalamışken en azından Rancillio Rocky falan kapıp gelseydiniz, uzun bir süre öğütücü sıkıntısını hallederdiniz.

• 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.