Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (912. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.245
Cevap
712
Favori
812.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 909910911912913
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Can-KSK kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam. french press ve högmodig metal filtre ile kahve demleyen bir itim. sizce makine almak çok mu farkeder? cold brew yapınca metal filtreue göre daha aromatik oluyor aynı kahveyi.

  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt
    Yankış kişiye sordun :) kahveyi hazneye basıyorsun makinaya takabilmek icin.tabi onunda birsuru kriterleri var.eğim olmayack fazla az basılmıyack.burdaki tecrubeliler daha iyi cvp verir.bende yeniyim çok
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Teşekkür
  • Timemore Black Mirror Nano modeli bir tartım var kahve için. Order date: Jun 29, 2022 from aliexpress. Yani yaklaşık 2 yıl önce aldım. Çok fazla kahve içmiyorum. Dolayısyla şarjı çok uzun gidiyordu. Bu nedenle şimdiye kadar totalde 3-4 defa şarj etmişimdir. Şimdi şarj göstergesinde tek çizgi kalmış. Orijinal Samsung 5٧ DC/1A şarj cihazına bağladım. Ama batarya göstergesinde hiçbir hareketlilik yok, yaklaşık 25 dakikadır. Bu normal mi?



  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

    Rica ederim ancak siz sadece metal filtre ile demleme yapıyorsunuz. Makineden kasıt tam otomatik (öğütücülü, çekirdek hazneli, espresso bazlı 10 küsur içecek veren Siemens EQ serisi veya Philips 55xx serisi tarzı) makine mi, yoksa klasik filtre kahve makinesi mi (Melitta Enjoy veya Look gibi)

    Eğer sadece filtre kahve tüketiyorsanız V60 disiplini size tam uygun, cam, çelik, seramik, plastik, bakır nasıl isterseniz öyle modelleri mevcut. İçine de kağıt filtresi tamamdır. Hızlıca demleyip hazır olur.

    Cold Brew (soğuk demleme) apayrı bir disiplin, hiç sevmem ve hiç tecrübem yok. Yorum yapamam :)

  • Can-KSK kullanıcısına yanıt

    metal filtre için hangi öğütme derecesi uygun peki? chemex mi v60 mı?

  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

    Chemex methodunu da hiç denemedim, ama öğütüm aralığı V60 ile aynı sayılır. Chemex belki bir tık daha kalın kaçabilir.

    Metal filtrede de V60'ın bir tık kalını öğütüm daha iyi olur.

  • Merhaba gaggiga espresso makinasi ve v60 ile kahve yapıyorum günde yaptığım kahve sayısı 2yi geçmiyor. Uygun fiyatlı bir ogutucu arıyorum espresso için ogutmesi sart manuel de olur elektrikli de. Ne tavsiye edersiniz?
  • TLamir kullanıcısına yanıt

    1Zpresso markasından J-Max var ilk aklıma gelen, ama stok bakılması gerek.

  • Can-KSK kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama 200 dolar diyor espresso makinasi daha uygundu. Ucuz yollu bir alet yok mu hiç

  • TLamir kullanıcısına yanıt

    Espresso inceliğine inen ancak işe yarar manuel öğütücüler ne yazık ki min. 4000-5000 bandından başlıyor günümüz ekonomik koşullarında. Çünkü zaten espresso için tutarlı öğütüm yapmak esas mesele.

  • Can-KSK kullanıcısına yanıt
    Kingrinder k6 onerdi bir arkadaş.sizin yorumunuz nedir bu öğütücü için
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt

    Tasarımları ve ayar mantığı 1zpresso ile oldukça benzer çalışkan bir firma Kingrinder. K6 modeli de en üst versiyonu ürün gamının.

    Detaylı bilgiler için şurayı da okuyabilirsiniz. Şahsen kullanmadım ama yorumları güzel bu markanın. Kesinlikle düşünülesi.

    Bu arada sadece espresso için K4 modeli daha çok öneriliyor.

  • o kadar detay ve özenerek yapılan kahve sunucunda hissettiklerim: ee bi farkı yok.

  • druen kullanıcısına yanıt
    Linç ederler aman diyim.
  • Nespresso kapsül kahve makinesi önerir misiniz yoksa 5 6 k civarı bir espresso makinesi daha mı iyidir
  • burak.php B kullanıcısına yanıt

    En lezzetli kahveler en çok emek gerektirenlerdir, yani manuel espresso makinesiyle ve değirmenle öğüterek yapılanlar. Ama kapsül kahveyi daha çok tercih edenler de var. Kişinin profiline göre yanıt değişir.

  • druen kullanıcısına yanıt

    Ne güzel işte. A101'den aldığı kahve ile mutlu olan arkadaşım var benim de. Yerinizde olmayı çok isterdim. Büyük paralar harcamanıza, vakit kaybetmenize, uğraş vermenize gerek yok. Benim arkadaşım kahveyi demliyor termosa koyuyor tüm gün aynı termostan mutlu mesut içiyor. Helal olsun. Ben v60'da demlediğim kahveyi bardağıma koyuyorum. Soğudukça her yudumumda farklı tatlar alıyorum. Asidite sonradan vuruyor. O yüzden çok sevdiysem bile yavaş tüketmeye çalışıyorum. Doğrusu veya yanlışı yok bu işin. Size her şekilde iyi geliyorsa ne mutlu size.

  • Can-KSK kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim 🙏🏽
  • Kahvede ciddi lezzet farklari mevcut ya kahve kulturu oluşmamiştir ki bunda dogru ekipman metod ve demleme kurallari ile birlesen nitelikli kahve gerekmektedir. Bunda bir eksik vardir ya da tat alma duyularinda körlük vardir. Her ikisi de şanssizdir benim gozumde.

    25 yaşima kadar nerdeyse agzina kahve koymamiş biri olarak soyluyorum bunu. 7 8 yıldır azami gayretle araştirmalarla ozellikle yabanci dilde belirli bir birikimim oldu.

    Kahve işi bir derya deniz, cok iddiali olmayayim ama en ufak demleme farklarini bile hisediyorum. Hangi kahve kullanilmiş ülkesini tam tutturamazsam bile bölgesini tuttururum. Afrika mi? Guney Amerika mi? Latin Amerika mi? Endonezya mi? vs...

    Heralde 5 6 sene önce bana kahve verdiklerinde hepsi ayni tatsiz tuzsuz der geçerdim.

    O tat duyusu, nitelikli kahveleri belirli eksperimentel metotlarda denedikce oluşan bir şey.

    Bana bir allahin kulu french presste çamur gibi ya da metal filtreden gecirip 1 saat demlikte durmuş marketten alinma ne idugu belirsiz cekirdekli kahveyi, " kahve " diye içirtemez.

    Bunu içen de kahve içtigini sanmasin. He, içip mutlu oluyorsa, ben de onun adina mutlu olurum ama mutsuz oldugum kisim, bir kahve evreninin varligindan bile haber olmamasidir.

    Abarttigimi duşunenler dunyada petrolden sonra en yuksek pazar payinin hangi sektöre ait olduguna bakabilirler. Milyonlarca müptelasi var bu işin, üzerine ne makineler ne sistemler geliştirilmiş. Can sikintisindan olmadi bu sektör



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 2 Haziran 2024; 1:23:1 >




  • 
Sayfa: önceki 909910911912913
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.