Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (915. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.677
Cevap
714
Favori
839.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 913914915916917
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taxo coffee'de özellikle kiloluk alımlarda güzel indirimler var. African Dream gibi harmanlar sanal baharat ile aynı fiyata denk geliyor.
    Yöresel kahvelerde yine uygun. Daha önce aldığım kahvelerin hemen hepsinde bilgi kağıdında ne yazıyorsa o notaları almıştım. Tütünsü ve sert kahveleri sevenlere Burundi öneririm. Karamel, kuruyemiş notaları ile Peru yine yumuşak ve keyifli bir kahveydi. Guatemala da hem kahvaltıda hem keyif için içerken güzel bir kahveydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkorn kullanıcısına yanıt

Sinky bizim mahalledeymiş zaten çekirdek sattığını bilmiyordum bende sanalbaharat tan almaya başladım bir arkadaş tavsiye etti brownberry aldım tadı güzel aroması farklı birde colombiyasından sipariş verdim deneyeceğim

• kağıt için ne önerirsiniz malum beyazlara hayun laf ediyor beyqzlarmak için kimyasal kullanılıyorlarmış vs vs netten veya marketlerden şu anda chibo marka kullanıyorum

• goktepe kullanıcısına yanıt

Bu aralar aeropress kullandığım için kağıt ihtiyacım olmuyor ama artık migros gibi marketlerde bile bulunuyor kağıt. Amazon' da minerio coffee' de indirim var şuan , Kenya aa+ , Guatemala antigua ve etiyopya sidamo indirim de isterseniz bayağı ucuz.

• Türk kahvesi makinesi ne önerirsiniz arkadaşlar? Cezve dışındaki parçaları da çelik mi oluyor, sıcak suyun geçtiği, kahvenin konulduğu yer? Bir detay bulamadım da cezve dışında.

• krstarica kullanıcısına yanıt

metal filtre högmodig var bende hocam

çöp mü

• Amazondan iyi çekirdek aldım bu indirimlerle moliendo markalı kgsi 480e falan geldi colombia peru guatemala vs deneyecem yazarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakınlarda Sanalbaharat'tan ilk siparişimi vermeyi düşünüyorum ama kargo ücreti 100 TL civarında. Hepsijet ile ücretsiz kargo sınırı 750 TL. Yani 1 kg'dan fazla kahve almam gerekiyor. 250 gramlık paketlerde çekirdek olarak alacağım, sizce bayatlar mı?

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Bayatlar. Ben 200gram kahve alan cam şişelere vacuvin ile vakumladığım halde 20 gün sonra aroma kaybı başlayıp lezzeti hızlıca azalıyor. Vakumlayacaksan 1 ayda tuketeceğin şekilde almaya çalış. Djimmah gibi düşük kaliteli kahvelerde bu aroma kaybı daha hızlı oluyor. Sanıyorum f/p ürünü denmesinin sebebi de bu. Üst sınıf çekirdekler vakumlamadan 10 gün bekletiliyor, asıl lezzetine de 20. Gün kavuşuyor mesela.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Bahsi geçen durum, kahvenin kalitesinden kaynakli degil, ne zaman kavrulduğu ile ilişkilidir. Kavrum tarihinden itibaren 7-14 gün arasinda aroma en yüksek seviyede hissedilir.

Çekirdek halinde olmasi kaydi ile, ogütülmuş kahvenin ömrü birkaç saattir. Ne şekilde saklandiginin da bir önemi yoktur.

Sanal baharat bana yakın olduğu için doğrudan tesisinden alıyorum, önümde kavruluyor. Djimmah gibi çekirdekleri tüketmek 15 gün sonra anlamsız olurken, AA top aroma ve Guatemala antique gibi kahveler de 20 gün sonra daha lezzetli oluyor.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Mecbur kargoyla sipariş veriyorum, yakınlarda kahveci yok. Mesela geçen sene Haziran'da indirimden 4 kg kadar çekirdek kahve almıştım, daha yeni bitti. Vakumlu valfli ambalajda olduğu için içilmeyecek gibi değildi ama mutlaka tat kaybı olmuştur. 250 gr kahve alıp bir 250 gr parası da kargoya vermek mantıklı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 25 Temmuz 2024; 14:26:46 >
  • Aeropress Orijinal Kahve ve Espresso Makinesi, Barista Seviyesi, Odacıklı Portatif Kahve Makinesi, Piston ve Filtreler, Hızlı Kahve ve Espresso Makinesi, ABD'de Üretilmiştir

Kullanan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

Evet, aroma yogunlugu v60 a göre daha yüksek ancak gövdesi daha dusuk. Plastik (bpa bpb siz olmasi onemli degil) ve icindeki filtresinin de maliyeti dusunulerse, bircok kahve severin tercih etmedigi bir metot. Daha çok gezgin amerikancilarin outdoor amaciyla kullandigi bir urun. Zaten Amerikan menşeiilidir.

O zaman evde ki makine ve demleme yönteminden devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çekirdekleri kavurulmamış bir biçimde alsak ve evde kavurma gerçekleştirsek ne olur? Birkaç video izledim adamlar evde kahve kavuruyor. Aynı kalitede olurmu acaba birazda kahvenin ömrünü uzatmak için istiyorum aslında.

• Teknolojikadam07 kullanıcısına yanıt

makine degil de, v60 a geçebilirsiniz. Makine ile v60 arasinda ciddi fark vardir. Tabi ki, kullandiginiz cekirdek taze ve nitelikli olacak. Marketten alinan paketli hele ki cekilmiş bir kahvenin makine ya da v60 demlemesi fark etmez.

• Kâğıt filtre ile makinede demlemek için Sanalbaharat'tan ilk siparişimi verdim, ne dersiniz? (Hepsijet ile ücretsiz kargo sınırı 750 TL)

Papua New Guinea Sigri Estate A Kavrulmuş Kahve Standart Kavrum(Standard Roast) - Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BCPS001_8dcf617 Birim Fiyatı : 90,09 TL

Honduras El Jardin Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BCHJW01_743a45 Birim Fiyatı : 105,93 TL

Yellow Bourbon Rum Barrel Speciality Arabica Kahve Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BRBS01_92932 Birim Fiyatı : 123,75 TL

Guatemala Antigua Pastoral Standart Kavrum(Standard Roast) - Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BCGFEB1_547af25 Birim Fiyatı : 99,99 TL

Colombia Supremo Kahve Kavrulmuş Standart Kavrum(Standard Roast) - Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 CKS01_4d3e825 Birim Fiyatı : 89,10 TL

Etiyopya Guji Gr1 Kavr. Kahve Standart Kavrum(Standard Roast) - Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BCG01_41089 Birim Fiyatı : 123,75 TL

Etiyopya Yirgacheffe Gr1 Kavr. Kahve Standart Kavrum(Standard Roast) - Çekirdek - Bean - 250 Gr x 1 BCY01_b23a125 Birim Fiyatı : 118,80 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 28 Temmuz 2024; 21:19:34 >

• Look At Me kullanıcısına yanıt

benimde düşündüğüm bir şey olabilir mi acaba?

• Look At Me kullanıcısına yanıt

Evde kavurma işini bir kaç kez denedim ama verim alamadım. Meraktan ötürü yapılmasını tavsiye ederim ama başarılı sonuç beklentisi olmasın.

• 
Sayfa: önceki 913914915916917
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.